icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

rokkisu
4. mar 2012

@bosacka Ano, vzdy je lepsie tam zavolat, najlepsie ti povedia co a ako. no a moj vnutorny pocit vravi, ze sme uz davno mali chodit plavat. Chodievate do hviezdice? si spokojna? je tam dostatocne teplo, nie je tam detom zima? a kolko vydrzi tvoj drobec vo vode? a ked sa potrebujes zatial obliect, mas kde babatko polozit?

eda28
4. mar 2012

@rokkisu Ahoj, aj ja som z klokociny, nasa bude mat 11 mesiacov, tiez by som s nou chcela chodite niekam medzi deti, len sme cakali kym sa trochu otepli, lebo mi strasne nemame radi obliekanie a vyzliekanie. Pozerala som to cvicenie pre adeticky do roka, len je prave v tom case ked nasa spinka, tak teraz mam dilemu.

rokkisu
4. mar 2012

@eda28 Ved aj ja mam dilemu ci zacat ci nie, a aj na to plavanie sme mysleli, len sa neviem nejako odhodlat. My sa snazime mat ako taky rezim, ale raz spnkame doobeda raz nie, raz poobede, potom zase nie, no je to vselijake. Aj my uz cakame, ked sa otepli a budeme chodit von medzi deti castejsie. My sme tiez z klokociny. No a s tym obleikanim mas pravdu, ved vravim uz aby bolo teplejsie a zbavis sa hned aspon dvoch vrstiev🙂

inetka
4. mar 2012

@eda28 @rokkisu Ahojte, ja ma tiez takmer 10 mesacnu dcerku. My sa zatial chodime len kocikovat po klokocine kade tade, ale co nevidiet bude asi mala bezkat tak budeme chodit do parku ku kostolu, tam je vzdy vela deticiek. Cakam, kym bude mala trosku starsia a tiez chcem s nou chodit do babymamy do haly na nejaky kurz pre deticky. Na plavanie sa ani ja neviem odhodlat, stale to nejak odkladam.

eda28
4. mar 2012

@inetka Aj ja sa tam chystam chodit a tiez do parku, My sme na Dunajskej a tu je to hrozne, zle sa tu kocikuje, vsade same kopce, schody. Ked nam zacnu chodit uz ich nikto neudrzi, aj teraz uz si ani nesadne len sa vsade stavia a za ruky by chodila. Ale tesime sa z kadeho pokroku.

rokkisu
4. mar 2012

@inetka
@eda28 juuj veru uz aby nasi drobci chodili. aj my sa tak tackame, ruckujeme popri stole, ale hadam za 2 mesiace by sme uz mohli aj chodit. Chlapci vraj zvyknu chodit neskor, uvidime, mozno motyka vystreli. S tym kocikovanim je to na klokocine celkom v poho. aj my sa prechadzame casto okolo kostola a po lepsich chodnikoch🙂

inetka
4. mar 2012

@eda28 @rokkisu no veru klokocinske chodniky su fakt "super" , aj ked tu dole ich mame o nieco lepsie. My sme s ruckovanim okolo nabytku na tom podobne a ked zacne behat tak to bude mat mama ofuky 🙂

bosacka
4. mar 2012

@rokkisu - my sme zacali chodit do hviezdice ked mala cez 5 mesiacov (chcela som hned od troch, ale nemohli sme kvoli ockovaniu). takze sme zacali na jesen a chodime celu zimu. Teplo tam je dost, ked prideme ideme do herne sa aklimatizovat, nieco si povieme k vyvinu, alebo pocvicime (deti su len v bodycku). potom sa idu maminy prezliect a osprchovat, deti ostavaju v herni s instruktorkou a nemaju s tym problem. potom vezmeme deti, osprchujeme a ideme do vody zhruba na pol hodinu, potom zase osprchovat deti a do detskej sauny, kto chce tam koji... no a potom pri obliekani su rozne moznosti co s drobcami, urcite by si si nasla, co ti vyhovuje (zinenka ci ohradka v satni, pripadne zase do herne). vzdy tam stravime takmer 2 hodiny, nikto nas prec nesuri, takze ideme von suchi, vyhriati... no a ja vacsinou chodim s kocikom. inak vnutri je tak teplo, ze mi mokrej nie je zima a to je u mna co povedat 😀 voda aj vzduch pri bazene maju 32 stupnov - fu, som sa rozpisala 😅

karinka2105
5. mar 2012

@stastnevydatam mala mi spii hodinu max hodku a pol
a vnoci sa zobudii,a berem ju knam,
ona odzaciatku nafigu spavaaa

adetka
5. mar 2012

tak nam sa plavanie zatial odklada ☹ ...som stale nejaka nascipana: soplim, hrdlo boli - nechcela by som ine mamicky vystrasit... tak to radsej odlozim...

