icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ani_sama_neviem
2. okt 2010

@lennka79 no vsak jasne ja nai nestresujem to by som sa uz zblaznila keby om vsetko riesila :P

lennka79
2. okt 2010

@ani_sama_neviem držim ti palce

ani_sama_neviem
2. okt 2010

@lennka79 diiiiikkk 🙂)))))

mikailla
2. okt 2010

@alenka82 - tlak mam teraz ku kokncu tehu uz celkom fajn apson porodnicka mi ho chvali (109/74 ) a ty ? Ja uz som ten magnesium vysadila,dam si uz len pri upratovani a nakupovani. Bojim sa prenasania alebo vyvolavania porodu tak som to uz vzdala. 😀 😀 😀

camilla_1
2. okt 2010

@ani_sama_neviem
ahoj tiez rada popisem 🙂

peha81
3. okt 2010

caute kočky,,,jáj strašná noc,,,potrebujem poradiť,,tuším tu minule niekto písal o pichaní v podbušku,,že pokiaľ to nepichá pri vaječníkoch tak je to ok a že sa to rozťahuje maternica. No ja hrdinka som vtedy napisala,že mna nič nepichá a asi som to zakríkla ☹ včera večer ma pichalo pri ľavom vaječníku...čo to znamená a prečo je to zlé ked to pichá tam,,hm? poradte 😖

sofhia
3. okt 2010

@peha81 neboj sa, je to v poriadku, este stale ta to picha? ja som to tiez mala na pravej strane v noci, na stastie rano som sa zobudila a nic, ale tyzden predtzm ma akoby bolelo prodbusko dost silno, ze sa mi aj zle chodilo, tak som isla lekarovi, a ten ma prezrel a povedal, presne co tu pisu kocky, ze sa roztahuje maternica.

boli ta to este stale? v kuse?

peha81
3. okt 2010

@sofhia no iba ked viac chodím alebo vykonávam dáku aktivitu,,trochu to cítim, tak sa snažím teraz len ležať nech to prejde,,,dufam,že to nič nebude,,,v stredu mam poradňu tak som zvedavá

sofhia
3. okt 2010

@ani_sama_neviem ahoj, nepozerala som si vsetky tvoje prispevky, len ma zaujalo, ze mas problem s vecickami. ja som riesila to iste - vzhladom k nasej fin. situacii.....pozerala si mimibazar.sk? ja som si vydrazila super lacno pekne pouzite vecicky, aj zimnu kombinezu, aj bodycka...aj overaliky. su tam maminy, ktore ponukaju cely balik za budme uprimne smiesnu sumu. takisto mozes kupit aj pouzite potreby pre babetko. inak my mame 20 rocnu postielku, a manzel stale trval na tom, ze tomu jeho fusaku (34 rocnemu 😀 ) nic nie je....ale fusak som dostala pouzity.....
ak nie si citliva na vecicky, verim, ze velmi vyhodne si nakupis.
apropo....ani moja mama sa netrha s tym, ze by mi kupovala vecicky pre baby...proste....co uz, treba sa tesit z toho , co mame, a netrapit sa nad tym, co sa neda zmenit.
prajem ti krasny den.

sofhia
3. okt 2010

@peha81 to magnezium beries? inak ja som to citila, ked som rychlejsie kracala, alebo dlhsie stojim, tiez si musim robit prestavky, hlavne ked dlhsie upratujem, alebo "beham po dome".
neboj, nie je to nic hrozne, tvoje telo si pyta, co potrebuje.
ale ked lezis tak ta uz nepicha, ze?
aj mna obcas pichalo z nicoho nic, obcas aj ked som napr. lezala...som sa vylakala, ze ci to nie su kontrakcie, a ono to preslo.

peha81
3. okt 2010

@sofhia magnezium neberiem,ale mam ho kupené (to len tak zo začiatku som si ho sem-tam dala,,fakt uplne na začiatku,ked sa maternica roztahovala najviac),,,,doteraz som nemala žiadne problémy, ani tvrdnutie bruška.
ked ležím tak je to lepšie,,no ale stále musím niekde po byte prejsť,či už na wc, za pc 😅 a tak... myslíš že si mám zobrať jedno magnezko?

katka14
3. okt 2010

ahojte žienky. chcem sa niečo spytat. ja beriem magnesium uz dlhsiu dobu, najprv ako tabletky od dokiny, teraz len ako sumak ale kazdy den, lebo sa mi zozačiatku zdalo ze mi tvrdne brusko aj ked lekarka mi to nepotvrdila. mozem ho bezne brat denne? tusim ste tu nieco spominali o vyvolavani ale prenasani??? a to by som teda nerada, lebo nase mimi je teda uz teraz dost velke, presnejsie 2 tyzdne po predu. vopred diky, ahojte a peknu nedelu este 🙂

weverka11
3. okt 2010

@peha81 ja mam pichanie pri pravom vajecniku cca od piateho mesiaca, ale tiez len pri aktrivite. Prejdem 50 metrov a uz pichá 😒 ale zevraj to je v pohode. A teraz uz pichá, aj ked stojím pri sporáku...

