icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

solnicka_nr
autor
25. jan 2012

No ja mam tiez pekne zazitky... 🙂 Porod bol celkom v pohode aj sestricky aj lekar celkom dobre ale to mozno aj preto ze tam bola so mnou segra.... (tato sa na to necitil.... ) Bola som hospitalizovana akurat a v noci som mala bolesti - ked som prisla za sestrickou tak som bola na 8 cm otvorena tak som na vzdycharni ani nebola...chvilku po porode som dostala strasne bolesti a chvilku trvalo kym si ma niekto vsimol a kym ma vysetrili - zistili ze mam nejaku zrazeninu pri rane a plni sa mi tam nieco krvou -myslela som ze zomieram ani nadychnut som sa nevedela, cela som sa triasla - tak ma museli uspat a znova presit....potom som bola az do vecera druheho dna na pooperacke a maleho mi par krat doniesli ale akurat tak nas obidvoch znervoznovali miesto toho aby nas trosku nechali sa zoznamit......ked mi konecne vybrali dreny a mali mi nechat maleho na izbe tak mi ho len sestricka bez vysvetlenia znovu zobrala......som sa zacala bat ci je nieco v poriadku a az vecer prisla lekarka za mnou ze s malym nieco je.........no proste katastrofa....o vlastnom dietati som nevedela ze sa s nim nieco deje........a to nehovorim o pristupe sestriciek k mojej spolubyvajucej co mala maleho so sebou.....no cista katastrofa!!!! Ako keby neboli zeny a zabudli ake to je prvy krat vsetko.........

danula.ch
25. jan 2012

@solnicka_nr no a vraj Baby Friendly Hospital. neviem ci aj niekto kontroluje dodrziavanie zasad

solnicka_nr
autor
25. jan 2012

@danula.ch No to asi tazko....a ze prilozenie dietata hned po porode...... :D haha mi ho hned zobrali a potom uz zabaleneho na 5 sekund dali..........ale sak je to jedno hlavne ze uz je vsetko v poriadku....... 🙂 🙂 🙂

cukruska1920
25. jan 2012

he...som si vas ako tak docitala od vcera a vidim ze ste tu rozoberali porody...ja som rodila tiez sekciou a normalny porod si uz ani neviem predstavit...juuj az mi je luto ze to bolo tak daaavno

bosacka
25. jan 2012

celkom som sledovala temu o nitr. porodnici.... ked to mam zhrnut, porodne sestricky vacsinou super, ale jedna stara striga 😖 ...no a novorodenecke vselijak, ale kazdy kto mal tu cest sa stazuje na spinavu blondinu... viacere nas rozplakala, krava jedna 😠 joj som si ulavila...

bosacka
25. jan 2012

kocky neviete poradit... asi budeme musiet s malou ku koznej, tak ze ku komu? tusim v NR nie je nikto specializovany na deti, ale ak viete o niekom kto je fajn, budem rada za tip

@micicka - mne sa dnes zdalo, ze su vonku hadam vsetci 😀 okolo 11

micicka
26. jan 2012

@anieli_1 ja som to počula o prednostovi, viem že sa podobajú. ale tak nerozprávala som sa ani s jednym z nich,tak neviem na isto, ktorý sa k tomu ako stavia. lebo aj v nemocke i viaceré toto hovorili o prednostovi. ale tak je to jedno. ale prednosta je určite milší ako primár! aj keď som počula už aj opačné názory

