icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

jonki
4. máj 2010

monicka no dokelu ked ani to prejasnenie sije nie je 3D tak ja mimi uvidim priestorovo fakt az po porode 😀 17 euro je v pohode....ale ja na to neodmietam prvotne koli peniazkom...jednoducho mam v tom nejako pokoj, ze mimi je presne v takom stave ako ma byt....teda ci je ok to samozrejme neviem ale viem, ze nic neovplynim tym ak to budem/nebudem vediet z 3D...lebo na potrat dobrovolne tak ci tak nepojdem....neviem ci ma chapete 😉

antonia1
4. máj 2010

jonki jasne ze chapeme..aj moj doktorko isiel na mna tak pomaly, ze respektuje zelanie mamicky, myslel si ze sme nemohli a teraz sa konecne podarilo,ale my sme len odkladali a odkladali 😅 , ale ked sme sa rozhohli tak na prvy šup 😅

vall1319
4. máj 2010

moncika15, 17€ za 3D ultrazvuk je FEST super cena.... V Poprade stoji 3D okolo 60€ ....

jonki
4. máj 2010

inak k teme o tehotenskych pasoch...konecne aj mne dosiel moj z bublinky (objednavala som rovnaky den ako hviezdicka) celkom pochvalujem...konecne mi nie je zima na krize...je sice trosku odveci ze je z viskozy ale chodit stale v tielku (koli krizom) bola pre mna uz fakt otrava 😝

rozpravocka
4. máj 2010

Ahojte, tak konečne som sa sem dnes dostala 🙂 Vcera ma priserne zacal boliet zub, tak som musela dobrovolne - nedobrovolne naklusat k zubarke ☹ No, ale aspon som tu prehliadku stihla v prvom trimestri 😉 Bohuzial to vsak bol taky zub, v ktorom som uz predtym mala blombu, takze aby nieco vedela, musela by mi spravit rontgen a bez toho to rozvrtavat nechcela. Ale vraj som mala kaz presne oproti, takze vraj ten spravi, ze mozno to bolelo od neho 😉 A zrejme aj bolo, kedze teraz mi uz nic nie je - i ked vcera by som odprisahala, ze to bol ten prvy 🙂 V kazdom pripade, za moju velku odvahu 🙂 🙂 🙂 🙂 som si nemohla odpustit darcek 😉 Takze som sla popozerat tie tehu veci na Mileticku a do Exkluzivu vedla Tatry. A poslusne hlasim, ze tehu nohavice maju na oboch miestach. Nie je toho vela, ale na doma a von v poho 🙂 Na mileticke su v priemere za cca 19-20eur, v exkluzive som kupila za 13,80 eura. Pokusim sa pridat foto.
BTW - Hviezdickamaria - nie si jedina, ktora tu ma obrovske brucho. Odkedy si ho meriam (koniec 2mesiaca) az do teraz mi narastlo asi o 7 cm. 🙂 Na konci tehu asi budeme musiet nosit brucha na furiku 😉

yesno22
4. máj 2010

Ahojte....nestiham vas citat ☹ v robote neviem co skor...doma detto, a ani sa mi nechce lebo som priserne unavena....maly bol dnes ako cert....mam tu taky bordel, ze keby teraz prisla navsteva, tak ju radsej poslem domov ... a ja namiesto upratovania som si sadla k telke a k PC 😅 hanba mi....len dufam, ze ta unava skonci a pride ten upratovaci osial ako pri Jakubovi..to som upratovala aj to, co bolo upratane 😀 😀 😀

Tabulku vitam, neviem, ci tam som ale ja sa prihlasim ak nie 🙂

Mam pocit, ze vecerne nevolnosti sa mierne zmiernili, ale neustale mam taku cudnu chut v ustach, nepomaha nic...ani pitie vela tekutin, ani jedenie....tak som si kupila BonPari a v kuse mam jeden v ustach 😅 aspon trosku je to vtedy lepsie ...

