icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

strelka11
21. jún 2010

@gabriela4 a neposlala ta z genetiky na amniocentezu? .....vela zenam vysli zle vysledky a maju zdrave deticky a sem tam sa objavia aj pripady,ze vysli dobre vysledky a dietatko nebolo v poriadku,su dost nepresne 😖

gabriela4
22. jún 2010

@strelka11 ahoj poslali ma ale nie na genetike ale môj doky, teda aj na genetike ale ako prvý mi to doporučil gyndo....bola som na amniocentéze... takto pred týždňom som nastupovala do nemocnice a v stredu ráno mi to robili....viem že tie triple testy sú klamlivé ale keď ma už takto vystrašili....musím na to stále myslieť ale verím že to bude v poriadku....

mikailla
22. jún 2010

Ahooojte 😉 @nika147 dakujem pekneeee,poviem ze som mala riadnu tremu pred tym nasim doktorom ,hihi,ale stalo to za to,za 10 ecok taka kontrola a starostivost,ochotna doktorka,cytologiu robila na 6 druhov a krv taktiez do 6 ampuliek,a este aj na sono prsnikov idem. jedine co ma mrzi je,ze babatko sa nam otocilo ritkou ☹ ☹ najskor povedala,ze vidi pipika a potom to uz nemohla potvrdit ci naisto.
A tehulky ako mate otocene babatko? ja viem ze ono sa este pretoci velakrat,ale ja aj ked citim kopance vzdy len v spodnej casti a vcera povedala ze je ritkou dole tak to sa mi asi velmi netoci... @gabriela4 jasne ze bude v poriadku,tak to je nie bohvieco ked kazdy iny vysledok Ti povie a takto stresuju zbitocne zdravu zenu. budeme drzat palce,pokial mne hovorili ked mi robili ten test,tak ta krv a to sono ma byt v tom istom tyzdni robene a v UK dokonca v tom istom dni,tak to takto nepresne vzchadza a stresuju Ta ☹

gabriela4
22. jún 2010

@mikailla no stresujú 😢 ale veríme že to bude dobré, drobček sa začal mrviť od včera čo raz viac, dnes ma neustále šťuchá do pravej časti bruška...je to také zlaté, verím že dáva najavo, že mama neboj som v poriadku 😀
ďakujeme za tie palčeky, teraz ich potrebujeme čo najviac 😅

jenta
22. jún 2010

@gabriela4 aj ja ti budem držať palce, nech je bábenko zdravé 🙂
@mikailla aj náš drobec sa nám stále otáča ritkou, ako keby sa hanbil 🙂 Dúfam ale, že na budúcej poradni sa nám ukáže v plnej kráse, aby som vedela, aký kočík máme kúpiť.
Inak ja som dnes volala doktorke kvôli výsledkom triple a je to dobré, všetko je v poriadku 🙂 Sa mi dosť uľavilo.

gabriela4
22. jún 2010

@jenta ďakujeme moc 😅

nika147
22. jún 2010

@janka46 ďakujem 🙂 no doktor mi to nevedel potvrdiť na 100% , tak ideme ešte o 2tt a uvidíme 🙂
@mikailla no vidíš, že všeeetko dopadlo tak ako má 🙂 ...aj naše babo je stále dole až niekedy sa sama seba pýtam či nie je veľmi nízko :( ...a väčšinou, keď som v kľude, že nič nerobím, tak kope na pravej strane, málo kedy kopne vyššie, neviem čím to je a veeeeľmi som nahnevaná a neviem čo mám robiť, čo sa týka môjho doktora, pri poslednej návšteve - poradni mi prišli výsledky z toho tripple testu či ako sa to volá, všetko dopadlo super (klop-klop) , len že mám vraj málo železa, tak mi sestrička povedala, že doktor mi predpíše vitamíny, no bola som pri doktorovi a len ma vyšetril, urobil usg, niečo tam meral, asi hlavičku, myslím si, pretože on mi nič nepovie, ja sa musím zakaždým pýtať, veď som prvorodička, nie všetko ma napadne pri návšteve doktora, čo by som sa chcela opýtať....myslím si, že to je jeho práca, aby mi všetko povysvetľoval a tak...som z toho smutná :(((((

berryvajt
22. jún 2010

Ahojte, normálne vám závidím. Mne naposledy v 12. tt urobili UZ, odvtedy nie ( aj napriek tomu, že čakáme dvojičky), mne tie tripple testy vyšli OK, ale dokina nás poslala na genetiku-pre istotu- a na morfologický UZ do BA k dr. Čunderlíkovi. Ideme tam pozajtra poobede- som zvedavá, čo nám povie.Ale dúfam, že sa im darí dobre, že sú zdravučké a v poriadku. Bábätká cítim cca 1,5 týždňa a ja som si myslela, že keď ich raz zacítim, tak potom každý deň to bude a bola som veľmi nervôzna,keď som ich necítila celý deň-už mi prebeli cez hlavou všetky katastrofické scenáre...takže som zvedavá, ako dopadneme pozajtra - ale musí to byť v poriadku a basta. Tak veľmi sa na nich tešíme, že to musí byť ok...

