November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@sofhia - tak to si ma nepotesila 😖 ak je toto co papad pre teba "vela jedenia" tak ja sa nemusim ani ozyvat. :D Ja chodim spavat o pol noci,a pred spankom sa vzdy musim riadne najest do syta,obycajne si o jedenastej vecer vyprazam vajicka so spekackami,alebo jem parky atd.Tiez som taka ako Ty,ja ked nejem tyzden zhodim to kilo,ale dam si jogurt a dve su hore.Tak som zvedava ako budem vyzerat v polovicke novembra 😀 😀 😀
@sofhia nie to niesu orig. na kojenie, to su take sportove bolerka. Mne vela mojich kamaratok ktore mali babatka odporucilo skorej takyto druh bielizne, lebo tie kojacie su vacsinou strasne neforemne a uplne na nic. uvidim, ked porodim, mozno si taku kojaciu nakoniec kupim, ked mi nebudu tieto vyhovovat.
@mikailla a kolko si doteraz pribrala? ja mam zajtra poradnu, tak sa musim po tyzdni odvazit...no som zvedava.
ale citim sa divne, lebo som hladna...a daco zjem, a chuti mi, tak mi je luto nechat stvrtku zemle, tak ju dojem celu, a potom sa citim prilis plna. neviem, posledne dni - vcera a dnes som taka nepokojna. naozaj uz musim zacat cvicit...
pripravujes sa dako na porod?
Inak k tym podprdam,ja podprsenky nosim velmi malo,nosim len sportove polovicne tielka v ktorych sa citim pohodlne, ale viem,ze robim velku chybu,lebo v tehotenstve a ked dojci zena by mala mat pevnu podprsenku aby jej drzala a tvarovala prsia a neboli vytahane po bruchu,tak neviem ci si mam zvykat na podprsenku s kosticami ☹ poradte mi.
inak dievcence, dnes som bola v tescu a mali tam akciu na pampersky. 80 ks newborn 3-6 kg za nejakych 10, 26 Eur a newborn premium care 2,5-5 kg 78 ks za 12, 56 Eur - tusim tak nejak tie centy... to sa super oplatí. Kupila som zatial 1 balenie tych premium care, tak uvidime.
inak ja som niekde citala, ze najlepsia je na detsku pokozku cista voda, a neviem cim to je, asi tym, ze som bola na zac. tehotenstva citliva na pachy, ale uz hodnu dobu sa sprchujem len cistou vodou....a chcem tak kupat aj babetko. vraj na ritku olejcek, ale to budem riesit az ked uvidim ake bude mat ono pokozku.
jaaaj kocky, tak som vcera nemohla zaspat , stale som myslela na porod. aj sa mi zda, ze som s tym vyrovnana, len vcera som sa o nom rozpravala s kamoskou, a ona hovorila, ze jej svagrina mala cele oci dopraskane od bolesti, co tak tlacila, sa jej popraskali zilky. inak ta kocka este den predtym hrala basketbal, ze sportovkyna jak hrom...a ja nechcem mat popraskane oci, bola som pred 7 rokmi na operacii oci laserom, a zatial vidim super, je to moja nocna trauma nosit opat okuliare...ako jasne, babetko je pre mna prednejsie, ale aj tak...nenasporim dalsich xy- tisic...
inak kolko beru vasi lekari? tiez 200 E?
@sofhia - pribrala som 9 kg 🙂 Mne sa stale sniva,ze uz mam narodene babatko a ze mu nedavam jest,ze stale zabudnem nan,je to hrozny pocit sa zobudit a potom mam pocit ze ono je v brusku hladne tak si doprajem este viac 🙂 Ja sa pripravujem na porod len kegelovym cvikmi,ako ides cvicit? doma nieco lahke alebo sa aktivne venovat tomu?
@mikailla tak to sme na tom podobne 🙂 co sa tyka priberania. cvicis ich poctivo kazdy den? ja som prave dnes citala ten o stahovani hradze ci coho , a nic ine, vraj sa to odporuca...cvicis aj ine? nedas mi prosim daky link, ci typ?
no ja som sa tak natahovala, a dvihala nohy, a bolo by na case cvicit aj nieco hentake. mam vytlacene cviky podla mesiacov, ale nerobilo mi dobre cvicit po leziacku na chrbte, tak tie som vynechavala. chodila som plavat a na prechadzky.
teraz by sa malo zacat cvicenie pre tehotne tuto vo vedlajsom mestecku, tak tam asi budem chodit, ak to spoja s tou predporodnou pripravou. neda mi to pokoja,a neda...a som si zistovala plavarne u nas a v okoli. aj ked moj lekar sa boji kvasiniek..ja nie.