jooj a veeelmi sa tesim, ze aj vy mate take "velke" bruska...uz som si myslela, ze som divna 😀 len cakam, kedy sa ozve nejaky obchodak v robote ,ze ci som nahodou nepribrala 😀 😀 😀
....inak aj ma pobolieva zub, ale ja som taky strachoprd, ze pojdem az ked nebudem moct od bolesti spavat....lebo bez anestezy si vrtat zub nedam ani za svet .... no a ta pocas tehu neviem, ci sa moze 😕

janielka1
4. máj 2010

yesno22 lokálnu anestézu môžeš aj keď si tehu.
Inak ahojte kočky, dlho som sa neozvala. Akosi nemám čas, malá ochorela a ja som stále chronicky unavená. Dúfala som, že sa aspoň dnes v noci trocha vyspím, ale malá ma teplotu a plný nos, tak to asi bude perné. Mužík na týždňovke tak to je sila.

Ja tiež nemám vôbec chuť na sex, ešteže ani nemôžem kôli hematómu.

zopka
4. máj 2010

Vítam aj ja nové tehuľky. 🙂
Jonki, ja ťa chápem. Mám na potrat taký istý názor ako ty. A ja keby som mala nejaké zlé výsledky či z ultrazvuku alebo krvi, tak by som tomu nechcela ani veriť, lebo sa často stalo, že ženu len také niečo vystrašilo, mala stresy a potom bolo bábo aj tak zdravé.
rozpravocka , dúfam, že ten RTG ti neublížil. Ja by som sa toho bála...
Inak, našli ste niekde v teho-knižke kolonku pre zubára? Ja nie, tak neviem, či som slepá, alebo fakt to tam nie je. V minulej som mala a teraz to neviem nájsť. To už netreba zápis od zubára, že mám v poriadku chrup?
A aké máte obvody brušiek v cm? Ja som tu minule hlásila meter a dnes večer len 99cm. 😀

jonki
5. máj 2010

zopka presne tak...aj kamoska sla na cisarsky aj koli tomu ze 3D poukazoval na nejaku anomaliu (ale aj jej zdravotny stav bol indikaciou takze tam nesla zbytocne 😉 ) k operacii asi aj volali speci koli tomu pediatra a nakoniec z toho bol plany poplach...mala ju v poho

obvody brucha 😀 rano som vacsinou plocha a vecer mam brucho co ja viem...na taky piaty mesiac 😀 a mm stale povie jeeej ako si nam zrazu vyrastla (do rana to vyprdim)...uz normalne uvazujem ze si pojdem kupit espumisan...lebo sa mi to az zda divne a je to aj neprijemne

zub...mne lekarka nasla kaz pod blombou...bez rtg to odvrtala a nezablombovala dala tam nejaku docasnu vlozku...take nieco biele co normalne vytvrdlo...povedala ze mam prist ked to prestane boliet ze az potom mi to zavrie...bola som minuly tyzden a je to uz v poho

tehu knizka...ani ja som nenasla kolonku pre zubara...ale len som to prebehla...lekarka vravela ze mam narok na dve prehliadky a ked som sa jej pytala ci sa to niekde znaci do tehu knizky....ze nie...tak ja neviem lebo viaceri hovoria ze ano...tak sa spytam este na gyn 😉

pekny den vsetkym tehulkam

leninka75
5. máj 2010

dobré ránko novembrovky!! 🙂 ............hurá prejasnenie šije je OK!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 ..........mimčo rastie ako z vody 😉 ..má 7,45 cm 😵 😵 .........o dva týždne triple testy a genetik môže hodnotiť 😉 ............

ako sa máte???........ešte trvajú nevoľnosti?? 😝 😝 😝 ...........nejako som sem ani nestíhala kuk......v robote blázinec....do toho nejaké školenie........dcéra mala trošku problémy s vetrami, tak sme behali po pohotovosti............snáď si teraz už užijem trošku pokoja 😉 😉

