icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

meggieerika
21. máj 2012

@bosacka ahoj, myslim ze na kazdom detskom ihrisku je slnko, zavisi to myslim od toho kedy tam ides.... ehehhe.....zober slnecnik a mas vybavene ...............🙂)))

bosacka
21. máj 2012

@meggieerika - sak dufam, ze nejake skusenejsie mamicky (hlavne co sa ihrist tyka) mozno o nejakom tienovom ihrisku vedia... a je mi jasne, ze tien nie je cely den... aka si vtipna - pockaj, uz sa tesim ako budes v lete nahanat Matuska so slnecnikom po ihrisku 😀 este ste doma? sme sa dnes na topolovej stretli skoro vsetky 😵

meggieerika
22. máj 2012

@bosacka hehehe........... mnoo vsak vis jaka by to bola srandaaaaa, en si to v reali moc neviem predstavit..... ale takto za pc aj hej................ jeeeeeeeeeeej, ste pokecali coooo......... aj ste ma spominali????mnooo my sme dnes boli v Ivanke, u babky.........mnoo sme doma, bo sme mali este mensi zapal na ockach... a maly nejak zabudol spat v kociku..... von chodime, ale uz len poobede............mozno sa stretneme niekedy niekedy............ 😅

bosacka
22. máj 2012

@maggieerika - no spominali sme vas veru 🙂 ...a poobede v akom case? a kam chodite?

meggieerika
23. máj 2012

@bosacka nooo dnes sme boli 1x vonku......... aj to tu strasila burka a potom nist z toho a jak na slak trafenie ani jedna z vas vonku nebola, kazdej spalo dieta doma...............este aj kamoska z VS ist s nami nemohla, bo chuda bola po nocnej a bola rada ze je doma, ze ma klud............mnooo mi mame teraz uuuuuplne rozhodeny spankovy rezim po tej chorobe..... doobedu mi dnes zaspal az po pol jedenastej aj to spal len 45 minut.....a poobede uz nevedel co zo sebou ale nie a nie aby spal....no na slak trafenie, ozaj

bosacka
23. máj 2012

@meggieerika - my sme boli vonku ked s azobudila, ale len okolo domu a ked kvapkalo tak sme lozili po schodoch vo vchode... neboj, najdete si zase rytmus... najhorsie je to, ked nevies, ako sa zariadit.

meggieerika
24. máj 2012

caute.......... pojde niektora z vas 2.juna na preteky lezunov???? Bude to v OZC MAX........... treba sa registrovat na pretekylezunov.sk..................... my sme uz registrovany 🙂)) a velmi sa tam tesime.......... teda zatial len ja, hich, Matusko spinka, uz mu to povedat teraz nemozem 😀 ............. aky ste mali den??? my sme boli na navsteve u kamosky z VS..... super bolo, ved sme tam boli cez 3hodiny maly sa tam aj vychrapal, my sme vypili kavu, pokecali, ani von do toho vetra sa nam ist nechcelo........ hehehehehe

meggieerika
24. máj 2012

@bosacka ozaj, aku plnku si robila malej na tortu k 1.roku???? bo by som chcela aby ma tortu co by mohol aj on jest..........nech je sranda...........diky 😝 dufam ze ti nevadi ze ta budem kopirovat.................ked mas take fajn napady

bosacka
24. máj 2012

@meggieerika - no ta plnka nebola ziadna slava... robila som to zo zlateho klasu a dala tam vanilkovy cukor (taky poriadny), inak si uz nepamatam 😀 pozri v tych receptoch co som od teba fotila - je tam aj torta k 1. narodeninam aj ine recepty na detske mnamky - som lutovala ze som sa k tomu nedostala pred narodeninami...

blondi2
28. máj 2012

@bosacka ahoj, podarilo sa ti najst cislo na tu Zaujecovu? ja som to teraz pozerala, ale vyhadzuje mi to len Katarinu Zaujecovu a ta by mala byt na klinike plastickej chirurgie Avelane, tak som z toho zmatena... Vy ste uz aj objednane?

bosacka
28. máj 2012

@blondi2 - ja som aj to meno zabudla 😅 pamataa som si len ze je na Z a ked som hladala koznych, tiez som nic nenasla... 😒

pikha
28. máj 2012

@kkl82 ahoj 🙂 ja som doteraz davala povinne, tie co idu po 3x do oboch noziciek, ale po nich nasleduje MMR a tu NEDAM ani za nic. Takze tiez by ma zaujimalo, ako to v NR funguje s odmietnutim ockovania. Uz mas nejake info?

silvuska267
29. máj 2012

Ahojte nejakeho dobreho fotografa co foti v Nitre deticky poznate???dakujem sisa

blondi2
29. máj 2012

@bosacka 🙂 tak ja tam asi skocim osobne zajtra a hned maleho aj objednam. a opisem si aj cislo. potom ti ho dam.

janka987
29. máj 2012

@pikha ahoj, ano my sme odmietli na klokocine.

