icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

lennka79
31. aug 2010

@e.l.i.e.n.k.a ja idem až 14.9 ale to už budem v 32 týždni. Dúfam že bude všetko ok. Aj náš malý kope stále viac a viac a najviac v noci už som týždeň poriadne nespala a teraz keď sa tak ochladilo som ešte aj nervózna. Ty čakáš prvé? Nech ti to v piatok všetko dobre dopadne!

weverka11
1. sep 2010

ja mam pocit z toho dievcence, co tu spomínate, ze moj gynekolog mi nerobi nic 😒 a zacinam mat blby pocit...

lennka79
1. sep 2010

@weverka11 akože nič? Možno robí len ťa o tom neinformuje! Moja doktorka zase asi robí dosť, lebo už mam plnú obálku papierov o výsledkoch! Asi vie čo má robiť, teda dúfam 🙂

maruska83
1. sep 2010

ahojte dievcata..dlho som tu nebola kedze sme boli na 3 tyzdne na SK...dnes mam uspesne za sebou cukor test - vsetko je v poriadku..vypila som asi pol litra sladkeho cajiku..nebolo to vobec zle akoby som pila trosku presladeny caj... 🙂

sofhia
1. sep 2010

@lennka79 ahoj Lenni, zaujalo ma to, ze plavas, kam chodis plavat ak sa smiem spytat. moj lekar sa na mna tak divne pozrel, ze ci si chcem uhnat kvasinky, no plavanie je moj oblubeny sport, a cele leto sme sa chodili kupat na jazero, a chcem v nom pokracovat, len sa bojim, ci nenachladnem.

lennka79
1. sep 2010

@sofhia Ahoj, chodíme do turčianskych teplíc, vonku sú dva veľké bazény kde je temalna voda vo vnutry su dve vyrivky tam samozrejme nechodím sú tam aj dva bazény v jednom je horúca voda ten tiež nemusím! Je pravda že tu nieje veľmi na výber a najlepšie je v našom prípade more ale čo si ho sem prestahujem??? 🙂 🙂 🙂

sofhia
2. sep 2010

@lennka79 : diky , neviem co ti lekari maju tolko s tou vodou, urcite nie je dobra vrela, ale ked vsetci odporucaju plavanie...tak kde mame plavat, kedze more nemame. 😢

peha81
2. sep 2010

ahojte kocky,,len pridam svoju skusenost,,,ja som bola minuly týžden, teda v 30tt na tom podrobnom vyšetrení, teraz som objednaná až o 4 týždne, teda budem v 34tt a tam môj dr. povedal, že mi bude robiť aj tie prietoky,,takze ono to asi nemusi byť v 30tt,,,možno vas to este len čaká, ked vám to vás dr. povie 😉

alenka82
2. sep 2010

@lennka79
@sofhia Ahojte kocky, ja mam zlu skusenost s plavanim. Po 1 plavani v bazene (s tamponom) som skoncila na 2 antibiotikach. A ten vytok by som vam nepriala vidiet, strasne som sa zlakla. Nastastie vyzera, ze som sa preliecila, ale do vody uz urcite nevleziem. Kazdy je inak nachylnejsi, Dr. mi povedal, ze plavat dalej mozem, ale napr. by som si mala dat zakazdym cipok na precistenie ...Dakujem, to radsej ozeliem.

sofhia
2. sep 2010

@alenka82 tak to ma mrzi, aky si mala tampon? ten specialny? ja ich mam kupene, tie napustene vazelinou, ci cim, ale zatial som ich nepouzila. bola si vzdy nachylnejsia na vytoky? v akom bazene si plavala?
moje kamosky v zahranici plavali aj tesne pred porodom , je mozne ze v UK a vo svajciarsku su cistejsie bazeny...no hadam nie sme az taki humusaci. ja sa bojim nacat tuto temu s mojim lekarom, lebo uz jeho nazor poznam.
no co, ved ten cas rychlo bezi. len som sa tesila, ze aspon trosku budem mat kondicku. vraj je to dobre pred porodom, a ako si ju mam ziskat, ked uz ked mam vyjst na 3 poschodie nevladzem? 😒

lili8817
2. sep 2010

Ahooj zdravim vsetki buduce novembrove mamickya s velkym potesim sa k vam pridavam, my cakame nase dievcatko 29. novembra a prezradim vam, ze sa jej uz neviem dockat ... tak sup sup november ponahlaj sa !!!!!

