icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

any23
25. jan 2012

no a tá dr prišla až po tom, čo im tam maťo narobil bordel, až som sa bála že ho potom nebudú chcieť pustiť k pôrodu, ale pustili 😅 😵 ale potom už bolo všetko oki, mne bola dr. chládeková pri pôrode a bola super 🙂 a pri prvom bol linder ale mali sme ho od jedného kamoša vybaveného, tak aj ten bol super, ešte ma aj na izbu prišiel pozrieť že ako sa máme 🙂

adetka
25. jan 2012

@danula.ch tak som rada, ze sa zadarilo... my sme si po Mirke prestali davat pozor uz ked mala rok... tiez mi hovorili, ze do dvoch rokov po porode budu namjmensie potiaze s otehotnenim a donosenim (pred Mirkou som mala dve MA)... a tri roky nic... takze ani vtedy sa nemusi zadarit 😅 .... manzel sa mi smeje, ze preco riesim antikoncepciu 😀 ... tretie uz neplanujete?

danula.ch
25. jan 2012

@anieli_1 Kozar to je taky starsi vysoky sedivy? tusim som s nim mala cest, nenormalne citlivy chlap 😀 . teda ak je to on. ja som jedneho dna dostala kontrakcie, tak ze idem rodit, zbalila som sa do nemocky a sli sme. Dlugos ze rodim, tak sup na vzdycharen a ono to preslo. Kozar do mna potom ryl, ze jedna zena predsa musi vediet, kedy rodi a podobne mile veci mi hovoril 😒
a primar viem, ze nerad robi sekcie, ale som netusila, ze kvoli tomu, lebo sa mu nechce 😅 . to ti akoze povedal, alebo preco si to myslis?

danula.ch
25. jan 2012

@adetka no my sme zacali skusat, ked mal Dado 10 mesiacov. len sme teraz vikendova rodinka, tak sa nedarilo, az do oktobra, takmer rok. mm chce aj tretie, ale mna to nelaka, to by som kolko bola na materskej? okrem toho este nevieme, co je to mat 2 deti, potom uvidime 🙂 . ale ja skor nie, ako ano. hlavne ak teraz bude baba, stratim motivaciu 😀

micicka
25. jan 2012

@danula.ch prednosta nerád robí sekcia, primár ich urobí rád, ale hlavne asi vybavené 😉 inak na Kozára som veru nepočula dobré slovo - teda zase okrem pacientiek po známosti 😠 super!
ale ja som nemala nikoho vybaveného, sekciu mi robil Lajtman, na prvý pohľad namyslený chlap, ale je fakt super a prednosta ma bol okuknúť asi tri krát a tiež bol milý 😉

micicka
25. jan 2012

baby ja som bola dne pri Topoľovej a nikto tam nebol 😢

anieli_1
25. jan 2012

@any23 no ja si o nom myslim svoje...........nevie sa k nikomu chovat akurat sestra mu dala do vacku 300euro tak jej dobre ze nohy nebozkal a aj tak skoncila cisraskym lebo dosla ze neciti pohyby to dosla kol obeda a vecer malemu uz odchadzali ozvy tak ze rychlo na salu a cs...........mne este na tom prijme cital tie papiere a sa ma pytal ze co to ma byt..........a ja ze mam ist cisarakom kvoli uzkej panve a mam tazku astmu a on idiot normlane vstal spravil mi sono odemral mi panvu prekrutil oci ze no dobre teda a poslal ma na vzycharen inak je to ta ista chodba kde je sala su tam tieto"vzdycharne" , boxy, oprecka na cs a aj pooperacka po cs ak sa niekto uz nezmesti na pooperacku tak ide o poschodie nizsie tam je velka miestnost kde je vselikto tam som bola po prvom a si zober nevies sa hybat lezis tam naha len pod paplonom a sestricka ci co to je ti vymiena vlozku otvorene na chodbu a vedla teba stary dedko bakba a este traja ludia a ja jedina uplne pri zmysle bo som mala spinal a mala som tam byt 2 hod a bola som tam 4 a to ma tam prednosta este chcel nechat dalsie 2 hodiny som myslela ze tam umrem taka nuda a potom uz bolesti a mi ani od bolesti nezaberalo a som maleho videla az poobede kol 16 tej a to sa naridil o 8 rano.........ale to zato ze bol v 37tt a vtedy sa deticky pomalsie zahrievaju preto je este ze predcasne narodeny..............a s malou som zas bola na pooperacke vdla porodneho boxu a cely den od rana do vecera a bolo asi 7 porodov takze mala som zazitok ale tam som sa aspon nenudila 😀 a tam mi malu doniesli asi po 3hodinach ze toho mali vela ze by ju doniesli aj skor...........

