November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
mne sa pači bebé confort a jané slalom - ale tie su dráhé - no dnes sa ideme s mangelo dohodnuť, že založíme fond babatko a mesačne kolko tam dame - bo príspevok pri narodení chceme dat na pupočníkovú krv
moncika Max sa narodil v lete, ale urcite budes potrebovat fusak...ved nechces zimovat doma ako macko 😉
zuzananinka, aj mi mame fond na babatko 😀 povodne bolo na obalke napisane "IVF" ale teraz je to skrknute a prepisane na "babatko" 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
mne sa ninka narodila 15.decembra ja som nemala overal iba fusak a vrstvila som oblečko a dve deky podla potreby - no ale teraz sa dajú kupiť fakt kvalitné fusaky - a aj overaly - tak som asi tak bezradná ako pri prvom - lebo vtedy bol u nas v LC jeden detský obchod a aj výber bol slabší - tak som nemala nejak z čoho vyberať - teraz ak to zvládnem možno skočím aj do madarska my to mame blízko
vsade mi radia ze staci bud fusak alebo len teply overal tak neviem pre co sa nakoniec rozhodnem 🙂
treba mat v byte tenucku ciapocku?
zuzu to poznam 😉 ...a teraz je tolko krasnych veci..
kedze ja som už 4krát prisla o babo - tak určite opať budem nakupovať tesne pred porodom ako s ninkou ale nevadí - kaslem na to hlavne nech sa narodí a oblečko dokupime 😉 😀 😀
mne dr. povedala ze nie, iba po kupani...a ani sme nemali ale Max mal tolko vlaskov ze mu ani netrebalo 😉
ja som davala tenucku ciapočku - cez hlavku uniká najviac tepla - a zase nemá byť prekurované - tak aj teraz budem davat ciapočku - no ale to vsetko prinesie život čo treba a čo nie -
ani sesterka nedavala iba prvé dva tt - tak je individi
nam sa da postielak umiestinit iba na stenu kde je balkon a ide od nej dost zima tak asi budem davat aj ja.
vyuzijem aj body s kratkym rukavom? ci mam kupovat len s dlhym?
no ja som bola dosť uzkostlivá a stále som malú kontrolovala aj v noci - trochu šiši 😀 😀 😀 😀 - sa mi stalo že aj budik som natahovala - no teraz viem, že niektoré veci som riadne prehánala aj na ukor seba samej - som si radsej mohla odýchnuť - aj na prechádzky som sa ju bala dávať iným - lebo no proste šibkalo mi 😀 😅 😅
ved to....ozaj ved teraz bude zimne babetko 😉 ...tak mozno aj capka bude, lebo vykurovat vela nebudeme, malemu sa pustili sopliky ked zacalo vykurovacie obdobie, a tak sme bytik schladili, pustili zvlhcovat a hned bolo po soploch 😉
moncika radsej z dlhym v zime, ked uvidis tie malicke rucicky 😉 tak pochopis 😉
ja som bodiky s krátkym rukávom nevyužila - iba s dlhým a na to podla potreby este niečo navrch - ale teraz sme prestahovaný - tak uvidime - mame teplejsie - ale aj tak asi len s dlhým rukavikom budem nakupovat - zaklad je - netreba toho velmi vela - nevyuziješ babo rýchlo rastie 😀 😀
lebo ja uz mam pokupene nejake s kratkym tak ci mi to na nieco bude 😝
kolko a kde treba vsade deky? do postielky, na prebalovanie, do kocika asi 2......???? 😅
podla mna do kocika a jedna taka mensia keby nieco 😉 ..napr po kupani este zabalit a tak a v postielke bude mat perinku...a od toho balkona mu nebude tahat?...neporiesis nejaky kosik radsej aspon na prve 2 mesiace, a vojde ti niekam inam?..
teplota nam stupla na horucich 10stupnov, nesnezi, neprsi, nefuci...tak ideme sa vyvetrat 😉 ...pa pa zatial a peknu nedelu
ja som mala jednu tensiu a jednu hrubsiu deku - a potom sme dostali este nejaké - ale dve som používala najčastejšie - ked som aj oprala v zime na radiatore vyschlo 😉
pozerala som že už mas niečo kupene - už by viac nekupovala tých bodikov s krátkym rukávom - ved ak ich budes využívať dokupiš 🙂
a tie ponoštičky su zlaté - aj ja už mam jedny od dcerky a mnzela - boli na mcdonald tento tt v BB tak doniesli babatku darcek a ja som dostala taký pekný prívesok - že vraj dokonala mamina je na nom napisané - som sa rozplakala ako decko
nemyslim balkonove dvere ale vonkajsia nezateplena stena. ale ked bude mat okole oseba hniezdo to ho bude delit od steny, popripade na noc mozeme odtahovat postielku viac do stredu izby 😝
cez den bude v obyvacke v cestovnej postielke
peknu prechádzku antonia
my mame kolisku - vyrobil ju svokor - je krásna biela
ale dá sa ten balkon poriešiť aj hniezdom do postielky možno
zuzananinka, to je krasne aj mna by dojalo 😵
no tak budete odtahovat postielku - mozno vas časom napadne aj ine riesenie - alebo prestahujte obyvackua a spalnu ? 😎 😎 no ten len triafam 😀
😀 😀 😀 aj to je moznost
mne by sa tiez pacila koliska ale kupovat ju nebudeme lebo neni nevyhnutna.
už ste preč??
aha nie - no ani ja by som nekupovala - lebo je to zbytočné - fakt ju využijem mozno len mesiac a mozno ani tolko . ak sa mi splní moj sen zo vcera - že sa mi narodil 4 kilový a 54cm meriaci chlapcek
😀 😀 to by sa nezmestilo také dieta dlho do tej mojej kolisky 😀 😀
monči ty si PN? - nejak v tom mam okno
😀 fuu to musi byt zazitok rodit takeho valibuka 😕
ano na PN, uz som planovala ist do roboty ale po dnesnom zazitku sa bojim 😅

to teda ano, maxik skolka 150€, prave riesime bytik, musime sa stahovat a ceny za 2izbove su od 450€.....moja zdravotna poistka mesacne 148€-pretoze uz nepracujem....aspon ze potraviny a oblecko su tu lacne 😉