November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
wewerka kavicku? uf a potom normalne spis? ja kavu milujem ale snazim sa obmedzvoat a pijem len tu bez kofe...inak pred porodom som to mala ako v raji rano kavicka a islo to samo len som sa kustik pomotkala po byte, cez obed tak raz a vecer zase uz bolo zle ked len dva krat denne:D:D:D
@bamarama82 no praveze my sme v rodine take bosorky a aj u nas sa to dost plní, tak ale dufam, ze teraz su to fakt len hormony a hlavne strach o babatko... Ani moj muz nechce pocuvat, ake kraviny sa mi snivajú a potom som na neho nasrana, ze ma nechape! Ale vzdycky rano potom zavolam mojej mame, ta ma chape, ta je tiez bosorka 😀
Tak ja osobne sa vobec nebojim porodu,ani sa neobavam,ze by som zacinajuci porod nespoznala,u nas v UK sa neodporuca bezat do nemocky v prcych kontrakciach,poslu vtedy zenu domov lebo sa moze v prvej dobe v nemocnici otvarat aj 10 hodin, co bude prijemnejsie tych 10 hodin doma vo vani predychavat. Tu to funguje tak ze odtecie plodova voda,ide sa zena do nemocnici ujistit ci je to OK a poslu ju domov. ja sa na porod tesim a tesim sa ze zacijem tu bolest ktora robi so zeny matku !
@weverka11 my nie sme bosorky, ale tiez sa nam velmi naplnaju sny, preto mam obavy... muz to nechce ani pocut ked zacnem zastavi ma ze mu to nemam vraviet tak tiez potom volam mame alebo si to odplacem. snazim sa na to nemylsiet, ale kolko krat sa szobudim uplne hotova ze co sa to vo sne stalo za hrozu. ani radsej na to nejdem mysliet.
@mikailla juj to ked pojdem rodit cisarskym tak to zo mna nebude matka??? lebo nezazijem tu bolest??? nehnevaj ma 😝
@mikailla aj ja planujem byt co najdlhsie pri kontrakciach doma, vo vani... lebo svagrova isla do porodky o desiatej rano, kontrakcie slabe a tie silne jej zacali az o desiatej vecer a neterka sa narodila o pol jednej v noci. Sak by ma tam trafil slak! a najma ak ide otecko k porodu, co by tam robil cely den???
@mikailla tak to je zaujimave,myslim si ze tu na slovensku sa to nerobi,aspon som o tom este nepocula.
neviem si predstavit ze by ma posielali 40 km naspat,ved ono je to tazko povedat,u kazdej je to ine a niektore babatka idu rychlo
a co sa tyka porodu....ako ste uz pisali u kazdeho je to ine ja mozem z vlastnej skusenosti ze som z toho mini percenta ked odtecie plodova voda:D:D:D:D:D:D
casto som mavala "nocne mory" ze aky je to pocit ked odtecie plodova voda, som sa nemala s kym poradit vsetky zname nemali taku skusenost vacsinou im ju prave prepichovali aby odtiekla, skor sa zacali odtvarat a prisli kontrakcie alebo sli vyvolavackou a voda prisla na rad az potom...
mozno som si to tymi nocnymi morami sama privolala - ja som mala paniku ze mi odtecie v potravinach a ze co budem robit:D:D:D:D
nastastie odtiekla doma a nie vpotravinach lebo by som sa prepadla od hanby asi:D
uz som bola na materskej akurat som dopratala byt - tiez upratujete ako najate?:D:D:D vsade bolo cistucko a vonavo ako pred vianocami, vybavicka pripravena, taska pobalena, dala som si horucu vanu, masku na vlasy, peeling:D spravila si pedikuru manikuru🙂 a tesila som sa ako zacnem konecne oddychovat lebo je vsetko pripravene a mam pred sebou este krasne tri tyzdne lenosenia kym to pride:D
aha...
v noci som sa prebrala na to ze mi treba strasne cikat ale sa mi nechcelo lebo som uz bola z toho casteho curania nenormalne znechutena a som sa to snazila ignorovat lebosom bola vemi unavena kedze som kmitala par dni predtym na byte a v ten vecer som sla veeelmi neskoro spat tusim nieco po polnoci...
ignorovat sa to nedarilo a zacalo ma boliet brusko a to som sa uz zlakla a v duchu si nadavala aka som strasna ze sa mozem vycurat a vsetko bude ok a nie sa tak trapit...tak som sa vytrepala z tej postele a v tom sup zacalo sa to zo mna liat....a chytila som paniku:D:D:D:D:D
stala som ako matoha na stred spalne ta voda tiekla na kobercek pri posteli🙂 a manzelovi hovorim asi je to uz tu - co to mam robit?????
tak esteze on bol duchom pritomny:D:D:D nahnal ma do vane, tam som stala dalsich pat minut kym sa to lialo, pamatam si ze mi bola strasna zima....