weverka11
2. sep 2010

@sofhia tak mne doktor vyslovne kupanie zakazal, ale cele tehotenstvo mam strasnu chut na plavanie, este k tomu som v znamení rýb, takze vodu doslova potrebujem. Uz posledné dni nad tým vyslovene uvazujem, ze pojdem na plaváren. Inak zaujali ma tie specialne tampony, to sa dá kupiť v lekárni? PS: my bývame na 4-tom poschodí bez výtahu a máme havina, takze tie nechutné schody urobím minimálne 6x denne - na tretom uz vydýchavam 😀

sofhia
2. sep 2010

@weverka11 no tak aspon mas kondicku 🙂 aj ked...no nezavidim. aj ti lekar zdovodnil zakaz kupania?
mne uviedol kvasinky. ale kamoska vo Svajciarsku ich prekonala, a plavala v bazene dalej...lekarka jej vysvetlila, ze babetko je dobre chranene asi 5 cm hrubou vrstvou....
nasla som tie tampony v Bille, a vraj ich maju aj v lekarni.

weverka11
2. sep 2010

@sofhia dovodom boli tiez kvasinky, ale ved uz sme v siedmom mesiaci a myslim si ze volaka sprosta kvasinka uz nemoze ublizit vo vyvoji dietatka a prinajhorsom sa da pouzit cipok pre pripad potreby - mne aj tak odporucil lekar preventivne raz za cas si dat cípok, ktorý sa volá nejak na FEMI.... ani som si ich nekupila, lebo som v poriadku a ziadne vytoky nemam... no uvidim, este si to s tou plavarnou rozmyslim... ale co viem urcite je, ze budeme chodit s babatkom na kurzy plavania, ktore su u nas, toho sa uz nemozem dockat...

sofhia
2. sep 2010

@weverka11 tiez si myslim, ked obcas sa mi ti lekari zdaju trosku pozadu,a akoby nam nepomahali.
no vidis, a ked chces kojit....a po porode budes tiez bohvie v akom stave, tak si myslim, ze teraz to plavanie by naozaj nam malo len pomoct.

neverendinglove
Odpoveď bola odstránená
emilyz
2. sep 2010

weverka akoze nemozu kvasinky uskodit? Ved dovodom predcasnych porodov je casto prave infekcia. A ta sa da podla mna lahko ziskat na plavarni. Takze by som bola opatrna.

bubu62
2. sep 2010

ahojte my sme pribrali 12kg a myslim ze tu vahu nejako neustrazime,aj ked malo jem,tak priberam,moj maly je dost aktivny hlavne vecer ma kope ako divy...ked nieco robim tak ma ani nekope,alebo ked sa prechadzam po hore mam klud,vcera vecer to boli riadne kopance moj maly mi oznamuje zmenu pocasia 🙂 🙂 🙂 .

peha81
2. sep 2010

@neverendinglove ak mas do 25 rokov tak ti to nemusia robiť 😉

alenka82
2. sep 2010

@sofhia ahoj sofhia, mala som obyc. tampon, ocividne somarina. predtym som nemala problemy s vytokmi. bola som v jednom hoteli pri nas v bazene. ja som sa tesila, ze si budem udrziavat kondicku plavanim v tehotenstve, poznam kopec mamiciek, co takto chodili a problem nemali. Asi som len teraz viac nachylna. Ale nestoji mi to za to, to radsej ostanem na fit lopte a nejakom lahkom stretchingu rano 🙂

kvetinkaaa
2. sep 2010

ahojte,
kočky je tu medzi vami (nami, ale uz som sa tu dlhsie neukazala..) niektora ktora sa uz otvára?
ja som bola tyzden v nemocke, v utorok ma pustili, som na jeden prst. pri prvej dcerke som nemala ziadne problemy.

ja som pribrala osem alebo devat kg. pri prvej som dokopy 14kg a rodila som 38tt..

vecer nakuknem, papa

lennka79
2. sep 2010

@weverka11 Ahoj, asi máš na mysli FEMINELLA Vagi C dávala som si ich na začiatku tehotenstva lebo som mala výtok a to som vôbec nechodila plávať. od kedy plávam výtok nemám! Poznám veľa báb ktoré neplávajú a majú infekcie a výtoky, tak v čom to potom je???

mono
2. sep 2010

ahoj kvetinkaaa. ja som bola v 26tt otvorena na prst. uz aj som putovala do nemocnice. po tyzdni mi nasadili pesar a celkovo som tam bola dva tyzdne. prve tehu bolo tiez uplne v pohode, rodila som 2 dni po termine. prave dnes som bola na rizikovej poradni a primar mi povedal ze pesar mi bude vyberat v 36tt a mozno vtedy aj porodim. bola som dost zaskocena. vychadza to na 18. oktober a ja mam termin 15. november. mam strach aby babo nebolo prilis malicke. pred dvoma tyzdnami mala 950g.

