November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@ponyxx no pri najhoršom ho dam zatial mame, ale rada by som to zvladla aj s havinom, nech si zvyka na malinke. Ona je chvala bohu taka uvedomela, že je vyvenčená za 30 sekund komplet 😀 a zariadi sa s venčenim podla nas. Rano bude musieť s nou chodiť manžel o pol šiestej, teraz je chudera zvyknuta vstavať okolo desiatej 😀 potom pre ňu príde kočena čo nam ju venči okolo obeda (ta ju ma aj 2-3 hodinky vonku a pride vylietana) a potom to už bude v pohode. Ešte tu je jedna možnosť, že si kupim baby chuvičku a skočim s nou aj ja len tak na otočku hore dole schodami ked mimi zaspí...
@majulienka333 ahoj my sme kupili concord fusion, vraj jeden z najlahsich, ale ja sa s nim lomcujem ako by mal sto kil, ale v porovnani s ostatnymi je fakt lahsi. konstrukcia ma tusim cca 12kg. mne sa nepacil skoro ziadny, vlastne som anie nevedela co by mal kocik mat, ani som ich moc neokukla, len raz sme vleteli s manzelom do obchodu, presli kocik za kocikom, a ostali pri concorde-ten ked som videla prvy krat-vobec sa mi nepacil, ale teraz ho mam vystaveny doma v obyvke a kukam nan... som spokojna s vyberom.a co je uzasne, maju teraz nan akciu 666e, predtym stal 840. co sa mi zda za trojkombi znesitelne.
@weverka11 ahoj tak som mamu vyslala kupit vanicku do ikei, tu bielu co mas aj ty, a som strasne rada, lebo mame v kupelke taku mini pracku nizku malu v mini priestore a ta vanicka mi na nu sadne ako rit na serbel. len ta podlozka penova je do nej na knap.
Ja mam vecicky na 90% poprate...ved co robit cele dni, tak ide aj tri krat pracka, potom do noci zehlim, bolia ma zily na nohach tak uz to nie je nic moc. prala som oblecko, vsetko zehlila, ale ponozticky nie, ani zavinovacku flausovu, len tu perinkovu.
a este postelne operiem ale to az ked budeme blizsie k terminu, nakolku ju mam v postielke a prasi sa na nu, tak nech je potom cerstvo oprata.
@majulienka333 mne sa graco symbio veľmi páčil ten chilli red a má tuším okolo 8 kíl je vážne ľahučký. Najviac sa mi páči tá preklikávacia rukovať. My sme nakoniec kupili quinny buzz, lebo to bola moja srdcovka a ten váži 12 kíl. My ho budeme nechavať dole v kočikárni, takže mi to je jedno a moji rodičia majú výťah.
@bamarama82 no som rada, ze som pomohla 😉 dufam, že nam posluži a krpcom sa tam bude páčiť 🙂
@chiarra8 aj ja som rada, ze tu je takato stranka a tema, je to super napad, maminky potom tak nestresuju, ked vedia, ze aj tie ostatné prezívajú to isté. Ja už sa teším ako si budeme vymieňať dojmy z čerstvých miminiek, ako kojíme, ako nám spinkajú, či dvíhajú hlavičky, čo na bolavé brušká, ktoré ako bľaboce 😅 😵 jeeeej, zas mi idu slzy do očí 😵 😵
@weverka11 no veru este ze je konik bo moj stary to nechape, podla neho mi z toho tehu sibe...
@weverka11 presne...vycitky kvoli sexu mam aj ja.... este na zac. sa mi aj chcelo, ale teraz ako som tie 2 mesiace ubolena, ze aj zle sa mi chodi, aj lezi aj vsetko...tak akoze vobec sa mi nechce. manzelik nastastie je tolerantny, ale uz si robi sproste vtipy, koho si pozicia. ☹ nuz ziadna slava, ale neviem si predstavit, ze budem mat chut este pred tym....a potom....no to vyzera ze to bude niekedy po novom roku. 😔
nechapem, jedna kamoska hovorila, ze oni normalne este v den porodu.
@chiarra8 ja mam zakaz od zaciatku tehu, ale moj mm to tazko znasa, tomu sa lubim s bruchom...len co z toho ked ja sa bojim o male, dr. zakazal, a ani chut vobec nebola /teda u mna/, tak brble brble....
@bamarama82 sak to, oni nechapu tie stavy nase tehotenské. Moj furt brblal koli vybavicke, ze furt objednavam, nakupujem, ze naco to je... Dilinko, ako keby to male malo chodit hole a bez plienok a malo spavat na gauči... On brblal hlavne ze to skoro nakupujem cca od konca 6mesiaca, ale ja som vedela co robim. Teraz som tak rada ze uz vsetko mam, postupne sa to aj lepsie financovalo, aj pralo aj zehlili a teraz ked mi je na prt tak uz len budem odpocivat...
@weverka11 presne tak, ja som tiez rada ze som to postupne robila, aj tak sa mi zda byt toho vela okolo vsetkeho, same pranie zehlenie, kopa objednavania, a pritom ked kuknem co vsetko maju ine baby tak vobec toho nemam vela. a ziadne zbytocnosti, resp. drahe veci. investovala som akurat do kocika, postielky, sady do postielky, to boli najvacsie polozky, a potom oblecko kde tu za dobru cenu co bolo, ale vela kupila moja mama, drahe jak slak, ale co uz s nou. ti chlapi musia furt frflat, pritom keby to bolo na nich, tak do dnesneho dna nic nie je kupene, ani plienku by male nemalo a chodilo by hole.
