icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

katkanr3271
6. mar 2012

ahojte mamičky, ja mam termín koncom marca a zhaňam nejaku dobru pediatričku, viem že je to veľmi subjektívne ale skúste mi poradiť alebo sa podeliť so svojimi zážitkami a skusenosťami s detskými lekármi. najlepšie by bola lekárka z Klokočiny, bo tu bývame. Hľadala som aj recenzie na nete v rôznych diskusiách, ale nič moc.... dakujem Katarína

cukruska1920
6. mar 2012

@amstelka ja chodim Jakubickovej...je v stacionari oproti nemocnici...je fakt dobra a rozumie sa svojej praci a to je podstatne

amstelka
6. mar 2012

@cukruska1920 juj, dakujem...rada si necham poradit, lebo najst dobreho lekara je dost tazke.
nasa stara pani doktorka bolo superska, ona je aj homeopat a vzdy mi dobre poradila, tak taku istu hladame 🙂
cukruska a prosim ta, nemozes mi napisat meno ulice, lebo ja to tu fakt nemoznam.
to je na spitalskej-tu nemocnicu myslis?

cukruska1920
6. mar 2012

@amstelka hej hej... na spitalskej ako je hlavny vchod do nemocnice tak oproti je taka farebna budova...tam je to... pri vchode su aj tabulky kde su ktori doktori...ona je na prvom poschodi....

amstelka
6. mar 2012

@cukruska1920 aha, tak to najdem.
a cislo na nu nemas, ze by som jej crn...
mne je inak jedno kam pojdeme ci na spitaslku, alebo na klokocinu, to je presne rovnako dlha cesta 😎

blondi2
6. mar 2012

dnes mame za sebou prve plavanie v Hviezdici a velmi sa nam pacilo. uvazovala som nad tym uz dlhsie, ale az teraz sme sa odhodlali. teraz uz lutujem, ze sme nezacali davnejsie. mozem fakt len odporucat 🙂

anieli_1
6. mar 2012

@naty1987 a to uz sa ide vydavat a kedy?...........no pn by sa mali tak ako materska kedze to posiela socialna poistovna pokial viem a to chodi kol 18 plus minus podla toho do akej banky.............ak postou tak urcite 18teho

naty1987
6. mar 2012

@anieli_1 no 29.9 maju svadbu a dnes bola pozerat saty no mala som dost 😀 dve hodiny sa vyberalo ze ktore su krajsie ale nevedela by som si vybrat
ja som dala na postu takze toho cca 18-by mohly prist?

meggieerika
6. mar 2012

@blondi2 jeeeej super............aj my chodime a vzdy sa na utorky hrozne tesime.............a neplakal???

rokkisu
6. mar 2012

@meggieerika Ahoj aj my sme mali take strasne place, dakedy sa az maly zachadzal, no a po histerickom placi chudiatko uz len tak tichucko vzychal, aj hodinu. tak mi ho bolo luto a prisli sme nato, ze to boli zubky. Nejdu vam nahodou nejake jednotky? vtedy su deti strasne mrzute, nechuti im jest, stale placu, len mama a mama. teda tak to bolo aspon u nas. Nebojky, on je este malicky. mne raz moja sestra vravela, ze chlapcov vsetko boli dvakrat viacej nez dievcata. Ale hlavu hore,my to vydrzime🙂

rokkisu
6. mar 2012

@inetka ono to s tym spanim je vselijako. pred esiacom sme vydrzali v kocari tak 10 min a potom rev na celu ulicu a teraz by clovek ani neveril, ze to tak bolo, maly vonku spi aj dve hodiny. ono sato vsetko stale otaca. neboj,aj vy budete urcite onedlho vonku tatuskat🙂)

meggieerika
6. mar 2012

@rokkisu ako dolne jednotky uz mame vonku davno..... horne sa nam este neprerezali........ ale take hystericke place mi robi len v kociku........ ked sa zobudi......je sice pravda, ze doobedny spanok sa nam akosi skratil.... predtmy mi doobedu spal aj 2 a pol hodiny, teraz spi max.hodinu............ale poobede spi tie 2hodinky......hmmm....a je pravda ze chce len mna..........a on je k tomu este podla horoskopu rak a ti su vraj velmi taky mamickovsky.........vsak vydrzime.....