dnesná noc opať strašnááááá 😖 ale stálo to za to, lebo ma ráno zobudili síce velice nepríjemné 😠 , ale toľko očakávané kopance pod rebrami 😀 tak som rada... Dufam, že si to krpaté už nerozmyslí a zostane takto... Včera sme sa nasmiali na brušku, lebo čo to malé robilo, to bola fakt sranda, dokonca som presne vedela, kde má hlavičku, nožičku, ramienko, všetko to bolo krásne cítiť - nááááádhera 😅 😅 😅

@sofhia @ani_sama_neviem inak co sa tyka mimibazaru a mimiaukcií, ja mam odtial vela vecičiek, my sice zatial korunky mame, lebo sme mali dosť našetrené na mimi, ale ja som toho nazoru, ze je uplne zbytocné kupovat drahé vecičky pre také malé mimi... Mam aj nových dosť, ale tiež z mimibazaru. Ved je tolko mamičiek, čo podostávali vecičky a ani ich nevybalili... Ja som tak pokupila novučké overalíky, trebars 7 pack za 4,5 eur a podobne...

sofhia
3. okt 2010

@peha81 vies co, mne lekar hovoril, ze ho mozem v pohode brat cele tehotenstvo, ale brala som ho len na konci 3. mesiaca proti unave,a teraz cca mesiac, odkedy ma zacali boliet panvove kosti, a picha ma kade tade...beriem - ak nezabudnem 2 denne. o tych ucinkoch, co pisu kocky som zatial nepocula, idem v stredu do poradne, ak nezabudnem sa spytam.

@weverka11 ved to - a to babo bude rast rychlo...inak ako vies, kde ho mas? ked ja som v tomto stale pozadu - ja citim jeho pohyby bud hore pod rebrami, alebo (asi mava rucickami) dole...pred 3,5 tyzdnami bola otocena dole hlavickou, ale lekar hovoril, ze ta poloha sa moze hocikedy zmenit, aj pocas porodu, aby som to nebrala ako konecne.

kibuk
3. okt 2010

ahojte mozem vas poprosit o hlas pre nasho psika? vopred dakujem 🙂 za kazdy hlas http://www.cas.sk/pesroka/profil/3824

ani_sama_neviem
3. okt 2010

@camilla_1 ahojeeeeec. v pohode mozeme 🙂))) budem len rada aspon s niekym spolocnu rec lebo v mojom okoli nemam nikoho s kym by som mohla kecat o takycto veciach a tak 🙂)))

ani_sama_neviem
3. okt 2010

@weverka11 no to ale moj pripad nebude ze podostavam vecicky lebo nemam od koho isch dostat takze ja budem ten horsie pripad ale nevadi nejak to musim zvladnut a zbytocne veci ani nekupujeme ako niektore mamicky co tuna itam ze co setko kupuju a ake znackove veciciky pritom polovicu z toho ani nevynosia resp. nepouziju...

ani_sama_neviem
3. okt 2010

@sofhia ahoj , jasneze som kukala bazary len tam nie su baliky a po jednom kupovat ot sa mi fakt ze neoplati a ani nechce lebo ja tich veciciek potrebujem viac zimnych lebo ziadne nemam, jedine baliky sa mi oplatia kupit a take nikde nevidim ze by niekto predaval baliky zimneho oblecka a ked ja hej tak trvaju na tom ze ja prva poslem peniaze na ucet a az potom tovar a ja som taka ze ja nedoverujem ja neposlem len tak peniaze a potom mi ta dotycna nic neposle spat takze tak preto ja moc nerada kupujem cez tieto bazare a zasn a dobierku je to drahe alebo mamicky to nechu tak posielat :/

kibuk
3. okt 2010

ahojte mozem vas poprosit o hlas pre nasho psika? vopred dakujem za kazdy hlas http://www.cas.sk/pesroka/profil/3824

weverka11
3. okt 2010

@ani_sama_neviem vies co, ja cez bazare nakupujem bezne, alebo objednavam a vzdy sa platí popredu a doteraz sa mi nestalo, ze by mi vec neprisla. Teraz som si objednala rucne malovanu truhlicu na hracky a to je prva vec, pri ktorej sa mi stalo, ze mi predavajuca zabudla pribalit jeden komponent, ale hned na druhy den mi volala a poslala mi to kurierom na jej naklady, takze som spokojná - urobila ju presne podla mojich predstáv. Ja som par veciciek sice dostala, ale to su take vacsie oblecenia a hlavne ponozticky. Drahsie veci som si musela pokupit. My mame v rodine iba jedno dieťatko a to je letné - takže tiež žiadne zimné veci, a švagrina ta je zasa tiež tehotná, takže z toho moc nebolo. Akurat svokra mi kupila deku. Moji rodičia nemaju koruny, tym este my pomahame, takže sme na všetko sami

