November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
..z Brezna mam kamaratku, s manzelom sa prestahovali do Bystrice, ale zatial sa im babatko nedari ☹
ako prebieha ten glukozovy test 🙄 🙄
@e.l.i.e.n.k.a jééj, tak to ti teda vôbec nezávidím tú diétu,,teraz ked je obdovie čerstvého ovocia 😒 ja mám výsledky našťastie v poriadku,,,ale kôli zdraviu drobčekov dokážeme aj nemožné, pravda 😉 tak držím palce, aby sa to zlepšilo, ak sa to dá 😎
@camilla_1 no a ešte aj ja pridám svoju skúsenosť...ráno na lačno prísť k dr., sestrička mi rozrobila glukozový prások co som si predtým kúpila v lekárci v cca 3-4 dc vody,,vypiješ a čakáš 2 hodinky a potom ti zoberie krv,,a medzitým nemôzes íst ani na wc 😅 ..a dones si citron, ten sa tam môze vyžmýkať,,zlepší to chuť (je to potom vlastne taká citronáda) a ževraj to neovplyvní výsledky... tak držím palce 😉
camilla_1, ja som bola na teste dnes, prisla som k diabetologicke rano nalacno, zobrali moc a krv, sestricka mi potom zarobila cukrovy prasok, do ktoreho som vyzmykala citron, potom nazada do cakarne, pit len cistu vodu, za hodinku sestricka zobrala krv z prsta, znovu na dalsiu hodinku do cakarne a opat krv, takze brali nalacno, po 1 hodke od vypitia a po 2 hodkach od vypitia..Norma pri tom zatazovom teste je 5,5 - 8,8 - 7,7.
@e.l.i.e.n.k.a ja mam tiez GD, cukor po dvoch hodinach 8,5, dietu zatial nemam, lebo som objednana do diabetickej amb az na 16.8. To sa fakt nesmie ani ryza? S manzelom nepozname inu prilohu k jedlu ako ryzu. No z tej diety som fakt v soku.... 😠 tak to k masku iba zeleninu potom mozeme.... a ze ani ovocie, tak to ma dostalo uplne, lebo ovocie obsahuje fruktozu, co je uplne iny cukor, ako v napr. sladkostiach.... Som teda velmi zvedava, co mne povedia to 16teho.
Drzmi palce a pevnu volu v diete 🙂
Dakujem za odpovede dufam ze sa tam u lekara nepozvraciam 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ahojte! Ja idem na ten cukor stredu.A ako tu čítam mám si zobrať citrón 🙂. Vám nepovedal doki že máte ísť aj zubárovi na preventívku, a ešte včera my niečo povedal,ale tomu som nerozumela(to sa ešte opítam stredu),že vraj aj k internistovi budeme musieť ísť na preventívku.
ponyxx ja som mala cukor po dvoch hodinach 7,6 a to mi nasadila dietu a na kontrolu a poucenie idem 18.8., za den mozes len jednu porciu ovocia (diabetologicka hovorila, ze co sa mi zmesti do dlane)..takze mozme masko so zeleninou, zeleninove salaty, celozrnne vyrobky a zdravu vyzivu..dnes som si nakupila spaldove cestoviny a nejake vecicky na vyzieranie 🙂 musime to zvladnut 🙂 vela vela zdravicka 16teho..
baritus niekde som citala, ze pocas tehu mame ist 2x k zubarovi, vraj to zapisuju do tehu knizky a potom to kontroluju, ale zatial mi lekar nic nehovoril, citala som to iba v "starsich" mamickach..
@e.l.i.e.n.k.a ja som bola na preventivke asi pred 2 tyzdnami u zubarky a nic mi nikde nazapisali, a ked som povedala ze na nete som sa docitala, ze tri krat preventivka u zubnej za tehotenstvo, tak ma odpisali, ze len raz a to uz mam ako aj rocnu preventivku-takze parada
@e.l.i.e.n.k.a Mna tiez poslal doktor ku zubarke na preventivku. Vsetko v poho, aj mi to zapisali do knizky s poznamkou, ze "chrup sanovany" 😀
ani mne dr. nic nehovotila ba dokonca ani v prvom a druhom tehu som nebola
a ja som mala cukor po dvoch hodinach 3,6
mne doktor povedal,že môžem isť počas tehotenstva raz na vyšetrenie zubov a raz na EKG,,to mi povedal hned na začiatku tehu,,že sa to chodí až tak v 7 mesiaci,,že zo zákona máme na to nárok ale nie je to povinné,,záleží od mamičky ako chce.. no ja k zubarovi ani nemusím ísť,,mám súkromného a myslím že jemu je to fuk čo je zo zákona, aj tak si to všetko platím v hotovosti 😖 ale na to EKG sa chystám,,v podstate už je čas,,len sa musím objednať 😅
alenka82 a nepovedali ti, ze mas prist este raz pocas tehulkovania? ja som u zubarky este nebola, ale budem sa musiet objednat.. 😀 ale chrup mas pekny 😉
bamarama82 nechapem tento pristup lekarov, raz maju zakonnu povinnost a ta by mala byt vsade rovnaka..este ma irituju, ze sme pre lekarov, len dalsie v poradi, individualny a ludsky pristup ma snad len nas gynekolog!
@e.l.i.e.n.k.a z mojej skusenosti ani ten gynekolog - sa mi zda. vsetci to beru ako na pase. nikto ti nepovie na co mas narok, pokial sa sama toho nedozadujes tak nic. aspon taka je moja skusenost. otras.
bamarama82 asi aj s tym gynekologom je to pravda, aj ked ludsky mi sedi, ale nikdy nepovie, kolko sme narastli, poradna je sup-sup, partner sa moze ist pozriet len 2x pocas tehu, kedze vtedy robi screening, ktory preplaca poistovna..vacsinou sa vyplaca, premysliet otazky a popytat sa ho..inak sa clovek nic nedozvie..
@e.l.i.e.n.k.a to nepovie ani mne, vypytujem sa ako hlupacik a mam pocit ze otravujem, ale ja sa zas nedam, mam milion otazok a ochota nevelika. ale ja chodim na utz co tri tyzdne takze aspon to, ale nic mi k tomu nepovie ani neodfoti
@e.l.i.e.n.k.a no super, takze v podstate nemozme nic...zomrieme hladom 😖

@e.l.i.e.n.k.a BR je Brezno