icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

dadinka
2. máj 2010

aknomis - ja som nasla v zakonnniku prace:

"pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas na preventívne lekárske prehliadky súvisiace s tehotenstvom, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času, "

cize to znamena, ze neobmedzene 🙂
a pocet odpracovanych hodin - myslim, ze to je len na dohode so zamestnavatelom..neviem o tom, ze by to nejako zo zakona vyplyvalo ;)

a co sa tyka oznamenia....ja som to uz musela oznamit, lebo uz som 5 tyzdnov pn a ked sa pytali, tak som im rovno povedala, ze preco.....len ked nastupim opat do prace, tak to zevraj treba dat pisomne s potvrdenim od lekara....

:D

dadinka
2. máj 2010

tak predsa som nieco nasla :D

"Ak požiada tehotná žena a žena alebo muž trvale sa starajúci o dieťa mladšie ako 15 rokov o kratší pracovný čas alebo o inú vhodnú úpravu určeného týždenného pracovného času, zamestnávateľ je povinný jej žiadosti vyhovieť, ak tomu nebránia vážne prevádzkové dôvody "

aknomis
2. máj 2010

dadinka: dakujem, kde si to našla, pošli prosím link, kludne aj do IP

dadinka
2. máj 2010

http://www.porada.sk/t56527-zakonnik-prace-od-1...

je to vyguglene 🙂 ale na porade toho vela najdes....je to paragraf 164 a to s tym lekarom neviem uz...ale staci, ked si das vyhladat tehotna na tej stranke a to ti najde......

strelka11
2. máj 2010

ahojte tehulky,tak sa idem a ja ku vam pridat,kedze som uz po 1.trimestri,tak hadam sa uz nic nestane a vsetko dojde pekne do uspesneho konca,dakujem moncika za mily prispevok k lyziarovi 😅

moncika15
2. máj 2010

jej to si ty 😀 strasne ma ta foto pobavila, krasny zaber-krasne babo 😵

ollako
2. máj 2010

Ahojte aknomis, podla zakona mas vyhody ako tehotna, takze ak to zamestnavatelovi neoznamis, tak sa k tebe ako tehotnej spravat nemusi a tym si uskodis len sama, takze prefot tehu knizku a napis oznamenie a tvojej tehotnosti 😉 ako pise monicka ak by sa nieco malo stat, tym, ze to budes tajit, tomu nezabranis...

moncika15
2. máj 2010

ja ked som doniesla papier ze nemozem robit nocne, zacal kolobeh 😀 xceli sa ma zbavit poslat ma na PN aby nemali "zataz" 🙄 citila som sa nepotrebna ale ked uz vyriesili co so mnou tak za mnou furt veduci behal ze ako sa mam, ci ma nic neboli, aby som nic tazke nedvyhala a ked sa na nieco necitim nemam to robit ani keby sa majster na hlavu postavil. mala som dovolene xodit na WC aj jest pocas prace a keby som potrebovala zavezu ma doktorovi 😅
takze,aknomis, ak mas normalneho zamestnavatela urcite ti da ulavy. podla mna to uz oznam 🙂

strelka11
2. máj 2010

tak to mas dobreho veduceho v prci monicka,ked sa o teba tak zaujimaju,ja som na PN ale do roboty sa nechystam,lebo u nas nemaju robotu pre tehotne a aby som ja stala osem hodin na jednom mieste tak na to si netrufam,to by mi mohlo iba uskodit alebo zrychlit krcove zily

moncika15
2. máj 2010

do vtedy taky nebol 😅 len sa bal ze keby sa mi cosi stalo tak z nix vytiahnem pepiaze lebo mi nedali robotu pre tehotne 🙄
tyx krcovyx zil sa bojim aj ja. odjakziva mi opuxaju nohy a bolia zily , musim si zaklopat, nejako sa mi to extra nezhorsilo pocas tehu.
ozaj tehule aj vy mate vsade po tele take tmavomodre zily? ni len na prsiax a brusku -vsade😅

strelka11
2. máj 2010

ja mam zatial len na prsiach no a s napuchanim bruska,sa mi zachvilu aj tam objavia, a aj vy vecer vzdy viac napuchnete na brusku? 🙂 lebo ja som vecer ako balon 😀

moncika15
2. máj 2010

aj ja to tak mam 😅 to preco? 😨 nikde som o tom nic nenasla

strelka11
2. máj 2010

tiez neviem,mozno sa na vecer viac roztahuje babetko 😀 ,no aspon sa budeme dostatocne pripravovat na zvacsenie nasho bruska 😵

strelka11
2. máj 2010

prosim ta moncika,ty si teraz v 12tt,brali ti teraz krv na nejake vysetrenia,toxoplazmu alebo na nieco ine?lebo kamoska mi vravela,ze jej brali v 12 alebo 13tt,no dufam,ze moja doktorka nic nezanedba 😒

ajka0077
2. máj 2010

strelka buď kludná, krv sa teraz berie tuším v 15. týždni na AFP...ja idem 17. 5. a to bude 15. týždeň

strelka11
2. máj 2010

aha,tak dik ajka,lebo aj v knizke o tehotensve pisali nieco o 12tyzdni,ohladom Dawnowho syndromu,tak to bude asi v pohode alebo v kazdej ordinacii si to beru inak,no ved hadam vedia co robia 🙂

zopka
2. máj 2010

Moncika15, to akože si nemohla chodiť na WC, kým si nebola tehotná? 😕 To ste tam mali čo za pomery?
A tú klokanku si aspoň takú hľadaj, aby bábätku neviseli z toho nôžky. Keď je v nosiči, malo by mať široko rozkročené nôžky a kolienka vo výške pupka.
A tmavomodré žily asi ani nemám. Ja mám dosť priesvitnú kožu, takže žily mi vidno stále, ale len tak normálne (slabomodro).