dadulajda
6. mar 2012

@meggieerika to je dobre ze spinkate spolu. Aj ja to tam stale robim, ze po prvom kojeni uz spinka so mnou. Ani by sam nezaspal, ani sa mi nechce vstavat a ist ku postielke. My mame postielku skor len tak na hranie, ked potrebujem ist do kuchyne,ze aby medzitym nespadol alebo co. A nehanbi sa ze musis dieta vybrat z kocika. A co ved si jeho matka. A vola na teba.Inak ti to povedat nevie. Tvoje srdce vzdy vie, co ma robit.Ty svojmu dietatu rozumies najlepsie. A ked si ho privinies, das mu strasne vela.Lebo bez teba sa citi strateny.Podla mna si odvazna ze ho nechas manzelovi na hodinu.Je dobre ze si zvyka aj na druhych. Ved otec je tiez blizky clovek. Ale sirsi okruh by som mu nerobila.Nato ma kopec casu. 😉

yvetulka
6. mar 2012

@meggieerika mozem potvrdit, ja mam tiez racika😀

any23
6. mar 2012

čaute baby 🙂
@anieli_1 cicka škoda že som dneska nebola... ale ohlásila sa mi mamina že si chce zobrať Emku von, tak som jej nemohla povedať nie 😉 ja som si aspoň v klude navarila a upratala 🙂 mohla by aj častejšie chodiť 😝 😀 a malá to ku podivu dnes prvýkrát zvládla úplne super, boli skoro dve hodky čo doteraz nehrozilo - po pol hodine vždy prišli domov, malá urevaná a len mami mami 😝 boli ste aj s Jožkou? 😅 ale asi som to s tým upratovaním prehnala či čo - strašne ma bolí krčná chrbtica, asi ma seklo či čo 😕 nemôžem otočiť hlavu na ľavú stranu a vystreluje mi to až pod lopatky, a stále je to horšie a horšie, dala som si Veral čo sa to už nedalo vydržať a vôbec ale vôbec mi nepomohol tak zajtra asi klusám k dokine 😔
@yvetulka
@meggieerika ja mám tiež račicu a môžem len potvrdiť to mamičkovanie, je na mne nacapená v kuse, ani na wcko nemôžem v kľude ísť, všade za mnou lezie a keď ma čo len na minútku nevidí, hneď spustí... a strašne sa lúbi mojkať a pusinkovať hocikedy v priebehu dňa na mňa skočí a "mami mooooja" čo sa mi strašne ale strašne lúúúbi 😵 😵 😵 a tiež spávame spolu v posteli, večer si k nej lahnem, pritulkáme sa a väčšinou do pár min zaspinká, preložím ju, do takej polnoci spinká v postielke ale potom sa zvykne zobudiť a pýta sa k nám, sem-tam sa dá presvedčiť že má spinkať vo svojom ale teda väčšinou presvedčí ona mňa že v mojej jej predsa len bude lepšie 😀 tak hajáme spolu 🙂 a keď má náš tatinko nočnú /ako napr. dnes/ tak sa ku mne prikmotrí ešte aj alex 🙂

any23
6. mar 2012

@katkanr3271 ahojky my chodíme k dr.Holecovej, na klokočinu, je to ešte moja detská lekárka a je super, nemôžem povedať jediné zlé slovo 😉

anieli_1
7. mar 2012

@any23 vies co nakoniec som skoncila so sestrou v centre tam na zaciatku ako su tie smykalky a potom mi muz volal ze dojde za mnou a ideme nakupit no alex uz bol neznesitelny normalne sa mi tam hadzal o zem vsetci len na nas kukali tak mi dal kluce ze chodte do auta a potom ked sme prisli domov isiel hned spat...........

tvojezlatko
7. mar 2012

Maminky chcem začať zhadzovat kila po pôrode a chcem vedieť ako su cenovo tu v Nitre osobní tréneri. Máte prehľad??? Lebo moja trénerka si zdvihla taxi o štyri Eura...

