icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

klaudialip
5. okt 2010

@82timka
@sofhia Dakujem za odpovede ale velmi ste ma nepotesili,budem to musiet nejako vymysliet,nechcem ist v ziadnom pripade do GA,nepocula som na nu nic dobre,iba vtedy ked si si zaplatila nadstandartku a na to ja nemam.

klaudialip
5. okt 2010

@sofhia A mozno ze sa tam stretneme ak nas to chyti naraz 😀 Ty chces ist kam rodit?

82timka
5. okt 2010

@klaudialip ja som predtym rodil v presove a myslela som si ze to bolo ok,potom sme sa prestahovali do Bardejova a ja som bola rozhodnuta ist do Presova ale uz som zmenila nazor.ked som si precitala referencie na bardejovsku nemocnicu,ze tu chodia rodit aj z Humenneho,kosic aj Presova tak som skoro odpadla .a mala som moznost si to ist aj tu pozriet a oproti PO je to luxus.vedenie je tu super sestricky na urovni izby ako doma ,uz nevaham a na Presov sa len vsetci stazuju.

sofhia
5. okt 2010

@klaudialip no ved ja urcite idem do GA, aj ked ked som sa dozvedela, ze porody do vody robia len v Topolcanoch a chcela by som to vyskusat, uz to nebudem menit, ved dajako to zvladneme.

klaudialip
5. okt 2010

A odkial si?nemas vybranu nejaku inu moznost?aj ja som niekedy premyslala nad porodom do vody,ale ak sa vyskytnu nejake komplikacie tak musis ist normalne,a ze vraj je tam aj mozna umrtnost,ze sa babatko utopi,tak som to radsej prestala riesit

sofhia
5. okt 2010

@klaudialip som priamo z GA nemocnicu mam 15 min pesi, a 2 min na aute - cize nebudem to riesit.
na vsetky nemocnice a na vsetkych lekarov su rozne nazory.
predtym ako som sa definitivne rozhodla som si vyzistila od kociek, kt. tu rodili...
a cele tehotenstvo chodim uz lekarovi , ktory chcem aby ma aj odrodil, takze neni o com, aj ked sme sa este konkretne o porode nebavili, zajtra ma ma vypisat na matersku, tak sa hadam k tomu dostaneme.
jasne, chcela by som epiduralku, a bude to tazsie bez nej...ale...verim, ze vsetko dobre dopadne.

camilla_1
5. okt 2010

ahojte kocky potrebujem poradit...nevie niektora kde v novej nemocke sa vybavuje epiduralka? je peavda ze na 4.posch.v casti polikliniky?

klaudialip
5. okt 2010

@sofhia Tak to mas potom dobre,no ved uvidim co so mnou bude 😀

sofhia
5. okt 2010

@klaudialip mozno sa tam stretneme 🙂 ale naozaj si dopredu nerob zbytocne starosti.

klaudialip
5. okt 2010

@sofhia ved ani nebudem,aby nebolo babatko nervozne 🙂 nechcem mat nervacku

sofhia
5. okt 2010

@klaudialip jaaj ved aj ja sa snazim, ale obcas mi tie emocie uplne prerastaju cez hlavu - placem pri hocicom.
stresom sa vyhybam, akurat obcas ma vie moje zlaticko riadne vytocit, aj ked samozrejme ze nechtiac, len ...ja si nieco pripustam.

klaudialip
5. okt 2010

@sofhia to aj ja to tak mam,pritom to tak ani nemysli a ja si to zle vysvetlim. no je to s nami tazke 😅
ale ved uz ten mesiac a nieco to chlapi vydrzia a potom to hadam prejde 😀

sofhia
5. okt 2010

@klaudialip no tak dufam, ze to bude mesiac aj nieco, aj ked radsej skor ako prenasat, tie vyvolavacky sa mi vobec nepozdavaju.chcem si trosku uzit matersku, ktora mi zacina len od bud. tyzdna. ten moj chlap bezo mna nic co sa tyka babetka a detskej neporiesi. cez vikendy vzdy upratujeme, a celu tuto sobotu sme robili detsku vyzivu. ked pridem z prace tak uz nic nerobim, len relaxujem, keby nie, tak to by som rovno o 6 odpadla.
no stale to treba brat tak, ze keby rodili a boli tehotni oni, tak to by inak vyzeralo. 😀

