icon

Nemecko III ( snazilky, tehulky, mamicky a ine..)

verohit
14. okt 2008

Mile damy, srdecne Vas vsetkych, novych i skalnych zdravim a vitam v uz tretom pokracovani temy Nemecko 3.... 😵

otvaram skranku ktorej cielom je si navzajom ponuknut relax, zabavu, kulturu, zaujimave info, udrziavanie a naväzovanie kontaktov v kruhu prijemnych ludi...
🙂 😵 😵 😵

VSETKO KRASNE A PRAJEM VELA ZABAVY 🙂 😉

stardust
10. júl 2015

@yanni nejazdim na aute. Sice mam vodicak, ale zu na obycajnej ceste sa citim strasne vystresovana...nieto este na dialnici.

yanni
10. júl 2015

@stardust jaaj tak. No to treba trenovat. Ja by som bola bez auta ako bez ruk.

stardust
10. júl 2015

@yanni ja to Auto ani nepotrebujem, lebo mam z domu vsetko poruke. A kedze som zostala sama s deckami, tak musim setrit...

yanni
10. júl 2015

@stardust jaaj no tak to je ine. My sme na dedine. Sice tu mame vsetko ale uz len tie nakupy by ma "rucne" a pesibusom ai odrovnali 😕

stardust
10. júl 2015

@yanni na dedine sa bez auta clovek nezaobide...ked nie je chlap v domacnosti, aj velkost nakupov sa znizuje 😝

kmk11
11. júl 2015

@stardust osobne si myslim, ze dialnica je (teraz neratam extremne pripady) ovela pokojnejsia nez nejaka hradska 😉

stardust
11. júl 2015

@kmk11 najpokojnejsia dialnica je az vo vychodnom Nemecku, ale dostat sa tam z NRW je podla mna des a hroza. Takmer furt preplenena, kopec Nemcov tu nedodrzuje minimalny Abstand a bez toho, aby kukli do spatneho zrkadla, vtlacia sa ti do jazdneho pruhu a ine lahodky. Odkedy sme pri Hannoveri takmer havarovali, neviem sa odhodlat. Nejaky debil nas v plnej rychlosti obiehal, obtrel sa o nase Auto, na co ziskal Drehmoment. Pred nami sa otocil asi pat krat. Dialnica Bola vtedy preplnena, lebo sa vsetci vracali z vikendu domov a mali sme fest stastie, ze sa nic nestalo. Ani jemu, policajtka vravela, ze to bol urcite nejaky ozraty vodic, ktory skoncil v spravnom smere, slapol na plyn a siel dalej.

stardust
11. júl 2015

Ale to Auto zu budem musiet nejak riesit, ked budem chciet ist s celym krdlom na Slovensko, na hromadnej doprave by som sa asi nedoplatila a to vlacenie batoziny...by som Bola ako hrozno 😀

stardust
11. júl 2015

byvaly jazdil ako debil, ale za to mal dobre reflexy...ja ich za volantom nemam 😖

yanni
11. júl 2015

@stardust Ja jazdim vela a uz mam za 15 rokov prebrazdene takmer cele Nemecko. Ja mam zase pocit, ze na nemeckych cestach sa sice jazdi rychlejsie ale ohladuplnejsie.
A mas pravdu, vo vychodnom Nemecku je pokojnejsie. Moj muz je z Thüringen, ta Erfurtska dialnica je krasna, prazdna, ale ked je prazdno je to nuda na spanie 😕 😀 Ked ideme k svokrovcom po Coburg sa predierame ale od hranic je to ako keby vymrete 😀

stardust
11. júl 2015

@yanni tam zase hrozi taketo nebezpecenstvo:

https://www.youtube.com/watch?v=i3kPEg59b4s

😀 😀

yanni
11. júl 2015

@stardust 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
No take "rarity" sa tam daju vidiet casto. Moj brasko, ked sa prestahoval z Mnichova do Thüringenu, sa nestacil cudovat. Povedal, ze tam vidi viac a castejsie trabanty a zigulaky ako na SK. A u nicht v meste je raz za rok stretko majitelov Trabis, Ziguliakov atd. Ten ma z toho taku show 😀 😀 😀 😀

kmk11
11. júl 2015

@yanni
@stardust aj ja mam lepsi pocit na nemeckych dialniciach, moje desive zazitky su tiez skor zo Slovenska a slovenskych dialnicnych piratov - dokonca som minule pri navrate zo Slovenska dvakrat bola ohrozena (raz v Rakusku a druhy v Nemecku) - a cuduj sa svete - dvakrat slovenska SPZ 😵
strach z jazdenia prekonas iba vtedy, ak sa odhodlas jazdit - treba zacat na odlahlych cestach - ja som mala horsi zazitok, spravila som si vodicak a kratko potom nam taxikar skrizil na krizovatke cestu, prednost sme mali my - vrazili sme do neho 60-tkou - nastastie okrem bolesti, zaseknutych stavcov, chomuta, skazenej dovolenky a auta na cimprcampr mi nezostali vaznejsie nasledky ... ale tiez som to musela po tom zazitku "rozchodit" ... musela som zacat jazdit (lebo nase dovolenky vyzaduju dvoch soferov 😀 )

