icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

e.l.i.e.n.k.a
23. aug 2010

@lussy007 ak ti lekar na poradni skontroluje krcok maternice a je uplne zatvoreny, tak je vsetko ok, da ti len to magnezium..

e.l.i.e.n.k.a
23. aug 2010

@weverka11
@dobi382 ahojte 🙂 my cakame drobceka 13.11., ale Veri mozno ta pockam 🙂 len asi sa nestretneme, ja planujem Ruzinov alebo Antolsku, nemam dobre odporucania a ked vybram medzi SI a MY, tak Myjava z porovnavania vychadza ovela lepsie..ale pokial mas lekara v SI, tak chapem, ze chces ist tam..epiduralku chcem tiez, ale mate pravdu, musi sa zaplatit dopredu, inak ju nedaju ani keby sme skrabali steny..takze radcsej mat zeleznu poistku..
Novembrovky chcete mat partnera pri porode?

ponyxx
23. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a no vidis, mne povedal v podstate to iste, ze nas tie diabetologicky zbytocne zmykaju 🙂 vsetko s mierou, ja si dam aj cokoladove mussli na ranajky, su tam vlocky, co je vlaknina a ked mam chut nieco sladke pit , tak si dam za maly pohar coly light a aj kocku cokolady si dam...sem tam 🙂 zatial to s dietou totalne trieskat nebudem. Zaciatkom septembra by som mala ist na uzv, tak uvidim ako bude na tom babo. Ja mam 57 kilo a uz mi prepadli aj lica a ruky mam ako palicky. Mozno som sice schudla z tuku, ale vobec mi to nepride zdrave, lebo potom neunesiem vahu babatka, ked budem bez energie a slabnut. Za posledny mesiac som nesla hore ani o gram a citim sa unavena. Som si vedoma toho, co to bude znamenat pre babatko, ak by som sa nedrzala aspon trochu na uzde, ale kym bude babo ok, tak ja sa triznit nemienim.

e.l.i.e.n.k.a
23. aug 2010

@ponyxx mas pravdu, aj ja sa citim slabsia, ze potrebujem viacej oddychovat..ked som bola u diabetologicky na pouceni o diete, tak mi tam prislo zle, ze mi na nizky cukor davali cokoladovy bonbon!!! Ja som mala povodnu vahu 54 kil, ale teraz mam 63, takze pribrala som celkom fajn, ale vsetko mam v brusku, ale ako som zacala s dietou, vaha nejde vobec hore..ale drzat hladovku a trapit seba i drobcekov nebudeme 🙂

jenta
23. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a ja chcem mať manžela pri pôrode. Keď bol pri počatí, tak nech je aj pri pôrode 😀 Ale nie, myslím, že sa budem cítiť lepšie, keď tam bude. A aspoň uvidí drobčeka hneď po narodení a o nič nepríde 🙂 Ale keby sám nechcel ísť, tak by som ho určite nenútila.

dobi382
23. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a ja davam radsej prednost myjave a epiduralku tu nechcem,moj manzel pri porode to nie on by ma este viac stresoval nez budem!!! 🙂

dobi382
23. aug 2010

@monika0001 želam verla stastia a nech je malicke zdrave my cakame s manzelom prve 18.11.2010tiez sme sa pokusali uz 4 roky az teraz sa to podarilo dufajme ze bude vsteko do porodu oki 🙂

e.l.i.e.n.k.a
23. aug 2010

@jenta ja ho tiez nebudem nutit, moj partner nie je rozhodnuty ist, povedal, ze by chcel byt pri mne, ale mozno nie priamo pri porode, skor v nemocnici, na cakacke a tak..rozmyslala som aj nad maminou alebo kamaratkou, ak by nesiel..