klaudialip
5. okt 2010

@sofhia to ano,nevydrzia nic,len ked ich nieco trosku boli robia ako kebyze je koniec sveta.
Ja kebyze mam nechat na muza veci pre malu a pod.tak by nic nemala a chodila by naha,aj tak hovori ze je toho velmi vela,ale ja vravim radsej viac ako malo

weverka11
5. okt 2010

Dobre ranko dievcence, ja iba teraz vstááávam 😀 😀 😀 jééé to je parádička 😝 toto bola jedna z najlepších nocí počas tehotenstva. Možno som tak dobre spala, lebo som si večer pred spaním dala pivko 😀 síce iba malé čierne guinness 5%, ale evidentne malo na mna dobrý účinok 😀 😀 😀 Švagrovú dnes puštaju z nemocky, je uz v poriadku, ten hematom sa vstrebáva a babatko sa ma čulo k svetu, tak sa teším, večer ich pojdeme pozriet 😀

ponyxx
5. okt 2010

jaj baby, tak ktore ste sa dnes dobra vyspali tak klobuk dole. Mne sa naprv snivali strasne somariny 😒 , potom nam zacalo nieco buntosit okolo odpadkoveho kosa v kuchyni, tak sme sa s mm striedali s palicou v ruke 😖 , uz len dufat, ze ak to tam je tak to na mna spod tej linky nevyskoci... no zlee zleee celee zle ☹ Zobudila som sa asik o 9:45 dolamana jak paradon za vyraz ale u nas sa hovorilo ze "jak ciganske hracky". A to pocasie vonku mi vobec nepridava.
Ilka by som vyradila z provozu, kde mam to babie leto! ☹

concord fusion som chcela aj ja, ale ked som vydela tu chabucku striesku, tak som si povedala ze to nie je kociar na zimu a kupili sme nakoniec taku klasiku. S mm, ze konzultovali kociar najma z hladiska zimy a aby bola vanicka trochu vacia, snad sa do nej malunke zmesti aj v marci, ked este nie je pocasie na sportak.

A oposlickoch mi ani nehovorte, ja to vooobec nemam nastudovane. Dostala som od kamosky jednu knihu ale tam o tom vooobec nepisu. Ta je skor o poporodnych radostiach a starostiach. Mate nejaky dobry typ, ktory sa venuje aj predporodnym stavom a ako k tomu ja uboha prvorodicka vlastne pridem, ze rodim 😕 Ja vam zacinam mat z toho pomaly paniku.

cistko
5. okt 2010

ahojte 🙂 sice uz takto pred koncom ale hadam som to dobre pochopila 😀 😀 vsetky rodite v novembri? 🙂 tak sa hadam na tych "par" dni mozem pridat? 😕
a mozno aj poradit...dnes som bola u lekara objednana na ster, termin mam 24/11 ale lekar nepracoval, zastupovala ho lekarka...najprv sa ma opytala ci citim pohyby, potom mi popocuvala brusko s lievikom, nakoniec ho odmerala a poslala ma prec...ked som jej spomenula vyter odbila ma ze mam cas ze mam ist o mesiac na velky ultrazvuk do nemocnice...
nefungujeto nahodou tak ze zo zacitaku tehotenstva sa chodi do poradne kazdy mesiac, potom kazde dva tyzdne an akoniec kazdy tyzden????
...nakoniec ked videla ze som neodbitna mi kazala sa objednat na ster u sestricky o dva tyzdne...
ja tomu nerozumiem oni su lekari ale preco si takto "nasieraju" na seba???? ked jeden objedna tak druhy tak? co potom chudera mamicka cakatelka?
cakam uz druhe babatko ale nepamatam si ako to prebiehalo pri prvom...ale mari sami ze tak ako som vyssie pisala...
Sestricke ked som povedala "verdikt" len dvihla obocie a kazala mi prist uz na buduci tyzden. Tak som zvedava co mi povie moj lekar...
Ale aj tak minejde do hlavy ze mi robil ultrazvuk pred dvoma tyzdnami a nadalsi by som sla az o mesiac...ved to dovtedy mozem aj porodit.Prve babatko som porodila tri tyzden pred terminom.... uf co si o tom myslite? 😨

A ked a uz vypytujem tak pokracujem 😀 😀 😀 Ako je to s vybavickou? Pripomeniete nieco? Co nutne potrebujeme na zaciatok? Uz mate nachystane? A co zabalit do nemocnice?

