icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

peha81
27. aug 2010

caute kočky,,,prosím vás čo riešite s váhou,,ja som v 30tt a mám navyše 12kg,,v stredu som bola u dr. a nic mi nehovoril ohladom toho,,nastastie mi to lezie len do bruška a pŕs 🙂 ,,ja sa citim uplne v pohodicke,,zas ked som kukala niektore foto, tak aj taka kočka čo pribrala 7 kg, mala rovnako velke brusko ako ja,,,to podla mna zavisí aj od mnozstva plodovej vody a tak vsetkeho,,hm aspon si to myslim 😅 ,,hlavne je ze sa citim ok a vsetko je v poriadku 😉
...ved kolegynina švagrina pribrala pocas tehu 30kg,,,a to mi zas pride naozaj dost 😖 bola cela opuchnuta a vôbec sa nehybala,,ja este chodim do roboty, prejdem denne cca 3 km peško,,a 2krát denne na druhe poschodie,hore-dole 😀
@weverka11 ja som mala taky pocit tiez ked som bola v 28tt,,tiez zrazu skoro cely den bez pohybu malinkeho 😒 a to dovtedy riadne kopkal,,tiez som bola z toho vyplasena, ale nastastie na druhy den uz bolo vsetko ok,,aj ked teraz uz zmenil pohyb,,uz nekope tak silno, skôr s len tak vrtí, prevaluje,,vlni sa mi celé brucho 😀 ale uz sa hybe menej ako som bola zvyknuta, ale ze to je normalne, lebo uz tam ma menej miesta. Tak drzim palce aby bolo vsetko v poriadku 😉

peha81
27. aug 2010

@kabomasa tak s týmto som sa vôbec nestretla,,ani neviem čo to je,,ale znie to znepokojujúco ☹ vela zdravicka prajem 😲

weverka11
27. aug 2010

diki dievcence, upokojili ste ma, aj ked ako som hovorila, uz si male zasa spokone kopká 🙂 inac, kto nieje tehotny nepochopí aky ma clovek strach z hocijakej voloviny, este viac ked je tehotna prvy krat a sama zena nevie co je normalne a co nie... ja som mala take kolegyne, co absolutne nechapali ked mi bolo zle, alebo ked som si potrebovala oddychnut a ohovarali a ohovaraju kade mozu. este ze uz niesom v robote, lebo v navale hormonov by som im najradsej dala jednu medzi oci 😠

leile
27. aug 2010

@alenka82 ahoj aj ja som pribrala 8 kg a dr. povedala, ze je to akurat, tak neviem preco nektorí lekari takto deptaju 😒

moncika15
27. aug 2010

ahojte 🙂
mate nejake novinky, nejake babatka? 🙂 nestiham vas sledovat 😅

ponyxx
28. aug 2010

@weverka11 tak to by si kolegyne naozaj zasluzili pat a dvacat na holu 😠 , co nemaju deti?

Ja mam nastastie super kolegov a hovoria mi maminka 🙂 dokonca mam kolegynu, ktora ma termin cca 3 tyzdne predo mnou 😀 , tak sa gulame obe. Najhorsie je chodit na wecko, lebo to je na poschodi a ked vidim schody, tak mi je do placu. Malinke mi raz tak tlacilo na mechur, ze som musela ist za pol hodinu 3x na wecko a to uz bolo zufale.
Neviem sa dockat materskej...uz iba 24 dni huraa.

Co sa priberania tyka, tak tie ktore priberate mozte byt rady. Ja som stale na 57 uz asi mesiac a pol. Brusko nastastie rastie, malinke svojimi akrobaciami mi dava niekedy poriadne zabrat, takze je asik vsetko v poriadku. Zaciatkom septembra dalsie uzv. A btw, mna lekar pozera zo spodu palpacne kazdu poradnu, kedze nema sono a nejak mi to nevadi. Skontroluje ci su tie veci volne a uzavrete a ze vraj ak taha brusko po bokoch tak je to ok, lebo tam su nejake upony, kde sa maternica natahuje 🙂

weverka11
28. aug 2010

@ponyxx no veru mam tam take tri bosorky - jedna 25 druha 40 a tretia 48 ktore v zivote nemali deti, len karieru... Ale mam aj dobre kolegynky a kolegov, ktrorí drzia palce, jedna má dokonca termin o tri dni skorej ako ja 🙂 a ideme rodit aj do rovnakej porodnice, ale ta uz je od zaciatku na rizikovom...