@peha81 ďakujem moja 🙂 No vraj to vyzerá až na ten začiatok decembra. Ale tak aspoň bude oslavovať narodky spolu s tatinom (ten je 8.12.) a aj s dedkom (4.12.) 😉
@weverka11 s tým sexom som aj ja na tom podobne. Už mesiac nebolo nič a predtým keď to bolo raz za tri týždne, aj to bolo asi moc 😀 A tiež to bolo o tom, že toto nerob, hento nerob, opatrnejšie.... A teraz už na to ani nemám chuť, a aj sa trošku bojím, aby sa niečo nestalo.
Kocky, mate kupeny / kupite prebalovaci pult? prave som citala jednu diskusiu tu na M. k, ze je to dost zbytocne...
kamoska mi odporuca dat tu prebalovaciu podlozku - mam z Ikey na stol...ako to riesite vy?
Ja sa chystam donutit k sexu v cca 39 tyzdni (pokus o vyvolanie porodu) chcem porodit o nejake dnicky skor ako na datum. 😉 😉 😉
@mikailla to naozaj pomaha?ze sexom vyvolas porod?a odkedy je to mozne?to aby sme si davali pozor,ked manzela chyti nahodou chut a ukeca ma 😀
Ja som citala,ze kym zena nema problemy,pohlavny styk moze kludne mat
@bamarama82 tak tak, može byť rád, lebo niektore baby tu na MK su ooovela horšie ako ja! Ja som tiež drahý kupila iba kočík (aj ten mi jedna pani priviezla z UK vystavny z obchodu a vysiel ma o 250 eur lacnejšie ako u nas) postielku som krasnu vyhrala na MMA za 30 eur, sice pouzitu, ale je ako novučká a drahá bola ešte sada do postielky... Inak všetko v akciách, z internetových obchodov, MMB a Ikei... Neviem si predstavit, ze by som to vsetko mala kupovat teraz...
@sofhia svagrova mala taky typ, co ma vanicku a na nu potom preklopíš podložku. Ale bolo to dost nepraktické, kedže si okupala bábo, musela si ho mokré držať na rukách a niekto ti musel hodiť na preb. podložku osušku a tak... Ona to vobec nevyuživala... Ja som tiež kupila z Ikei iba taku obyč...
@mikailla take niečo mam aj ja v pláne 😀 To zevraj ani nie styk, ale samotné spermie vyvolávajú kontrakcie... A kedže moj manžel ich má nastrádaných teraz hromadu, tak počítam, že jeden strek a idem do porodky 😀 😀 😀 😀 Musiš začat tvojeho šetrit, nech ich má agresivnejšie 😝 😝 😝 😀 😀
@klaudialip - spermia obsahuje oxytocin co je hromon ktory davaju aj v nemocnici na vyvolanie porodu,moze vyvolat porod ale myslim ze to ucinkuje az od tych neskorsich tyzdnov,skorej sa urcite nemusis bat ze ti to sposobi predcasne porod. Preto sa odporuca sex k vyvolaniu porodu,ale malo ludi vie,ze nie ten sex pomaha ale tie spermie 😉 😉 ja sa necham napustit v tom 39tt tak dam vediet ci pomohlo 😀 😀 😀
@chiarra8 - noo kusok ma to aj trapi,ze uz sme zvyknuty na to meno a teraz ich je taku hruzu,ale ako napisala aj jedna holka tam,ze moja Ninka bude len jedna....... 😵
@mikailla jej ze ta odmieta, domcek v kt. byva babika, zlate...to by som brala taky pristup...moj to nechce pochopit. ale zas ja som od zaciatku na rizikovom
baby dnes sa to tu nejak zvrhlo, najprv same mojkat drobca a potom agresivne spermie, sex, atd... no hruuuza 😀
@mikailla Tak to potom nad tym aj ja urcite pouvazujem,nechcem totizto prenasat,kamaratka prenasala 2 tyzdne,asi by ma porazilo 😖
@weverka11 - 😀 😀 😀 z toho ako sa tu potmehucky skerim,cakam ze kazdu chvilu vpali za pc aby zistil o co ide 😀 tak mozno sa dockas aj podakovania 😉 ale ved tak treba ich naozaj setrit 😀 mne teraz chodi po rozume ten plemenny zrebec, sa kuknem na nho a zasmejem sa ze Ty moj plemenny zrebec 😀 😀 😀
@bamarama82 - 😉 😉 skus mu to ty povedat ze tam byva babika,mozno sa na to kukne aj on tak 😀

ja mam za sebou dnes poradňu. Odber krvy a ster. Budúci týždeň som tam opäť, po výsledky.
Mám známych, ktorí bývajú tiež na 4 posch. bez výťahu a kúpili si "mercedes" medzi kočíkmi - Jane. Vraj je najľahší.
My s mm sme boli nútení sa obzerať po štvorkolesovom. Svokra nevie s trojkolesovým manipulovať 🙂 a tak sa jej podarilo prevrátiť kočík aj s malou neterkou 😅. Tak aby bolo babka spokojná, tak sme volili menšie zlo. Nemáme síce najľahší kočík, ale má veľké nafukovacie kolesá. U nás na ulici je v zime dosť problém so snehom, tak aby som niekde neuviazla. 😀
Btw víkendové plány o praní vecičiek mi nevyšli, keďže celú nedeľu som hádzala do práčky iba naše veci a po sobotňajšom nakupovacom maratóne som bola rada keď som sa vyterigala na gauč 🙂
@weverka11 a už vieš ako si zariadiš starostlivosť o havinka počas prvých týždňov po narodení miminka? 🙂