icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

andrea_stella
8. júl 2010

@moncika15 ty uz nepracujes, ze stale si na PNke, nie?

jenta
8. júl 2010

no a ešte je tam aj ďalšia podmienka, že mamička musí mať nárok na materskú na Slovensku, tuším. Takže tak. Ale ak dostaneš dobrú materskú v Anglicku a niečo sa ti podarí ušetriť tak to hádam dáko zvládneš aj s tým menším rodičovským 🙂

mikailla
8. júl 2010

@moncika15 - tak aj Ty sa chystas zautocit na socialku 😀 ja radsej skor,kym sa to tam bude vliect tak ja radsej uz zacnem 😀 ozaj @andrea_stella - u Vas vo Vasom meste je materska 6 mes.?

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla ja neviem mozno aj viac ja to stale zaokruhlujem na 6mesiacov lebo fakt neviem 😀

moncika15
8. júl 2010

@andrea_stella ano stale PN asi az do konca, preco?

andrea_stella
8. júl 2010

@moncika15 neviem len tak a to ako si si vybavila?ci si na rizikovom alebo ako?

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - no fakt takto pochodila kolegyna...no pekne... Tu nemaju naozaj system v nicom...ja napriklad ani na nete uz necitam pravidla a podmienky,jednoducho vsade ist a osobne skusat na koho natrafis... 🤐 U nas je materska 9mesiacov aj v okoli ale viem napriklad,ze jedna Slovenka v Londone mala narok na matersku pol roka a druhe v Londone mali 9 mes. chyba system ...

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla to je tak, ze kazdy zamestnavatel ma ine podmienky a najlepsie je, ze anglicania maju v kuse na nieco cas 😀

moncika15
8. júl 2010

@andrea_stella zo zaciatku koli grckaniu ateraz koli zavratom a odpadavaniu. a v robote ma nexceli odkedy som doniesla papier ze som tehotna tak mi nic ine nezostavalo len PN

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla inak mne sa ale zda , ze pol roka je materska ak ju poberas od zamestnavatela a 9mesiacov ak ju vybavis cet jobcentrum od statu, aspon si tak myslim 😒

andrea_stella
8. júl 2010

@moncika15 a to co preco?niaka tazka robota?

moncika15
8. júl 2010

@andrea_stella povedali ze nemaju pre mna vhodnu robotu ale vsetko to bolo len koli tomu ze malo byt velke prepustanie tak aby sa ma zbavili a museli prepustit o jedneho menej 🙄

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella- to fakt? boze musim otvorit pregnancy book a pozriet to,to by teda nebolo bohvieako fer.... No napriklad ty si uz urcite dohodnuta so zamestnavatelom,ze ti bude platit aj na SR ale teraz keby som ja isla domov,tak za dva roky odrobene mam na SR 150eur ☹ stale si na tom lepsie... Je to tak,kazdy zamestnavatel ma ine podmienky a vlastne aj kazde mesto... Celkovo mi uz ide na nervy Anglicko,len chcem tu matersku tu vyuzit a padat domov. @moncika15 - ale to mas celkom faajn nie ? a este sa aj chces vratit do tej istej roboty po porode ci nie?

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla no ved o mne si myslia, ze tu ostavam a peniaze budu chodit na moj anglicky ucet stale a po uplynuti materskej dam vypoved a do roboty v UK sa uz vlastne nevratim, ale u nas je to super ty im iba das potrebne papiere a oni uz vybavia to co treba 🙂

andrea_stella
8. júl 2010

@moncika15 ale sak matersku ti zaplatia tak ci tak, tak to mas potom super

moncika15
8. júl 2010

@andrea_stella ano ale ta almuzna co mi xodi teraz na ucet biedaaaaaa 🙄

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - ahaaaaa tak takto to jeeee 😀 😀 Ty nedas vypoved len ich oklames,sak preto mi neslo do hlavy,ze Ti bude zamestnavatel platit aj na SR ! Boze ja som mala byt blondina 😀 😀 😎 😎 😎 😎 😎 😎

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla hehe nee to normalne na anglicky ucet a ten budem pouzivat aj na SVK, ja budem u nich este stale oficialne zamestnana, ale uz budem na SVK s tym, ze dam potom vypoved a oni o nicom vediet nebudu, ved inak by som riskovala

moncika15
8. júl 2010

@andrea_stella spekulant 😀

andrea_stella
8. júl 2010

@moncika15 no sak treba trosku odrbkavat 😀 😀 😀

moncika15
8. júl 2010

@andrea_stella a neemozu ti na to nejako prist? 😅

andrea_stella
8. júl 2010

@moncika15 ee ich to nezaujima kde sa ty zdrzujes pocas materskej dovolenky, to je tvoja vec a oni s tym musia ratat, ze sa nemusim vratit do roboty, vela bab to tak robi, lebo nemaju kam dat deticky...

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - 😀 tak joo to je dobre prespekulovane..... 😀 no asi som naozaj mala byt blondina ja by hlupa dala vypoved a snivajte snami o materskej 😀 To som nasla,co si spominala,ze zamestnavatel plati matersku iba pol roka mala si pravdu.... ale zase aky peniaz 😀 ja budem mat od statu iba 120 na tyzden,to od zamestnavatela budu lepsie lowe 😀

moncika15
8. júl 2010

spravne treba si pomoct sam lebo nikto iny nepomoze 🙄

idem sa vyvalit lebo maly sa trosku skludnil tak sa mi mozno podari zaspat 😅
papa

mikailla
8. júl 2010

@moncika15 - tak dobru noc 🙂 pekne s malickym naraz hajat. 😵

moncika15
8. júl 2010

@mikailla dakujem ale ako ho poznam tak len co zalehnem zacne vystrajat a nad ranomto iste 🙄 😵

andrea_stella
8. júl 2010

to moje nastastie necha svoju mamicku vyhajat v noci ok aj ja uz padam dobru nocku papa 😉

mikailla
8. júl 2010

dobru noc baby 😵 nech len poslusne spinkaju drobci. 🙂 🙂

alenka82
9. júl 2010

@bamarama82 Ja som tiez doteraz nezvracala z nicoho ineho len z tej migreny, je to otras. Inak doktor mi odporucil pit Fatru, vraj v tehotenstve pomaha na bolesti hlavy, ale este som sa nou nestihla nalievat, takze nemam overene. Zijeme blizko Brezna, tu su same hory a tym padom aj vzdy o trochu chladnejsie. A vy?

mikailla
9. júl 2010

@alenka82 a kde sa chystas rodit? 😉