pikha
29. máj 2012

@janka987 a co ste odmietli, ktore? a co teraz dalej, aky je postup? 🙂

bosacka
29. máj 2012

@blondi2 - budem rada, ked mi posles cislo 🙂 dakujem

janka987
30. máj 2012

@pikha odmietli sme druhu hexu, prevenar a vsetky ostatne...doma som si napisala prehlasenie,ze nesuhlasim s ockovanim mojho dietata danou ockovacou latkou (farmaceuticky nazov), aby bolo vidiet, ze neodmietam samotne ockovanie ale tu ockovaciu latku...a ona to nahlasila RUVZ...to bolo v novembri..doteraz sa nik neozval....

pikha
30. máj 2012

@janka987 to znie super.. ja uz dlhsie avizujem nasej dokine, ze MMR ockovat nedame. Nenapadne ma ukecava, a ze ci chcem byt prva mamicka, ktora jej odmietne ockovanie.. argument jak svina 😅 nuz ked to inak nejde, ano chcem. Dnes mame tretiu hexu(od rana mam nervy v kybli z toho 😝 ) a dost. A vy ste preco odmietli, mal malinky zle reakcie alebo z vlastneho rozhodnutia?

pikha
30. máj 2012

@silvuska267 ahoj poznam, dokonca foti tak, ze chodi k vam domov, donesie si pozadia, rekvizity a vsetko, a foti u vas doma. Babo je v domacom prostredi a je uvolnene, a tie fotky potom aj tak vyzeraju 🙂 Ak chces, poslem kontakt do IP.

janka987
30. máj 2012

@pikha z vlastneho rozhodnutia...

silvuska267
30. máj 2012

@pikha ahoj posli mi prosim kontakt a skusila by som s mu ozvat

kkl82
30. máj 2012

@pikha @janka987 u nas ten argument od lekarky bol podobny, ze ja by som bola prva. a potom sa spustilo vydieranie a psychicky natlak. tak hladam noveho lekara, ktory aj ked nahlasi, tak nech sa aspon slusne sprava... ved ma ta nasa v podstate vyhodila, ze ona nas liecit nebude moct. myslim, ze taketo vyhlasenie je protizakonne, ale naozaj sa s nou nemienim dalej zapodievat...

bosacka
30. máj 2012

@pikha - aj ja by som si prosila kontakt na foto... a ak vies kde sa daju vidiet nejake fotky, tak by som rada
@blondi2 - boli ste?

pikha
30. máj 2012

@bosacka @silvuska267 posielam do IP 🙂 je to jeho web, ma tam kontakt aj galeriu svojej prace. Ono je tych fotografov kopa, napriklad krasne foti studio Leada, len su dost drahi a dlho dopredu obsadeni.
@kkl82 no, niekto proste musi byt prvy 🙂 Ale to mas dost nafigu dokinu, dobre drbnuty pristup 🙄 to bude ozaj lepsie si najst noveho lekara. Komu chodis ak sa smiem spytat? My sme dnes oficialne odmietli MMR a na velke prekvapko sa uz nekonalo ziadne ukecavanie ani dohovaranie, zobrali to uplne v pohode.

janka987
31. máj 2012

@kkl82 my s nasou nemame ziaden problem. Akceptuje nase rozhodnutie.

mpg
31. máj 2012

Tiež si myslím, že očkovanie MMR môže byť pre niektoré dieťa spúšťačom, napr. autizmu, čo sa už teraz častejšie spomína, pretože nikto nevie, či dieťa nie je práve alergické na túto očkovaciu látku.Keď vidím teraz, keď je syn už starší - na koľko vecí je syn alergický - tak tiež často uvažujem o tom, či mu toto očkovanie k tejto diagnóze nedopomohlo. Aj celkove toľko očkovaní, koľko absolvujú deti tak do 6 rokov je na ne určite priveľa, už nehovoriac o tých so slabšou imunitou a alergiami. Ale ešte stále sa deti berú ako rovnaké a nie ako každé iné.

blondi2
31. máj 2012

@bosacka nie, este som nebola. nejako mi to nevychadza, ale najneskor zajtra, tam chcem skocit. tak ti ho potom napisem.
@pikha mohla by si aj mne poslat kontakt na toho fotografa? dakujem

kkl82
31. máj 2012

@mpg nielen MMR ockovanie moze spustit autizmus, vplyvaju na to vsetky ockovacie preparaty, lebo mozu zasiahnut nervovy system babatka a natrvalo ho poskodit. uz aj prve davky hexy, prevenaru a rotarixu mozu vyvolat podivnu reakciu... mmr je z tychto preparatov asi najagresivnejsie a najzbytocnejsie ockovanie, lebo su to vsetko detske choroby, ktore nasa generacia normalne mala a sme bez nasledkov. dokonca podla niektorych ma ich prekonanie aj nejaky pozitivny ucinok na psychicky a imunitny rozvoj dietata. ak vsak tieto choroby prepuknu v dospelosti, mozu mat vazne nasledky. ockovanie mmr chrani len na par rokov, takze je vysoka pravdepodobnost, ze v pripade vyskytu ochoreju prave dospeli, u ktorych uz protilatky nie su... takze cista zbytocnost az kontraproduktivita

pikha
31. máj 2012

@kkl82 absolutne suhlasim!
@blondi2 posielam 🙂