icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ajka0077
17. máj 2010

inak manžela som pri pôrode mala, no ktovie ako sa k tomu postaví teraz 🙂 Ešte sme to nepreberali 😀

lubka_cmuk
17. máj 2010

Ahojte baby dlho som tu nebola a nestíham ani všetko prečítať...ale gratulujem a teším sa s Vami... Samé novinky aj ja sa teším na budúci týžden dúfam že sa drobec pekne ponatahuje abi sme videli či modrá a či ružová 🙂 ,inak sa u mna nič nezmenilo rastiem,rastiem ako bi ma vodou polievali 😀

me5
17. máj 2010

monykaa - blahozelam mlade pani a k ocakavaniu malej princeznicky 😉

co sa porodu tyka - moj drahy zatial ma odvahu a chysta sa ist. inac da sa to vyriesit aj tak, ze bude pritomny pri tych prvych fazach a pocas samotneho porodu, ked uz je tam krv, tak pocka vonku. nam vela ludi odporucalo, aby bol chlap v porodnici najma kvoli psychickej podpore mamicky, lebo v tych prvych fazach, ked len predychavas kontrakcie a pre lekarov sa dokopy nic nedeje (a trva to mozno aj 6 hodin), tak je fajn, ked je pri tebe muz, nosi ti vodu, masiruje krize, pomaha do sprchy, prechadza sa s tebou, .... a ked sa nieco zhorsi tak zhana lekara. a aj sestry a lekary sa trosku viac staraju, uz si nedovolia ta ohriaknut, ze musis vydrzat a bla bla, ale aspon ta skontroluju ked sa nieco nezda.

zabiatko001
17. máj 2010

presne tak lilli!
mamu pri porode nechcem, nemam s nou bohvieaky vztah.... pred porodom budem posledne dni asi so svokrou u nej doma - je to blizsie do nemocnice a vyzera to tak, ze ak sa nestane zazrak, tak ma moja mama pride asi len pozriet a okukat babo do porodnice a pojde naspat domov a starat o babo sa budem sama, maximalne sa k nam nasackuje na prve dni svokra....

gaja
17. máj 2010

me5, tak v tejto fáze môjho chlapa poslali domov, že to bude dlho trvať a mňa poslali spať ako som už písala dávnejšie.. inak kontrakcie ako také mi nastúpili hneď v 8 minutových intervaloch a trvali zhruba 12 hodín.. a chlap videl až ti e posledné kontrakcie - nejaké posledné dve hodky z toho..
a pôrod..
pri pôrode bol, krvi sa báť nemusí, veď stojí mamičke pri hlave,.. takže pohoda... si myslím osobne, že to zvládne.. len nech ide..
a ja si myslím, že je najlepšie ked je tam ten otec dieťaťa.. ak je mamička slobodná, tak potom prosím - nejaká kamarátka, sestra mama (ja osobne by som asi mamu nechcela) ale v konečnom dôsledku, je dobré, ked tam niekto s vami je.. pretože v tých bolestiach neviete neiekedy ani ako sa voláte takže tá osoba ktorá je s vami môže fungovať ako taký rypák do sestričiek a podobne...
možno keby som nástojila na tom, že chcem aby tam ostal, tak by aj sestričky inak kmitali a nesnažili sa ma striasť
som poučená, chcem ho tam furt bude jak moje siamské dvojča 😅

kaminka1
17. máj 2010

strelka mne robia sono zakazdym, aj dnes robili, doki mi ukazal, kde ma male chrbticu, srdiecko, rucicky..., cukruska vysledky AFP budu tak za 10 dni, co sa tyka muza pri porode, moj cele prve tehu tvrdil, ze nepojde, ani som, ho netlacila, ale v den porodu, ked ma zaviezol do nemocky,tak uz so mnou zostal, a to celych osem hodin, poviem pravdu, neviem si to bez neho predstavit 😉 ,lebo sestricky za vami stale chodit nebudu

me5
17. máj 2010

no ja tam svojho draheho chcem a on zatial tiez chce ist, myslim ze ho to neprejde - ak by sa aj bal, tak by unho vyhral ten pocit, ze ma tam samu nenecha 😀 moj zlatusik

aduliak
17. máj 2010

baby, ja utekam z roboty, prajem vam krasny zbytok dna! 😀

catrin1
17. máj 2010

ahojte..jasti super sa tesim s tebou...a meral ti aj to NT?ja idem na odbery 4.6 a poradna 11.6..chces aj epi pri porode?
tak ja sa teda porodu bojim trosku..nemam najlepsie zazitky ale aj sa strasne tesim lebo je to krasny pocit... 😵 ..muzika som pri prvom nechcela mat moc ani sama neviem preco asi preto lebo som nevedela co ma caka ale pri druhom by som chcela mat..uvidime,.nebrani sa.. 🙂

ajka0077
17. máj 2010

baby a čo je to NT???