meggieerika
7. mar 2012

dnes sme mali rekord.......... maly mi doobedu potiahol az na 2 a pol hodiny............. co sme od soboty taketo nemali..........asi som ho privelmi doma vyblaznila 😀

any23
7. mar 2012

@meggieerika moja dneska spala skoro tri hodky 😅 tiež som ju riadne vyšťavila 😝
@anieli_1 no to poznám, aj Emka je taká nerváčka 😝 dnes ráno mala za niečo nervy, sa jej dačo nepodarilo tak ako si predstavovala tak sa začala jedovať a už nevedela čo so sebou tak chcela niekoho pohrýzť a nemala koho tak pohrýzla samú seba do ruky, ešte teraz tam má otlačok tak silno kúsla 😀 aj Adamka vonku pohrýzla, lebo si dovolil chytiť hojdačku na ktorej sa ona hojdala 🤐

blondi2
7. mar 2012

@meggieerika v bazene ani na cviceni neplakal. ale to som aj cakala, lebo vodu ma velmi rad, cely cas sa smial. ani von sa mu z nej nechcelo 🙂 no ale ked som sa na zaciatku chcela osprchovat a dala som ho do tej ohradky, tak ze ma nevidel, tak to spustil hned, on je teraz velmi maminkovsky. tak sa sprchoval so mnou v tom sedatku, co tam je.

meggieerika
8. mar 2012

kto bol dnes kocikovat???? my sme veru boli........a poriadne sme my maminy vymrzli............a urobili sme si aj taku poriadnu prechadzku............okolo botanickej zahrady, popri rieke, cez Topolovu, poza Lidl a spat na Topolovu......... fuuuuu.,,,,,,,,,,,,,,,, az ma nohy bolia, co uz kd vonku kosa jak slak a detom sa vtedy najlepsie spi...... 😀

adelein
9. mar 2012

ahojte kočky z NR pridávam sa k vám, občas som nakukla do predošlej nitránskej témy, ale bolo tam mŕtvo, tak hor sa sem ... dúfam, že budeme písať a písať
@meggieerika práve idem von včera bola dosť kosa, to je pravda, dnes asi podobne, a deťúrencom sa to páči 🙂

meggieerika
9. mar 2012

@adelein mnooo jasne jasne......... vitaj medzi nami ???? a kdeze byvate???? ake mas babo???? 😀

meggieerika
9. mar 2012

co budete robit cez vikend???? my sme v sobotu doma a v nedelu nas caka babka.......... juhej............

adelein
10. mar 2012

@meggieerika mám jedného 6 ročného a malinké bábo, ktoré má dnes práve 6 týždňov
bývame momentálne na Golianovej (Čermáň), ale od budúceho víkendu už budeme Hornokrškánčania, sťahujeme sa do domu, ale do mesta plánujem chodiť každý deň, potrebujem vela prechádzkovať kôli prebytočným kg po pôrode
vy ste z chrenovej ? a odkial konkretne ? na chrenovej som bývala celý život dokial som sa nevydala, bývali sme na Lomnicke (pri atletickom štadióne)

adelein
10. mar 2012

@tvojezlatko ahoj ja ti môžem odporučiť babu čo trénovala mňa, bolo to tu na klok v mestskej hale, volá sa Ela ak chceš pošlem ti jej číslo na IP, platila som u nej 10 € za hodinu ak som bola sama, ale ak sme boli dve tak to vychádzalo 7,5 € na hodinu ak tri tak 6 € (ale tri sme boli len vínimočne) - dúfam, že ceny nezdvihla 🙂 , aj by som sa pridala keby ukecám mangela na stráženie 🙂
cvičila ma asi rok pred otehotnením a dokonca sme s cvičením pokračovali až do konca 7 mesiaca tehotenstva, poradí ti aj stravovanie a tak ...

adelein
10. mar 2012

ja som celý víkend úplne sama, teda s Martinkom, ale ten toho ešte moc nenahovorí, chlapi mi odišli na chatu, dúfam, že to nejako zvládnem, je krásne takže hor sa von

meggieerika
10. mar 2012

@adelein jejha............. teda sa doma nenudis...........🙂)) my byvame za Lidlom..... ako je ta krcma Zalar 🙂) mnoo prebytocnych kg po porode by sa veru zislo zbavit, ale akosi sa drzia zubami nechtami a mne sa nejak uz vecer ani cvicit nechce ako som unavena............moj maly je straaaaasne aktivne dieta......... comu som aj rada, bo babo, ktore by mi tu len tichucko sedelo, kukalo......... nie nie...........🙂))

meggieerika
10. mar 2012

@adelein aj ja som doma sama......s malym Matuskom.......... tato je cely vikend v praci......... ale zajtra ideme kusok babku pootravovat.................