icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

mikailla
8. júl 2010

@velika1 a @katka14 jeej tak vy budete mat na Milana 😀 ak bude na cas ovsem 😀 velika1 noo tak to je dost tazke vyberat to meno,nie ? mne sa kazdy druhy den paci a aj nepaci to co sme vybrali... 😅 najjednoduchsie je dat po rodicoch 😎 😎

katka14
8. júl 2010

@mikailla no aj my mame problem s menom, uz boli iste a zase vymyslam, teda hlavne ja 😀

mikailla
8. júl 2010

@katka14 no presne je to tak isto u nas,ja som vymyslala a ked sa drahy s tym zmieril o tyzden povedal to sa mi nepaci,tak som sa nakakala a povedala ze bude maly Milan (po nom)ak bude chlapec,hned mu zredlo,ze tak stare meno 😀 a ake sa Ti pacia slovenske ci anglicke... 😀

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla juuj ja som tu velmi malo iba pol roka, sice som si tu velmi zvykla aj by som tu ostala keby nebolo malicke 😉 ale riatel je tu uz skoro 7rokov a vy ste ako dlho v UK? 🙂

katka14
8. júl 2010

@mikailla chceme slovenske, kvoli oslave menin. chceli sme Nelu pre dievca, ale v slov. kalend. sme ju nenasli, len korneliu a petronelu ... a to teda nieeeee. tak hladame ine meno. a chlapec - matej. lenze mangel je martin a to je doooooost podobne - ako ich rozlisim. matko ako matko. a vy mate ake tipy?

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - tak vam babatko zamiesalo karty co 🙂 priatel je tu 6r. a ja 2r. 😵 a nechcela si ist domov hned ako si zistila,ze si tehu...? ci ma priatel daky kontrakt... @katka14 - Nela je v ceskom kalendari 2.2. ak chces mozes oslavovat meninky aj na cudzi kalendar 🙂 No aaaa preco nie,rozoznaju sa jeden je maly Matko a druhy velky Matko mne sa to tak strasne paci ked to takto niekto rozdeluje 😀 ja keby to mal byt chlapec sme sa zhodli na Mathias co je tiez v slovencine Matej a to sa mi velmi paci aj keby ho tak oslovovali ale nakoniec by bol po ocovi maly Mino 😀 a dievcatko je Ninka kym zas priatela neomrzi 😀

katka14
8. júl 2010

@mikailla to nie je zly napad s tym českym kalendarom, diky za tip. porozmyslame 😉

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla nie neoplatilo sa mi to, lebo hned ako som sem prisla tak som zacala pracovat v Costa coffee cize budem mat super matersku v porovnani so Slovenskom pol roka a potom na SVK poziadam o rodicovsky prispevok, takto keby som hned odisla by som dostavala iba rodicovsky prispevok, lebo by som nemala odnikadial narok na matersku a este tu bola jedna vec, ze ja uz bez priatela nexem ostat sama 🙂

mikailla
8. júl 2010

@katka14 - nemas za co 😉 😉

mikailla
8. júl 2010

andrea_stella - ahaa tak ty ides este zarezavat aby si mala ten narok... ? teeda obdivujem... 😉 ja som dala vypoved v treti den ako som zistila,ze som tehu....

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla tak chcem to vyuzit kym som este tu, musim robit este do polky septembra, ale 12teho augusta ideme na 3tyzdne na SVK cize dokopy budem robit este mesiac a pol a od septembra mi budu pekne platit matersku 😉 na sVK to bude tolko penazi ako keby som sedela 8hodin v kancli a este tu dokonca ides skor na matersku nez na SVK 😀 cize pre toto sa mi oplatilo zostat 😉

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella- ty kokso ako zvladas makat ? ja som hotova zo vsetkeho ked aj po schodoch vyndem a to ani brucho nemam,jednoducho moj organizmus nezvlada. 😀 noo lenze na to aby si ty poberala matrsku tu v Uk musis navstevovat v anglicku doktora aspon tak to poznam ja,ak sa nebudes nikde hlasit tak Ti to mozu zrusit.... tu nemaju pravidla ani system v nicom,..... 😖

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla no ale ja som normalne nahlasena a zaregistrovana tu u nas v surgery sak jak by som inak chodila ku midwife a tolkokrat som uz bola aj u GP 😀 😀 no zvladam to, lebo som im povedala, ze max. mozem robit 6hodin denne viac uz tiez nevladzem na nohach 😉

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - mala som namysli s babatkom navsevovat doktora tu v UK 😀 lebo u nas to funguje tak napriklad,ze ked sa narodi tak bude chodit doktorka k nam domov a kontrolovat stav,situaciu a to nahlasuje na socialku ktora schvaluje matersku a benefity..... ale tu je to v kazdom meste inak... Tak to ta ozaj obdivujem ze zvladas 😀

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla lenze ja budem dostavat matersku od zamestnavatela, ktoru mi musi zaplatit, lebo som si odrobila tolko kolko som mala a mam na nu narok a je mu je jedno ci som na materskej na SVK alebo v UK, je ine ked by som poberala niake benefity od statu alebo mtersku z jobcentra...