weverka11
3. okt 2010

@sofhia a co sa tyka tej polohy tak dnes to citim uplne presne, lebo predtym som pohyby pod rebrami necitila a uplne mi vytrča nožičku do kože na pravoboku pod rebrom, na lavoboku tesne nad pupkom mam ritku, lebo tam ma vacsi hrbolcek a tvrde a na pravoboku mam prazdno a makke brusko 🙂 sranda, uplne naopak ako včera... a hlavne je to, ze este vcera rano mi strasne kopalo do mechura a dost to bolelo a dnes konecne pokoj 😀 celu noc sa vrtelo, vobec som nespala

ani_sama_neviem
3. okt 2010

@weverka11 no tak to si na tom podobne akoja s tymi vecickami 🙂)) No ale ja proste nedoverujem ludom ja neposlem len tak peniaze nikdy nemozes vedet kto ta ako oklame ja som proste nedoverciva ´.. A urcite by som prva na ucet peniaze neposlala jedine na dobierku kupujem uz ked tak ale inac nie no 🙂) Ja ludom neverim zivot ma tka naucil a najradsej sa spolieham sama na seba chapes :P Vsak ja sa nejak zariadim zas tak strasn na tom nejsme no :P

weverka11
3. okt 2010

@ani_sama_neviem ale jasne, ved to mimino potrebuje hlavne rodičov 🙂 a co sa tyka mna a nakupovania, tak ja som od siedmeho mesiaca na PN, takze som si postupne pokupovala, poprala, pozehlila, zariadila... chvala bohu, lebo teraz sa mi nechce pohnut ani brvou 😀 len stonem, uz sa citim jak starenka 😝

ani_sama_neviem
3. okt 2010

@weverka11 no ja tiez cele dni doma som vsak ja by osm uz nikam nevladala len najhorsie je ze lekara mam v bratislave lebo tam som byvala vies tak sa musim trepat z DS do BA :/ ale nevadi jeden den zvladnem. A to s tou starenkou tak to aj ja sa tak citim jak taky velky tucny gulaty sud co sa kotula, nic nevladzem, ked niekam idem tak mi trva tri rokykym spravim dva kroky :DDD Uz chcem aby bol novembeeer :DDD Lebo toto neni pre mna ja mam rada pohyb a vitalitu a takto sa citim ako babka na dochodku pred smrtou :DDD A este k tomu mam aj problemy s travenim ako keby toho nebolo malo :D

sofhia
3. okt 2010

@ani_sama_neviem ja nakupujem takto uz dobreho pol roka, a zatial mam len dobre skusenosti, nie su to velke sumy penazi, jedine co som kupovala cez net kocarik, tak som si ho chcela ist pozriet, kym zaplatim, tak som platila pri preberani. nakupila som si takto pred casom aj tehotenske veci. mame peniaze, nie ze by sme nemali uplne, ale mi to pridu vyhodene peniaze kupovat nove veci, ktore budem vyuzivat taky kratky cas.

a tak je to na tebe. ale stale sa oplatia aj zimne veci kupovat cez mimibazar, ked mi segra hovorila, ze videla flisovy overal v tescu za 15 eur...tak o 1/5 lacnejsi ho dostanes na MB urcite. no je to na tebe. preverovala som si u kolegyni co bude baby nosit doma, a staci mu vraj overal (dupiny) a body, tak neviem ake zimne veci by si potrebovala okrem fusaka a kombinezy. a kombinezy som videla teraz nadherne rozne velkosti za slusne peniaze....
ale nejdem ta presviedcat, ked neveris tak neveris.

camilla_1
3. okt 2010

@kibuk
jeeeeeeeeeeeeeeeej ten je krasny heheheh mam doma podobneho poslala som hlas ! 🙂

kibuk
3. okt 2010

@camilla_1 dakujeeeeeeeeeeem 🙂

mikailla
3. okt 2010

Baby ja som citala take clanky, kde posielali zeny v balicku ine veci ako si zeny objednali,tiez to bolo tu na koniku, ja by som asi tiez nedoverovala. Ja mam vsetko cisto nove lebo sa to chystam vyuzit pri dalsich detoch a potom s tym niekoho obdarovat.

ani_sama_neviem
3. okt 2010

@mikailla presne tak suhlasim s tebou lebo co vsetko sa deje vo svete a neda sa nikomu doverovat ja som si jedine kupovala postielku a to tak ze mi to kurier musel doniest elbo tapani tiez vymyslala ze na ucet jej ma poslat peniaze a som povedala ze v ziadnom pripade tak bola ochotna mi to poslat cez kuriera lebo v dnesnom svete sa neda verit nikomu iba sebe🙂

ani_sama_neviem
3. okt 2010

@sofhia no ty mas dobre skusenosti vies mozno si mala stastie na zodpovedne predavajuce ale ja som nedoverciva a urcite nebudme poseilat ako prva ja peniaze niekomu na ucet to je nelogicke a nebezpecne.