anieli_1
25. jan 2012

@micicka a kedy si bola my sme boli do nejakej 11tej asi pol hodku a potom sme isli pri lidl

anieli_1
25. jan 2012

@danula.ch hej taky vysoky sedivy a on je ako na koho a aku ma naladu............ja viem preco mne rozpraval co rozpraval ale aj tak hned po porode mi to neprislo najlepsie mi rozpravat o sterilizacii...........a primar si myslim kedze som dosla kol polnoci a maly sa narodil o 8 rano ked dosla druha zmena a ja som uz mala krvavu postel a ja som od zaciatku mala ist cisarskym takze som tam lezala len tak lebo nieco...........este aj mm ked dosiel mi doniesol veci tak sa pytal ze co mi tece za infuzku a sestricka ze magne aby som hned neporodila a mm ze tak este pojdem mozno o tyzden kedze som 37tt?a ze bud vecer ak sa neprestanem otvarat alebo ze urcite rano pojdem................a od prijmu som ho nevidela iba tie sestricky stale za mnou behali a kukali na pasy ze stale mam kontrakcie kazdych 5 min ale potom ma jedna kukala ze sa neotvaram dalej ale kontrakcie som mala stale moje vykupenie bolo tie 2 hodiny co mi zabral spinal a potom zas a pol roka v kuse uz som myslela ze mi tam nieco zasili alebo co ale mi to dr kukal ze mam vsade zrasty..............ale teraz mi to napravil kozar je to ovela lepsie vobec nemam zrasty a este ked to zacal reza sa ma pyta ze to kto toto robil pred tym a ja ze vy pan doktor tak sa sestricky zasmiali

lydulka
25. jan 2012

ja som mala pri sekcii Kozára a Chládekovu.. a ani ma to nejak nezaujímalo kto to bol, až potom som sa sestričky pýtala. 😀

danula.ch
25. jan 2012

@micicka aha, tak sa mi trochu poplietli 🙂

anieli_1
25. jan 2012

@any23 mna chladekova dala lezat v 34tt a potom som na nu mala stale stastie este ma pred porodom aj na izbe mala......s malou som to mala tak ze chvilku mi vyskakovali kontrakcie nad 100 a za hodinu rovna ciara nic uplne 😀

anieli_1
25. jan 2012

@micicka nie o primarovi je ze nerad robi sekcie ale uz mal tolko pruserov ze ich zacal povolovat........primar s prednostom sa dost podobaju

danula.ch
25. jan 2012

@anieli_1 no tak v Nitre to mas o tom, ze na koho trafis, doktori aj sestricky na novorodeneckom. ale kasli na vsetkych doktorov, hlavne ze mate 2 krasne zdrave deticky 🙂 . inak druhe uz v Nitre nehrozi rodit, to jedine ze by sa dal Obert zajednat k porodu a ten sa neda. alebo ze by ma to chytilo predcasne. inak idem do Stiavnice

anieli_1
25. jan 2012

@danula.ch ja sa ako nemozem stazovat takto akurat ten primar mi lezi v zaludku .........ako keby mozem si zajednat tak si zajednam mojho ale tolko penazi nemam takze bohuzial ale prezila som hlavne ze deti su zdrave............a malu si na novorodeneckom tak oblubili a vtedy som si aj precenila sily a som im ju raz bola zaniest bo som ju este nemala mat aj na noc ale som si ju vypytala od rana a ze ju chcem aj na noc a o nejakej polnoci som ju zanasala bo mi bolo az na odpadnutie ja som mala teploty bo som mala zapalenu tu jazvu takze ked mi davali dole cvoky videla som vsetkych na nebi a vo vedlajsej izbe si museli mysliet ze niekto rodi 😀 spolubyvajuca radsej odisla z izby 😅

anieli_1
25. jan 2012

@danula.ch a inak do tej stiavnice si trufas ja som bola rada ze boli deti pod dohladom.........kamoska tam chcela ist rodit a si to rozmyslela ze nakoniec chce do topolcan ze su blizsie a ze chce ist rodit do vody.............a boli na liptove ci kde na gulas party(neviem naco sa tam trepala chvilku pred terminom) a praskla jej tam plodova voda ze rychlo do ruzomberku ze to bolo najblizsie uz mala aj kontrakcie najskor im dr vynadal ze ako si dovoluju ho otravovat o 4 rano s porodom 😀 😒 a potom ked ju horkotazko pozrel sa spytal ze kde mala ist rodit ze do TO tak ze chodte ze to este stihate 😀 😖 tak oni zaliate auto vodou kedze jej stale odtekala a kontrakcie kazdych 5-7 min v To hned do tej vane ale potom sa tam nevedela zapriet ze je to velike tak ze normalne na postel a este sa jej mala tlacila tak krizom s rukou ju tam aj zasekla do teraz ma modrinu na cele ale su zdrave obe takze je to take vsade ze na koho natrafis a kolko penazi mas........

