icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ollako
22. apr 2010

monykaaa on teba dobre ze nezabil???!!, ja by som zabila jeho ...to co mal za pristup, debil jeden, moj lekar, vzdy vravi, radsej priste zbytocne ako neskoro, a skoda, ze musim od neho odist ☹ je fakt super
no ja s mykozou velmi problemy nemava, ale viem, ze pri Petkovi som to mala, a dal mi nejake globulky na vkladanie a ked ma zabijes nespomeniem si na nazov, ale boli mysli, len na predpis

jonki
22. apr 2010

juj mony to mi je fakt luto...ale tvoja lekark apovedala ze mimi je ok nie? tak to je potom super 😉
neviem poradit ale ak sedacie kupele tak urcite nie horuce 😉 to sa vraj nema.

baby ja som to nakoniec asi ustala bez tych atb...este dobre, ze som sa s lekarom poradila, lebo sama by som nemala odvahu ich nebrat...uz mi je omnoho lepsie 🙂 pijem sice tolko cajov, vody a brusnicoveho dzusu, ze uz ani nie som hladna ale zase som si vsimla, ze mam aj omnoho menej tehu nevolnosti...tak len dufam, ze mimi je OK a ja som len objavila novy recept proti nevolnostiam-hektolitre tekutin 🙂

janulienocka77
22. apr 2010

cukruska1920 ja som to tu uz raz pisala za co ma ostatne baby skoro ukamenovali ;))) ale netlacte do seba lieky pokial nemusite, lekar z vasej krvi vidi ci vam nieco chyba alebo nie, a ak vam bude nieco chybat sam vam to predpise, mne vyslovene povedal ked som sa ho pytala na kyselinu listovu ze su to blbosti, ze nikdy na to nebol robeny ziadny vyskum a akoby aj mohol, ked ved si sama predstav ktora buduca maminka by si dala na sebe nieco testovat...a ets emi povedal, ze ked zena je moc tych liekov, tak ze sa jej narodi prehnane vacsie dieta na jej pomer...takze ja nepapam nijake lieky a potraviny len tie na ktore mam chut, samozrejme ze tam nesmie chybat zeleninka, a co sa tyka kyseliny listov tak tu obsahuje najma cesrtva zeleninka - najma listova (spenat),a le aj prokolica, fazulka, hrasok, celozrnne vyrobky, v citrusovych plodoch...dzusoch...v hydine...no je toho dost, preto ak papkate vsetko s mierou tento a aj dalsie vitaminy sa k vam dostanu a nie je potrebne do seba tlacit dalsie, ina vec je ked to predpise sam lekar...tak drzim palce nech je dobre a nech mate vsetci vela zdravicka 🙂

catrin1
22. apr 2010

tiez mam podobny nazor na vitaminy...tiez som ich jedla pri nikim....to bol calibrum a niki bol namna moc velky..povedal mi to aj doktor pri porode...teraz jem len kyselinu listovu

cukruska1920
22. apr 2010

janul...no u mna je praveze ten problem ze mam problem s krvou...chodim aj na hematologiu na kontrolu...a ,,vdaka" tomu ze som to nevedela som dvakrat potratila takze pre mna su tieto ,,umele" vitaminy priam nutnost

janulienocka77
22. apr 2010

tak to je potom iny pripad, je jasne ked musis tak musis, len mi neslo do hlavy ze preco sa teda pytas kolko toho uzivat a ako...to by ti mal skor odporucit lekar to uzivanie, a aj zlozenie tych vitaminov...

