icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

dadulajda
1. feb 2012

@yvetulka ako si zvykol na decka? nebal sa ist do kolektivu? skus ho nechat spat v 14 stupnoch, to je otuzovanie. 😝 ale nie...my sme mali daco s kotlom tak som nasilne maleho otuzovala.to si len prdel robim 😉
@anieli_1 tak to je dobre ze si si to rychlo vsimla. A mala je zlatucka. 🙂 Byvanie je len docasne, to sa poriesi...a decka su este male, tie to nevnimaju. Hlavne ze vy ste to vydrzali, verim ze musel byt "poteseny" drahy, ale ako hovoris, ked ste toto prekonali, bude zas setko dobre. 🙂 A nechavas ich spat vo vasej posteli? ci zvlast? ja si neviem predstavit spat bez maleho.Mne by chyyyyybal! 😅 ja ho obijmem aj teraz ked je malicky a pocuvam ako dycha. 🙂

anieli_1
1. feb 2012

@dadulajda no mala spi vo svojej postielke ona a ni sa pri mne nevie vyspat ale alex zapava vo svojej ale tak kol 1-2 v noci mi vleze do postel a je do rana na mne pricucnuty kedze ja kojim este oboch a on je taka prisavka...........a neboj za chvilku ti to zacne vadit 😀 ale to ho potom uz tazko odnaucis

karinka2105
2. feb 2012

@danula.ch hej hej mozeme .ozvem saa

yvetulka
2. feb 2012

@dadulajda my vzdy spime v spalni pri vypnutom radiatore, aj teraz pri tych mrazoch, ked si liha do postele, po vyvetrani tam moze byt aj tych 14-15 st. takze tam problem nebude. neznasam, ked je prekureny byt.

any23
2. feb 2012

@anieli_1 bubák malý 😵 musel byť zničený 😝 aj Emka bola strašne unavená, už pri papaní mi zaspávala a potom zaspala hneď ako som ju uložila 😅 a hajala 2,5h 🙂 dnes nejdeme von, akurát sa chystáme na tú kontrolu s alexom...

@yvetulka ja som taká istá, my tiež spávame pri vypnutom radiátore a predtým než ideme spať poriadne vyvetráme, mne ten suchý vzduch strašne vadí 😝 veď keď sa zakuklíme potom pod perinky tak zimka nám neni 😅

anieli_1
2. feb 2012

@any23 ani my nejdeme von maly nejak sopli a aj ja sa uz citim strasne dufam ze nebudeme chory a zajtra mame ist ku kamoske tak dnes teply cajik a doma budeme

naty1987
2. feb 2012

@anieli_1 mickaaaaa celu noc sa mi snivalo s tebou 😀
boli sme spolu v porodnici ty si porodila Alexa a ja maleho az na to ze moj maly bol taky velky ako 3mesacne babo a mal vyse 5,5kila 😀 isla som cisarskym a brucho som mala ako klokan no a neboj sa porodu 😀 uz ma trafi s tychto snov 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

anieli_1
2. feb 2012

@naty1987 ty ake nocne mory mas so mnou 😀 😀 neboj vsetko to bude v pohode mozno ani nebudes vediet ako si porodila take to bude rychle ako any23

dadulajda
2. feb 2012

@anieli_1 akoze niekedy sa uz teraz dokaze tak roztahovat, ze sa kukam ci nahodou nemam ist na gauc spat... 😅 lebo on spinka na kristuska s roztiahnutimi rucickami 🙂 ale celkovo som rada ze mam niekoho v posteli 😀 😀
@yvetulka no teeda to si dobra, ja ako som u segry, oni maju velky dom, tak vykuruju len na 18 stupnov a ja chodim v mikine a maly ma hruhe pancusky a teplaky a aj tak ho davam lezat na deku. 🙂 🙂 Ale zase chyta lahko sople a nestoji mi to zato, aby bol chory.

yvetulka
2. feb 2012

@dadulajda nespi v postielke, furt je s tebou v posteli?

anieli_1
2. feb 2012

@dadulajda jaj ty si tusim pisala ze si s malym sama?a to este len pride roztahovane maly spi niekdy krizom cez nas.........