tamka84
22. jún 2010

Aj ja už cítim pohyby, už je to isté, a dosť časté... len neviem presne kedy som pocítila prvý krát, a viem že aj pri prvom tehotenstve sa ma to pýtali, a podľa toho mi vyrátal doktor druhý termín pôrodu...ale keďže budem rodiť cisárskym tak to nie je asi také dôležité

ollako
23. jún 2010

bozinku , tak tu som nebola dlho, kolko vela sa pridalo, budem musiet nakuknut castejsie 😉 uz chodim, len do sukromne a na tuto temu zabudam 😖

moncika15
23. jún 2010

ahojte 🙂 ja tiez nestiham obidve temy. kusokdocitam a uz som zmatena ze co kto v ktorej teme pisal 😀

co mate nove? vidim ze aj tu sa rozbiehaju pohyby 🙂 aku mate statistiku dievcat a xlapcov?

janka46
23. jún 2010

Tamka84 a to uz vies, ze budes rodit cisarsky? 😕
Berryvajt aj ja idem na USG na Kramare, ale az 29.6...tiez som uz dost zvedava na drobceka.....

K pohybom...tiez citim maxinalne len na lavej stane a uz sa zacina aj "vypucovat" citim take tvrde miestecko na bruchu 😉

Vyhoda, ze je nas tu menej a mam prehlad 😀

aknomis
23. jún 2010

ahojte, ako často cítite pohyby? lebo ja som v 21 týždni a zatial cítim pohyby len sem tam večer ked si lahnem. zatial pracujem a cez den som v pohybe - a to vôbec nič necítim.. je to v poriadku? som prvorodička, u ktorých sa to prejavuje neskôr, ale nemalo by to byť už intenzívne?

berryvajt
23. jún 2010

Ahoj aknomis.Dúfam, že je to v poriadku, pretože ani ja ich necítim každý deň, niekedy častejšie, inokedy vôbec nič. A ja hlavne cez deň v práci. Ráno a večer skoro vôbec, ale určite to príde neskôr, keď je bábätko väčšie. Som si myslela,keďže sú dvaja, tak to bude intenzívnejšie, ale nič..

dada210131
23. jún 2010

Pridavam sa do klubu 🙂) termin mam 6.11.

baritus
23. jún 2010

Ahojte! Aj ja sa pridávam do klubu 🙂.
aknomis- stými pohybmi som takisto, trošku som sa už aj bála,ale kamoška ktorá čaká už druhé bábo,povedala že to je normálne.Pri prvom aj ona bola stým tak. Takže zatial asi tak.

tamka84
24. jún 2010

@janka46 no keďže aj prvé som mala cisárskym, lebo bola zle otočená, tak mi lekár povedal že 99% aj druhé bude cisárskym, lebo že je riskantné pri veľkých bolestiach, že sa mi môže tá stará rana natrhnúť, a že tam môžu byť aj zrasty ktoré teraz necítim, proste také niečo mi povedal, že potom už druhé automaticky robia cisarákom...ale že je možnosť keď nie sú komplikácie, a že si to rodička praje a vyslovene požiada, tak sa dá aj normálne.

@aknomis, ano je to v poriadku, pohyby cítiť na začiatku väčšinou iba keď je žena v kľude, a leží na bruchu, nie je to podmienka, ale býva to tak. Aj ja cítim len keď oddychujem alebo večer keď sa uložím pred telku či do postele... 😉

marymaryllin
24. jún 2010

Ahojte kocky,
som v 22t a este stale mam problem s castym zvracanim. Je tu niektora taka, co ma podobny problem?

strelka11
24. jún 2010

aknomis a berryvajt ja to mam tak isto s tymi pohybmi,takze ziadne stresy,tiez si maly dal teraz pauzu a cely den som ho necitila az vecer ale to len tak na chvilu,citala som ze az od 28tt by mali byt pohyby pravidelne,takze este mame cas chvilku 😉 takze budte holki v klude 😵 😵 😵
marymaryllin ja taky problem chvalabohu nemam,mna nastastie zvracanie uplne obislo,ja som mala len nechutenstvo ale to mi v 13tt skoncilo 😅 ale ak ti to vracanie zabranuje primanie akychkolvek vitaminov pre teba a dieta,tak by si to mala povedat doktorke,lebo vela bab skoncilo v nemocnici,pretoze castym vracanim neprimali ziadne ziviny a to teraz babo potrebuje najviac....