blondi2
25. jan 2012

@any23 to buď rada, že si nebola na vzdychárni 😉 ja som tam trpela od polnoci, celú noc som nespala, ráno som už bola úplne vyčerpaná, okolo 8.30 malému začali odchádzať ozvy, tak ma preniesli na sálu a urobili cisársky. to bolo pre mňa vykúpením.
@micicka mne tiež robil sekciu Lajtman. on je fakt dobrý.
Ja si len pamätám, že som na vzdychárni mala veľmi nepríjemnú sestričku. takú staršiu pani pevnej postavy so špinavými blond vlasmi. najprv ku mne nechcela pustiť môjho manžela a keď ho už konečne pustili (aj to som si musela vybaviť u Chladekovej), tak mu nechcela dať stoličku a musel pri mne stáť. Potom mu chudákovi prišlo zle, keď malému začali odchádzať ozvy, nastal ruch, začali pípať všelijaké prístroje a lekári pobehovali okolo mňa. a viac už si nepamätám.
Baby ako pozerám, dosť nás rodilo sekciou...

blondi2
25. jan 2012

baby inak je to pravda, že už robia aj v Nitre epidurálku?

anieli_1
25. jan 2012

@blondi2 v nitre vedia rbit epi len je malo anesteziologov preto sa nerob iba ked si vybavis nejakeho........aspon tot moje posledne info.........a hej aj ja som si vsimla ze vela sekciou

micicka
25. jan 2012

@anieli_1 aha, ja som prišla až okolo 12,00, dnes sme vyštartovali trochu neskôr ako zvyčajne 😒

adetka
25. jan 2012

zaujimave porodne zazitky 😅 ... ja som obidve dievcata rodila na Antolskej v Petrzalke... niezeby som Nitrianskej porodnici nedoverovala - ale nemala som tam nikoho, koho by som poznala... a v Petrzalke som mala svokru mojej sestry - sestricku na hematologii... ktora tam poznala sestricky a doktorov... zaroven som bola spokojna s prostredim na Antolskej - ako 24-rocnej mi tam operovali slepe crevo, a stravila som tam dva tyzdne po prvom MA... 🙂

anieli_1
25. jan 2012

@micicka tak to tesne sme sa minuli sme mi isli akurat pri lidl..........zajtra ideme pri lidl aj s mm idem potom odbehnem na poradnu s malou 😀

danula.ch
25. jan 2012

@anieli_1 do Stiavnice si trufam len preto, ze tu mam rodicov. takze nejake 2 tyzdne pred terminom sa k nim nastahujem aj s Dadkom a bruchom a budem cakat. jasne, ze ked ma to chyti skor, ostanem v Nitre 🙂
ja som nebola spokojna ani na vzdycharni, ani pri porode a uz vobec nie na novorodeneckom. bolo tam vela veci, ktore mi fakt vadili a to nie som narocny pacient. ceresnicka na torte bola, ked mi prvy krat o 4 rano priniesli prvy krat maleho, sestricka mi ho pristavila vo voziku a kaslala na mna. ani slovko o staorstlivosti, prebalovani, proste tu mas a staraj sa. kym som sa spametala, bola prec...... 😖 ked kocke co bola so mnou na izbe prvy krat priniesli malu, dostala komplet informacie a ja som len tak kukala, ze preco to aj mne nepovedali. a je toho fakt vela, ta porodnica neviem za co dostala nalepku BFH, ked sa tym vobec neriadi

milkab
25. jan 2012

aj my mame rozne zazitky z nasej nitrianskej nemocnice. ked sa ma sestricka na vzdycharni spytala, ze ako sa citim, tak som jej povedala, ved hadam sa na mna pan primar pride pozriet. ona to pochopila tak, ze som si ho vopred vybavila, co samozrejme bol omyl. ked prisiel primar na salu vravi, pani a my sme sa spolu kedy rozpravali? tak ked som mu vysvetlila, ze ho vybaveneho nemam, ale je samozrejme, ze sa na mna pride nejaky sluzbu konajuci pozriet, tak zduchol. napokon ma odrodila Dr. Manova, je super, sikovna, rychlo sa uci a hlavne ma ludsky pristup k pacientovi. modre setricky boli fajn, horsie to bolo s ruzovymi. neochota pomoct, vysvetlit a pod. ked som potrebovala poradit ako prvorodicka ohladne kojenia, tak ma zvozili ako male decko. "Boze, ved sme zeny, vy nemate snahu, ved 15 rocne ciganky koja".... a ine povzbudzujuce hlasky, z ktorych potom clovek reve cely tyzden☹( treba sa len obrnit a vydrzat to!

