icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

simona22
20. sep 2010

@weverka11 presne tak a vieš čo moje prvé je tiež v novembri a teraz toto tiež. Skoro celá rodina s maminej strany sú novembroví 🙂

simona22
20. sep 2010

@ponyxx aj mne robila ten glukovaný hemoglobín a vyšiel mi 2,7% a lekárka povedala, že od 4% je to zlé, takže ja som na to dobre. Povedala, že tie hodnoty pri prvotnom teste čo mi robila iná pani doktorka som musela predtým buď hladovať alebo byť vystresovaná. Hladovať som nehladovala, ale je pravda, že som sa najedla len keď som mala hlad a viac nie, tak možno aj preto mi výsledky vyšli tak ako vyšli. Ale také som mala ordre od sestričiek, že mám deň predtým len zľahka jesť a skôr zeleninu než normálne a nepiť sladké vody. Možno keby som sa deň predtým stravovala tak, ako vždy, tak nie je problém. Teraz tam musím chodiť každé dva týždne čo mi dosť vadí, bo sa musím pýtať z práce, ale čo už.

weverka11
20. sep 2010

Dnes som dokončila detsku izbičku a je krááááááásssssnáááá 😀 😀 😀 strašne som z nej nadšená, jéééééé... Už len to babatko do nej 😉 Vlastne ešte stropné svietidlo, ale to už musí zvladnuť tatino. V ôsmom mesiaci, vrtačkou v ruke a na rebriku by som už asi vyzerala ako blázon 😀... Baby ja sa táááák na to maličké tešííím 😵

mikailla
20. sep 2010

@weverka11 - jej tak tesime sa s tebou 😉 daj fotky ako si to zvladla 🙂 a malicke ides ucit od zaciatku spinkat same v izbicke?

weverka11
20. sep 2010

@mikailla je to na plane, kedze sme zamerne pri prerabke bytu nechali otvor medzi spalnou a detskou napriek tomu, ze kazda izba ma vlasne dvere. Ked bude mat dietatko tak 3 ročky, tak ho jednoducho zamurujeme 😎 Dufam, že sa mi to podari, teda zvykať babatko vo vlastnej izbe, kedže z postele to mam par krokov k postielke, uvidime... par fotiek mam v albume, ale foto celej izby dam az vecer, kedze tam strasne svieti slnko a neda sa fotiť poriadne.

sofhia
20. sep 2010

@weverka11 super je ta vasa detska izbu, a si sikovna zmontovat komodu. ja sa priznam, mne sa nechcelo s tym natahovat, tak som to hodila na draheho, ja som sa cinila pranim a triedenim detskych veciciek...tak on skladal. my mame komodu z Ikey, ale detsku ako taku zatial nebudeme riesit.

weverka11
20. sep 2010

@sofhia ja mam skladanie nabytku ako hoby 😀 ako lego 😀 ja som si všetok poskladala sama... este pride tento tyzdnen ručne malovaná truhlica na hračky a to uz je koniec, uz nebudem mat čo skladať nadlho - chvala bohu, lebo už niesu ani peniaze 😀 😀 😀 a čo sa tyka manžela, keby som s tym na neho mala čakať, tak možno, keby male išlo do školy by to aj bolo zložené 😝

e.l.i.e.n.k.a
20. sep 2010

@simona22 zlakla som sa, ked mi doktorka povedala, ze mam GD a co vsetko nemozem, dva tyzdne som drzala taku dietu, ze som po jedle mala hodnotu 3,5..teraz sa snazim jest trosku mensie prilohy, sladke si doprajem kazdy den s fruktozou, trosku menej ovocia a viacej zeleniny..ale mne nedali nic, cim by som si sama kontrolovala hodnoty, vzdy len u doktorky..aj ty si bola u Dr. Slobodovej v Skalici?

e.l.i.e.n.k.a
20. sep 2010

@weverka11 ale musela si vyzerat bozsky, ked si skladala nabytok s bruskom 😀 uz sa citis lepsie? vo stvrtok pojdes? ja som bola este v nedelu v Hodonine na plavani, normalne nas cvicitelka honila z jednej strany bazenu na druhu! 🙂

baritus
20. sep 2010

Ahojte!Hurrá zase mám dobrý počítač a konečne som dočítala 🙂 .Aj mne dnes brali krv na nijakú fruktózu,alebo niečo také,lebo opakovaný test som mala o 0.1 vyšší a že vraj preto musím držať diétu ☹. A pritom my doktorka na poradne povedala,že nemám čakať 4 kg bábo,lebo malá je hoci dlhá ale váhovo malá ☹.Celkom som bola z toho vystresovaná a normálne som z toho mala depresiu 3 dni,kým mi kamoška povedala, že aj jej furt to hovorila a nakoniec porodila 3,4 kg bábo. Takže teraz neviem.