dijuri
5. mar 2012

Ahojte
vonku je tak krasne a my musime trcat doma,pobede si to snad vynahradime
no a k plavaniu sa vyjadrim,ak mozem...mala som zlu skusenost...ustne bacile,no a vyjadrim sa aj k nejakym stretnutiam deticiek ale v uzatvorenom priestranstvke...tiez zla skusenost,hlavne na jar,taketo pocasie az do leta a potom po lete ,hlavne jesen...skoncili sme v nemocnici s vysokymi horuckami,virus a chytil to v domine,ked som chodila s malym ,uzatvorene priestranstvo,v aprili sme skoncili v nemocnici,takze som sa ponaucila a s druhym nechodim nikde dnu,kde je vela deticiek po kope,von,von,von...pokial mate jedno dietatko,tak sa da ochranit dietatko, no ked mate skolkara,skolaka (my skolkara) tak bohuzial,akonahle maju virus,alebo nejake soplave ,kaslave dieta v skolke a mama ho tam da,tak to dostane maly,nasledne na to mensi...hej vela robi aj imunita,no ked sa snazim ako sa snazim,aj tak vzdy ochorie a donesie to domov

rokkisu
5. mar 2012

@bosacka ano rozpisala, ale to je len len dobre. rada si necham poradit od niekoho, kto tam uz bol a ma s hviezdicou skusenosti. myslim, ze si mi dala riadneho chrobaka do hlavy, myslim, ze by sme to mali skusit. 😀 😀 😀

rokkisu
5. mar 2012

@inetka veru a ked zacnu nasi mali chodit, bude aj teplejsie. uz sa strasne tesim na jar. dnes sme vydrzali v kociku spinkat 2 hodky, to je u nas rekord, takze som prisla domov cela premrznuta🙂 Spociatku sa zda, ze je vonku fajn, ale ked si vonku dlhsie so slimacim krokom, tak to po 2 hodinach riadne citit🙂) 😉

meggieerika
5. mar 2012

@rokkisu ahoj, aj my chodime plavat..........a je to super...nam to pomohlo, najma vtom ze maly sa mi tym plavanim a cvicenim zacal viac hybat, hned na druhy den po prvom plavani sa mi zacal pretacat, co mu predtym vobec neslo..... teraz sa ucime lozit......... mnooo parada..... teda si myslim ze je to dobre aj na rozvoj pohybovej stranky dietata......a maly si aspon zvyka byt medzi detmi ..........uz mu nevadi byt v kolektive.......ja som spokojna po kazdej stranke ............... odporucam 😀

meggieerika
5. mar 2012

od soboty vzdy ked sa zobudi zo spanku v kociku, zacne priam hystericky plakat......... doteraz to nikdy nerobil..... robili to aj vase deticky????? rozmyslam ci to nie je niecim rusivym co ho zo sna prebudi a zrazu je hore a to ho tak nejak rozhodi a zacne mi tak plakat.,,,,,,,,,,,,,, 😢

dadulajda
5. mar 2012

@bosacka ahoj, aj my chcem teraz zacat plavat. netusila som, ako to tam prebieha...ale ten cas pred kupanim v herni celkom nechapem. Ked su deti este v tom veku 5-6 mes.ako ich tie instuktorky ustrazia, ked este nesedia? to ich maju v rade na zemi aby odnikial nepadli? 😕 A moj maly je napr.taky, ze akonahle zahnem za roh a nevidi ma, spusti sirenu.... Sice viem, ze potrebujem aj ja cas na svoju pripravu..toto si celkom neviem predstavit. A po tom okupani, kde je mozne si odlozit take mokre babo? mam nan vlastny priestor? lebo sa caka postupne? dakujem za info 🙂

