icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ponyxx
6. aug 2010

@bamarama82 mne urobil doki v 20 tt taku fotku z uzv ako keby som bola v 8 tt, nist nevidiet 😠

ponyxx
6. aug 2010

@ponyxx Ak ste obézne, odporúča sa diéta s nižším energetickým obsahom, ak máte primeranú hmotnosť, energetický obsah sa zvyšuje. - toto som sa dočítala na internete..... + toto: Diéta má byť energeticky vyvážená so správnym pomerným zastúpením všetkých živín, minerálov (hlavne kalcia a železa) a vitamínov. Strava by sa mala skladať z 50 - 55 % cukrov, 18 - 20 % bielkovín a 30 % tukov. Uprednostňujú sa zložené cukry, vláknina, rastlinné tuky, dostatok ovocia a zeleniny. Nezriedka sa naviac dodáva železo a vitamíny.

a budme mudre....sak sa dozviem o tyzden, ale je to jak vacnost, lebo neviem co mozem do vtedy jest, najma ked mam 57,5 kg

bamarama82
7. aug 2010

@ponyxx moj dr. ani fotky nerobi, vzdy som si fotila len monitor ak to nezrusil...a na foto malokedy maloco vidno...hruza

alenka82
7. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a Nie, nepovedali. Standardne to zrejme robi tato zubarka 1x. Ja si myslim, ze je to aj tak na kazdom individualne. Skratka keby som mala pocit, ze sa mi kazia zuby, tak sa vyberiem aj sama.

wiwi22
8. aug 2010

mne povedal gynekolog, z e mam ist na preventivnu zubarovi, vraj sa chodi v 1. trimestri (zapisal mi to aj do knizky) a potom mozes ist este raz keby bol nejaky problem, pretoze zeny v tehotenstve podla zakona maju narok na 2 bezplatne preventivne prehliadky

moncika15
8. aug 2010

ahojte
@wiwi22 ja som bola v prvom trimestry a este mam prist koncom oktobra ae zeby to bolo bezplatne 😅
tiez to mam aj v knizke

wiwi22
9. aug 2010

ty si za preventivnu prehliadku platis? ja mam sukromnika, ale nikdy som za prehliadku neplatila.....

neverendinglove
Odpoveď bola odstránená
e.l.i.e.n.k.a
9. aug 2010

@ponyxx, teraz sa napchavam len celozrnnym pecivom, zeleninou, masom, cez vikend ziadnu inu prilohu som nedala do pusy, ale mam pocit, ze sa to da vydrzat chvilu, ale nie 3 mesiace!!! tak snad nas lekarky potesia a zlepsia sa nam vysledky..nez pojdes diabetologicke, odporucam, uplne vynechat biele pecivo a sladkosti, ovocie jedz doobeda, kedy sa cukor este do vecera spali, papaj syr, zeleninu, maso, vajicka na vsetky sposoby..pripajam clanok o vyzive http://www.rodina.cz/clanek4171.htm, drzim palce, aby si to zvladla 🙂

peha81
9. aug 2010

..tak na zajtra pripravené zapekané palacinky so špenátom a syrom 😎 ..ide sa papať železo 😀

radka1188
9. aug 2010

Aj nas cak dieta ☹ .Tak kocky do toho 😵 ....

ponyxx
10. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a keby mal mat taku dietu moj manzel tak je cely raad, lebo jemu staci k masu iba zelenina a sladke velmi nemusi. Ja musim mat cez den apon nieco, lebo som potom cela nesvoja 🙂 dakujem za link

e.l.i.e.n.k.a
10. aug 2010

@ponyxx mozes si kupit vanilkove oblatky "Celi hope", ale len tie, ktore su s fruktozou, maju ich v bille v zdravom kutiku, modry obal..taketo sladkosti obmedzene mozes, ale od ostatnych ruky prec 🙂

e.l.i.e.n.k.a
10. aug 2010

@radka1188 tiez zvyseny cukor? ☹ drzte sa..ak by si mala nejake typy, ako prekonat toto dietne obdobie, sem s nimi 🙂

bubu62
10. aug 2010

aj my cakame chlapceka Janka neviem ci sa nepretesim,ked ze je to moje prve babetko,este sa aj stahujeme,v septembri chceme byvat,a chodime este aj na huby.

bamarama82
10. aug 2010

@bubu62 nepretesis neboj, aj ja sa strasne tesim, aloe ako mi to na zaciatku prislo strasne dlhe/tehu/ tak teraz by som vratila spat aspon styri mesiace, strasne to uteka, a este si ho chcem vychutnat v brusku, je to taky krasny pocit, ze viem ze tam je, ale este odo mna nic nechce /papat,neplace,nekaka/. my sme omalovali aby babo prislo do cisteho aj postielku zlozili, a neuveris tiez ma napadlo aby sme sli na huby-len tato sa boji ci mozem ako tehotna po lese behat 😀

peha81
10. aug 2010

@bubu62 však sa teš,,,,keď je všetko v poriadku ...ale aj tak všetko s mierou 😎

peha81
10. aug 2010

@bamarama82 behať asi nie,,ale chodiť môžeš 😀 ..a hlavne dávaj pozor na kliešte,,,,,,mne to tiež strašne rýchlo ide,,,tiež si ho chcem čo najdlhšie užiť v brušku,,teraz je také akurát,,ani príliš veľké ani malinké 😲

bamarama82
10. aug 2010

@peha81 presne tak, na zaciatku som nechapala ze ako tych 9 mesiacov vydrzim a k tomu este doma na PN, a ani neviem ako to uslo a uz o hvilku bude koniec... ja by som bola tehu aj 2 roky 🙂 len aj ked mam male brusko tak sa mi zle spi, tlaci taha vsade kde sa da.