zuzi2
22. apr 2010

Ahoj cukrus 🙂 Tak sme predsa zabojovali 😵 Gratulujem k 5cm. Ja mam dnes 2. poradnu.
Tiez beriem Femibion 400. Musis brat 2 naraz - tu jednu zltu a k nej tu normalnu. 🙂

liana189
22. apr 2010

tak ja nejem ziadne vitaminy, uvidim teraz podla vysledkov ci mi nieco chyba,ale verim tomu ze niektore buduce mamicky to fakt potrebuju a je takych vela,ale je pravda aj to ze tie ,ktore to uzivaju len tak maju ovela vacsie deti... 😅 😅

jonki
22. apr 2010

myslim ze co sa tyka roznych vonopredajnych vitaminovych prioravkov nazor lekara nie je vzdy dostacujuci...do mna moj (nastastie uz) byvaly lekar chcel tlacit lieky este skor ako vedel ci vobec planujeme dieta, ze bud na podporu otehotnenia alebo na podporu plodu...predpokladam, ze z toho mal nejake percenta 😝

ja osobne som sa rozhodla, ze si kupim kis listovu...pretoze aj ked sa snazim stravovat roznorodo nedokazem povedat ci mam alebo nemam dostatok vit. a bolo by mi luto mat babo s razstepom chcrbtice a vediet ze stacilo tak malo.
Okrem tej listovky ak budem v poho nebudem brat nic ine ale myslim, ze je to rozhodnutie kazdej z nas 😉

Ja som si napr na sebe vsimla nevysvetlitelne modriny to som este nevedela ze som tehu...tak dva tyzdne po ovulke...nikde som sa nebuchla a mala som take nepekne modrinky...ako som zacala brat listovku tak hned zmizli...neviem ci to nejako suvisi ale myslim si ze moze....myslim ze telo matky sa prisposobuje vzniku noveho zivota a ked ma dieta niecoho malo tak to najprv ide na ukor organizmu matky...tak si myslim, ze aj tie moje modriny takto vznikli

zuzi2
22. apr 2010

Babatko a zena v tehotenstve potrebuju tolko vela vitaminov, ze by sme museli teda tej zeleniny a ovocia pojest za den dost. Moj nazor k tomu je aj taky, ze ak je clovek odkazany len na zeleninu z obchodu, ktora vela krat vobec tolko vitaminov neobsahuje ako domaca, tak je to velmi malo. Ja som dokonca dostala vzorky Femibion400 na poradni zadarmo a doktorka mi odporucila si ich kupovat a uzivat.

wiwi22
22. apr 2010

Ahojte tehulku,
ja mam dnes cely den bolenie v podbrušku na lavej strane, dost ma to tam picha.. neviem co to moze byt, ale dost to boli... dufam, ze nie nieco zle.. zajtra idem na poradnu tak sa hned opytam lekarky..

co sa tyka mykozy ja som ju mala asi pred 2 tyzdnami, lekarka mi dala nejake gulicky (na predpis) z esencialnych olejov a pomohlo mi to, ale povedala mi ze ked ma nieco podobne chyty mam si kupit rosalgin (je to vhodne pocas tehotenstva aj pocas dojcenia). a este na vonjaksie pouzitie si mozes dat krem canesten gyn.

hviezdickamaria
22. apr 2010

no ahojteee 🙂 tak som spat z nakupov, kupila som si sportove tehotenske nohavice za 13,50 E, aj ked som chcela rifle, ale ta co uz, mali len otrasne, ta som si kupila ine... ale su fajn, aj mm sa pacia 😎
potom som si konecne kupila nove slnecne okuliare, a este nove topanky - juchuuuu 😀
niekto sa tu pytal, ci som na PN, tak ano som od zaciatku tehu a budem az do konca 🙄 a niekto iny sa pytal, kto chodi na hematologiu, tak chodim aj na hematologiu, bo mam trombozu, ale zatial si nepicham nic, uvidime co bude dalej 😔

jasterica
22. apr 2010

uff,ale sa nam rady pekne rozrastaju...november bude silny mesiac 😀 november rain nam bude zniet z radia a z vonka 😀

leninka,bonsaje su uzasne... 😵 my sme sa pred hodkou vratili z vystavy,ja som zatazena na vonkajsie muskatiky,begonky,letnicky,kazdy rok sadim vela,no teraz sme kupovali menej,bo kto to bude s brusiskom koncom leta polievat? 😀
ak chces,kukni moj album:
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/jasterica/a...

