icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ponyxx
27. sep 2010

@weverka11 ze vraj pancusky nie, ale skor na dupaky este tie take teplacky 🙂 som dostala radu 😀 , tak som mudra a teda ponozticky.
Ja z porodky budem mat babo vo vajicku, lebo nasa vanicka sa neda upnut pasmi. Tak malicke pojde do overaliku a plus pribalim este deku na vrch. Na hlavicku dostane este ciapocku z takeho materialu ako je overalik, tak snad mu bude teplucko.

ponyxx
27. sep 2010

@bamarama82 ja by som mala aj lovelu, len ja strasne nerada zehlim 😖 tak sa mi do toho prania nechce. Zehliaca doska uz ma na co spominat, tak musim nieco vymysliet, aby som tie krasnucke veci nezehlila na tom otrasnom prkne.
Som pozerala aj na nahradny potah na to, len k tej doske uz to asi ani nevyrabaju 😀 . Tak skusim spracovat mm, ze mi tu novu dosku ale NAOZAJ potrebujeme 😎

bamarama82
27. sep 2010

@ponyxx ja zehlim na stole na deke, bo nemam dosku kam dat, som tak z domu zvyknuta

bamarama82
27. sep 2010

bola som si kupit tie poporod.veci a smejem sa tu na tych sietovych gaturoch, mate ich niektora? chcela so, tie jednorazovky ale toe nemali, tak aj sietovky budu dobre...

bamarama82
27. sep 2010

@ponyxx to je krasna zavinka, to mas odkial??? taku som este nevidela, my mame takuto:

ponyxx
27. sep 2010

@bamarama82 no aj to sa da, len ked ja mam jeden stol dreveny a druhy konferencny so sklom uprostred a to teda radsej riskovat nebudem.
Inak tie blbosti este tiez nemam. Ja si musim do nemocnice kupit aj porodnicke vlozky, to ich nosenie bude pre mna horsie jak samotny porod. 😖

ponyxx
27. sep 2010

@bamarama82 no ta je usita, stryko ma sikovnu zenu, tak mi s maminkou nachystali overalik, osusku na kupanie a deky. 🙂 a hniezdo do postielky mi usila mamina

bamarama82
27. sep 2010

@ponyxx ja zehlim na drevenom stole, plus deka alebo velka frote osuska a ide sa. obcas si k tomu aj sadnem. Niektore baby pisali, ze vlozka po porode najlepsie bez nohaviciek, len neviem, ako by tam drzala. tak som si vzala tie sietove gature.

bamarama82
27. sep 2010

@ponyxx usita??? bohovska je, krasna. sikula ta pani

ponyxx
27. sep 2010

teraz su tie veci vsetky pekne pre babatka, az mi je luto ze z toho tak skor vyrastu...
a nejake tie gatky na vlozky poriesim aj ja 🙂 aj ked uz teraz trpim tou myslienkou 😒

weverka11
27. sep 2010

@ponyxx ja som si kupila normalne bavlnene, ale su velmi prijemne a poddajne. Mne sa tie sietkove zdali také divné 😀 a kamoška čo teraz rodila ich nevyužila, že to je blbosť, tak neviem... a ta zavinka je fakt kráááásna 🙂

gabriela4
27. sep 2010

@simona22 Ďakujem, budeme 🙂

nika147
27. sep 2010

ahojte, ja mám už všeeetko pekne opraté, požehlené, len musíme s manželom dokúpiť skriňu, lebo už nemá kde dať malej veci, tak sú niektoré v kufri 🙂 ...a do pôrodnice pre ňu už mám zbalené: košielku, dupačky, svetrík, tenšiu čiapočku, hrubšiu čiapočku- (súprava svetrík s čiapočkou) a budem ju dávať do perinky a potom ešte do takej hrubšej perinky a do fusaku ....nemôžem ju dať do vajíčka, lebo nemáme kúpený kočiar, budeme kupovať až po pôrode a máte niektorá kočiar bexa b3 trojkolesový?