A uz naozaj posledna otazka🙂 dala ste sa niektora z vas na odber krvi z pupocnika? Vcera som vypisovala papiere a jednemu trosku nerozumiem....ze termin porou....mam tam dopisat predpokladany?🙂
dakujem a krasny dnik prajem aj ked je taky uprsany a ked sa podari tak vas hadam aj trosku pocitam🙂

mikailla
5. okt 2010

@82timka - ups 😅 prepac nechcela som vystrasit, Ty si mozno len nieco zjedla z coho mas hnacky 😔 pri prvom syncekovi si nemala pred porodom? nuz a mozno uz o tyzden-dva budes prva novembrovka medzi nami co ma mimi , chi chi 😀 😀
@sofhia - kukam ze ti upravili termin porodu ? posunuli ta na decembrovciatko 😀 😀

mikailla
5. okt 2010

@cistko - ja ti nepomozem velmi,neviem ako to na SR funguje... len chcem poznamenat ze sa nepridavas na par dni 😀 😀 my predsa pokracujeme aj po porode 😀 😀 😀 😀 😀

klaudialip
5. okt 2010

@cistko ahoj,malo by sa chodit castejsie,ale nie kazdy lekar to tak robi,ja som mala poradnu 22.9.a to mi nerobil ani ulz,nic bo musel ist k porodu a teraz mam najblizsiu poradnu az 25.10.takze 5 tyzdnov rozdiel,tak dufam ze ked mu tam pridem tak mi nepovie,chystajte sa,mozno o tyzden uz pojdete :D

chiarra8
5. okt 2010

ahojte babule, tak vam zavidim, ze ste dnes dobre spali..ja som si nevedela najst polohu, od pol stvrtej som hore 😖 , takze je dobre, ze moj drahy isiel dnes na sluzobku, asi by som nebola velmi mila 😅
no a co sa tyka tych poslickov, ja ich este nemavam.. a uz by som aj chcela 🙂 nech viem, ze sa to blizi.. dufam, ze prenasat nebudem, najradsej by som do troch tyzdnov porodila 🙂

bamarama82
5. okt 2010

baby aj vam sa stale snivaju take blbosti...ani hlavy ani paty nemaju??? ja som normalne narobena ked vstanem, dnes v noci som bola na stavbe chaty, strasne...

klaudialip
5. okt 2010

Inak to pocasie je naozaj hrozne,aj mne je cely den nejako divno,nic sa mi nechce a i ked som poriadne vyspata tak som taka nijaka,ako keby mechom tresknuta po hlave.

Ako sa prejavuju poslickovia?
@ponyxx Ja sa toho tiez bojim,ze to na mna pride a ja o tom ani nebudem vediet,ale neviem kde som citala ze najprv vyjde ta zatka a tam bude aj trocha krvi,takze uz mozes ist,ale niekde som citala ze staci ked pojdes do nemocnice az ked ti odtecie voda a toho sa bojim,ako to bude. Normalne pojde vela vody a ostane podo mnou kaluz alebo ako?Cim viac sa to blizi tym vacsia panika