dadulajda
5. mar 2012

@meggieerika Ahoj, mne sa tak maly budi vzdy. Spinkava so mnou ked neni vonku v kociku a ked sa nahodou zobudi a niesom pri nom, tak spusti straaasny plac. ono to babo si len mysli,ze si ho nechala sameho a ze nikto nikde okolo nie je. Ked ho zakazdym zdvihnes a pomojkas dodas mu istotu, ze sa vzdy vratis a po case to pochopi a uz nebude opat tak kricat. Od 6 mes. do max. 2 rokov je obdobie dietata,kedy ma najvacsi stres z odlucenia. Moze to byt chvilkove, neboj sa,to sa strati. 🙂

inetka
5. mar 2012

@rokkisu my sme dnes boli vonku okolo obeda, bo sme mali poradnu, tak sme vyuzili pekny cas na prechadzku, a poriadne som sa teda zapotila 🙂 pekne ti maly pospal, moja mala spi v kociku maximalne tak polhodku.

meggieerika
5. mar 2012

@dadulajda uuuf............. ako vecer doma zaspava a spi vo svojej postielke, ale po prvom nocnom papani uz spi s nami v posteli..... uz ho nedavam spat do jeho postielky a ani tam byt uz nechce...... a vonku ked mi spi v kociku a zacne mi tak plakat ho vzdy vyberiem na ruky, bo ten vreskot sa niekedy fakt neda pocuvat...... az to trha to materinske srdce...................chudacik....... je pravda ze je dost na mna naviazany.....aj s muzom ked ostane na hodinku sam a ja idem prec napriklad do mesta, ked sa vratim je uuuplne hotovy z toho ze som uz konecne pri nom......jaaaaaaaaaaaj to si teda uzijem este

tvojezlatko
5. mar 2012

@stastnevydatam aj mne je to niekedy ľúto, ale potom zistim, že tak vlastne oddychujem....

bosacka
5. mar 2012

@dadulajda v herni su deti na zemi, nemaju kam padnut, je to taka nie velka miestnost s kobercom a hrackami, pre leziace deti maju take umyvatelne podlozky... my sme zacali chodit ked sa este moc nepretacala, tak som to zazila. no a nejako to ta instruktorka vie, ze jej nezvyknu tie deti plakat (aspon co som tam bola som nepostrehla). nie je tam tych deti tak vela, niektore sa zabavaju s hrackou a tie, ktore nie su v pohode zabava ona. ku bazenu si zoberies uterak, mydlo a ine potrebne v takom kosiku co tam je (ako nakupny), dieta po sprche zabalis do uteraka a idete do sauny, takze potom je uz suche. tej organizacie sa nemusis bat, maju to vymyslene a ked pridete 1. krat, vsetko vam vysvetlia

anieli_1
6. mar 2012

@any23 andrejka ideme voon??vyzera byt celkom pekne ...ideme na to ihrisko?

amstelka
6. mar 2012

@anieli_1 dakujem za pozvanie.
my byvame na cermani a okolo nas sami stari ludia ☹ , nikto s kym by sa dalo pokecat, zajst na kafe a preliazky...
a vy ste odkial?

amstelka
6. mar 2012

ozaj, kto mi vie poradit dobru pediatricku ?
hladam na nete, ale tie mena mi nic nehovora...dakujem

anieli_1
6. mar 2012

@amstelka my sme z chrenovej........a pediatricku mam tu velmi dobru ale neviem ci sa ti chce chodievat k dr az sem

naty1987
6. mar 2012

@amstelka tato dr. je velmi dobra a aj tu mas hodnotenie aj tel.cislo tak ak chces kludne jej zavolaj ze ci by vas zobrala
http://www.nasilekari.sk/1510/mudr-marta-belico... a je na klokocine v poliklinike tak by si to ani daleko nemala

anieli_1
6. mar 2012

@naty1987 milacik vsetky dr su povinne ta zobrat 😉 cicka co robis? ja sa chystam s detmi von

amstelka
6. mar 2012

@naty1987 dakujem za pomoc.
teraz utekam von, lebo mala uz skace pri dverach, ale potom to pozriem.pekny dnik

naty1987
6. mar 2012

@anieli_1 jaaaj tak to som netusila 🙂 prave sa napchavam a pijem kafe 😀 ale pojdem do vane lebo vyzeram hrozne 😝 a potom k Zuzu na pokec uz si bola vybrat svadobne saty tak som zvedava
@amstelka neni zac

naty1987
6. mar 2012

baby kedy sa vyplacaju PN-ky a davky z UP kedy to mam cakat??