November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
Teraz som čítala príspevky čo sa týka rod. príspevku.To teraz od januara budeme dostávam 190 eur všetky???A vlastna že ten jednorázový príspevok pri narodení dieťata cca 694 eur bude zrušeny od januára ??A my teraz čo máme termín v nov. tak my to ešte dostanenme alebo ako to vlastne je a bude,???
@zuzanka1983 ten jednorázový príspevok nemá byť zrušený,,a to že my budeme rodiť v novembri je jedno, kedže najprv budeš 28 týždnov na materskej a rodičovský príspevok si teda budes vybavovať až o ten pol roka, to cca vychádza na apríl 2011 a ak to schváli parlament tak to bude tých 190e
Ja práve budem rodičovský brať hneď leba ja ako SZČO ako začinajúca k 1.1.2010 som nebola povinná platiť odvody do soc.poisť. a to že existuje poistenie dobrovolne nemoc. poisť. osoba tak to som sa dozvedela už som bola v 5 tt. a tento rok sa to bohužial nedalo doplatiť naspäť.
@dobi382 super 🙂 ma sice menej miesta, ale o to vyraznesie ich citime 😉 tiez ked lezim alebo dlhsie sa nehybem, tak sa drobcek mrvi a nepaci sa mu to, asi su akcne nase babetka 🙂 "tatik" dnes drobceka hupal, ked sme pozerali telku, aby sa "nejedoval" 😉 je to krasne 🙂
@zuzanka1983 tak potom tebe práveže zvýšia, lebo podľa starého by si mala nárok na 164€ RP a ak prejde tento nový návrh zákona, tak dostaneš 190€ 🙂 Ale tým maminám, čo majú nárok na materskú, tak tým zoberú mesačne 66€. Aj preto za posledné dni nemám problém s nízkym tlakom 😀 Tak ma to rozčuluje, že až.
Ahojte baby, dnes ráno sa mi hrozne krúti hlava, už to trošku ustúpilo, ale stále sa necítim dobre. Cítim napätie, aj od žalúdka mi nie je bohvieako dobre. Momentálne som v práci, ale moc zo mňa úžitku nie je. Začalo to ranným budíkom, sadla som si na postel a padala som ako sa mi točila hlava, bála som sa dlho vstať, máte podobné stavy? Merala som si tlak. Môj obvyklý a to sa dobre cítim je 100 na 63 a teraz som mala 130 na 81 a to mi už vadilo. ☹
@simona22 ahoj,to bude asi tým počasím, pretože mne tiež nieje 3 x do spevu....hlava sa mi netočí ale hrozne ma bolí a som taká niaka, no nič moc....od žalúdka mi je asi najhoršie ako mi bolo za celé tehotenstvo...v noci som dobre nespala, lebo ešte ma aj začala pobolievať pravá strana dole ale iba ked som sa išla pretočiť tak som to cítila, teraz je to už ok.....tiež som v práci ale aspoň jedna pozitívna vec, že dnes posledný krát a potom šup na materskú...tak sa teším ako sa vyspím aspoň do chvíle kým nepriletí bocian 🙂 myslím že asi vonku je niaky zlý záťažový stupeň...tak dúfam že ti je už lepšie 😉
@gabriela4 dakujem za odpoveď, no ukludnila si ma, ale lepšie mi stále nie je. Ja idem na materskú až od budúceho útorka 5.10. ale tiež sa už aj teším a to som na začiatku tehu hovorila, že by som chcela ostať čo najdlhšie, ale to som nevedela, že to nepôjde, že minimálne tých 6.týždňov musím byť na materskej. Ale aj tak dobre, lebo už sa pomaly neviem dočkať. Toto počasie k tomu len pridáva. uvažujem, že idem dnes skôr z práce, ale zajtra mám zase kontrolu na diabetes, tak neviem neviem či by som nemala dnes pracovať. A inak aj mne to tak vychádza, že budúci týždeň len v pondelok idem naposledy. Ja som sa len bála, aby sa malý nepýtal na svet skôr, lebo u niektorých to tiež tak býva, že sa zle cítia a potom zrazu voda, bolesti a je to. Ale dúfam, že tam ešte ostane, má ešte 7.týžňov čas prcek.