hviezdicka,si silna zena,strasne ti drzim pasticky,aby si to teraz do konca vitazoslavne zvladla... 😵 a to si vlastne vsetky vzajomne zelame 🙂

zopka,s tymi povedackami,akoze niekto ma skardeu plet,bude baba...s tym by som celkom nesuhlas... 🙄 moja segra mala krasnu cistu plet cele tehu a ma babu rozkosnicu 😉 je to otazka hormonalnych zmien 😉

catrin,preco vlastne nie si s krjakom spokojna? 😕 a uz sa sona nevies dockat,ze?ako my v pondelok...po 3 tyzdnoch sono,som myslela,ze to nevydrzim... 😀 😕

misinn,aj ja lubim kysle veci...ale slede nemusim zasa 😀 skor ovocko a kysle uhorky...mnaaaaaam 😵

stipkat,mne dal doki na udrzanie utrogestan...budem ho este tri tyzdne brat,strasne vela hlienu sa z toho produkuje,bez slipiek vloziek by som sa nehla... 🙄

hviezdickamaria
22. apr 2010

hej,este som chcela povedat, ze ja mam tiez nejaku pliagu tam dole a do poradne idem az 1.6. ta neviem, hovorite ze mozem aj canesten krem? bo som vyhodila pribalovy letak a neviem, ci sa moze aj v tehu...
a ja nemam skaredu plet, taku normalnu ako vzdy... ale ja som celkovo skareda 😀 😀 😀 , taka divna 😀 😀 😀

jasterica
22. apr 2010

monkya,panecku,co to za dokina?by som ho klepla 😖 ale esteze sa ti polepsilo 🙂 a krvacat si z nicoho nic zacala?nedvihala si nic tazke predtym...nejake stresy? 😕

co sa tyka vitaminov,beriem hoemo a elastiQ,ale verim najma cerstvym produktom...chutia mi strasne jabka,hrozno,aj zavarane broskve a jem vela cerstvej zeleniny-to ku vsetkemu 😉

hviezdicka,ake plodne nakupy dnes 😉

wiwi,neboj,aj mna pichalo minuly cely tyzden,v pondelok som to povedala doki a on na to,ze ved sa maternica roztahuje a tlaci na vajecniky,ze ved to dobry pocit,kedze sa tam nieco pekne deje...tak ma ukludnil 😵

jasterica
22. apr 2010

hviezda,ale prosim ta,aka skareda?v pase s fotkou si hotova modelka 😉

hviezdickamaria
22. apr 2010

jasterina ja tiez momentalne milujem jabka 😝 , ale zeleninu ani vidiet, ani o nej hovorit 😖

catrin1
22. apr 2010

jasti v poslednom case nanho len zle veci pocuvam...kamoska kvoli nemu prisla o babo v piatom mesiaci tak som sa rozhodla ze pojdem od neho prec..aj tak je v poslednom case podrazdeny a neprijemny...asi pojdem k obertovi ak ma vezme...jaaaj veru neviem sa dockat naposledy som bola 4+3 tt a nic dokopy este videt nebolo ani srdiecko tak mam aj starch ci je vsetko ako ma byt...ale verim ze je...MUSI! 🙂
inak aj ja beriem duphastom lebo podla doktora mam malo progesteronu tak aby s a nahodou nieco nestalo..

hviezdickamaria
22. apr 2010

catrin, neboj, vsetko bude v poriadku 😉 vsetky budeme v poriadku 😵
uz som zjedla pol litra tvarohoveho miišu 😀 😀 😀 v tescu akcia, tak mi mm bol vcera kupit 😝

catrin1
22. apr 2010

hviezdicka veru bude urcite vsetko o.k.. 🙂 😵

zuzananinka
22. apr 2010

jej jašterička to sú krásne fotky - mali ste aj nejaký návrh tej krásnej záhrady alebo ste si to vy dvaja vymysleli - velmi sa mi páči - my sme sa v decembri presťahovali do nového domu tak nás to ešte len čaká ale už sa teším

hviezdička dobre si nakúpila - a zvládla si to v pohode - nebolo ti špatne? - ja som sa pýtala na tú hematologiu a injekcie si nepicháš?

