November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@nika147 mne dala porodnicka DVD o predporodnom kurze,o kojeni a o porodoch....Vsetko je tam podrobne znazornene na niekolkych zenach a tie predpor.kurzy su take iste ako vo filmoch 🙂 ucia sa dychat,potom vysvetluju kupanie,kojenie,prebalovanie.... 🙂 neviem ci je to aj doma tak? chodis na kurz?
A čo sa týka toho druhého bábatka, tak by som chcela nadviazať jednu materskú na druhú, takže keď bude mať mimčo nejaké dva roky, tak začať pracovať na druhom 🙂 Ale tiež asi u mňa rozhodne skúsenosť z pôrodu 😉
@nika147 - tak to ma ani nenapadlo,ze vlastne za to sa plati, je to drahe na SR? ani nepadla rec este o tom 😀 😀 @jenta - som rada,ze ma chapes, ja som u cernochov bola dokonca v rodine ako aupair a mam este vacsi odpor ako som mala ☹ ja som tiez tak chcela,ze nebude mat zmysel sa vracat niekde na rok do prace,ale veru uvidime po porode co povieme 🙂 hihihii
tak vcera sme boli s e.l.i.e.n.k.a. na predporodnom kurze a musim povedat, ze som sa dozvedela vela veci. Cvicili sme iba trosku, kedze uz sme boli vsetky v pokrocilom stadiu tehotenstva, ale hlavne nam sestricka vysvetlovala ako vie kvalitne dychanie a masaze ulahcit porod. Poviem vam, ze ja by som dychala urcite naopak ako sa ma, lebo ma tak cely zivot ucili na hudobnej 😀 - kedze som hrala na dychove nastroje. A aj to, ze si clovek nema masirovat brusko pri natierani - co som doterat robila a je pravda, ze malicke sa potom metalo a obcas mi aj tvrdlo. Urcite odporucam na taketo kurzy chodit.
@mikailla jaj ked u nas to bude s dalsim komplikovanejsie - manzel uz vyse polroka nema ziaden prijem, teda Ok, obcas daky maly, ale z toho by sme tazko uzivili 2 deti....tak uvidime ako sa pozbierame financne, a od toho a od porodu zavisi to dalsie baby. keby som si mohla ze vybrat, tak by som si vybrala po 2 rokoch, aby si aj moje telo oddychlo,aj aby som si uzila prve dieta, a mozno aj po 3-4. medzi mnou a sestrou je rozdiel 5 rokov a da sa..takze do tych 5 rokov je to podla mna OK. ja mam uz vyse 30 a po 30 sa celkovo tazko chudne, tak urcite nebudem cakat na dalsi porod...
@mikailla ja som sa vo svrtok tiez dozvedela, ze cakam dievcatko, stale sa doteraz vrtela potvorka mala, a som fakt bola v tom, ze chlapec, tak trosililinku som bola najskor sklamana, teraz dokupujem ruzove veci 😀 lebo predsa len dievcatko v svetlomodrom sa da, ale chlapec v ruzovom nie.
no tiez tomu verim, ze do 2 rokov...sa situacia otoci. len...uvidime co budeme hovorit po porode.
Kocky v ktorom tyzni je uz vhodne riesit porodnika? .... mate uz niektora vybaveneho ci este nie?
..ahojte,tak už sa mám to pomaly kráti,ako sa citite??? 😖 😝
@sofhia - jeeej tak dokupujes teraz ruzove? Ja som inak kupovala modre v prvej polke tehu kedze na SR mi povedali ze je to chlapec a teraz ze je to dievca tak som tiez dokupovala, ale tie modre vecicky nadherne ladia k tym ruzovym tak ch urcite vyuzijem 😀 No a ako sa bude volat ? @gerci86 - za seba poviem ze sa citim ako pred porodom 😔 , uz si zelam aspon 37tt. A ty ako ? 😉
mikailla- jej ďakujem za tvoju odpoveď.No ja už ratám dni kedy bude koniec.Niežeby som si nechcela užívať tehotenstvo,ale už malý je veľký a veľmi čiperný, tak mám úplne do kopané bruško,už aby som ho držala v náručí a bozkávala ho do nekonečna.Mám problémy s cukrom,mám ho veľmi nizsky a tak všade nosím kocku cukru so sebou aby som sa nedostala do hyperglykemického šoku ☹ A tie vyšetrenia sú zdlhavé a veľmi ma unavujú 😒 Ale inak vše v poriadku. Ty čakáš čo a už máte aj meno,a si vydatá??? Prajem ešte príjemný večer 😵
Ahojte aj ja sa neviem dočkať kedy tu už bude konečne malinka, sa mi zdá zeto trvá nejako dlho.