@simona22 ja som si tiež hovorila že chcem pracovať dovtedy dokedy sa bude dať, ale teda už je toho na mňa veľa....3 poschodová budova bez výťahu tie schody musím dať denne niekoľko krát, takže už mám dosť a som veľmi rada že dnes je to tu už naposledy 🙂 mne nesedia presne týždne a ani tu ich nemám dobre napísané..ale podla poslednej menštr. mi vychádza termín na 9.11...tak uvidíme kedy sa drobec vypýta...už aby bol ten november 🙂 ak sa necítiš dobre, tak kašli na robotu a bežkaj domov...zdravie je prednejšie ako práca...neviem ten diabetes či ideš normálne kôli tehu...ale ja som inak diabetička už 16 rokov 🙂
neboj určite to je tým počasím....ale mňa tiež niekedy chytia také paniky že bože už? lebo veľa krát sa mi stalo že mi z minúty na minútu prišlo uplne zle od žalúdka, občas do toho ešte hnačka a tak...raz som už aj volala priateľovi aby sa ponáhľal rýchlo z práce domov, vtedy som sa fakt zľakla, ale všetko je ok....neboj to je to počasie, raz je pekne potom škaredo a na tehuľky to hrozne vplýva a ešte ked máš nízky tlak tak duplom...ja mám tiež tak100 na 75 zvyčajne...a písala si že ti vybehol na 130...tak to je aj tým....treba veľa vody piť.... 🙂
ja som sa dnes zobudila nad ranom klasicky s tym, ze musim ist na vecko. Len sa k tomu pridruzili akoby bolesti vajecnikov. Bolo to ako keby som bola prechladena od spodu, alebo pred kramami 😒 . Nastastie to preslo. Vobec netusim od coho to mohlo byt.
Ja som od dnes na MD, ale doma som od minuleho tyzdna, od utorka..vybrala som si zvysne dni dovolenky. Velmi mi to pomohlo, lebo uz som bola z toho pracovneho kolotoca na nervy 😖 . 4 dni volna navyse. Uplne uzasne. 🙂
Ahojte bambulky,aj ja sa citim od rana tak vselijako,k tomu som v noci poriadne ani nespala.Chcela som sa opytat kedy sa dav termin porodu?Najprv sa dava podla PM,potom ze vraj podla pohybov,ale neviete v ktorom tyzdni?
mna tiez posledne dva dni trapi zaludok, aj bolesti hlavy, k tomu v noci ma este boli podbrusko, ako pri menzese alebo prechladnuti. nic moc teda.
@simona22 mame rovnaky termin 😀
@bamarama82 ano, aj ty máš 16.11? 🙂 inak s tými bolesťami v podbrušku ako pri menzese som tiež mala problémy, a nakoniec som aj išla s malou dušičkou k lekárovi a aj ked bolo všetko v poriadku, tak som bola rada, že som tam išla a vedela som na čom som. Odvtedy užívam magne b6, ale ten sa tiež nemá až do pôrodu, skôr do konca 36 týždňa by sa mohol a potom nie. Inak zájdi k lekárovi s tými bolesťami určite aj dnes, lebo mňa to presne takto, ja som bola 2 dni hotová, či ráno, na obed, večer proste stále ma to bolelo a teda mi lekár povedal, že je všetko ok, ale nezabudol podotknúť, že dobre že som prišla, lebo toto nie je sranda. Tak utekaj a daj vedieť čo a ako ti povedal Dr.
@simona22 zajtra mam poradnu, ale nepovie mi na to nic, ako obvykle, roztahovanie maternice, zrasty, to je pricina, moc sa pozorujem...atd. tiez beriem magnezium v tabletkach uz dlhsie na tvrdnutie bruska. mne nech je cokolvelk ale male nech je ok.
