icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

jasterica
3. máj 2010

tehulky,ahojte po vikende 😅 sme sa prehupli do 12.tyzdna,ale to letiiiiiiiiiiii,pol kilecka sme pribrali... 😅 a muzik mi vcera kupil hezke smotanove tehu triko /mam v albume 😉 /a hoci tehu oblecko este nenosim,neodolali sme... 😅 ved vynosim neskor 🙂
aj pupik sa vystrkuje,je to milene,muzik kazde rano pohladi drobca zvrchu 😉 sex je tabu,abstinujeme,bo doki zakazal do konca 4.mesiaca,predsa len,sme kvazi rizikovi,kedze roky sme nemohli otehu 😲

matakamil,dakujem... 😉 ten ker na cerveno kvitnuci sa vola weigela florida...kuk na webe 😉

ollako,klobuk dolu,ako to zvladas,ked je manzo na tyzdnovkach 🙄

kvetinacik,na modrej streche si pod mojim nickom najdes album 😉

catrin,krasne babo... 😵

monci,zeby si uz prvy pohyb citila? 😅 a teda si stale domka?nie je ti otupno? 😕

monykaaa
3. máj 2010

DObre ranko,

buducamama, to mi je nesmierne luto.
Nieco podobne sa stalo mojej mamce ked cakala prve mimi no a hned o 4 mesiace uz cakala mna,
a vsetko dobre dopadlo, tak hlavu hore 🙂

Baby boli ste niektora v BA v Inchebe na Expo dieta a rodina?
my sme s drahym boli a velmi ma zaujali latkove plienky, tak zaciname uvazovat ze sa na to dame.
Inak, mali tam celkom zaujimave prednasky co sa tyka porodu, tehotenstva a odberu pupocnikovej krvi. O tej pupocnikovej krvi zaciname rozmyslat aj my, je to sice investicia, ale v buducnosti moze pomoct.

Dnes som bola na poradni, nase mimco ma od hlavicky po kostrc uz takmer 7 centi 🙂)) moj bubak, srdiecko mu krasne bilo, videla som aj chrbticu a zaludok, lekarka vravela ze je nacucane plodovej vody :D a spinka si na placente. semtam sa pohybalo a potom sa mi zdalo ze zase spinka 🙂)
Robila nam aj to meranie NT, to bolo uplne v poriadku. Potom sme sli na krvicku, a pri mojich zilach mi brali zo 4 roznych miest, aj tak netiekla, sestricka zufala, nalievala ma vodou a mocila mi ruky v teplej vode :D
Vraj tieto testy v 13t su prve geneticke (tak mi vravela lekarka a rozmyslam ci to nieje ten tripple test alebo AFP???)+ RH faktor - brali mi dve ampulky.

jasterica
3. máj 2010

monykaaaa,my si odber pupocn.krvi dame urcite spravit 😅 segra si tiez dala pred dvoma rokmi a viem,ze sa rocne plati okolo 30 eur za zadrzne v tom mrazaku... 😅

monykaaa
3. máj 2010

hej jastericka, tak dako to je,
vstupny poplatok je okolo 24000 sk a tie rocne ako vravis ty myslim.
super na tom je, ze platis az ked v laboratoriu preskumaju vzorku tvojej pupocnikovej krvi ci je vhodna
na uskladnenie. Viac-menej sme presvedceni ze do toho pojdeme 🙂

jasterica
3. máj 2010

baby,ja som skusila ten cinsky lunarny kalendar a urcenie pohlavia dietata a vysiel na chlapcek 🙂

moncika15
3. máj 2010

monykaaa, aj ja planujem latkove plienkz, daju sa kupit lacnejsie v bazare.
jasterica, idem sa doma zblaznit ale co mam robit 😅 xvalabohu mam velky vybeh( dvor) 😀
aj my rozmylame o pupocnikovej krvi, ked nie pre nas tak anonimne, urcite je skoda aby to skoncilo v biologickomodpade ked to moze niekomu zaxranit zivot 🙂 to je zadarmo

jasterica
3. máj 2010

monci,esteze je ten vybeh... 😉

moncika15
3. máj 2010

idem si este lahnut lebo som od stvrt na 6 hore 🙄

moc tohonepopiste 😝
papa

dadinka
3. máj 2010

monci, ja som tiez chcela tie latkove plienky...ale mi pride dost roboty s pranim plienok.....niekde na konikovi je aj tema o nich a ze moc sa neodporucaju prvorodickam, lebo este nemaju ten system zadelenia prace - chapem ako skusenosti s babatkom 🙂

jasti, mne vychadza dievcatko 🙂 aj ked vacsina ludi okolo mna si mysli, ze to bude chalanisko 😎 a to s tym sexom....nieco mi o tom hovor...ja som od 6 tyzdna spinila a sex sme nemali uz asi dva mesiace ☹ je to inak dost na nervy....aj som sa dokiho pytala, ze ci.....a povedal mi doslovne,ze :
orgazmus nesposobuje potrat, lebo keby hej, tak by posielali zeny, co nechcu babatko, do orgastickeho centra 😀 ale ze v mojom pripade, ked som mala ten hematom a teraz nizko polozenu placentu, moze sa stat - nahoda je blbec a potom by sme si to iba vycitali....takze radsej nic teda...