oliee
2. feb 2012

Ahojte mamičky, prepáčte, že sa Vám sem miešam, chcela by som sa Vás iba opýtať, či mi neviete poradiť, dobrý obchod s detskými topánočkami, malinká začína loziť a doktorka nám nakázala kúpiť prvé topánočky. Čítam, že niektoré tu máte už staršie detičky, tak mi hádam budete vedieť poradiť, nechce sa mi s malinkou behať v tejto zime po obchodoch. Ďakujem Vám

yvetulka
2. feb 2012

@oliee na Palarikovej je protetika a aj v polygone je obuv, tusim Vram alebo tak nejak sa vola, tam mam dobre skusenosti, inde nenakupujem, aspon ja.

meggieerika
2. feb 2012

@dadulajda ahoooj, mnoo prikrmujem...... na obed ma taky zeleninovomasovy prikrm, niekedy na olovrant ma ovocny prikrm, ale ten kupujem , take tie Hippky co su balene po 4x100g........ vyhodne balenie...a maly sedi ked ho ja posadim, inak jakaaaaaaaaa radost vtedy.....ale sam este nie.... a prevaluje sa mi obcas.... on si na zaciatku dooost pobuchal hlavu ked to skusal a teraz akoby sa bal to skusat....ale tak ho pretacam ja, aby videl ze to neni nist hrozneho.....inak tvoj maly je aky veeeelky a aky chlapisko...... mnoo parada... my mame tak 6 a pol mesiaca.....v pondelok nas caka poradna, tak som zvedava uz kolko vazime a meriame.......

tosijo
2. feb 2012

@oliee na pešej zone je nová detská obuv Štuplík http://www.obuvstuplik.sk/

bosacka
2. feb 2012

@danula.ch @cukruska1920 - ja som ako decko chodila k Holecovej : 😉 -D a ked som bola vacsia, neznasala som ju, lebo sa kadeco vypytovala a ja som nemala chut odpovedat (to bolo tak zaciatkom puberty) 😀

danula.ch
2. feb 2012

@karinka2105 super, tak sa ozvi ked pojdete do Lapasa a budes mat cas a chut sa stretnut 🙂 potesim sa 🙂
@oliee my chodime aj do zdravotnej School predajne, maju tam aj Protetiku a fajn vyber 🙂. je to na Farskej v takom podchode. Protetika na Palarikovej bola este pred tyzdnom zatvorena a je to tak uz dost dlho.
este aj na Kmetkovej je detska obuv, tusim sa to vola Stonozka

danula.ch
2. feb 2012

@bosacka otravovala ta, co? 😀

bosacka
2. feb 2012

@dadulajda - preco mas zakazane davat mrkvu?

bosacka
2. feb 2012

@danula.ch - no to hej, a pre mna bola cudzia a co jej budem co vesat na nos.... 😉

dadulajda
2. feb 2012

@yvetulka no vecer zaspava sam, ale po prvom kojeni si ho uz nechavam u seba. A cez den spi vacsinou v kociku,takze to nespi v posteli.
@anieli_1 hej viem, ze deti najradsej po sirke postielky. Tak som zvedava dokedy mu vydrzi taketo "slusne" ukladanie sa. 😀
@meggieerika Ahoj, aj my ideme v pondelok na poradnu, tak som zvedava, kolko mi dr.zahlasi. 🙂 A kolko ti zje z toho prikrmu? mne tento tyzden uz tak viacej, ale doteraz len tak 6-8 lyziciek. Zato este nedavam ani maso, si myslim ze ma dost co robit s kasami a nieto este masoo donho pchat. Ale dneska sme mali ako novi 7 mesiacikovci na skusku piskotku a dlho to sice cmulal v puse, ale nakoniec prehltol. 😝 😀 A s pretacanim sa maly netrapi, nastastie to mu ide. Sak sa uz parkrat aj zrubal z postele...jooj to by som tu ani pisat nemala.. 🤐 Ale zatial ho to nijako neovplyvnilo. 😀 😀
@bosacka lebo zapeka a maly kaka kazdych 9 dni ked nejem ryzu a kavu, banany a nic cokoladove a pod.takze pre istotou. Maval dost hustu stolicu odkedy sme na prikrmoch.

