icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

zuzkap2
5. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a BR je Brezno

e.l.i.e.n.k.a
5. aug 2010

..z Brezna mam kamaratku, s manzelom sa prestahovali do Bystrice, ale zatial sa im babatko nedari ☹

alenka82
5. aug 2010

@zuzkap2
@agatkak1 aj ja som priamo z BR 🙂

camilla_1
5. aug 2010

ako prebieha ten glukozovy test 🙄 🙄

lussy007
5. aug 2010

@camilla_1 U kazdeho lekara inak.... mne dali domov ten glukozovy prasok ...rano som to nalacno vypla a o hodku som musela byt u dokiho a z prsta mi brali krv

agatkak1
5. aug 2010

@camilla_1 Mne kazal dr. rozrobit 7 lyziciek cukru v 2 dcl vody a to vypit. Po 1,5 hodinke prist na krv ... 😖

peha81
5. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a jééj, tak to ti teda vôbec nezávidím tú diétu,,teraz ked je obdovie čerstvého ovocia 😒 ja mám výsledky našťastie v poriadku,,,ale kôli zdraviu drobčekov dokážeme aj nemožné, pravda 😉 tak držím palce, aby sa to zlepšilo, ak sa to dá 😎

peha81
5. aug 2010

@camilla_1 no a ešte aj ja pridám svoju skúsenosť...ráno na lačno prísť k dr., sestrička mi rozrobila glukozový prások co som si predtým kúpila v lekárci v cca 3-4 dc vody,,vypiješ a čakáš 2 hodinky a potom ti zoberie krv,,a medzitým nemôzes íst ani na wc 😅 ..a dones si citron, ten sa tam môze vyžmýkať,,zlepší to chuť (je to potom vlastne taká citronáda) a ževraj to neovplyvní výsledky... tak držím palce 😉

zuzkap2
5. aug 2010

@camilla_1 ja som tu glukozu pila tak, ze som si ju najprv kupila v lekarni bolo 75g rozmiesala som ju v 250ml vody a na lacno vypila, a o dve hodiny mi uz sestricka brala krv. Jest som nemohla a pit ano a aj to len cistu vodu

e.l.i.e.n.k.a
5. aug 2010

camilla_1, ja som bola na teste dnes, prisla som k diabetologicke rano nalacno, zobrali moc a krv, sestricka mi potom zarobila cukrovy prasok, do ktoreho som vyzmykala citron, potom nazada do cakarne, pit len cistu vodu, za hodinku sestricka zobrala krv z prsta, znovu na dalsiu hodinku do cakarne a opat krv, takze brali nalacno, po 1 hodke od vypitia a po 2 hodkach od vypitia..Norma pri tom zatazovom teste je 5,5 - 8,8 - 7,7.

ponyxx
6. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a ja mam tiez GD, cukor po dvoch hodinach 8,5, dietu zatial nemam, lebo som objednana do diabetickej amb az na 16.8. To sa fakt nesmie ani ryza? S manzelom nepozname inu prilohu k jedlu ako ryzu. No z tej diety som fakt v soku.... 😠 tak to k masku iba zeleninu potom mozeme.... a ze ani ovocie, tak to ma dostalo uplne, lebo ovocie obsahuje fruktozu, co je uplne iny cukor, ako v napr. sladkostiach.... Som teda velmi zvedava, co mne povedia to 16teho.
Drzmi palce a pevnu volu v diete 🙂

camilla_1
6. aug 2010

Dakujem za odpovede dufam ze sa tam u lekara nepozvraciam 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lussy007
6. aug 2010

@camilla_1 ale nie... s tym citronom je to fakt super.. mne to tak zachutilo ze som si taku malinovku zarabala este tyzden 😀 😀 😀

camilla_1
6. aug 2010

@lussy007
to fakt ? hehehehe 😀

baritus
6. aug 2010

Ahojte! Ja idem na ten cukor stredu.A ako tu čítam mám si zobrať citrón 🙂. Vám nepovedal doki že máte ísť aj zubárovi na preventívku, a ešte včera my niečo povedal,ale tomu som nerozumela(to sa ešte opítam stredu),že vraj aj k internistovi budeme musieť ísť na preventívku.