moncika15
2. máj 2010

to sme na tom este celkom dobre. l;ebo v jednej firme u nas v meste nosia zamestnanci na ruke cip a tam sa im zratuje vsetok cas ked nerobia alebo idu na wc. musia si ho nadrobit alebo im to ztrhnu. este dobre ze nedostanu elektricky sok ked na 5sekund prestanu robit 🙄 😠

moncika15
2. máj 2010

strelka, zajtra rano idem na krv na tie testy. urcite ti zoberu krv neboj sa to je povinne. kedy mas poradnu?

moncika15
2. máj 2010

boze baby mne uz asi sibe 😅 vcera a dnes sa mi zdalo ze sa mi nieco pohlo v tom mieste kde mam babatko 😕 lenze som v 12tt 😀 lezala som na xrbte s rukami za hlavou a brusko som mala natiahnute, je mozne zeby... ...😕 viem ze nie ale ja som fakt cosi zacitila a nejaky zabludeny prd to nebol urcite 😅 😀 😝

buducamama
2. máj 2010

Ja som v utorok zacala trosku spinit, bezala som na pohotovost, ci sa nieco nedeje a tam mi zistili, ze v obale nic nie je, ziadne babo. Doktorka pred vyse tyzdnom akciu este nevidela, tak som sa trosku zacala obavat, ale myslela som, ze sa este rozbehne a ono nic. Objednali ma o 5 dni na kyretaz, lenze som zacala vo stvrtok strasne krvacat aj s kusmi no a co som si zazila za bolesti v nemocnici nechcem ani opisovat ☹ U nas v rodine nikto nemal taketo problemy, som vobec necakala taketo nieco 😔

jonki
3. máj 2010

buducamama to mi je luto, ze je to takto, isto bude vsetko dobre a budete mat babo co nevidiet 😉 drzim prsteky

moncika15
3. máj 2010

dobre rano

buducamama, neboj bde dobre ☹ tvoj nick hovori o tom ze uz coskoro bdes mama 😵

bola som na tej krvi a oni mi nebrali 4 ani 6 ampuliek ale len jednu 😕 a buducu poradnu a testy mam 27. a nie 31.5 😅
poobede ideme do toho GYNFIVu

kaminka1
3. máj 2010

dobre ranko!moncika, ano v 12. alebo v 13. tyzdni sa berie len jedna ampulka krvi a potom v 15., 16, tyzdni ich bude viac.. 😅 pozitivne je, ze to nemusim byt nalacno, inka ja uz musim mat stale tehotenske nohavice, inak ma stale boli brucho, a vsetky pyzamove nohavice ma tlacia, bolo by dobre spat len v nocnej koseli, ale ked mne to vadi 🙄 , potrebujem mat zakryte nohy 😅

aduliak
3. máj 2010

dobre ranko tehulky...hlasim uspesny vstup do 2. trimestra 😀 viroza uz presla, zle od zaludka mi je stale, ale uz to ani zdaleka nie je take ako predtym...
buducamama....je mi to strasne luto!
kaminka....ja mam dnes prvy krat tehotenstke rifle v praci a citim sa v nich super 😀
moncika....aj mne brali v 12.tt iba jednu ampulku na tie geneticke testy a teraz idem na poradnu 13.5., to budem 15.tt, ale hovorila mi, ze na krv pridem potom o tyzden v 16.tt na tie tripple testy.....

moncika15
3. máj 2010

kaminka 😀 aj mne vadi ked mi fuci na vajá-p
ja som dnes celu skrinu vytrepala a jedny jedine rifle mi ostali 😔 potom uz len jedny letne volne a tehotenske 😝 nikam nexodim a ked idem tak zistim ze som zo vsetkeho vyrastla 😀 😀 😀 od 31.3. do dnes som pribrala 5 Kg 😨

aduliak
3. máj 2010

ja som zase od 4.3. doteraz schudla 6 kil.....uvidime na poradni buduci tyzden 🙂 len bruso mi trosku rastie 😀
ja som si vcera v C&A kupila take letne platenne nohavice, daju sa vyhrnut na 3/4, su tam cvoky...mali 20% na vsetko, tak ma vysli nejakych 23 EUR....

kaminka1
3. máj 2010

baby ja som prve tehotenstvo schudla prve tri mesiace 4 kila a potom som dokonca pribrala si 24kg!t 😲 eraz priberam postupne, zatial tri kila, ale asi sa to bude rapidne stupnovat, lebo mi nevolnost ustupuje 🙂

moncika15
3. máj 2010

ja to mam zas opacne , nevolnost ustupije tak ocakavam ze nebudem az tak moc priberat 😝 lebo ja som do seba stale cosi dzgala aby som nemala hlad.teraz uz nemusim tolko jest 😵
je niekde na zahradnickej ulici jejaky obxod s tehu oblecenim?

ozaj ako je to v BA s tymi jednosmernymi cestami?

danula2
3. máj 2010

dievcata mne bolo uz tiez dva dni dobre 😒 /lepsie/
ale stacil jeden nakup v hyparmarkete /puch z rozliateho piva/ a cely vikend som opat stravila nad wc misou 😝
kedy to uz ustupi ☹ ?