blondi2
25. jan 2012

@anieli_1 ja viem, ako to v nitre je s anesteziologmi, ale myslela som, ze sa to zmenilo. niekedy v lete alebo pred letom som v nitrianskych novinach citala, ze uz by nemal byt problem s epiduralkou. tak ale asi stale je...

blondi2
25. jan 2012

@meggieerika no presne, ovlada sa velmi lahko, ide skoro sam, ale strasne mi vadi, ze sportova cast nie je otocna a nevidim na maleho. jemu to ani tak nevadi, ako mne. a este sa mi nepaci aj ten pristup ku kosiku, dost tazko sa tam vkladaju veci, ale to uz je detail. a este je skoda aj to, ze k nemu nie je original nanoznik.

any23
25. jan 2012

@blondi2 nooo veď ja som rada že sa to neťahalo dlho a nemusela som sa tam trápť, ja len že ani neviem ako to tam vyzerá a to mám dve deti 😝 😀 pekne som si to odtrpela doma, a sama, drahý mal akurát nočnú, bolesti ma chytili ráno o štvrtej a ja som ho nechcela ťahať z roboty, veď načo, nebolo to ešte také akútne, striedavo som chodila do sprchy a pochodovala po byte s mobilom v ruke, sledovala si čas, nechala som ho pekne odkrútiť službu a keď o pol siedmej prišiel, som ho čakala oblečená a nachystaná, s 5min kontrakciami, no mala si vidieť to jeho prekvapenie a zdesenie 😝 😀 že to UUUUŽ? 😀 😀 😀
@danula.ch @milkab no ja tiež veru nemám dobré spomienky na novorodenecké sestričky, konkrétne na jednu z nich 😝 takú kučeravú špinavo-blonďatú bosorku 😝

danula.ch
25. jan 2012

@milkab to som zazila tiez, ked mi sestricka priniesla prvy krat ukazat maleho na izbu, nech si ho prilozim, tak som si ho prilozila. ale som netusila, ci dobre, tak som sa jej opytala a dostala som odpoved, ze to musim vediet ja. ani sa na mna nepozrela, ci je maly spravne prisaty, ci saje, co som ja vedela ako prvorodicka? na druhy krat sa uz maly pekne prisal, len vdaka tomu som zistila, ze prvy krat prisaty nebol 😖
@any23 taku si nepametam, inak vraj sa tam dost menia 😅

anieli_1
25. jan 2012

@danula.ch no to ja zas nemozem povedat a hlavne pri malej to ju sestricky priam zboznovali este mi aj masticky navyse dali ona tam bola taka malinka medzi nimi.............a pri malom mi tiez vsetko ukazali..........to skor na gynekologii pred cs s malou bola jedna "mila sestricka" ked som sa jej pytala naco ma mat rano klystyr ved drzim cely den hladovku a pri malom som ziaden klystyr nemala tak mi odpovedala ze to viete keby vam zajtra omylom fiknu do creva aby sa vam to tam cele nevylialo!!!a mala som dost som sa otocila na pate a uz sa nepytala.......
@milkab ja som s kojenim nemala problem ani pri jednom pri malej mna uz nechavali samu sak ja som este stale aj alexa kojila tak ma brali ako "profesionalku" 😀 😀 pri malom som mala chvilku problem akurat ze som mala plne prsia tieklo mi mlieko po bruchu uz od 2-3 dna a maly stale grcal plodovu vodu tak sa mu nechcelo moc tahat...........malu som musela skor ja odtahovat co mi tymi stahmi som myslela ze mi rezu brucho znova ale zaziva kedze som tama mala stale zapal tak som jej robila prestavky.....ale napr moja susedka ta mala problem s mlieckom ze ma malo a stalesi to vravela ze nejde nejde a velmi jej tam pomohli este aj posledny den dosla sestricka pred vazenim za nou ze noc co ako ukazte a jej odsala a dala rychlo malej ze nech vas pustia domov ze pribera nech tam niesu zbytocne ze ona potrebuje sa doma ukludnit vlmi bola zlata a tak aj bolo doma sa jej hned rozbehlo mliecko a koji doteraz.....takze tam nemozem povedat

danula.ch
25. jan 2012

@anieli_1 to mas tak ako som uz tusim pisala, zalezi, na koho tam natrafis