peha81
23. aug 2010

ahoj @e.l.i.e.n.k.a,,no to isté mi hovorí aj môj dr., ze sa mám šetriť 😀 ved ja uz pomalsie hádam ani chodiť neviem,,idem si mestom len tak z nohy na nohu,,ale je pravda ze odkedy som spomalila este viac tak ma to brusko uz nepichá. hm, niekedy by som prelezala celý den a nic nerobila a zas niekedy aj zabudnem ze som tehotná,,si to uvedomím az ked ma nieco zacne boliet,,,ale fakt sa snažím 😀 som zvedava, čo povie doki v stredu

jenta
23. aug 2010

veru nebolo by dobré ho nútiť aby tam s tebou bol, keď nechce. Ale ak by s tebou bol niekto blízky na sále, tak by to bolo super 🙂 Taká morálna podpora 😉

peha81
23. aug 2010

ja by som manzela tiez chcela pri pôrode, ale nie a nie ho nahovorit 😅 ale zas určite by som ho nenútila, vlastne ani nenútim,,ale bolo by to fajn mat tam podporu,,,skusim ho aspon nahovorit aby bol pri mne počas čakania,,,len neviem ako to bude s robotou,,,co ked ma to chyti ked on bude v práci? hm, to musím este doriesiť 😀

jenta
23. aug 2010

@peha81 toho sa bojím aj ja, že čo ak ma to chytí, keď bude muž v práci. Ale tak hádam nebudú taký ignoranti, že by ho nepustili. Len to bude dlhšie trvať do nemocnice 😀

klaudialip
23. aug 2010

@jenta
@peha81 tento problem som riesila tiez,co ak to na mna pride a on nebude doma,ale v robote.manzel ma k tomu pokojny postoj,povedal mi,no tak si zavolas sanitku,nebola by si prva ani posledna.potom zavolas mne a ja pridem do nemocnice.
ale vsetko zavisi aj od doho v akej vzdialenosti bude pracovat od domu.
hovorim mu,ze strach z porodu je pre mna mensi ako cesta do porodnice :D

leile
23. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a ahoj dakujem za odpoved, ja som sa rozhodla pre Antolsku - dr. Oravec tak dufam, ze to bude fajn,a ani sa nenazdame a budeme mat krasne vianoce 🙂

mikailla
23. aug 2010

Ahojte 🙂 my to mame vybavene tak,ze od momentu kedy na mna pride porod,priatela uvolnia z prace a nasledujuce 3 tyzdne ma dovolenku... A pri porode chce byt,stale mu opisujem ake musi byt uzasne ked je vytlacena von hlavicka a mozme si ju pohladkat (neviem ci je to tak aj na SR) alebo ze bude prvy kto ju uvidi hned po porodnej asistentke,alebo o kolko mi to ulahci ak pri laceni mozem stiskaj jeho ruku 🙂 tak je z toho nadseny 😀 uz aby to tu bolo.

mikailla
23. aug 2010

Inak sa chcem opytat,aky matrac si idete kupit do postielky (alebo ste kupili) ? Molitanovy,penovy,alebo strunovy ? Penovy je vraj dobry ale urcite nevydrzi dlho,vylezi sa (mozno) a uz sme dnes chceli objednat postielku a nevieme si zvolit matrac ☹

moncika15
23. aug 2010

@mikailla ja zhanam kokosovy ten je zevraj po vsetkyx strankax najlepsi 🙂

mikailla
23. aug 2010

@moncika15 - tak teeda som nevedela ze taky je 🙂 dakujem za info,urcite ho pozriem.

weverka11
24. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a ahoooj 🙂 no ja mam dr. Vavru v Skalici, ale aj iných doktorov tam poznám, dokonca niektorí sú moji klienti, tak dufam, ze aj nejaka ta protekcia by mohla byt 😀 , ale pri mojom stastí schytám primára alebo Nečasa, ale Stanko ide k pôrodu, tak to bude snad fajn... Inak som rada, ze viaceré uvazujete nad EPI, lebo som mala zo seba pocit, ze som zbabelec 😖

jenta
24. aug 2010

@mikailla my sme kúpili penovo-kokosový matrac 🙂 Čisto penový sa mi zdal moc mäkký a čisto kokosový zasa moc tvrdý, tak sme zvolili kompromis 😉