@sofhia najlepsie je sprchovat sa iba cistou vodou! ja som vzdy mavala ako dievca kvasinky a take hovadiny, az mi gyn. povedal, nech sa neopovazim pouzivat sprchové gely a odvtedy mam pokoj. Ked budem mat dievcatko tak tiez pojdem takymto smerom.
zajtra idem na tehotenské cvicenie prvykrat, tak som velmi zvedava a uz sa tesim 🙂
@sofhia - ja som cvicila z tejto stranky http://www.femibion.sk/index.php?pid=cvicenie ale uz som akosi leniva dvihat nohy 😀 tie kegelove cviky cvicim kazdy den,hockedy ked si spomeniem. Ja by som straasne rada sla plavat ☹ ale ja som mala uz kvasinky a bojm sa ich ako certa, ☹ To je super,mat vo vedlajsom mesta taku moznost a ist si zacvicit. 🙂 🙂
ahojte my mame kocik u nasich,este nam treba matrac do postielky a my uz mame asi aj vsetko.
@mikailla ty 9 kg ja 15 kg ale neriešim to vôbec. po prvom pôrode som schudla na 45 kg tak ak to aj teraz bude tak, nemam ani čo riešit.
@sofhia Pri malej som necvičila a porodila som za 15 minút a malá mala 4 kg vela som sa pri nej prechadzala a plávala to mi možno pomohlo. možno teraz to bude uplne inak.
@weverka11 idem do tesca na tie plienky
@klaudialip so spankom veru problemy mam aj ked brusko mam male, na chrbte sa malej paci len niekedy, ale vacsinou zacne vystrajat a musim ist nabok, spim tak, ze mam velky 200x200 zhuzvany medzi nohami a zakryta hladkam malinke. a spim dobre len ked tato nie je doma bo sa mozem vseljak krutit po posteli. horsie je vstat na wc, niekedy vecer ma tak vsetko boli ze ked si lahnem a mam o 10min vstat je to strasne tazke. citala som, ze na chrbte je tazko spat uz v takomto stadiu tehu, lebo ta maternica s babatkom tlaci na nervy a aortu, takze sa to potom viac blokuje aj sa tazsie dycha. aj ja krivkam po 10 min chodze ma bolia klby a este k tomu aj vsetko zospodu, male tlaci bo je uz dlho otocene hlavickou dole a kopka do zaludka a do bokov
@klaudialip ja mam len 7 plienok objednanych, myslim ze to bude stacit na postolky a do zavinovacky
@lennka79 Ja som nakupila Niveu baby, od obruskov az po ten kremik proti chladu a vetru, jedine na prdelku sa chystam kupit z lekarne nieco. 🙂
@klaudialip No presne ako hovoris, tak to mavam aj ja, bud krize alebo dole ta kost, to ked vstavam tak prasti, ze cakam kym sa panva rozsype, ale doktorka mi na to povedala, ze je to v pohode, ze sa to vsetko roztahuje a pripravuje...a tiez spim stylom, ze na boku a perinu medzi nohy, lebo tak je to pre mna najpohodlnejsie, aspon trosicku kedze aj ja som taky brusko spac 😅
Baby s tym cvicenim ste sa aj radili u vasho lekara, ze ci je to vhodne, alebo tak? Ja som sa samozrejme ako vzdy zabudla na poslednej poradni spytat, takze az o 2 tyzdne. Zas som v nejakej prehnane mudrej literature citala 😒 ze treba aj odporucanie lekara 😨 no ale s mojou tehotenskou sklerozou sa k tomu cviceniu asi ani nedostanem. 😕
@mikailla tak to musim vyskusat tie cviky. inak ked aj budes mat kvasinky a preliecis ich v tomto stadiu je to OK, kamoska to mala vo Svajciarsku. na SK lekari strasne strasia tehotne. aspon mne sa zda. a pritom hovoria , ze rob to, co ti robi dobre, a mne plavanie v lete strasne pomahalo. tak uz len cakam, kedy bude koniec septembra, a budem moct zacat plavat priamo v mojom meste - GA aj sama.
@lennka79 no ved si plavala 🙂 ale nie, fakt si myslim, ze tie porody su cisto individualne, teda zaroven aj dufam, moja mama mala oba porody take, ze v piatok odisla voda, celu sobotu sa trapila a obe sme boli so segrou / teda s 5rocnym rozdielom vonku v nedelu rano o 6, tak dufam, ze som zdedila ine geny
@bamarama82 - aj mna to obcas zospodu riadne zaboli, ked chodim, ale nastastie nie stale. neberies Magne B6? alebo nieco podobne? ja dufam, ze to plavanie my trosku pomoze. si pripadam ako starenka, akokeby som mala zospodu a na zadku strasnu svalovicu. neviem si predstavit ako budem rodit, ked ma to uz teraz boli a mam pocit, ze nemozem poriadne roztiahnut nohy...