simona22
20. sep 2010

@e.l.i.e.n.k.a ano prvé vyšetrenie som mala u dr. Slobodovej a tá ma tiež ako teba vystrašila atď. Potom ma objednala hneď na prednášku o diéte pre diabetikov. Nakázala mi tiež odniesť si moč na mikrobiológiu a tam mi boli z moču zistené na jeden krížik streptococus agalactie. Pani doktorka Slob. mi predpísala antiobiotiká a kázala mi ich užívať tri mesiace a vraj si mám okamžite zobrať PN v práci a to minimálne dva mesiace. No podľa mojich počtov už by som potom bola aj tak po pôrode. O užívaní ňou predpísaných antibiotík som sa poradila s mojich gynekologom. Ten mi povedal, že pani Slob. nemá čo riešiť gynekologické poťiaže a agalactie sú bežné kvasinky čo on ani antibiotikami nelieči, a PN nie je vôbec nutné. Povedal mi nech k nej nechodím a aj som si našla v nemocnici Dr. Langovú a tá mi dala glukomer, po pôrode ho vrátim a hotovo. Môžem jesť hocičo okrem cukrov, lebo bábo to potrebuje len musím v malom množstve. A ovocie tiež v malom množstve.

simona22
20. sep 2010

@e.l.i.e.n.k.a a čítam, že chodíš do plavárne v Hodoníne. To tam je nejaké cvičenie pre tehotné?

e.l.i.e.n.k.a
20. sep 2010

@simona22 hej Simi, v nedelu o 10.30 je tam polhodinkove cvicenie pre tehulky, tuto nedelu sme tam boli 4, precvicovala porodna sestra z Breclavi..cvicili sme pri kraji bazenu a potom plavali s roznymi pomockami..tato polhodinka stoji 60,- czk..tuto nedelu je volne plavanie, kedze cvicitelka ma sluzbu v nemocke, ale od 3.10. je tam zase..

e.l.i.e.n.k.a
20. sep 2010

@simona22 komu chodis, gynekologovi? Lebo Dr. Donoval mi tiez povedal, ze k Dr. Slob. nemam chodit, ze nechape, preco ma stresuje!!! Inak to poucenie o diete bolo strasne, narvana cakaren, zly vzduch, hovorila aj pre nornalnych diabetikov, nechapem, preco neoddeli tehulky, ktorych dieta je ina..mne nedali glukomer, ale bola by som rada, kebyze ho mam, zmeram hodnoty doma a viem, co mozem a co robi neplechu..super, ze si vyhladala inu lekarku, lebo by si sa zbytocne napchavala antibiotikami a sedela doma, Dr. Slobodovu uz nikdy!!!

jenta
20. sep 2010

@klaudialip ja som kúpila prášok Lovela a aviváž Lenor Sensitive 🙂 Krásne jemne voňajú. Pôvodne som ho kúpila kvôli manželovi, lebo sa sem-tam vyhádže, tak že skúsim mu prať v detskom prášku, ale nepomohlo, tak ostane prášok pre bábo. Vecičky som prala v ňom všetky a tiež som všetko aj žehlila.
@weverka11 no ty si teda riadna šikovnica 🙂 My sme dávali robiť skrine aj komodu na mieru, tak sme nič neskladali, ale ja som tiež ten typ, že ma to baví.

Tak sa teším, dnes mi prišiel balíček z UK. Vydražila som na Ebay dva overaly a dnes konečne došli. Také sú super, že sa na ne neviem vynadívať 🙂 Síce voňali po praní, ale aj tak som ich oprala ešte aj ja 😉