@bamarama82 no asi už je neskoro meniť lekára. Určite to bude už starší s dlhoročnou praxou čo nevie ako sa má rozprávať s pacientkou a tehuľkou tobôž. Ja beriem to magne b6 jednu ráno, jednu večer a k tomu ešte tri krát denne šumivé magnesium s jahodovou príchuťou. Ale povedz mu to zajtra, že máš bolesti podobné menštruačným. Ja mám napríklad s prvého tehu pred 10 rokmi zle zrastenú stenu maternice, resp. sa mi rana po sekcii nezrástla, tak som to rozťahovanie maternice pociťovala dosť, ale teraz už je ok, aj to magne veľmi pomohlo. Lekár mi vtedy povedal, že radšej tri krát zbytočne ako raz a neskoro, takže sa len dožaduj. Už si predsa len vo veľkom štádiu tehu a lekár tam je od toho aby sa ti venoval a nie aby dával najavo ako ho tvoje obavy otravujú. A nepíš, že tebe nech je čokolvek, si dôležitá tak ako to malé. malé ťa potrebuje. 🙂
No tak dievčence pridávam sa do skupiny "Dnes mi je na prt", ale mne uz je od vcera vecera! ☹ vecer mi malé strasne kopalo do vaječníkov a myslela som, že skapem a bolo to tak 2 hodinky v kuse!!! Až mi išli slzy do očí. Každé dve minuty na WC!´Celú noc sa vetelo... Dnes som bola na poradni, vrazil zas do mna dva prsty, ale tentokrát som myslela že umrem, jak to bolelooooo - ešte asi polhodinku po tom som chodila naširoko 😀 ale krček mám zatial zevraj daleko 🙂 a neotváram sa, takze pohoda. Utz a prietoky mi bude robiť 18. okt. tak sa tešim, že maličké po dlhej dobe opať uvidim...
Inak dnes som rozmyslala, co obleciem malickému z porodnice 😀, lebo to jediné mi chyba v taške do porodky... bude stačiť body s dlhým rukávom + teplejšie dupky + mikinka a overal zimný???? samozrejme ešte čapička... Davaju sa pod dupačky aj ponožky, alebo pančušky??? mne sa to zdá už moc, cítim sa jak sprotá 😝
@e.l.i.e.n.k.a moj ho zasa utisuje a spievamu uspavanku ale nezebera to ani tak,radsej sa pozerame a spolu citime 🙂
@weverka11 jej to je zlate.... ja tiez neviem ci pod dupky dat poncusky alebo nie. a ci ho v kombineze strcit este do fusaku...radsej teplo ako zima zase
ozaj a beriete si niektora zavinovacku-perinku do porodky alebo na cestu domov?
@bamarama82 ja mam aj fusak do vajíčka, ale pohodlnejšie sa mi zdá dať ho do kombinézky a prikyť španielskou dekou, predsa tá kobinézka je taká hrubšia a pevnejšia ako fusak a to malé telíčko v nej bude aspoň trošku vystužené, ked už musí byť v autosedačke... 😅
@weverka11 ja beriem asi vanicku miesto vajka /da sa pripevnit na pasy/ tak neviem tiez co vybrat, ci tu perinko zavinovacku, alebo flisovu zavinovacku alebo fusak ci kombinezku... som z toho zmatena 😀 najradsej vsetko by som vzala. ale vsak tato donesie ked si to rozmyslim
mate uz aj poprate a ozehlene?
@bamarama82 ani tuk 😀
@bamarama82 u nas v skalici, davaju nemocničné zavinky, ktoré su take na stiahnutie - klasické... Ja si zoberiem iba taku malu jemnučku dečku, skorej na ozdobu, ked bude maličké celá rodina fotit, lebo tie zavinky su take škarede, flakate... 😖
@weverka11 aha vidis na fotenie by som jej mohla zobrat teda zavinovacku...to je dobry napad. decku potom neviem ci brat. ale nabalim to vsetko muzovi aj s vanickou do auta, decku perinku zavinvoacku nech nam to tam vozi a vytiahne ktore bude treba. no nie?
@ponyxx ja som asi v tristvrtke prania, lebo niektore veci nemam doma, ale skoda ze om nekupila tu lovelu, prala som v normalnom prasku. strasne ma to bavilo zehlit, aj ked som uz pri tom odpadavala.

@jenta niekedy tiez tak kopne az sa hyknem ale poslednu dobu mam take pichanie v spodku ako keby som citila ze sa otvaram a potom je to dost neprijemne skusim sa opitat na poradni