e.l.i.e.n.k.a
6. aug 2010

ponyxx ja som mala cukor po dvoch hodinach 7,6 a to mi nasadila dietu a na kontrolu a poucenie idem 18.8., za den mozes len jednu porciu ovocia (diabetologicka hovorila, ze co sa mi zmesti do dlane)..takze mozme masko so zeleninou, zeleninove salaty, celozrnne vyrobky a zdravu vyzivu..dnes som si nakupila spaldove cestoviny a nejake vecicky na vyzieranie 🙂 musime to zvladnut 🙂 vela vela zdravicka 16teho..

e.l.i.e.n.k.a
6. aug 2010

baritus niekde som citala, ze pocas tehu mame ist 2x k zubarovi, vraj to zapisuju do tehu knizky a potom to kontroluju, ale zatial mi lekar nic nehovoril, citala som to iba v "starsich" mamickach..

bamarama82
6. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a ja som bola na preventivke asi pred 2 tyzdnami u zubarky a nic mi nikde nazapisali, a ked som povedala ze na nete som sa docitala, ze tri krat preventivka u zubnej za tehotenstvo, tak ma odpisali, ze len raz a to uz mam ako aj rocnu preventivku-takze parada

alenka82
6. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a Mna tiez poslal doktor ku zubarke na preventivku. Vsetko v poho, aj mi to zapisali do knizky s poznamkou, ze "chrup sanovany" 😀

alenka82
6. aug 2010

@baritus Ano,ja som tiez uz bola na kontrole, ale o nic nejde, len mi zmeral EKG, opytal sa ma, akej znacky mam podprsenku 😖 , dal podpis a to bolo vsio.

lussy007
6. aug 2010

@camilla_1 uplne vazne 😀 ... len som potom zacala mat uz z tolkeho citrona kyselinu.... dokonca som si kupila aj citronovy keksik... nejaka citronova mania to bola 😀 😀

lussy007
6. aug 2010

@baritus Mne nic nehovoril moj doki...ani o zubarovi 😅

zuzkap2
6. aug 2010

ani mne dr. nic nehovotila ba dokonca ani v prvom a druhom tehu som nebola
a ja som mala cukor po dvoch hodinach 3,6

peha81
6. aug 2010

mne doktor povedal,že môžem isť počas tehotenstva raz na vyšetrenie zubov a raz na EKG,,to mi povedal hned na začiatku tehu,,že sa to chodí až tak v 7 mesiaci,,že zo zákona máme na to nárok ale nie je to povinné,,záleží od mamičky ako chce.. no ja k zubarovi ani nemusím ísť,,mám súkromného a myslím že jemu je to fuk čo je zo zákona, aj tak si to všetko platím v hotovosti 😖 ale na to EKG sa chystám,,v podstate už je čas,,len sa musím objednať 😅

e.l.i.e.n.k.a
6. aug 2010

alenka82 a nepovedali ti, ze mas prist este raz pocas tehulkovania? ja som u zubarky este nebola, ale budem sa musiet objednat.. 😀 ale chrup mas pekny 😉

e.l.i.e.n.k.a
6. aug 2010

bamarama82 nechapem tento pristup lekarov, raz maju zakonnu povinnost a ta by mala byt vsade rovnaka..este ma irituju, ze sme pre lekarov, len dalsie v poradi, individualny a ludsky pristup ma snad len nas gynekolog!

bamarama82
6. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a z mojej skusenosti ani ten gynekolog - sa mi zda. vsetci to beru ako na pase. nikto ti nepovie na co mas narok, pokial sa sama toho nedozadujes tak nic. aspon taka je moja skusenost. otras.

e.l.i.e.n.k.a
6. aug 2010

bamarama82 asi aj s tym gynekologom je to pravda, aj ked ludsky mi sedi, ale nikdy nepovie, kolko sme narastli, poradna je sup-sup, partner sa moze ist pozriet len 2x pocas tehu, kedze vtedy robi screening, ktory preplaca poistovna..vacsinou sa vyplaca, premysliet otazky a popytat sa ho..inak sa clovek nic nedozvie..

bamarama82
6. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a to nepovie ani mne, vypytujem sa ako hlupacik a mam pocit ze otravujem, ale ja sa zas nedam, mam milion otazok a ochota nevelika. ale ja chodim na utz co tri tyzdne takze aspon to, ale nic mi k tomu nepovie ani neodfoti

ponyxx
6. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a no super, takze v podstate nemozme nic...zomrieme hladom 😖