micicka
26. jan 2012

ahojte kočky, tak čítam,že ste sa riadne rozpísali o tých pôrodoch. na mňa boli asi fakt všetci milí, ale tiež mi dosť vecí chýbalo. ja som sa veľmi bála prístupu lebo po dvoch nezdarených tehu a dvoch pobytoch v NR som nemala dobré skúsenosti. ale teraz to bolo iné - teda správania sa personálu. potom doma som si ale začala uvedomovať, že by mali urobiť oveľa viac. rodila som sekciou, malú mi nepriložili, až na druhý deň a keďže jej dávali glukózu ona spinkala a nechcela / nemusela ťahať! tak jej pchali bradavku do úst, keď som povedala, že by sa to nemalo, tak odpoveď - no niekedy jej treba pomôcť, no pomohlo jej to trt makový, akurát že mala bradavku v ústach a to bolo všetko, vôbec neťahala a samozrejme sme z nemocky odchádzali s UM a už ho papáme stále! keď nebola pri mne, nikto mi neprišiel povedať, že ako sa má, či je s ňou všetko v poriadku. vôbec mi nepovedali, že jej berú krvičku kvôli kontrole cukru (ja som mala tehu cukrovku) a že výsledky neboli dobré! niekto tu spomínal Oberta, bohužiaľ nevydalo to tak, že by mi robil sekciu ale nakoniec som bola s Lajtmanom spokojná 😉
a k tej Štiavnici - myslím, že to tam tiež nie je celkom s "kostovným poriadkom" chodí tam teraz švagriná, čaká bábätko v marci, lebo veď baby friendly, ale teda prístup lekárov už teraz o ničom, nekonečne dlho čaká na vyšetrenie aj keď je objednaná, aj hlúpe poznámky. takže z toho čo mi rozprávala to nie je o nič lepšie ako v NR. a že tam majú hrozný nátresk. no uvidím čo bude hovoriť po pôrode.

@bosacka no ale o 12,00 tam už fakt nikto nebol, jedného otecka som stretla, ale ten sem nechodí 😀

adetka
26. jan 2012

@micicka @danula.ch aj v mojom okoli je jedna zla skusenost so stiavnicou... mna od malych nemocnic - otec mi chcel zaplatit Kocha - odradza najma, ze tam nie je novorodenecka JISka... keby boli problemy s novorodencom - musia utekat do kilometre vzdialenej nemocnice - u stiavnice tusim do Zvolena... u Kocha na Kramare... preto som si zvolila Antolsku... ma jednu z najlepsich novorodeneckych JISiek... potvrdil mi to aj moj gynekolog... ktory snad ako jediny z nitrianskych lekarov neofrflal, ze som nerodila v Nitre...

micicka
26. jan 2012

@adetka veď aj to, aby sa vedeli postarať o bábätko, ak by nebodaj dačo... koho máš dr.?

anieli_1
26. jan 2012

@any23 ahoj vidime s pri topolovej alebo rovno pri lidli?ide s nami aj mm ked ja odbehnem potom na tu poradnu s malou tak bude s alexom vonku........

anieli_1
26. jan 2012

@any23 ideme rovno pri lidl bo ideme autom(drahemu sa nechce taku dllllllllhu cestu pesi 😀 )

danula.ch
26. jan 2012

@solnicka_nr no ved toto, takych zazitkov som tam mala velmi vela, bolo by to na dlho. je to za nami, ale druhe si fakt rozmyslim, kde budem rodit. nie kvoli sebe, ale fakt by som chcela vediet, co je naozaj BFH a porovnat to 🙂
@micicka ja som spominala Oberta 🙂
no s tou Stiavnicou som aj ja pocula, ze je teraz kadejako. uvidime ako bude

danula.ch
26. jan 2012

kocky dnes a vcera je tak krasne von, az sa mi dnu nechce byt 🙂. len tu mame kopu snehu, tak len po chodnickoch v zahrade mozeme s malym chodit. kocikom sa nikam nedostanem, to je samovrazda po tychto neupravenych cestach bez chodnikov

any23
26. jan 2012

@anieli_1 no ako ste dopadli na poradni? Dufam ze malinka velmi neplackala ked ju pichali... Ozaj zabudla som sa ta opytat na to choditko, ze kedy ho budes potrebovat😉ja budem len rada ked mi zmizne z kumbalu, nebude potvora zavadzat 😝 a vam sa zide 😉

any23
26. jan 2012

inak ja chodim Kunskemu a podla mna je to naj super doki, len skoda ze nechodi k porodom, teda len za velke prachy, keby mam miliony tak by som nevahala, ale radsej som malinkej pokupila, zvladla som to aj bez toho😝ale je fakt super😉

anieli_1
26. jan 2012

@any23 ahoj no tak dr nas velmi chvalila ze je strasne sikovna ze po bratovi 😀 😀 ale krpana malinka je sak si ju videla 63cm ma a 7 kilo...ako na tu dlzku to ma dost sak aj je aka sunkata ale dr vravela ze to nevadi ze ja som krpata a prospieva velmi pekne a uz nam to choditko aj povolila ked videla ako sama stoji takze co najskor .............aj som rozmyslala ako to spravime ci ho zajtra budeme trepat so sebou alebo este neviem sa dohodneme...........a sme zaockovani takze mala spi a bude cel den aj noc ako pri prvom asi a nastastie spi aj alex 😀 😀 som jej tam uz aj jest davala bo bola umrncana hladna a uz aj spat chcela a dr vravela jak super ze sme jej dali prestrelit uska ze to je ovela lepsie a ake to ma peknucke vobec to nema zapalene nic ani nevie ze ich ma 😝 a emka ako hned zaspala?