simona22
20. sep 2010

@e.l.i.e.n.k.a ja chodím k tomu istému. Ona pani doktorka každú tehulku takto vystresuje a rozpráva sa s ňou ako s chorou na diabetes, pritom to tak nie je. My tehotné máme akurát spomalené spalovanie cukrov a to je všetko, lenže ona to proste berie hystericky. Každý na ňu nadáva a ja sa nečudujem. Gynekologa som sa spýtala prečo tam nás tehulky teda posiela a vraj preto, že je jediná čo robí aj toto plus internú lekárku. Nemusíme teda chodiť na viac vyšetrení, ale poviem ti, že radšej chodiť na viac miest, veď aj dr. Hrnčiar je internista. Neboj sa keby som to vedela dopredu, že by som k nej išla, pekne by som sa vybrala k inej diabetologičke a potom k Hrnčiarovi. A to nosenie si vzorkou až z Královskej do nemocnice je tiež nepohodlné, letela som vtedy s výsledkami k nej, lebo som sa zakecala v nemocnici a prišla som k nej udychčaná, - no veď som išla sviežim krokom bodaj by aj nie. A pani Slob. mi napísala do správy: pri choôdzi po schodoch sa zadýchava. Tak to ma už fakt rozosmialo. Našťastie mám teda už novú lekárku a tá mi poskytla aj ten glukomer a urobila mi aj ten glukovaný hemoglobín s výsledkom 2,7% a povedala, že nechápe prečo mi tie tolerančné testy vyšli tak zle. Povedala, že to mohlo byť spôsobené tým, že som hladovala alebo bola vystresovaná. Ak by sa to dalo a bola by som v menšom týždni tehu, tak si žiadam o zopakovanie tolerančného testu. A díky za typ v plavárni, určite tam začnem chodiť. od 3.10. to som ani nevedela, že to je. díky

weverka11
20. sep 2010

@e.l.i.e.n.k.a uz mi je fajn, aj som zacala spávat celkom dobre, dufam, ze to tak bude az do porodu. Pokial sa nič nezmení, určite vo štvrtok pojdem. A bol to fakt určite srandovný pohlad 😀 ale kedže som doma iba ja a pes, tak mi to bolo v celku jedno 😝 , ale brusko zavadzalo hlavne pri montovaní dolných šuflíkov 😖 Plavanie zavidim, ale kedze ma stale tlaci to brusisko, tak by som si asi na hentake prehananie po bazene netrufla uz. Uvidim co mi povie buduci pondelok ujo doktor na poradni. Ked som si minuly tyzden obliekla plavky tak buduci tatino povedal ze vyzeram velice vtipne 🙄

mikailla
20. sep 2010

@weverka11 - tak to mate supeeeeeeeeeer vymyslene ! ten otvor v stene je uplne suprovo vymyslene,paradicka kto by nemal radost z takej izbicky.... 😀 my byvame v podnajme kde burat nemozme takze izbicku nezariadujeme,zatial z nej je hostovska,ale ked vidim tu na MK ako si izbicky paradia a zaclony krasne a farby pestre,no zavidim. 😉 😉 No zlozit komodu,teeeda, nikdy som si na to netrufla 😀

ponyxx
21. sep 2010

no ja som konecne zacala pracovat na zozname veci, ktore potrebujem kupit... 🙂
Pricom som narazila na problematiku madraca do postielky, ako si vybrat? pardteeee ☹

jenta
21. sep 2010

@ponyxx my sme kúpili kokosovo-penový matrac. Čisto penový sa mi zdal moc mäkký a čisto kokosový zasa moc tvrdý 😀

Ja som sa dnes konečne dokopala k tomu, aby som zbalila tašku do pôrodnice 🙂 Mám tam všetko zo zoznamu, už len také veci ako nabíjačka na telefón, časopisy a pod. Ale ešte mi treba kúpiť podprsenky na kojenie, len neviem, či mám kúpiť o číslo väčšie, teda či to bude dosť hm. Vy ste už kupovali podprsenky???

majulienka333
21. sep 2010

@jenta ja si zase kazdy den hovorim, ze dnes uz to zbalim, urcite uz dnes 🙄 podprdy uz mam, lebo nic mi nebolo pohodlne a videlo sa mi zbytocne kupovat tehotensku podprdu, ktoru neskor aj tak nebudem nosit 😖 a potom este aj kojenecku tak som si kupila kojenecke, ktore uz nosim a volila som taku volnejsiu trosku, ale zas nie aby mi cecaky viseli pod pupkom 😀 ja skor vidim problem v kojeneckej nocnej koseli 😖 zatial som ziadnu nezohnala ☹

ponyxx
21. sep 2010

nooo podprdy na kojenie, to je tiez pekny problemik. Tiez som uvazovala nad velkostou, cez vikend tu mam svagrinku s dvoma deterencami, tam vyzobrem skusenosti 🙂 asi velmi na vyber nemame, len sa spolahnu na cenne rady skusenejsich, teda aspon mi co cakame prve. Ja som dnes telefonovala s kamoskou, ohladne obliekania babatka na zimu...a teda vooobec som netusila, ze to oblecenie sa da az do takej miery kombinovat 😀

sofhia
22. sep 2010

@jenta teta v obchode mi poradila ze az mesiac pred porodom, tak zatial to nechavam na ten mesiac a dufam, ze drobec to vydrzi.