rpinguin
12. júl 2015

@stardust a este rada odo mna k jazdeniu 🙂 Ja jedine len automaticku prevodovku, jednu nohu mam casto vylozenu na sedacke a jedna ruka tiez zvlada kadeco, takze nejake radenie rychlosti je len obmedzovanie, takze ja len takto a bat sa budes urcite menej 😉

lea1650
13. júl 2015

Ahojte,tak my sme sa uspesne prestahovali...viete mi prosim ake doklady,papiere budem potrebovat pri vybavovani rodinnych pridavkov?

yanni
13. júl 2015

@lea1650 stahni si formular z netu tam su aj Hinweise, co vsetko musis dolozit.

majkapepla
13. júl 2015

@lea1650 ahoj ak budes chciet nieco vediet tak mi napis spravu mozem pomoct.vybavovali sme pred mesiacom.sme v casti bayern 😉

stardust
17. júl 2015

je tu niekto, koho dieta nastupuje tento rok na zakladnu skolu?

kmk11
17. júl 2015

@stardust co by si potrebovala? mozno budem vediet 😉 minimalne sa mozem spytat, kedze robim na Grundschule ... ale musis to stihnut do 2 tyzdnov, lebo potom na mna caka sladkych 6 tyzdnov praaaazdnin 😀

stardust
17. júl 2015

@kmk11 len take somariny okolo vybavy do skoly. Pod pojmom Jumbo Stifte mam chapat pastelky s velkym priemerom a v tvare trojbokeho hranola?

kmk11
18. júl 2015

@stardust 😀 precitaj si, co sa prihodilo mne http://tretiemu-chlieb.webnode.sk/news/ach-ti-n...
najlepsie spravis, ak sa spytas priamo ucitelky v skole, alebo predavacov v obchode - oni su uz rokmi zvyknuti na tie zoznamy a presne ti vlozia do ruky, co potrebujes ... ja som sa snazila byt mudra a iba som tym zbytocne zabila kopec drahocenneho casu 😀

rpinguin
19. júl 2015

Ja mam skoro druhaka a skoro prvacku a som velmi rada, ze Sa o to starat nemusim ja, ale nakupi skola vsetko jednotne a vybavene. Ja som kupila akurat cely taskovy set a hotovo, tiez by som na to asi nemala nervy. 😱

stardust
19. júl 2015

@kmk11
@rpinguin

dostala som zoznam na papieri vo Formate A4, kde mam vsetko vyspecifikovane este, v akej kvalite to vsetko ma byt...oh moj boze. Este aby som studovala plosne hmotnosti papierov...

saska.t
19. júl 2015

@stardust mame pri skole papiernictvo kde odovzdas cely zoznam a oni ti to pekne do dalsieho dna pripravia a ty len zaplatis, mozno mate tiez v okoli, kde to zvladnu za teba len s tvojou penazenkou 😉

stardust
19. júl 2015

este mi teraz napadlo...v zozname nie je ziadne pero, ci atramentove alebo normalne....co robia prvaci v skole???

kmk11
19. júl 2015

@stardust pisu ceruzkou 😉 niekedy v druhej triede robia tzv. füllerführerschein, az potom zacinaju pisat perom

rpinguin
19. júl 2015

@stardust tak to ja toto mat robit, asi hladam niekoho, kto to za mna urobi 🙂 pero nastupilo u nas v druhom polroku, tzv. Rollerpen (spic to ma ako prepiska, nie ako to ma klasicky Füller)

lea1650
29. júl 2015

Ahojte,tak znova vas prosim o pomoc...neviete mi prosim poradit,tak treba zajst na.ktory urad ak chcem aby nam preplacali skolku,popripade aby sme dostali prispevok na byvanie.Dakujem

daloo
29. júl 2015

Zdravím všetkých ktorý tu majú skúsenosti s Nemeckom ? Hlavne niekto kto tam žije. Aká je tam reálna čistá mzda. Čo som pozeral tak minimalna mzda je 8,50/hod. čo je v hrubom cca 1360€ takže v čistom niečo cez 1000€. Takže ak dostaneš 10€/hod tak to bude cca 1150€ v čistom. Dá sa z toho v pohode vižiť ? Koľko tam stojí nejaký "sharehouse" (200/250€ na osobu) ? Lebo čo som pozeral napr. ceny potravin tak porovnatelné ako na svk. Napr. byty v kolíne keď som pozeral na tejto stránke http://www.immonet.de/
tak idú od 70 000€ za 3 izbovy byt. čo nie je až tak veľa v porovnani z platom.

Dik za info

lea1650
30. júl 2015

@daloo potraviny su tu podla mna ovela drahsie ako na svk a sluzby tiez.