peha81
10. aug 2010

@bamarama82 aspon vieme aj v noci, že ho máme 🙂 ..ja niekedy ked sa v noci otočím viac nabok ako by som mala, malinký hned začne kopkať a vynucuje si zmenu polohy 😅 . a niekedy mám takú chuť ľahnuť si na brucho,,,jáj iba to mi chýba 😀 ,,ja som tak bola naučená spávať ....a vy ešte stále neviete čo čakáte??

bamarama82
10. aug 2010

@peha81 juj aj mne chyba spanie na bruchu, do 5 mesiaca som tak veselo spala, bo brusko takmer ziadne, ale zacala som sa ucit na chrbat, a teraz zas na chrbte ze sa neodporuca, male si tiez vynucuje zmenu polohy, alebo tak trci do jednej strany napchane ze tam mam tvrdu hrcu. my predbezne cakame babulku, v piatok ideme na 4D, tak by nas prekvapilo keby zrazu chlapcek bo vsetko mame dievcenske

radka1188
10. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a najhorsie je pre mna ze nemozem ani ovocie ☹ a to som vysledky nemala az take zle.Dufam ze to vydrzime 😕 ked bude typ tak ti urcite napisem.

klaudialip
10. aug 2010

ahojte,chcem sa spytat uz maminiek,ktore rodili prirodzenym porodom.mali ste niekoho pri porode?je lepsie tam niekoho mat alebo nemat?
napiste svoj nazor,ja by som chcela manzela,ale ten nechce,ze vraj ma nechce vidiet trpiet.kamaratka sa sice ponukla,ale neviem.
chcela by som ist rodit do NZ a kamaratka neviem ako by sa tam dostala,a bojim sa ostat sama pri porode v neznamom prostredi

wiwi22
10. aug 2010

@bamarama82
@peha81 baby obdivujem vas, ja uz chcem rodit a aby to bolo za mnou... zle sa mi spi, snurky si neviem zaviazat, stale som hladna 😀

kabomasa
10. aug 2010

ahojte babenky 🙂
tak užívame si to ...aj ked pár chviľ a vyšetrení bolo ťažkých, hlavne na psychiku, všetko je zatiaľ chvalabohu o.k. a tešíme sa na nášho anjelika..je to chlapček a termín mám 12.11. uvidíme či to aj tak bude...chcela by som radu..či aj vaše bábo niekedy necítite aj pol dňa..som v 26. týždni..nie každý den je to tak a asi si len chce viacej pospinkať, ale viete ako to je..je to naše prvé bábatko a možno len troška zbytočne stresujem, ale opatrnosti nieje nikdy dosť,,ak budete mať čas ozvite sa..pa

kabomasa
10. aug 2010

@klaudialip
ahoj..ja som síce ešte nerodila, ale moja ak manžel nechce ísť ku porodu tak ho nenúť..on aj tak s tebou cíti aspon som to tak pochopila...ale ked sa tak bojíš( a nie si sama, ver mi) tak si niekoho vezmi so sebou..pomože ti to a nejako sa to vyrieši..len ty sa zbytočne nestresuj..dopadne to dobre...držím ti palce

klaudialip
10. aug 2010

@kabomasa dakujem,ja ho tiez nechcem nutit,ved co narobim ked ma pritom nechce vidiet.tvoj manzel chce byt pri porode?

peha81
10. aug 2010

@wiwi22 😀 však to aj mne sa zle zaväzujú šnúrky 😀 preto sa snažím nosiť topánky bez šnúrok 😝 je pravda,že v noci sa budím, bo musím stále chodiť na wc-ko,,ale inak pohodička,,sa vytešujeme, keď malinký kopká,,a je pravda, že teraz sním aspoň nie sú žiadne starosti 😲 fakt sa to snažím užívať si to tehotenstvo naplno,,,jáj a s tým jedlom..tento týžden mám pocitm, že musím stále niečo do seba pchať,,asi sa do pôrodu už toho nezbavím 😀 ..no zhodíme po pôrode 😅

peha81
10. aug 2010

@klaudialip ahoj,,,no ja som na tom podobne,,,ja by som tam chcela manžela,,on nechce,,ani nevie prečo,,bojí sa že by to nezvládol,,a ja ho zas nútiť nebudem 😔 tiež som uvažovala, že by som si tam zavolala segru,,nech vybavuje moje požiadavky za mňa 😅 ale o tom tiež nie som presvedčená.. asi to nechám tak...ja som s pôrodom stresovala hlavne prvé 2 mesiace,,,,teraz mam kľud,,ale ono to zas príde asi posledný mesiac,,ale to má ešte čas,,nejdem sa tým stresovať,,,a každopádne si dám epidurálku,,načo trpieť ked nemusím,,,tak snád zaúčinkuje včas,,,bo teraz rodila jedna známa a tej že epidurálka zaprala keď ju už pomaly došívali 😅 a hovorím si, že ostatné to zvládli, zvládnem aj ja 😵

peha81
10. aug 2010

@kabomasa ahoj,,,no my tiež čakáme prvé bábo-chlapčeka,,,my už máme cca o 2 týždne viac,,ale ked si tak spomeniem dozadu v tom 26 tt som sa tiež nad tým zamýšlala, že malý už dávno nekopal,,fakt možno aj pol dna,,ale zas na večer sa ozval,,tak kľud,,,a teraz mám pocit že kope s výnimkou celý deň,,,snažím sa byť úplne kľudná,,konečne,,prvé mesiace som sa tiež bála kadečoho, ale potom mi aj dr. povedal že čo stresujem ,že mám úplne normálne tehotenstvo, že mi nedal žiadnu zámienku, že by niečo nebolo v poriadku,,tak som sa naučila byť kľudná a užívať si to,,zatiaľ sa mi darí 😉