mikailla
28. aug 2010

@peha81 - uhlasim s tebou,ze zavisi aj od mnozstva polodovej vody, ja som citala na nete ze do 25tt ma zena pribrat 3 az 5 kg,no podla mna je takych malo. Tu v Uk sa vobec nevazi,zbitocne by to deptalo tie tucne anglicanky 😀 kedze babatko zacina az v tychto tyzdnoch naberat tuk,tak pocitam,ze k mojim kg hore pojde este urcite 10 kg. 😀

kabomasa
29. aug 2010

@peha81 ahoj
aj my s manželom sme sa zo začiatku zľakli,ale nakoniec nám to vysvetlili, takže už vieme čo nás čaká a malý bude v poriadku..len od narodenia bude mať sadry, potom protézy a nakoniec bude behať ako ostatné deti...a možno ani sadry nebude mať len budeme mu nožičky masírovať, ešte uvidíme...čau

kabomasa
29. aug 2010

@agatkak1 ahoj..áno dozvedeli sme sa to ked som bola v 20tt....hned som bola na dalších vyšetreniach a potvrdilo sa to..bola som aj v Košiciach pri doktorovi Dankovčíkovi-skvelý doktor a odborník ( on vlastne vylúčil že nieje to vrodená choroba-vlastne amiocentéza to vylučila)a uistil nás, že to nič nieje a vlastne sa to vyrieši bud tými sadričkami alebo masážou nožičiek ešte uvidíme, ale predpoklad je že bude mať tie sadry...

kabomasa
29. aug 2010

@klaudialip ahoj..tak to hej treba ockovi spraviť radosť 🙂

lennka79
29. aug 2010

Ahojte bábiky, sadla som si sem a čítam 10kg, 8 kg a podobne ja už mám na sebe 15 kg a ešte 2 a pol mesiaca pred sebou a cítim sa stále v pohode, dokonca som minulý tyžden umývala okna, chodím na prechádzky a stále plávam. Nie je to asi o váhe ale o tom ako sa cítime, pri malej som pribrala za celých 9 mesiacov 10 kg a cítila som sa ako slon.

weverka11
30. aug 2010

ahojte, dnes ideme na poradňu, taká som nervózna, že som zaspala o tretej a od pol siestej som uz hore 😀 drzte palce nech je vsetko v poriadku, snad sa maličké aj pekne otočí a bude vedieť či to je bambulka alebo bambuliacik 😉

jenta
30. aug 2010

@weverka11 držím ti palce, nech je všetko ok a nech sa vám ukáže drobček 🙂 My ideme 13.9. tak tiež dúfam, že sa už konečne dozvieme či to bude Marek alebo Linda 😉

Inak čo sa tej váhy týka, tak tiež si myslím, že je to o tom ako sa ktorá z nás cíti. Ja som sa dnes po dlhšej dobe vážila a zatiaľ som pribrala 6 kg. Do začiatku piateho mesiaca som nepribrala takmer nič, ale ani doktorka ani sestrička mi nevraveli, že by to nebolo v poriadku 🙂
Kamoška keď išla rodiť mala na sebe už 25 kg a po pôrode ich v pohode zhodila a má krásnu zdravú dcérku. Niektorí doktori len zbytočne stresujú.

weverka11
30. aug 2010

@jenta dakujeme 🙂, takze vsetko v poriadku, male ma miery ake ma mat, este stale je otocené hlavickou hore... akurat ten nas krpec krpaty si sedel jak budha na ritke a nohy prekrízené, takze zas vieme houby! a uz sa ani nebudem pytat 🙂 kaslem na to, ale neviem ako vam, ale mne vrcholne leze na nervi, ked sa ma furt niekto pyta CO TO BUDE??? a este viac ked si neodpusti pozn. JAK JE MOZNE ZE VSETCI VEDIA A VY NIE???? 🙄 akoze co mam to male otocit, alebo drgat do neho??? a este ked to je prve a mne to je vrcholne jedno 😉

alenka82
30. aug 2010

Ahojte kocky! Dakujem za odpovede. Ja si tiez myslim, ze +8kg je v pohode, navyse sa dobre citim, jem normalne, ani na tom nemienim nic menit - a uz vobec nie strazit si vahu. Nepoviem, keby som do seba nekontrolovatelne ladovala....
Asi pan Dr. len zle pocital.

lennka79
30. aug 2010

weverka11 keď sa ťa niekto spýta čo to bude tak mu kľudne môžeš odpovedať, že bábätko! Vieš kolko ľudí sa za takúto odpoveď na mňa na........! že robím tajnosti, ale ja som sama uznala za vhodné komu prezradím pohlavie môjho dietata a komu nie!!!

jenta
30. aug 2010

@weverka11 veru to vie naštartovať aj mňa, keď niekto zahlási, že veď to už by sme mali vedieť. A najviac ma vie naštvať, keď niekto povie, že "ale vy viete, len nechcete povedať". No a aj keby, tak je to naša vec nie??? 😉
Ja som si tiež povedala, že už to riešiť nebudem. Keď to bude vidno, bude to super, keď nie, tak nie. Aspoň budeme mať prekvapko v pôrodnici 🙂
@lennka79 úplne s tebou súhlasím. Ty uznáš za vhodné, komu povieš čo čakáte a komu nie. Neviem prečo to cudzích (alebo takých podobných) ľudí zaujíma, či budete mať dievčatko alebo chlapca. Veď sa dozvedia, keď sa bábo narodí 🙂