kaminka1
5. máj 2010

dobre ranko! 🙂 leninka gratulujem, aj ja som 14.tyzden tehotenstva,17.5 idem tiez na tie tripple testy, dufam, ze to bude ok, snazim sa na to nemysliet, mam teraz ine problemy, uz som to pisala davnejsie, ze od septembra davam syna do skolky a najlepsia kamoska , ktorej z dvoch deti zobrali iba jedno, bola na mna v skolke zalovat, ze som aj tak tehotna, ze s malym mozem byt doma, ze moj maly ma este plienky...a ine trapnosti, nemozem nato zabudnut,hovorili sme si fakt vsetko, a ked mi ucitelka zo skolky prezradila, kto bol zalovat,tak ta kamoska prisla ku mne a prisahala na zdravie svojich deti, ze ona to nebola!!! 😲 riaditelka skoly povedala, ze taky hyenizmus este nevidela, stale na to myslim, ako mi to mohla urobit.. 😕

monykaaa
5. máj 2010

baby a aky je rozdiel medzi AFP a Tripple?
mne robili teraz tie tripple a v 15t idem zase na nieco a asi to budu AFP????

lilli136
5. máj 2010

ahojte baby,

no ani neviete, ako ste ma po ránu potešili, že ani vy nemáte chuť na sex. ja som si myslela, že len ja som divná...
ale tak večer odpadnem jak partizán do krytu a ráno som rada, že som rada, lebo sa objímam viac so záchodovou misou ako s manželom.... a chlapi chudáci trpia... ale tak čo už, musia aj oni niečo "obetovať".... my si mimi vynosíme, pretrpíme aj tie nevoľnosti, pretrpíme aj porod, tak oni sa musia na chvíľku vzdať sexu 😀

tabulečku som poslala me5, aby to skúsila dať do photoshopu, lebo ja photoshop nemám.... je to zatiaľ taká skúšobná, potom ešte popridávame ostatné baby. vidím, že niektoré sem chodia pomenej, lebo nestíhajú... takže tam treba doplniť ešte tieto.....

joooj, dnes je fakt hnusné počko, tak dúfam, že mi nebude zas tak zle ako v pondelok 😖

pekný deń všetkým želám..

ollako
5. máj 2010

Ahojte babulky ja o pol dvanastej odchadzam k dokimu na meranie toho NT, uz mam normalne zaludocnu nervozitu 😖 ....ale najhorsie je, ze idem dat maleho k svokre a mal by tam aj spat a to neviem, ci to teda zvladne, lebu uz dva dni, nejak s tym spanim vymysla a nechce sam zaspat 😠 a minule tam mrncal a pytal sa za mnou, no ale ked bude doma aj svokor tak budem kludnejsia, on vokra uplne zboznuje...dufam, ze to spanie je len prechodne a opat sa vratime k peknemu zaspavaniu, to bolo jedine co som si pochvalovala a aj to sa nam teraz kazi 😒 ....

lilli136
5. máj 2010

ollako
tak držím palce u dokiho, nech všetko dobre dopadne 🙂

aduliak
5. máj 2010

dobre ranko prajem....
no aj ja sa pridavam s mojou nechutou na sex.....aj ked sem tam sa premozem a potom je dobre aj mne 😀 😀 😀 mne byvalo a aj stale byva najviac zle vecer, takze si viete predstavit, ze ani odhaleny George Clooney by ma nenalakal na radovanky 😀
ja som na tehu knizke kolonku zubar nasla, aj my tam dali peciatku pri tej kontrole v 1. trimestri....
joj baby, keby ste vedeli, ako sa mi nechce byt v robote...a k tomu taketo hrozne pocasie, tak akurat na spanie 😒
ollako...drzim ti palce na dnes! vsetko bude ok, uvidis!
mna caka najblizie poradna 13.5., to budem 15.tt a ten dalsi tyzden mi budu brat krv na tripple testy....