catrin1
17. máj 2010

ajka- sijove prejasnenie...nieco sa tam mera a podla toho sa zistuje roziko na vyvojove vady(down syndrom)

catrin1
17. máj 2010

roziko-riziko

ajka0077
17. máj 2010

noo, tak ako som písala mne to nerobil ani pri prvom ani pri druhom

moncika15
17. máj 2010

ani mne to nerobil. mera sa tam nosnocelna kostka

ajka0077
17. máj 2010

som myslela, že niečo zanedbal 😒 ale hadam to nieje také nevýhnutné...

moncika15
17. máj 2010

podla mna to zanedbali. lebo kazdej to robia 😒

lilli136
17. máj 2010

moncika, ajka
oni to niektorí doktori urobia a ani ti o tom nepovedia.... resp. už tu bol aj prípad, že to nezapísal do tehu knižky, ale premeral, zistil, že je OK a neriešil...
ja si myslím, že každý doktor to robí, len niektorý to riešie a niektorý nie.....

moncika15
17. máj 2010

ja mam v tehu knizke praznu kolonku 😝 😒

lilli136
17. máj 2010

moncika
neboj, možno ti to naozaj meral, len nič nenapísal.... už jedna kočka to tu písala, len si neviem spomenúť kto, že tiež v tehu knižke prázdno a pýtala sa doktorky a povedala, že to merala.....
neboooj, všetko je OK 🙂

moncika15
17. máj 2010

hadam na 3D povedia ak tam bude nieco mimo noriem. ale aj tak sa nic nezmeni 😵

lilli136
17. máj 2010

určite by povedali...

baby, ja prchám... idem dom a idem si objednať pizzuuu.... táááák sa teším 😀 😀

papa pekný večer všetkým

moncika15
17. máj 2010

ahojte 🙂
aj ja prxam idem to risknut ale uz ma fakt nebavi byt zavreta doma 🙄 ideme s muzikom pozret kociky 😀 😵

me5
17. máj 2010

my sme si nasli Jane slalom

gabena1
17. máj 2010

ahojte, viete mi povedat meno+heslo na tie novembrovky, chcela by som pridat fotecku aj ja , dikes 😀 😀 😀

catrin1
17. máj 2010

mi mame kocik CAM CORTINA este po synovi a novy kupovat nebudem..pretoze tento sa moc nevyuzival lebo Niki nechcel byt v kociku.... 😖

gabena1
17. máj 2010

uz som si spomenula, na druhykrat sa to podarilo...uz je tam aj moje brusko... 😎 😎 😎 😀 😀 😀

jasterica
17. máj 2010

monykaaa,tak supis,babulu budete mat...satocky,sponecky,maslicky...jupiiiiiiiiiiiiiii 😵

catrin,nic nemeral teraz,prave mam ist v 16 tt na odber krvi na zistenie tych vad /downov syndrom a ine/...ved aj z krvi sa to zistuje ci ako? 😕 kazdy doki ma iny system asi...moj aj sono nechce casto robit,vraj to nie je velmo dobre pre babo 🤐

lilli,no nic,chlap sa nutit neda k porodu...sam musi chciet...bud rada,ved co ak by nahodou impotent zostal? 😀 😕 inak,nam na predporodnom kurze vraveli,ze kohokolvek blizkeho si mozes vziat,komu doverujes...napr.mamina by mozno sla ci nie? 😉 ako podpora 😉

catrin1
17. máj 2010

jasti hmm neviem..ale aj z krvi sa to zistuje..aj mne bude brat o 2 tyzdne kvoli tomu,....

gabena1
17. máj 2010

jasterica, ty si uz bola na predporodnom kurze? 😉

gabena1
17. máj 2010

Vy uz niektore viete co budete mat??? samozrejme ze zdravicko je na 1. mieste ale zvedavost je silnejsia... 😀 😀