kocky mate niektora z vas bolesti v podbrusku? ja ich mam od vcera vecera, a idem dnes pre istotu lekarovi, lebo ma stale boli to podbrusko. niekde na nete som nasla, ze pred porodom je to OK, ale bola tam aj jedna bud. mamicka, ktorej kazali lezat, vraj treba viac sledovat krcok maternice.

weverka11
22. sep 2010

@sofhia ja mavam bolesti pravidelne, niekdy až také že mi vystreluje uplne do tych najspodnejších kostí a mam pocit ako keby mi to malé strčilo nožičku až von 😕 je to hnusné.... Zatial mi lekar povedal že v pohode, no tento tyžden sa to dosť opakovalo, tak uvidim čo mi povie v pondelok na poradni. povedala som, ze ked sa to zopakuje v takej intenzite ako naposledy, tak idem na pohotovosť.
Včera sa naš krpec kopal, vrtel sa a hmýril od pol desiatej do dvanastej, ale až tak, že som nemohla uležať, lebo je zatial priečne a doslova ma búchal do bokov, ked som si lahla 😀 poslednu polhodinku som si stale opakovala : "už spinkaj, už spinkaj, už spinkaj ty mimino jedno....Nakoniec som zaspla ja a po sediačky 😀 😀 😀

e.l.i.e.n.k.a
22. sep 2010

@simona22 presne tak, aj ja by som radcej isla zvlast k diabetologovi na interne, Dr. Slobodova je jedna necitliva osoba, ktora ti odovdza preukaz diabetika, povie, co vsetko nesmies, ake to je nebezpecne a posle ta prec..ked som od nej odchadzala normalne som mala slzy v ociach..a s tym chodenim do nemocky je tiez "super", ako hovoris 😉
zajtra mam ist k nej, ale uz nepojdem..pozerala som si tvoje fotky, malicky je fakt nadherny, gratulujem..manzel nehrava (val) futbal? ak budeme zdravi, tak sa 3.10. uvidime na cviceni 🙂

klaudialip
22. sep 2010

Dnes po 5-tich tyzdnoch poradna,a dr.povie ze mi musi rychlo ist prec.asi utekal k porodu,takze sme s manzelom trosku smutni,ze neviem vahu babatka a ci je vsetko v poriadku.Najblizsia nas caka az 25.10.ktovie kto to do vtedy vydrzi.Uz aby to bolo 😢

sii
22. sep 2010

baby vy uz balite do nemocnice????? 😨
Ja zatial na pokoji, este ani vybavicku nemam, len ciapocku a jedny dupacky ☹
Normalne my robite stresy!!!

simona22
22. sep 2010

@e.l.i.e.n.k.a no presne ako píšeš, nechod k nej sa stresovať. Nie manžel ani nehrával futbal, ale viem koho máš na myslí, poznám ich. Sú to naši menovci, ale my sme s dlhým á. 🙂 Inak moja nová diabetoložka mi hovorila, že k nej prešlo veľa mamičiek od dr.Slob. a u niekoľkých zistila, že vôbec nemajú GD ako im hovorila pani Slob. Ak pôjde všetko podľa plánu, tak aj ja prídem 3.10 len sa musím dobre vyspať a postíhať 😀

majulienka333
22. sep 2010

@klaudialip 😨 coooo, ved od 30 teho tyzdna sa robi poradna kazde, 2, alebo 3 tyzdne...hmmm 😕 a to je doky taky zaneprazdneny, ci u neho je to bezne?

ponyxx
22. sep 2010

my mame kopanou vzdy vecer a ked sa dobre trafi, tak az hiikam 😒 . Cez den tak nevystraja.
Posledne dni mam, ale pocit, ze mam stale napnute brusko, najma, ked sa zobudim s tym, ze som lezala na boku. Tak neviem, ci to je rastom, ze ta koza je uz tak napnuta, alebo to hlasi nejake predzvesti. Snad kym kope, tak je to fajn 😅