I ked cez den na to velmi nemyslim,pretoze mame steniatka a tie ma teraz zabavaju,ale na dalsi tyzden uz pojdu pomalicky prec a potom budem mysliet asi len na to iste

weverka11
5. okt 2010

@ponyxx aj ja mam strach, ze nezistim ze rodim 😀, ale vsetci hovoria, ze to budem urcite vediet 😀 nam sestricka na predporodnom hovorila, ze ked su kontrakcie po 5 minutach a trvaju dlhsie ako minutu, tak by sa malo ist urcite do porodky, vačšinou to potom trva u prvorodičky este 10 -12 hodin, než porodí... Pred tym este byva hnačka, moze odist hlenova zatka - to je taky ruzovkasty vytok, moze prasknut plodova voda, ale niektoré si to ani nevsimnu, zevraj iba u maleho % to fakt že člupne.
Ale si zober, ze ked sa narodil moj manžel tak svokra nestihla zavolat ani pohotovost, porodila ho doma iba so susedou 😀, proste su pripady, ktoré sa vymykajú vsetkym pravidlám 😀 takze moj muz sa narodil doma v obyvacke 😀 Potom mala ešte švagrinú po dvoch rokoch, a tú rodila 16 hodin a sestrička jej musela zapierat do brucha, aby ju vobec porodila... Takze vidis, kazdý porod je iný 😀

klaudialip
5. okt 2010

To zapieranie do brucha je ze vraj velmi neprijemne,dufam ze mi ho nebudu musiet robit,sesternici ho robili a brucho mala modre skoro cely mesiac

weverka11
5. okt 2010

@cistko vitam ta tu, o doktoroch sme sa tu už nasťažovali... 😒 každý je iný, niekto robí utz každý mesiac, moj mi robil v tehotenstve 2x sono zo začiatku a utz len 2x. Ja som chodila každé štyri a teraz každé tri týždne na poradnu, naozaj by mali byť tie lekárske postupy nejak zosuladene, lebo je to také blbé pre mamičku, že jedna vie miery, robia je prietoky, hocijaké merania a mne napr. nič, potom sa človek bojí, či je všetko ok 😒

@bamarama82 mne sa snivalo v poslednom mesiaci uz 2x že mi vypadali zuby - to podla snara znamená ze niekto zomrie 😲 dufam, že sa take nič nestane... Ale inak tiež samé kraviny... 😉

cistko
5. okt 2010

uf vy tu mate aku rychlost v prispevkoch:D
postrehla som tu nieco o hnackach - ano vraj byvaju predzvestou porodu🙂 ale tiez hlasim ze je nieco vo vzduchu nejaka viroza, tiez som si cca pred dvoma tyzdnami nou presla brrr som aj nackovala aj zvracala ale pomohla mi smecta a za dva dni som bola fit...
a teraz som zase zapecena a dumem ze co je vlastne lepsie ci zapcha ci hnacka:D

mikailla
5. okt 2010

@kladialip - niee neboj urcite to nebude ako vo filme ze bude pod tebou voda natecena, vacsinou to ide po kuskoch ako ked sa pocikavas 😀 😀 a zatka moze odist aj 4-5 dni pred porodom,takze urcite sa bude telo prisposobovat nejakych 5 dno ti davat naavo a ked po tomto vsetkom pride bolest ma sa zena ist osprchovat teplou vodou, ak tepla voda bolest ukludni tak su to stale poslckovia ak sa neukludni tak su to porodne kontrakcie 😀

bamarama82
5. okt 2010

@weverka11 jezis to ti nezavidim, mne sa to vzdy naplnilo sny so zubami...ach ani nechcem spominat lebo mi je zle normalne...mne sa uz dost krat snivalo ze babo umrelo, alebo mu nieco bolo, take horory, muz to nechce ani pocut ked sa mu stazujem, tak potom si to oplakavam sama, som z toho niekedy uplne vycerpana, alebo dnes v noci sme makali na chate, vsetko tam prestavovali, podomnou sa stale prehybala drevena podlaha. stale som kontrolovala robotnikov.

weverka11
5. okt 2010

@klaudialip zaklad je, ze pred zatlacením sa nesmies nadychnut do brucha, ale hore do pluc tak ako najviac dokazes, az sa ti zdvihnu ramená a až potom tlačit. Mamičky sa vacsinou nadychnu do brucha a potom zle tlacia, popraskajú sa im cievky v ociach a tak...
@cistko ja som taku pravidelnú a parádnu stolicu jak mam teraz v tehotenstve este v zivote nemala 😀 bodaj by mi to zostalo aj po porode, lebo predtym som isla aj po 3-4 dnoch a zduta som bola jak koza. Teraz si dam rano kavičku a už aj idem 😀 večer zas, no paráda 😀