camilla_1
24. aug 2010

je tu niekto anemicky? ze ma pocas tehu malo zeleza? 😕

e.l.i.e.n.k.a
24. aug 2010

@weverka11 no ak si im dala dobry urok, snad prizmuria ocko 😀 mam znamu z BA, rodila 3x, prvy krat bez EPI, ale povedala, ze nikdy viacej, takze teraz obe svoje dcerky porodila s EPI a chvalila si..aj jednu holku zo Senice, ktora prvy krat rodila na MY, potom v Ruzinove a tiez s EPI..nie sme zbabele 🙂

e.l.i.e.n.k.a
24. aug 2010

@camilla_1 pred chvilou som zapila aktiferrin compositum, ale nechapem, ze mi na nedostatok zeleza prisla az teraz pri internom vysetreni, ked skoro na kazdej poradni beru krv..Tebe co predpisal lekar? Odporucania mi nedal ziadne, kamaratka radila pit Korytnicu..

camilla_1
24. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a
avooj tak mne predpisal sorbifer,lenze mne je z neho zle tak ja neviem budem musiet ist nech mi ich vymeni alebo co...hladam na nete co z jedla obs.vela zeleza ale uz teraz viem ze u mna spenat nehrozi hehe a citis sa aj nejak inac ? ako myslim ze citis sa unavena atd? lebo ja vobec

weverka11
24. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a tak mne pre istotu na internom vysetreni nerobili nic! iba mi zmerali ekg a to bolo vsetko, ani na rodinnu anamnezu sa nepytali 😒 vysledky z vysetrenia na cukor poslali mojmu gyn, ten mi nevolal, tak asi dobre... a krv mi gyn naposledy bral na tie prve testy co sa robia a viac nic... No uvidim co ma caka v pondelok na poradni, ale zda sa mi ze strasne malo vysetrení mi robili oproti tomu co tu baby spomínajú.

weverka11
24. aug 2010

@mikailla tak my sme kupili kokosovo pohankovo penovy 😀 - je taky stredný ale ta strana s pohankou sa mi moc nepozdáva - normálne to tam je cítiť na dotyk. Zevraj to je na lepší obeh vzduchu ci co... dam ho asi tou pohankou k roštu 😖

mikailla
24. aug 2010

@camilla_1 - mne predpisala na anemiu cmulacie tablety (no nazov som zabudla) no mozem povedat ze aj ked zapekali trosku,robili mi velmi dobre,teraz mam acidofolan,ktory je dobry aj bezne cez bolestivu menstruaciu ako vyzivovy doplnok. @jenta @ weverka11 - dakujem za odpoved,naozaj som ziadne kokosove nepozerala,ale uz daco hladam teraz,a teda jedna baba mi poradila tu na koniku,dat kokosom hore,aj vy tak urobite?

ponyxx
24. aug 2010

@camilla_1 aj ja mam sorbifer durules - celym nazvom 🙂 . Nie som sice anemicka, len mi kleslo zelezo, kedze malinke si asi pyta viac 🙂 a pridala som si k nemu aj trochu viac zelenej zeleniny. Zle mi nastastie z neho nebyva, a dokonca ani vyprazdnovanie mi velmi nezastavilo 😵 Mozno ti predpise nieco ine 😉

camilla_1
24. aug 2010

@ponyxx
ahoj tak teda musim vydrzat lebo Dr je na dovolenke,skusim ho uzivat len raz denne zatial...

peha81
25. aug 2010

ahojte kocky,,,tak práve idem od dr.,,mala som vysetrenie v 30tt, taký podrobný ultrazvuk a všetko je v poriadku 🙂 🙂 videl všetko čo mal vidieť, tak sa teším,,malý sa už pomaly začal natačať dole hlavičkou,,ale este nie úplne,,,a váži 1220g,,,jáj taka som teraz spokojná 😵 no zas ho uvidime az o 4 týzdne 😒
...mne tiez hovorila sestrička ze mi klesa železo, ale zatial v norme,,ze je to normalne v tehotenstve,,tak som začala piť Korytnicu liečivú,,a sem tam sa snažím zjesť aj dáke potraviny čo obsahujú viac železa (špenát, strukoviny,...) 😉