mikailla
27. sep 2010

baby a ako idete z nemocky ? 😀 😀 😀 lebo u nas je to v plane ze nastartovane vyhriate auto nas bude cakat pred nemockou a doma vyhriaty byt, tak neriesim v com pojde domov,jednoznacne v overaliku a na teplej maminkinej hrudi 😀 😀 😀

bamarama82
27. sep 2010

@mikailla no u nas vyhriate auto asi nebude, nakolko muz bude musiet zniest tasky do auta a pak malu vo vanicke tak by nam to nastartovane auto asi zmizlo 😀

jenta
27. sep 2010

@bamarama82 aj ja som sa na tých gatiach pobavila 😀 Kamoška robí v lekárni, tak mi doniesla dvoje, čo mali ako vzorky, tak som ušetrila za to 😉
@ponyxx no ja si to tiež neviem dosť predstaviť s tými vložkami hrubými medzi nohami 😖 Ja mám problém aj s tými najtenšími, najmenšími...Ale tak nejako hádam vydržíme 😉
@mikailla no to vyhriate auto bude u nás tiež, takže tú pol hoďku domov drobček určite nezmrzne 🙂

mimikuku
27. sep 2010

baby ak nemate niektora kocik mam jeden super na predaj 3 kominácia aj sa utosedackou za 250 E z povodnych 600 , kocik bol pouzivany 10 mesiacov , autosedacka len 1 x na ceste v aute ked sme s dedom isli do madarska a asi 4 doma v nej sedel - je polohovatelna s opierkou pre najmensie mimi
https://www.modrykonik.sk/bazar/predajca/mimikuku/

camilla_1
27. sep 2010

@weverka11
pridavam sa k nazoru ze tie poporodne sietkove nohavicky sa mi zdaju blbe.prisli mi minuly tyzden lebo som ich objednavala cez net no pozeram na ne a smejem sa uz vidim ako sa budem lepsie citit v klasickych bavlnenych a poporodne vlozky tiez nemaju tu spodnu lepenku pochopitelne no tiez vidim ako si dam do tasky radsej aj klasicke dlhsie na noc xixi

mikailla
27. sep 2010

@bamarama82 - myslim ze to caka kazeho tatka 😀 kym poznasa vsetko ja obleciem babatko a pockam na izbe kym nebude auto ready ... 😀 😀 😀 😀

bamarama82
27. sep 2010

@camilla_1 ja som cakala ze to bude horsie, ale vzala som si dvoje, lebo niekde pisu baby ze za to v porodnici nadavaju, a nechcu dovolit bavlnene, a na vizitu si ich rychlo davaju dole, lebo ma byt len vlozka bez gatiek, sice nechapem ako ma zena prejst z postele k babatku alebo na wc, ked nema gatky tak jej vlozka asi vypadne 😖 , niekde ze maju pindy aj na klasicke vlozky lebo maju pruźok lepiaci, ja som si kupila tiez najprv klasicke ale pribalim aj tie poporodne a uvidim co mi bude viac vyhovovat, aby sestricky boli spokojne mam teda sietovky a nejake starsie bavlnaky som si tam pribalila...

bamarama82
27. sep 2010

@mikailla no moj bude tehnit este aj vanicku s babom, nakolko po sekcii tazke ja vlacit nebudem, tak nenecha bezat motor kym pojde po nas. teda si myslim ze to tak bude.

camilla_1
27. sep 2010

@bamarama82
ano aj ja som to iste pocula preto mam aj tie blbe nohavicky a tie poporodne vlozky sa mi zdaju dost kratke alebo ja som blbe kupila ... vraj aj krvacanie je dost silne prve tri dni ale hlavi si z toho nejak nerobim aj ked si predstavim k tomu len vlozku bez nohaviciek tak uz vidim jaky brutal to bude.u mna jedine coho sa bojim su porodne bolesti ci nebudu silnejsie ako sa da zvladnut lebo sa priznam ja som strasna posera...