ponyxx
2. sep 2010

lennka79 no my mame sice vybrany kocik, ale objednavat ho budem az niekedy v polke septembra, aby dosiel az ked budem na MD, lebo by ho nemal kto prebrat ok kuriera 🙂

ja idem na uzv po 30tt 13.9, tak som zvedava co povedia mne, najma na velkost babatka, kedze mam tehotensku cukrovku a nie som 3x vzorny pacient

weverka11 co sa tyka cierneho humoru doktorov, tiez som mala jednu taku skusenost. To som bola na uzv v 20tt a doktorko co povedal, to hned znegoval, a este mi dal aj prednasku o politickej situacii v lekarstve 😒

kvetinkaaa
2. sep 2010

@mono ahojky, som rada ze si reagovala, aspon viem ze v tom nie som sama 😒 nakolko ma to velmi zaskočilo. teraz sa citim taka odkazana na ostatnych... 😕

ja som bola asi 28tt na stvrt (či špičku?) prsta a dva tyzdne na to som bola uz na prst, tak dufam ze to nebude postupovat. ten pesar sa kedy dava, kolko ma byt zena otvorená, alebo podla čoho sa to dava? to tak super funguje, ze dokedy to nedaju von neotvaras sa viac? či asi aj tak musis byt opatrna a davat si pozor, hm?

a prve babo ti kolko vazilo ked si porodila? moja mala v tych 38tt 3600g a toto v brušku vraj je o tyzden vacsie teraz, tak rada by som do 37-38tt vydrzala ...ja ani neviem kolko teraz vazi moje mimi, take udaje mi nedavaju, mozno na najblizsom utzv mi povedia.

dufam ze ti poradna dopadne dobre, potom sa ozvi. ak nezabudnes, skus dat tuto k mojmu prispevku odpovedat, ono ma to potom upozorní ze si na mna reagovala, aby sa mi tu tvoj príspevok nestratil, diky 😉

e.l.i.e.n.k.a
3. sep 2010

@lennka79 🙂 uz su to riadny kopkaci 🙂 ale nas drobcek ma zatial necha vyspat, tak dufam, ze mi to nevynahradi, ked sa narodi 🙂 skor ma vecer tlaci, neviem, ci na zaludok, mavam taku pachut v ustach..hej, prve, uz sa taaak tesime, ale v praci chcu, aby som sa vratila ihned 😒 , tak uvidime, kolko pobudnem s drobcekom..nech 14.9. patri k tvojim najstastnejsim dnom, aby ste boli zdravucki 🙂

bamarama82
3. sep 2010

babenky ktore budete mat kocik concord aky fusak kupujete?

weverka11
3. sep 2010

@e.l.i.e.n.k.a nase este nieje otocené, takze ma kvalitne kope do mechura! a kedze uz má aj dost sily, RIADNE to bolí... ale nech 😉 , som rada ze kope, som vtedy spokojná... aj my sa strasne tesíme, prave som pozerala pôrod na reality TV a slzy mi tiekli jak ma to rozcítilo. Ja furt placem 😀 od stastia, uz sa nemozem dockat...

lennka79
3. sep 2010

@e.l.i.e.n.k.a Ďakujem, to isté prajem ja tebe! Baby mi novembrové asi všetky budeme mať futbalistov 🙂 Ja mám toto druhé tehotenstvo ale nepamätám si pri malej že by takto kopala! A to bola teda poriadna baba keď sa narodila!

mono
3. sep 2010

@kvetinkaaa ja som bola jeden tyzden na spicku prsta a behom tyzdna na prst. pesar mi davali v 27tt, no najprv mi museli urobit testy na zapal, ak by mi nasli zapal pesar by mohol drazdit. nastatstie bolo vsteko ok. neviem do kolkeho tyzdna sa zavadza ale bola aj moznost zasitia, ale na to som bola vo vysokom tyzdni. primar akonahle videl vysledok zo sona a velkost krcku hned povedal ze ina moznost nie je. bolo mi vysvetlene, ze krcok okolo pesaru opuchne a tym ho akoby predlzi. otvorena som ale aj tak dosť, ale ten pesar to nejako drzi. kludovy rezim vsak musim dodrziavat, najlepsie nic nerobit a lezat s nohami hore, ale tak pri dcerke je to nemozne... 😅 a hlavne sa teraz snazit vydrzat do toho 36tt . no uz teraz citim, ze ked sa dlhsie pohybujem, alebo namaham tak mam slabe pichave bolesti v podbrusku.

prva mala vazila 2900g a merala 48cm. no ked si porovnavam zaznami o vahe z predchadzajuceho tehu a teraz tak tato malicka vazi v jednotlivych mesiacoch viacej.

na poradnu idem na buduci tyzden v stredu ( musim chodit kazdy tyzden, aby som bola pod dozorom) a pojdem aj na sono tak uvidim. primar je ale uplne super a pomaha ako sa da. vraj nie je problem porodit skorej, oni sa dohodnu aj s detskym lekarom ci je babo v poriadku a ci je vhodne porodit.