zajtra idem konecne do prvej poradne, aj knizku dostanem...som pozerala, ze vy uz vsetky mate iba ja nie 😒
a krv mi brali uz pred 2 tyzdnami - 5 ampuliek, zajtra budu aj vysledky....celkom mam stres, ze ci bude vsetko v poriadku...tak hadam hej.....

dadinka
3. máj 2010

no som si pozornejsie precitala ten kalendar.....urobil zo mna pekne staru korculu 😠 ze uz mam 33 lunarnych rokov....takze to bude teda chlapcek podla toho.......tak uvidime.....som zvedava, ci bude nieco vidiet zajtra....ale asi skor nie ako ano...

ako tak kukam, tak som asi najstarsia z vas 😖 .... v juli mam uz 32......co uz.....nejako to rozdycham....

inak jasti, my sme sa o babatko snazili skoro 3 roky kym to vyslo....

jasterica
3. máj 2010

dadi,aj ja som taka ista stara korcula...normal budem mat 32,ale podla lunara + 1 je to 33 😀 😕 ja mam 32 v juni,tak nezufaj... 😉 my sme sa snazkali pat rokov... 🙄

ajka0077
3. máj 2010

baby ja to akosi nechápem...ako si vypočítam tie lunárne roky???pomôžte 😒 aj ja chcem vedieť čo sa mi tam v brušku skrýva 😅

me5
3. máj 2010

ahojte babule,
u mna nastalo zazracne zlepsenie od piatka rana. uplne nepochopitelne mi zrazu rano uz nebolo zle, ziadne nevolnosti, len hlad, tak som zacala jest, nic som nevyvratila. takze od piatku konecne jem - neskutocna radost. a tiez konecne pijem vela vody. asi sa drobec uz usadil. verim, ze to uz mame nadobro za sebou. ale s varenym jedlom som stale opatrna. teraz papam salatiky. velmi mi chutia kysle chute zrazu - balzamico ocot, citron a tak.

ta vystava v inchebe bol absolutny des - vystavovatelia uplne o nicom, ale prednasky boli fajn. my zvazujeme pupocnikovu krv do verejneho registra, ved ak sa tvoja krv nepouzije pre niekoho, tak ak by si ju potrebovala a je volna tak dostanes svoju. tie poplatky boli jednorazovy tusim 826 eur, a rocny 49 eur.

me5
3. máj 2010

inac moj muz minule dosiel domov, ze kolegyne zo zahoria maju zaruceny sposob na zistenie pohlavia babatka, tak na mne vyskusal. ale nepovedali mu dopredu, ze co co znamena. az na druhy den. zatial to vychadza na chlapceka. dali sme to iste urobit aj kamoske co uz vedia ze cakaju chlapceka a vyslo to aj podla toho. 😀 😀 😀 ale ja aj tak uverim, az ked uvidim na utz alebo az po porode. 😉 inac v 16 tt nam dr. urobi prvy 3D utz - myslite ze tam uz moze byt vidno aj pohlavie?

ajka0077
3. máj 2010

pohlavie by už malo byť vidno - tuším od 15 týždňa či ako 😉

monika0001
autor
3. máj 2010

ahojte kočule..

vidím ako vám to krásne nabieha 🙂
Len tak ďalej..
Držkám Vám palčeky!!!!

dadinka
3. máj 2010

moni..akurat som si precitala tvoj dnesny zazitok...no otras..to kde su take hrozne sestricky? asi by som jej nieco povedala....to je hrozne, ked sa tvaria, ze su najmudrejsie na svete a my ti hlupaci.....

ako sa inak mas? kedy ides na tu laparku? drzim prsteky.....

inak my sme sa tiez snazili 3 roky....a nakoniec sa podarilo...tak verim , ze aj tebe.... 😵

danula2
3. máj 2010

dievcata, urcenie pohlavia z krvi je spoplatnene? urobi to kazdy gyndas? 😒

jonki
3. máj 2010

danula...to urcenie pohlavia z krvi vraj stoji okolo 60 euro(ak sa dobre pamatam) viem to odtial z temy...sama som to nezistovala, my o to zaujem nemame takze neviem kto to robi

monika0001
autor
3. máj 2010

dadinka - to je u mojej obvodáčky.. dilina jedna. Inak sa mi to prvý raz stalo, že bola taká. Inokedy je v pohode...
na laparku mám ísť v pondelok 10.05.
Ďakujem 😉

kvetinacik
3. máj 2010

Ahojte baby,

tak ja tomu lunarnemu kalendaru nejako nechapem....ale s mm mame taky citak, ze to bude chlapaaaak. Uz od zaciatku to babo nechtiac oslovujeme muzskym rodom 😀 Najprv sme chceli velmi dievcatko, ale teraz by som radsej brala chlapceka 🙂
Aj ja by som chcela ist v 16tt na 3D, lebo potom budem mat moznost az niekedy v 32tt a to uz bude asi aj neskoro ☹