@sofhia - v septembri budu otvarat aj u vas plavaren? ked sa na to tesis? straasne by som chcela plavat,vodu zboznujem,kvasinky mam vyliecene,ale mam inu infekciu,ktora sa da liecit len atb ked dokojim ☹ Ja som citala,ze sa tehotenstvo dedi 😀 neviem,ci je to pravda,moja mama si uz vela veci nepamata,ale tiez dufam,ze porod bude rychlejsi ako mala moja mama. 😀
@mikailla ty teraz kojis? mas babetko? no je to skolska plavaren...a dufam, ze vyskusam. cvicit aerobik ci zumbu mi nevadilo chodit aj samej. ty si odkial?
jaaj no taku informaciu neprijimam, ze sa tehotenstvo dedi, dufam, ze zdedim to po babicke, ta o tom rozprava do teraz s usmevom...aj ked... inak moja mama si uz nepamata skoro nic, okrem toho xy- hodinoveho porodu. 😀
@sofhia - nie nekojim,ked porodim teraz v novembri a dokojim,tak mi mozu tu infekciu liecit antibiotikami 😖 😖 Fuuha tak ja by som si na aerobik netrufla, ja fucim ako pisala bamarama82 len ked sa mam zdvihnut,ako naozaj klobuk dole co mat taku kondicku. :D Ved to,ze aj moja mama si pamata z tehot.len porod,preto,nemozem povedat ci je to naozaj tak ze sa dedi hihi 🙂 inak mozem sa ta opytat trosku otazku na telo ?kolkeho si mala vo february prvy den PM ? pretoze mne vychadzal podla tabuliek PM termin na 24.november len u mojich doktorov je to inak. 😀
@sofhia - no mozno aj budeme mat rovnaky datum,uz mam tolko terminov... 😒 😒 na sr mi dali dva a v uk dva 😀 Aha predtym si chodila na aerobik,ja som behavala,celkom som si myslela,ze ked mam pred tehu kondicku,ze bude aj v tehu,ale zistila,som,ze kondicka nekondicka,brusko mensie a mala tlaci na dychacie ustrojenstvo a podobne tak to stazuje situaciu 😀 Inak meraju vam funfus? Kolko cm ma vase brusko od hrudneho kosa po spodok ????? moje ma 27 cm ...
@mikailla no zajtra mam poradnu, tak uvidime, ci mi bude ci nie posuvat termin. on stale vychadza len z toho terminu poslednej menstruacie - 17.2 = 24.11.
sranda ako ta kondicka rychlo mizne, ze? 🙂
vies co, mne vzdy - raz do mesiaca robil len utrazvuk, a 3x bral krv na testy, a robil glukozovy test. to co pises mi nemeral, ani zatial neskusal krcok, ci panvove kosti. uvidime co bude zajtra. rozmyslam, ze asi si pripravim opat k nemu zoznam ako na zaciatku tehotenstva, aby som na nic nezabudla.
kde si v UK? podla coho vam urcuju termin?
a kde budes rodit? asi v UK, ze? kamoska rodila teraz v maji v Manchestri a je velmi spokojna.
@sofhia beriem magnezium v tabletkach, a anavenol na bolestive nohy, ale skor si nahovaram ako to velmi pomaha.
mne robi aj kontrolu krcka /neprijemne velice/ a aj hmata cez brucho maternicu, ale nezapisuje mi nic z toho, ani vahu baba neviem.
mne tiez rataju termin dla poslednej menst. ale kolko dnovy cyklus som mala sa ma nepytali tusim.
o tom termine porodu: doktori ho pocitaju podla poslednej menstruacie, ale ked robia sono tak vam robia aj biometriu a ta by mala zodpovedat dlzke tehu. tak ja som teraz 30+2tt ale babo podla biometrie je 29tt, takze je o tyzden mensie ako by malo byt. podla toho sa aj niekedy riadia a zena porodi skorej.
Baby bola som na cvičení pre tehotne, prvý krát. Odporúčam! Od dnes budem chodiť každú stredu, a to som sa tomu toľko bránila!

@lenka79 - ak sa nechystas babatko balit do latkovych plienok tak Ti urcite staci, ja mam 10 kusov,ktore mam len na siroke balenie a utieranie pri vrackani a podobne... 😉 a co sa tyka kozmetiky, ja som si v lekarni kupila iba krem na zimu na plet,rybiu mast na ritku,a pre mna na bradavky kremy,ostatok mam vsetko jonson baby kedze je to najmenej alergizovana znacka(no moze sa stat,ze aj na nu bude alergicke babatko ako na kadeco) Bola to cela sada za dobru palku. pridam foto 🙂