lennka79
30. aug 2010

ja som najskôr ani nechcela vediet čo budeme mat ale potom som si to rozmyslela keď som videla tie krásne veci v obchodoch a nevedela som či mam kupovať modre alebo skôr ružove! Na druhej strane, keby sa mali neukázal tak to neriešim kupujem výbavu v bielej, žltej, zelenej a potom dokúpim veci buď ružove alebo modre. je úplne jedno či je to chlapec alebo dievča hlavne nech je zdravé a nech nám robí radosť. Niektorých ľudí trápia veci do ktorých ich absolútne nič nie je. 🙂

klaudialip
31. aug 2010

Ahojte,chcem sa opytat,ako sa prejavuje to tvrdnutie bruska?Doktor sa ma to bude pytat aj na poradni,ale ja neviem ci som ho uz mala,alebo nie,pretoze neviem ako sa to javi.
Poradte prosim

weverka11
31. aug 2010

@klaudialip No mne sa to prejavovalo tak, ze mi zacalo trpnuť brusko a mala som ho ako keby velmi nafúknuté skoro na prasknutie. Tvrdé doslova ako čelo... To by si si určite všimla, keby ti tvrdlo 😉

anaj_janka
31. aug 2010

@klaudialip ahoj, no pokial nevies, ako sa to prejavuje, tak je to len dobrý znak, ze ti este netrvdlo 😉 . Presne ako weverka hovorí, mala by si ho ako kamen tvrdé a je to velmi nepríjemný pocit, ja som nemohla nic robit, ani sa pohnut, len hned sup do postele 🙂 . Tak neboj a uzivaj si krásne týzdne 🙂

lennka79
31. aug 2010

Ahojte, chcem sa spýtať či máte už doma kočíky alebo mate čas ako ja???

matkoj
31. aug 2010

Ahojte babenky,tak my mame dnes za sebou smutny den,boli sme na vysetreni prietokov no a nic dobre nam pani doktorka nepovedala.Len ze prietoky hranicne - 0,71 ,dietatko ma malu vahu na to v akom tyzdni je - 1300g,vystrasila mna aj manzela,ze hend liecba a pokoj na lozku,pritom malinka kopka jedna radost aj moj prirastok na vahe ma uistoval ze je vsetko ok,no neni,smutni sme z toho,ten pristup lekarov je nieco strasne,aspon keby to podali slusnou formou,...ma niektora z vas skusenosti uz s tym vysetrenim?Rada by som sa trosku upokojila.Neviem ani ako dopadli merania hlavicky,nic viac nepovedala len ze nerastie tak ako by malo☹

weverka11
31. aug 2010

@matkoj a v ktorom si tyzdni? mne este ziadne prietoky ci co to je nerobili, alebo mozno aj robili, ale moj doktor je zastancom teorie - ked sa nepyta nehovor... ja neviem ani jake mam hodnoty, vysledky, male ake ma miery - nic. Len mi vzdy povie: Vsetko je tak ako má byt mamicka, ale ci bude dietatko zdravé uvidíme az po porode. Viete mamicka, 20% detí sa rodí s vrodenými vadami od najlahsích az po chýbajúce koncatiny. 😒 - vzdy ma tým parádne naladí 🙄 ...
ale neboj, oni teraz vedia spravit zazraky, ono to nemusi byt take strasne, jak to blbo povedala - pre nich to je robota. Drzím palceky, nech ste zdravuckí 😉

klaudialip
31. aug 2010

@lennka79 ahoj,ja kocik mam kupeny,ale este ho nemam doma,je uskladneny u rodicov,bo dom este prerabame kym sa mimco narodi.
ale kebyze mi neponukne sesternica kocik,tak by som isla kupovat az v nejakom 33. tyzdni alebo mozno este neskor

lennka79
31. aug 2010

Normálne ste ma vyplašili! v koľkom týždni sa chodí na tie prietoky? Tam ma nikto neposlal! Teraz idem na sono a na kompletný rozbor krvy! Uvidím či mi bude robit aj tie prietoky!

e.l.i.e.n.k.a
31. aug 2010

@lennka79 kompletny screening dietatka sa robi v 20 a 30 TT, vtedy kontroluju aj prietoky (srdiecko, oblicky a tak), inak lekar kontroluje len krcok maternice a urobi sono..

lennka79
31. aug 2010

Ďakujem ti za info e.l.i.e.n.k.a. Ty už si bola? si presne v rovnakom týždni ako ja !

e.l.i.e.n.k.a
31. aug 2010

@lennka79 v 20 TT mi gynekolog doporucil ist do Brna, nejakemu odbornikovi na genetiku, ale kedze to bolo v Cechach platili sme cely vykon, asi 15 minut pozerali srdiecko, ako koluje krvicka, oblicky, mozog, vyvoj ruciciek a noziciek, z vysetrenia nam dali zaznam na dvd..na posledny screening idem tento piatok, ale uz svojmu gynekologovi, uz sa s partnerom nemozeme dockat, ako uvidime drobceka, ked kazdym dnom, kopkanim dava o sebe vediet viacej a viacej 🙂 lennka79 a ty si objednana kedy?