yvetulka
2. feb 2012

@dadulajda inac s tym lepkom bacha, az od ukonceneho 8. mesiaca sa odporuca, aj ked je na piskotach napisane, ze od 6. ale to uz zalezi na tebe a aj s masom ma cas. kolko uz ma zubov? pije dostatok tekutin? ze ma problem so stolicou a je kojeny, ci na UM?

dadulajda
2. feb 2012

@yvetulka ahoj, no sak kojim ho stale, UM nemalo vyznam davat, ked ho nezasytilo o nic viac ako moje. a ja svoje este mam. Koji sa kazdu hodinu, az 1,5hodky. Zuby stalel nema. Slinta ako bernardin uz mesiac tak cakaame cakaame 🙂 A s tym lepkom je to po novom tak, ze najlepsie je to davat medzi 4.-6. mes, kym este vacsina koji, pretoze s materskym mliekom je mensie riziko vzniku alergie. Takze ja ked kojim stale, je to jedno kedy ho dam.

yvetulka
3. feb 2012

@dadulajda no tak to su mi novinky. pred tromi rokmi do nas hustili pediatri, ze maso, bielok a lepok az po ukoncenom 8. mesiaci a teraz toto. clovek uz fakt nevie, komu verit a co robit...

danula.ch
3. feb 2012

@yvetulka s tym lepkom sa to menilo akurat ked bol nas maly 6mesacny. zrazu nam zacali odporucat rozok do ruky a piskoty, len som tak kukala. len neviem co s detmi, ktore nie su kojene, o tom sa uz nikde nepise, alebo ja som nenasla 😉
a podobne je to aj s alergenmi, ze je lepsie ich postupne zavadzat este pocas kojenia. ale bielok som davala aj tak az po roku 🙂
tych teorii je strasne vela a verim tomu, ze o 5 rokov to bude vsetko vyvratene a bude sa odporucat nieco celkom ine 😀 . treba sa drzat zdraveho rozumu

yvetulka
3. feb 2012

@danula.ch no asi tak,kazdy ti kazdych 5 minut povie nieco ine a ty sa potom zariad. ale my sme za ne zodpovedne, ta sa asi treba riadit aj vlastnymi pocitmi trocha. ale aj keby som male druhe, urcite mu nedam v 4. alebo 6. mesiaci rozok do ruky, ved poniektore ani zubky este nemaju, vsak to musia mat na podnebi vsetko prilepene.

danula.ch
3. feb 2012

@yvetulka nas rozky aj tak nechcel, ved to by musel zut 😀

yvetulka
3. feb 2012

@danula.ch ti verim, ja sam biele pecivo nejem a maly ani nevie co to je. raz som dostala chut, ze ako za detstva, cerstvy rozok s maslom a kakao. pamataj, nikdy viac, som myslela, ze je to zuvacka, nekonecny pribeh, skor som myslela, ze plomby povytahujem ako ho prehltnem, este dobre, ze som mala kakao.

danula.ch
3. feb 2012

@yvetulka aspon si zazila, co prezivaju deti, ked maju papat rozky 😅 . nie vsetky su take, asi si mala stastie na poriadne gumace 😉

meggieerika
3. feb 2012

@dadulajda my davame uz aj masko.......maly to pekne papa........aj my ideme v pondelok k dr, na poradnu, som uz zvedava kolko sme pribrali a kolko narastli....vsak uz sportiak musim vytiahnut........ jaaaaj, bude mi smutno za vanickou.....to bolo fajn, oooch ked bol taky maly chrustik..... hich, ale rastieme a zaciname pomaly vyvadzat...hech.....ja som uz skusala mu dat k ovocnej vyzive piskotu....teda tie Sunar susienky....jedol to, sice ho striasalo akoby jedol citron, 😝 hich, asi ta Hippka bola kysla..... piskotu samotnu mi len pocmulal v ustach... viac mal okolo seba natrusene ako v sebe......... 😀