ako vidim tak nas sono caká skoro vsetky v priebehu niekolkých dní- aj ja sa teším aj bojím - ale čo má prísť to príde - dúfam, že len to dobré.

mnam tvarohový míša - mne vcera doniesli citronovu zmrzlinu tak som sa nevedela dojest a moj manžel dnes ide do tesca tak sa teším na míšu 🙂 🙂

jonki
22. apr 2010

ste mi narobili chute s tym tvarohovym misou 😵 ja som mm odvolala ze brusnicovy dzus uz kupovat nemusi a teraz ked mu napisem mail nech mi skoci na misu tak si pomysli....tehotensky vymysly ma moja zena...a bude mat pravdu 😀 sak co....som tehotna? som 😀

hviezdickamaria
22. apr 2010

oooch jasteriiiica, to je vase byvanicko na tych fotkach???? vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, to je naaadhera, musi sa vam tam byvat fajneee 😅
snad aj my raz nieco postavime 😀
zuzananinka, injekcie si zatial nepicha(predchadzajuce tehu som si pichala kazdy den od zaciatku do brucha), ale na buduci tyzden idem na hemato. tak uvidime, ake budu vysledky...

leninka75
22. apr 2010

cukruska.....hej ja chodim od začiatku tehu na sono.....a moje baby malo naposledy 3cm.....ale keď porovnám s vašimi, tak je to drobček 😀 😀 😀

monyk, asi si toho sadistu zobudila tak si na tebe zgustol, blbec!!! 😠 😠 😠 😠 .......nepomohli by na tú mykozu aj prasličkové kúpele??

hviezdicka...fajne si nakúpila 🙂 🙂 ......a súhlasím s jastericou si kočka......kde vidíš škaredú žienku?? 😕 .....čo to množstvo míšu, žiadne problémoš?? 😉

jašterica, moc sa teším na výstavu už tam chodíme od začiatku ako začala......muž obzerá bonsaje a ja balkónové kvetinky 🙂 🙂 🙂 ......stredu, štvrtok idem ku ván na školenie, možno ťa kuknem 😀 😀 😀

monykaaa
22. apr 2010

baby, mimi je nastastie v poriadku,
neviem co sa mi to porobilo, ale riadne som sa prelakla. no tan lekar, naozaj des.
nic tazke som neprenasala, ani vela fyzickej prace, skor sa teraz s malinkym setrime, tak neviem :((
len dufam ze sa to uz nebude opakovat

leninka75
22. apr 2010

jasterica...nádhera 😵 😵 😵 😵 ....vidno, že to robil odborník 😉 😉 🙂 🙂 🙂 🙂

monykaaa
22. apr 2010

leninka, presne tak,
prisli sme najprv na centralny prijem do ruzinovskej nemocnice,
tam sme si odsedeli, poslali nas na oddelenie
a tam sme cakali este na lekara, kt. prisiel, ledva videl,
uz ked sa pytal co ma trapi a ja som zacala opisovat, ze som zacala krvacat, pokrutil hlavou a
prevratil ocami.
neuveritelne.
a pri vysetreni si naozaj zgustol.

hviezdickamaria
22. apr 2010

monyka, to co mame za lekarov???? to je mozne toto???!!?!? 😠 no je toto normalne???normalne som rozculena... to co je za pristup??? 😠 😠 😠

zuzananinka
22. apr 2010

monyka a mala si jasnú krv alebo špinenie - aj ked je to jedno vlastne jedno - aj moj doki je toho názoru radsej zbytočne prísť ako niečo zanedbať
ja som aj s dcerou zacala spiniť a sup hned ma nechali v nemocnici na 2 mesiace - takze ako to máš ty vedieť co je vážne a čo nie - a aj teraz som isla na pohotovost so spinením - nastastie tam bol moj doki tak mi dal injekciu a kludový režim - polihávať a mozem byť doma

leninka75
22. apr 2010

to viete dievčatá,... to je tá obetavá pomoc ľuďom....tuším sa to volá hypokratova prísaha 😉 😉 😉 😉