leninka75
5. máj 2010

kami ďakujem 🙂 ...........takže nás v rovnaký čas čakajú rovnaké vyšetrenia 😉 ..........to je sila s tou škôlkou!!!! 😠 😠 😠 ........niektoré maminy idú cez mŕtvoly a potom zataja aj nos medzi očami 😠 😠 😠

monykaaa aha: 😉
Triple test alebo serologický test krvi matky
Ide o krvný test, ktorý sa vykonáva v druhom trimestri tehotenstva obvykle okolo 15. - 16. týždňa. Na základe výsledku sa zaradíte do skupiny s vysokým alebo nízkym rizikom výskytu Downovho syndrómu, ďalších genetických porúch alebo rozštepových chýb u dieťaťa. Používanie tohto testu už však ustupuje, pretože z dostupných dôkazov vyplýva, že serologický skríning nemá také spoľahlivé výsledky ako nuchálna translucencia. V súčasnej dobe je taktiež známe, že starostlivé ultrazvukové vyšetrenie chrbtice plodu odhalia väčší počet detí s rozštepovými chybami chrbtice než serologický test.
Výsledky tohto testu nie sú stopercentné. V prípade zistení abnormality alebo v prípade, že patríte do skupiny s vysokým rizikom, Vám však lekár odporučí ďalšiu možnosť vyšetrenia, obvykle amniocentézu.

a myslím si, že AFP je to isté 😨

leninka75
5. máj 2010

olako držím palčeky aby vyšetrenie bolo OK a aby to malinký v pohode zvládol !! 🙂

ollako
5. máj 2010

dakujem babulky, mne idu tie triple robit asi 27.maja,

jonki
5. máj 2010

ollako drzim prsty nech to dnes dobre dopadne 😉 NT aj spanie u svokrovcov 🙂

podla netu je AFP(alfafetoprotein) jednou z troch veci ktore sa odoberaju pri Tripple teste

inak mam aj dobru spravu...jeden znamy zijuci v zahranici ma syna s razstepom chrbtice....je velmi inteligenty a sikovny...ale ja na vozicku...chodi s nim na vodne lyze, normalne lyze...proste dava mu maximum...dlho sa s manzelkou odhodlavali na druhe babo...riziko ze sa to zopakuje je stale strasiakom...a maju dalsieho uplne zdraveho trojmesacneho synceka🙂))) tak ma to potesilo...chcela som potesit aj vas 😀

aduliak
5. máj 2010

baby...chcete kupovat kombinovany kocik? alebo iba hlboky a potom na jar sportovy?

ollako
5. máj 2010

ak mozem povedat moj nazor priklanam sa k tomu najprv hlboky potom sportak, lebo ideme mat jesene dieta a treba velku vanicku co pri kombinaciach byva problem, aby sa vam nestalo, ze potom babuliatko nevopchate do kocika, kedze bude treba aj fusak

janielka1
5. máj 2010

Ahojte babule. Dnes ráno keď som kýchla tak ma hrozne zapichalo v bruchu. Potom to prešlo,myslíte že je to normálne? Normálne som sa tak zľakla, že mi až prišlo zle. Teraz mi je dobre, ale aj tak stále nad tým premýšľam.

ollako
5. máj 2010

jjanielka to sa stava aj mne 😕

aduliak
5. máj 2010

janielka....aj mne sa to stava 🙂

jonki
5. máj 2010

janielka aj ja to takto obcas mavam pri kaslani alebo kychani

lilli136
5. máj 2010

baby mňa teraz tak vytočili takmer naraz traja ľudia, že mi idú rupnúť nervy.... snažím sa nenervačiť, ale tuším ešte horšie to je, keď to držím vo vnútri..... niekedy mám chuť praštiť s celou robotou a sedieť doma ☹ ☹

jonki
5. máj 2010

kociar...hlboky bude asi pozicany od kamosky(ak vojde do vytahu) a potom si kupime nejaky sportiak nieco lahke aby som s nim nemala problem v elektrickach a autobusoch...a aby nam vosiel do auta...lebo sice je relativne velke ale na kufri trosku setrili miestom...a auto koli kociku nove isto kupovat nebudeme 😀

me5
5. máj 2010

to kychanie poznam. mne vzdy tak stuhne cele brusko, furt sa zlaknem, ale asi je to normalne, ako sa napnu tie svaly. 😉 len neviem ako budem kychat v 9 mesiaci, sak to sa budem bat ze rovno porodim 😀
idem sa pohrat s tabulkou

janielka1
5. máj 2010

Ďakujem, veľmi ste ma ukľudnili. ja sa už bojím každého pichnutia.