jedina30
24. jún 2010

caute mamicky,
pridavam sa k Vam..aj ja mam termin v novembri... 😉

marymaryllin
24. jún 2010

strelka11 dakujem za odpoved. viem o com hovoris, bola som s tym v 14 tt v nemocnici na infuzkach, ale teraz by to uz nemalo byt. a to mi povedal aj moj dr. ale bohuzial povedal iba to. Hladam noveho lekara, ale dovtedy som sa chcela poradit s niekym, koho krpcek tiez tak dlho trapi 🙂 ...
Inak co sa tyka pohybov nie je dovod sa znepokojovat. Ja citim pohyby pravidelne a dost intenzivne. Maly ma dokonca take vybrane hodiny, kedy vystraja najviac 🙂... Ked sa babatko v 20 - 23 tt neozyva pravidelne a ma prestavky, je to normalne a netreba sa preto trapit. Postupne sa to ustali, ale na to mame este cas.

strelka11
24. jún 2010

neni zac marymaryllin dufam,ze ti to prejde a nebudes musiet ist do nemocnice, prajem ti nech si uzivas tehu ako ja,bez problemov aj ked niekedy sa mi zda,ze ani nie som tehotna 😀 az na to brusko,ktore mi obcas zavadzia 😅

anaj_janka
24. jún 2010

marymaryllin tak ja mám kámošku, ktorá v auguste rodí a ako jej začalo tehotenstvo chuďa z chuti sa nenajedla 🙄 , celý den sedí a čaká kedy zaspí, vtedy jej je dobre 😒 .A ja ked som lezala v nemocnici a bývalo mi zle, tak sestrička ma ukludnovala, že mali aj taký prípad, ked zena este na koze si pýtala misu ☹ . No kazdopádne ti nezávidim, mne bývalo len obcas a nevedela som to vydrzat, tak sa opatruj 🙂 😉

dzanka1
24. jún 2010

Ahojte, my sme tiež novembroví.... a nabudúci štvrtok 4D prezradí kto si urobil u mňa domček 🙂

bonaquaba
26. jún 2010

Ahojte baby,
aj my sme novembrovi, uz sa velmi tesime a dufame, ze vsetko dobre dopadne, majte sa krasne

mikailla
26. jún 2010

@nika147 tak Ty mas to iste ... nie som sama,tiez citim len dole nizko ako kope, nebojim sa ze je babatko nizko ale ze je otocene stale len ritkou dole,tiez by som chcela aby koplo aj vyssie... 😒 😒 dockame sa. 😵 😵 @janka46 tal to funguje? ze mozem citit ako sa vyduva? tiez nikedy citim definovala by som to ako keby sa niekde tlacilo a potom je to tvrdsie a aj neprijemnejsie ale nevedela som co to 😅 😅 aj som sa zlakla.... a ono sa mi to vyduvalo ? 😀 😀

strelka11
26. jún 2010

@mikailla aj ja mam malvo dole,tiez som sa nad tym znepokojovala,lebo jeden doktor pri sone mi povedal,ze sa mu zda,ze je az moc nizko a druhy mi povedal,ze je uplne normalne,tak som najprv bola znepokojena,ale potom som sa ukludnila,ved este je male a este tam ma dostatok miesta,takze este sa bude tocit 😉 aj pohyby este niesu take intenzivne,ale na to je tiez este cas,paniku budem robit az v 28tt,kedy by malo byt aspon 10pohybov za 12hodin 😵

moncika15
26. jún 2010

@mikailla
@strelka11 mna tiez kope uplne dole tak to hadam nic neznamena 😉

nika147
27. jún 2010

@mikailla
@moncika15 , ženy mne na to manžel vraví, že je to gravitácia 🙂))) ...ešte uvidíme, keď tie naše babatka narastú a dajú nám kopanec pod žalúdok, vtedy budeme chcieť, aby bolo také malinké, aké je teraz 🙂)))

mikailla
27. jún 2010

ste zlateeee 😉 takze ste ma upokojili,kedze vacsina z nas citi kopanceky dole tak je to asi normaaaal v nasom stadiu 🙂 mne teda dava riadne kopy a uz teraz viem,ze nebude patrit medzi tie babatka ktore prespia vacsinu dna... 😅 ze vraj spinka od 16-do20 hod.denne v tomto tyzdni takze to moje spi asi 15 hod. xi xi 😀 😀 😀