@mikailla budeme mat Zaru. moja mamina a babicky ma sice prehovaraju, no od zaciatku sme vedeli ze to bude Zara alebo Adamko. ako sa bude volat to vase ? inak tiez si myslim, ze pre dievcatko su modre veci v pohode. a dost mam bielych, zltych.
aj bol priatel sklamany, ze to nebude chlapec, ako vam hovorili na SK ?
nase malicke ma asi stikutku 😀 su to take pravidelne ťukance v bruchu, mali ste to uz niektorá?? je to sranda 😝
@sofhia - Zara je krasne meno, babicky si len musia zvyknut 🙂 My zase od zaciatku sme mali meno Nina,ale keby sa narodil chlapcek tak bude nejake dni bez mena 😔 Na SR mi povedala doktorka ze to je chlapec a tu v UK ze je to dievca,tak si vyberme 🙂 Tvojmu drahemu musis povedat ze ked chce chlapca musi zas na to supnut a posnazit sa 🙂 ja tak strasim mojho,ze ci to zvladne ci neurobi zase dalsie dievcatko hihi 😀 @gerci86 - a s tym cukrom to mas cely zivot alebo len pocas tehu? to je smutne :( ale zvladnete to. 😀 Ja vydata nie som,az po druhom babatku hihi a co ty? Ja som na tom tak isto ako ty,nie ze by mi vadilo tehotenstvo,ale strasne si zelam nech prebehnu tie tyzdne,niekedy sa citim tak unavena a ubolena,opustena ze si zelam malicku drzat 😀
BABY UZ IBA 49 DNI A JE TU NAS MESIAC NOVEMBER ! 😵 😵
@camilla_1 mne doktorka povedala, ze od 36teho, ale teda kedze moja gynekologicka je aj porodnik, tak teda mam jasno aspon v tom, ze chcem ju 😀
@gerci86 🙂 predporodne, ci ako to nazvat 😖 kazdu chvilku mam pocit, ze ma bud sekne v krizoch, alebo sa my rozsype panva za jazdy 😉 ale inak v pohode
@weverka11 😀 je to krasny pocit, nasmu sa cka pravidelne kazde rano 😕
@mikailla strasne ten cas leti a november sa blizi, a moje pocity su zmiesane. zatial som celkom ohybna. bola som na tej plavarni, a naozaj parada, odporucam vsetkym, strasne dobre som potom spala.
chichi v taky rychly porod tajne dufam aj ja 😉 ale je lahsie nan zatial nemysliet.
@majulienka333 uz som si ciastocne zvykla na tu ubolenost zo spodu - slachy ,a kosti...sice obcas si aj syknem 😒 je to haluz, ze my ludia si zvykneme na vsetko, ze ano 😉 hlavne ked bude na konci milovane babetko. obcas mi to pride ako sen, ze budeme rodicia, velmi sa tesime.
kocky rozpravaju sa vasi partneri s drobcami ? ten moj len obcas, aj to si robi srandicky,...stale mi hovori, ze sa nerozprava s babetkom, ale s mojim bruskom 😅
@sofhia hej hej ked clovek musi zvykne si 😉 aj mne to inak niekedy pripada ako sen, no ale potom si male kopne do rebra 😀
K tomu rozpravaniu...hmmm ked ma cas tak rozprava, podla mna aj celkom casto, ale najvacsiu radost ma asi ked si prilozi ruku a male ho kopne....no a kedze sa nevieme uz dlhu chvilku uzhodnut na mene, tak ho vola kocurik 😀
😔 hmmmm aj ja chcem na plavaren...ale uz je to pre mna asi len prianie...a netahalo ta pod vodu 😀 joj asi mam divne predstavy o plavani s bruskom co 😅
@sofhia - veru strasne to leti. Joj parada zavidim s tym plavanim. 🙂 moj drahy sa rozprava stale s drobcom,stale mu hovori,ze ho velmi lubi a ze sa uz na nu tesi 😀 niekedy mi od dojatia aj slzicky idu do oci. Vcera som mala taku mensiu krizu,ze aj ked chcem uz mat babatko pri sebe,strasne mi bude chybat to brucho a kopanie,teraz mam drobceka vsade so sebou a bezstarostne prakticky potom to uz nepojde ze bude vsade so mnou. 🙂 Ale to brusko a kopance budu chybat asi kazdej cooo... ?

@nika147 - No je tu predporodny kurz,ale ked poviem svoje odovodnenie preco tam nepojdem nikdy tak ma mozno poslete niekam do prdky 😖 😖 😖 su tam same cernosky,indky,moslimky,pakistani a podobne,co ja nemusim 😒 😒