buduca mama......sucitim s tebou a verim, ze sa vam uz coskoro zadari zdravucke babo

monika0001
autor
3. máj 2010

danul . IP
poslal som ti tam jednu adresu kde to robia ... 😉

zuzananinka
3. máj 2010

ahoj dievčatá.
buducamama je mi to velmi luto čo sa stalo- viem ak to celé bolí - a viem že to zvládnes lebo musis - ale slniečko opať vykukne

me5 som rada, že ti je už lepšie a že dokonca už aj ješ a piješ vodu - teším sa s tebou

ja latkove plienky nebudem používať - skusala som to pri dcerke asi dva tt som vydržala - ale je to individualne aj od babatka zaleží - tým čo sa odhodlate držím prsty

my sme mali pekný slnečný víkend

a ja som tiež už po 30dke - v juni budem mať 31 - dufam, že mi už nebude zle to bude postačujúci darček

monči aj ja som mala ten pocit - ako keby sa mi male klbko prevalilo na lavej strane brucha a už sa mi to stalo dvakrát - ale tiež si myslim, že je to nepravdepodobné, že by to bolo babo - aj ked dcerku som citila už v 16tt ako prvorodička - a tiež to nebolo podla kníh. - tak neviem.

catrin1
3. máj 2010

ahojte.
buducamamina je mi to luto... 😔
baby mna dnes zacalo boliet podbrusko po stranach take akoby rezanie...dufam ze to je len zvacsovanie maternice....ukludnite ma niekto.... 😅
bola som dnes na krv brali mi 5 ampuliek krvi ale pohoda.. 🙂

moniqe3
3. máj 2010

Ahojte kočky
nestíham Vás čítať ale nič nové
baby vy niektoré ste už cítili prvé pohyby???? kokos ja viem, že je to čudné ale ja keďže ako druhorodička viem aký je to pocit som včera na obed uspávala dcérku a ako som ležala na boku tak na 100% som cítila mimi... možno aj preto, že som chudá... ale som presvedčená že to bola naša fazuľka...

lili136
3. máj 2010

ahojte babule,

ja nič nestíham... občas sem mrknem, ale nestíham všetko počítať...
dnes som sa objednala doktorke - idem vo štvrtok... budem v 10+2 tt, tak dúfam, že už dostanem aj tehotenskú knižku, lebo ju zatiaľ nemám. Mala by som ísť až o týždeň, ale už mi dochádza duphaston a neviem, či ho mám ešte brať, alebo čo... a hlavne sa samozrejme nemožem dočkať, aby mi potvrdila, či je všetko OK. Tak dúfam, že mi nevynadá, že idem o týždeň skor.

čo sa nevoľností týka, tak mňa ešte ráno držia... manžel keďže chodí skor do práce ako ja, tak včera ma ráno videl prvýkrát v "akcii", a chudák len tak bezmocne chodil po dome, že ako mu je ľúto, že mi je zle... zlatý.... 🙂

inak mňa takmer úplne prestali bolieť prsia. je to normálne? už teraz? neviem ako dlho bolievajú, doteraz som ich mala citlivé na dotyk, aj prsia aj bradavky a teraz v pohode.... vás to tiež prešlo???

danula2
3. máj 2010

ano lili dokonca ja co s tyka prs mam pocit ze sa mi zmensili ☹

strasne boleli a teraz uz nic

lili136
3. máj 2010

danula - ďakujem, som rada, že nie som jediná 🙂 . Ja ich stále mám väčšie než normálne, ale oproti tomu, aké boli cca pred týždňom "naliate", sú naozaj ako keby menšie....

ale už mám fakt problém schovávať bruško v práci.... už len čakám, že sa ma začnú pýtať, či som taká pribratá, alebo tehotná... ale chcem počkať, čo mi povie teraz doktorka, ak bude všetko OK a dostanem tehotenskú knižku, tak pôjdem pomaly s pravdou von... aj keď niektorým ľuďom v práci by som to najradšej nepovedala celé tehotenstvo 🙂 .

baby a ešte mi povedzte, ako počítate svoje tehotenstvo vy.... mám taký pocit, že každý to počíta inak.... ak som napr. 10+2, tak sa to berie, že som v 11.tt??? Koník to tak počíta, ale neviem, či je to tak správne, či to napr. tak počíta aj gynekológ.....

moniqe3
3. máj 2010

mna prsia bolí stále a dokonca ma začína bolieť hocičo iné .. už týždeň ma bolí na /pipkou/ a doki, že to môže byť to nejaké teliesko a že sa v tehu môže vytvoriť cysta a tá ma môže bolieť..ale že to je v pohode.. najprv som myslela, že to je mechúr ale nemám problém pri cikaní ... a ona mi toto povedala... tak dúfam, že to nič nie je..
prsia mám o číslo väčšie, že mi už podprdy sú malé..