ponyxx
27. sep 2010

ja budem rodit na Kramaroch v BA, a tam ze namiesto porodnickych mozu byt aj Lydie, a tie teda pasik maju, a dokonca v zozname do porodnice su povolene aj "volne" gatky 🙂 . Za podmienky, ze plati zoznam z internetu

nika147
27. sep 2010

@mikailla awoj, no u nás asi ocino bude niesť tašky, takže autíčko nebude až také vyhriaté, alebo to urobíme tak, že príde pre tašky a potom nás už dočká v autíčku, vyhriatom 🙂

weverka11
27. sep 2010

@bamarama82 ty mas planovanu sekciu?
@camilla_1 ja odkedy chodim na tu predoporodnu pripravu, tak az taky velky strach z bolestí nemam, sestricka ma trochu ukludnila a ukazala nam aj ako masirovat pri bolestiach a ako dychat, ako to vlastne bude celé prebiehat...tak myslim, ze to bude lepsie 🙂 - nemusi to sice pomoct vobec, ale teraz mam taky pocit, ze to pomoze, tak to je fajn 🙂

inak co sa tyka tych vloziek bez nohaviciek, tak ked som bola hospitalizovaná, ležala som na porodnici, lebo na gyne nemali miesto, tak sme mohli nohavicky bavlnene nosit, ale pri vizite sme mohli mat iba vlozku bez nohaviciek - to sme lezali v posteli a doktor ju aj kontroloval 😝 - humus - bléééééééé 🙄

scrabble
27. sep 2010

Caute aj ja čakám miminko, tretie 😉
A tie smiešne nohavičky sú celkom fajn.
Pri prvom pôrode sme nemohli mať žiadne nohavičky boli na to dosť alergickí. Mohli sme si dať gaťky len keď sme šli k návštevám do návštevnej miestnosti. Inak sme museli chodiť len tak s vložkou bez nohavičiek a kolená pri sebe aby nám nevypadla 😀 Bol to des. Nechápem prečo to tým Dr, na SK tak vadilo..... Asi boli leniví počkať kým si ich mamičky odložia pri vizitách....
Po druhom pôrode ktorý bol mimo Sk mi tie sieťkované nohavičky navliekli hneď na pôrodnej sále. Nikto nás nebuzeroval a keď prišiel doktor pozrieť ako sa mám tak si pekne počkal kým som si ich vyzliekla. Bolo to určite pohodlnejšie ako chodiť s kolenami pri sebe 😝
Čo sa týka pôrodníckych vložiek myslím že sú lepšie ako tie s lepkami, sú mäkšie ,hrubšie a prispôsobivejšie a majú hladší povrch. Oceníte hlavne pri stehoch po šití.

bamarama82
27. sep 2010

@scrabble ja som chcela dnes kupit tie jednorazky, bo nejaka mamicka pisala, ze ju tie sietkove tlacili a tie jednorazky boli super, ale mali v lekarni len tie sietky, a celkom fajn sa mi zdaju, a isto lepsie ako chodit s kolenami pri sebe a zbierat to potom kdesi z dlazky... ale beriem si aj bavlnene a podla toho co mi bude vyhovovat si dam.

scrabble
27. sep 2010

@bamarama82 Tak tak treba si dať to čo ti vyhovuje a odignorovať všetky múdre reči ...... 😀
Ja som doteraz nepochopila aký význam malo to že sme vtedy nemohli nosiť ani tie sieťkované. Vraj treba aby sa rana vetrala.... Veď vzduch tá sieťka nezachytí ...

bamarama82
27. sep 2010

@scrabble ja ked som lezala na gyn-por odd tak mi to vzdy prislo ako nejake kravicky keby tam tie zeny boli take dehonestujuce, ukaz vlozku, roztiahni nohy... ja viem ze to maju kazdodennu rutinu ale uz to ze niekomu mam ukazat vlozku ma trosku ako zenu privadza do rozpakov, ale beriem vsetky rady o vetrani a co je dobre, ale myslim, ze ak niekomu vadia sietovane gatule je to neopodstatnene. asi ich to zdrzovalo pri kontrole.

scrabble
27. sep 2010

Tiež si myslím že to už úplne zbytočne zakazovali. čo sa týka kontrolovanie vložiek bohužiaľ to budeš musieť pretrpieť. Kontrolujú tak intenzitu a sfarbenie krvácania a aj hojenie prípadných pôrodných poranení.