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - no,len ten zamestnavatel dostava tiez istu ciastku na matersku pre teba od statu,nejde vseko z jeho zisku a to si stat tiez moze overit. 😀 ale to je jedno. Ja som sa stretla so zenami co tu poberaju matersu a ked skonci idu zit na SR aj ja to tak planujem,este vyuzit stat o socialne prispevky,nech mi platia najom a plienky hihi 😀 😀

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla ne to nemas pravdu pretoze zamestnavatel si moze narokovat o vratenie penazi, z ktorych mi platil matersku az po vyprsani mojej materskej...a ja som s priatelom praveze benefity poberat nechcela preto pracujem 🙂

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - ja to poznam inak,ale mna sa to netyka 😀 takze nebudem do toho vravet 🙂 Tie benefity by sa ta tykali iba keby si tu ostat chcela a to je len plus k materskej. A zistovala si uz doma,ze ked si odvadzala odvody Anglicku a tu mas narok na matersku,tak doma na tu zvysenu? ja som to este nezistovala a sakramentsky by ma mrzelo,ked mam odpracovane co mam mat a budem dostavat aj tak 156 eur... ☹

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla mne oco vravel, ze na Svk mi daju iba tych 170 rodicovsky prispevok nie 270 eur aj ked som poberala matersku z UK a pracovala som, lebo to vraj iba keby som pracovala na SVK a zo SVK poberala matersku dostanem tych 270eur, ale neviem ci ma mj oco pravdu, ja som uz o tom citala, ale nepamatam si ako to je dokelu a tusim som z toho mala dobry salat v hlave 😀

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla a inak ty odkial budes dostavat matersku ked uz nepracujes a dala si vypoved?

moncika15
8. júl 2010

ahojte 🙂 mozem sa votret. sukromnicky uz asi spia ( ze andrejka 😠 )
vidim ze riesite matersku. z toho som ja jelen 😅

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - no do kelu,skoda odrebenych rokov 😀 ked budeme doma na minimalke,aj som si hned myslela,ze stat nebude tak stedry 😠 co uz vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody.Ja budem dostavat matersku od statu pracovala som od augusta08 do aprila10 a tento mesiac uz zanasam ziadost o matersku 😀

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla to musis vybavovat cez jobcentrum vsak? 🙂

mikailla
8. júl 2010

@moncika15- hihi aj tu asi spia keby nebola tu andrea_stella neni s kym kecat 😀 😀

jenta
8. júl 2010

andrea_stella a mikaella veru nárok na ten zvýšený rodičovský príspevok by ste nemali aj keď máte odrobené v inom členskom štáte EU. Tam sa ráta, či máte zaplatené nemocenské poistenie na Slovensku aspoň 270 dní z posledných dvoch rokoch pred nástupom na materskú resp. pred pôrodom. Som vás asi nepotešila však 😖

andrea_stella
8. júl 2010

@moncika15 hehe Moni nehnevaj sa, ale sak v sukromnej to fakt uz skoro vsetko drichme 😀

andrea_stella
8. júl 2010

@jenta no to ja nemam takze ja to nedostanem a s tym som aj ratala a som rada , ze prvy pol rok mi budu platit matersku z UK a potom uz niako prezijeme s tym chabym rodicovskym 😀

moncika15
8. júl 2010

@mikailla ja uz sa tiez xystam na socialku zautocit ze xcem ziadost o matersku. nex pekne v robote na mna nezabudnu 😎

mikailla
8. júl 2010

@andrea_stella - ano cez job centrum sa to riesi aspon tam ja zanesiem ziadost,kam ma uz poposielaju netusim co ako ☹ no @jenta - tak to ste ma nepotesili teda 😀 aj som dufala,ze sa to dako da vyriesit ... ☹

andrea_stella
8. júl 2010

@mikailla no ked sme este uvazovali , ze tu ostaneme aj s babom tak sme tiez uvazovali nad tym jobcentrom,ale teraz by ma tazk poslali do kelu 😀 kedze praacujem aj kolegynu tak poslali lebo si myslela, ze jej costa nezaplati matersku, ze nema tolko odpracovane, no na jobcentre vypocitali, ze zaraba dost na to aby mala narok na matersku od zamestnavatela a nie od statu...