anieli_1
26. jan 2012

@any23 aj ja k nemu chodiiiiiiiiiiiiiiiiiim..................na svete doktor s lepsim som sa nestretla.........aj kamoska co vystriedala milion dr tak vravela ze nad kunskeho neni ze ak by isiel do predcasneho dochodku tak ani nevie komu by isla.......on je s mojou mamou velmi zadobre ked som zistila ze som tehu s alexom mu asi o dva dni volala ale kvi sebe a ten jej uz zdvihol telefon ze no co je babi 😀 😀

anieli_1
26. jan 2012

@naty1987 milacik zistila si ze o tebe vravim ked si mi dala palec hore 😀

naty1987
26. jan 2012

@anieli_1 ano ano hned mi bolo jasne o kom je rec 😀
a super ze ste na poradni dopadli dobre mala tie suncicky este vybeha 🙂 ale je krasna s nimi 🙂

anieli_1
26. jan 2012

@naty1987 no ale som este skoro zabudla musime ist na kardiologiu........

naty1987
26. jan 2012

@anieli_1 a to preco??

anieli_1
26. jan 2012

@naty1987 lebo som len tak medzi recou spomenula ze sa mala strasne rychlo zadycha niekedy az lapa po dychu a az piska potom tak vravela ze to moze byt len tou priedusnicou ze z toho vyrastie ale radsej to da presetrit ako nieco zanedbat

viera77
26. jan 2012

jaaaaj baby, aj ja som bola v NR porodnici planovanou sekciou, ale moja mala sa vypytala sa svet o 2 tyzdne skor. Do porodnice sme s mm dobehli ked som uz mala kontrakcie kazde 2 min. a ani neviem ako, za par minut bola Lea na svete.....ziadne niekolkohodinove o nervy cakanie na sekciu, chvalabohu🙂 A tiez ma rezal Lajtman, bol v pohode, stale vtipkoval ako pubertak🙂 Inak, ani ma neprekvapuje, kolko z vas ma tazke srdce na NR porodnicu. Samozrejme, az na zopar super sestriciek, ktore mi fakt pomohli ked som to strasne potrebovala, hlavne s malou. A na zopar hnusaciek, vdaka ktorym som tu porodnicu doslova znenavidela......takze druhe babo, ak nam bude dopriate, sa opat narodi sekciou, ale urcite nie v NR........tu nalepku BFH dostali podla mna len omylom ☹ ☹ ☹

naty1987
26. jan 2012

@anieli_1 ahaa tak to som nevedela ale aspon ze vas tam poslala ze nic nezanedba to je fajn radsej prist zbytocne ze? 🙂

anieli_1
26. jan 2012

@naty1987 no ja som to nejak neriesila ale uz aj moja babka si to vsimla aj tomas tak som to len tak spomenula......

anieli_1
26. jan 2012

@naty1987 inak ty si radsej tu necitaj tie poslene prispevky bo ani rodit nebudes chciet ist 😀 😀 .........

naty1987
26. jan 2012

@anieli_1 no ale aspon budes vediet na com mala je
no teraz nemam cas ani citat snazim sa ucit testy 😀 ale zo zapatym FB a konikom to ide veeelmi tazko 😀 😀 😀 😀 😀
a minule mi citam Feri o rodickach co v Trnave zomreli mala som dost ale ja stale malemu nahovaram ze bude mat len do 3kil a 49 cm a vsetko pojde ako po masle 😀 😀 este som optimista som zvedava na koniec aprila ci mi ta nalada vydrzi 😀 😀 😀

anieli_1
26. jan 2012

@naty1987 kedy mas tie testy?

naty1987
26. jan 2012

@anieli_1 30.1 v pondelok rano o osmej pisem test potom mam kuzele a jazdu to budu nervy za chrbtom policajt 😖