boli rano tri hodiny tepla voda nam uz nesla bolesti som nemala len ta voda ....
nieco podobne akoked ste si vyplachovali niekedy posvu s tym pripravkom rosalgin ale vo vacsom mnozstve...
pomaly to ustalo, tak som sa narychlo osprchovala a sla sa poobliakat to uz mal manzel pripravene vsetko od tasky cez doklady aj veci na cestu mi nachystal:D zlaty🙂🙂🙂
este som si zo dva krat vymenila vlozku co to obcas cvrklo pri pohybe, zo tri krat som kukla do papiera co som dostala od lekara kedy sa ide do porodnice:D a ujasnila si to ze ked odtecie voda tak hned...tak som sla....🙂 a uz si ma tam nechali🙂
@bamarama82 - 😔 😔 😔 prepac tak som to nemyslela 😔 to je jedina vec ktoru si nechcem pripustit,ze by sa to mohlo prihodit. To je podla mna hrozne ked zena MUSI ale napriek tomu poznam v okoli zeny ktore si to zelaju.
wewerka nerob chutky lebo si aj teraz spravim a to som uz rano mala a taku kofe:D:D:D:D
bamarama🙂 matkou budes s bolestou ci bez nej brrrrr a tu druhu moznost by som rozhodne brala viac🙂
@weverka11 - presne to co si opisala je dovod toho preco ta tu v Uk poslu este domov,alebo preco neodporucaju prist v tych slabych kontrakciach, veela zien mi hovorilo aby som nebezala hned,ze niektore sa aj zmyli aj vyfukali a oddychli,predychavali doma a az ked to bolo silnejsie isli. @kladialip - nuz, ked mas najblizsiu nemocku 40km tak to by ta asi neposlali domov 😅 😅 a mozno aj ano,ale tu su schopny ti so sanitkou stat pred domom 😀
nie, ak ti odtecie plodova voda uz si ta nechaju v nemocnici, musia ta sledovat co robi babatko ano cakas kedy pridu kontrokacie...
lekvar ta vysetri, zisti na kolko si otvorena, popocuvaju ozvy, ci bije babatku v pohode srdiecko, spravia ultrazvuk uz ti nedovolia jest pit, spravia klystir ak nie si vyholena tak vyholia...a daju ta do vzdycharne aspon u nas to tak funguje🙂
a tam lezis a cakas...ze vraj pospite si aby ste si oddychli budete potrebovat vela sil:D az na to ze som od piatej mala kontrakcie kazde dve minut, brr tak spi....
niekde ovolia pocuvat hudbu, skakat na fit lopte, pritomnost manzela...ale zalezikolko zien caka...v mojom pripade nas bolo viac ako dost manzel nemohol ist dnu az tesne ku porodu ...
ja som mala tu smolu ze som sa neotvarala aj ked kontrakcie boli a bolest strasna-nechcela som epiduralku ale po cca 7 hodinach bolesti som uz kricala nech mi ju pichnu:D:D:D pichli pomohlo, ulavilo, zacala som konecne rodit....bolest nerobi rozhodne zenu matkou ci ako to tam bolo, kazdej z vas prajem bezkomplikvoany nebolestny a hlavne rychly porod:D
mikailla hej tiez som to tak pocitovala naco tam mam byt tak dlho a sama ze doma som mohla hresit na plne hrdlo chodit prechadzat sa skakat na lopte a tak nas tam bolo vela na izbe a jedine co som mohla je smskovat a otravovat znamych s nadavkami:D:D:D:D doma by som to urcite znasala lepsie ale oni ma kazdu chvilu kontrolovali s tym strojom na ozvy, lebo vraj ked voda odide tak je babatko v riziku...
ale ak pridu len kontrakcie tak ano ostat doma, chodit cvicit, dat si teplu vanu kym nie su kontrakcie prilis caste🙂
wewerka ty nedas pokoj:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a ku kave si dam zase pernik?🙂
hej a mate tie tasky do porodnice a vybavicky pripravene? co to nam treba?
@weverka11 tak nas pozvi na kafe...by som si dala. pokecala, nemam s kym, stale sama doma
@bamarama82 mne sa snivaju cele tehotenstvo velmi zive sny, ale nepamatam si ich dlho.inak diky moc za ten recept na tu vyzivu, tuto sobotu sme sa realizovali 🙂
@cistko ja mam v taske prebalovacie podlozky, vlozky, tampony do podrpdy, gature, kosela, podprda alias kojaca /take bolerko/, ponozky, zupan opraty nezbaleny, hygienicke potreby, kefu na vlasy a malovatka prihodim potom...
a pre drobuliatko moje male krasne mam tasticku ktora bude na kocik a tam ma plienky, vlhcene utierky, tycinky, lieh, masticku na zapareniny-sice to nebolo v zozname ale mam to tam, a vecicky na oblecenie.
v obyvacke nachystana vanicka s deckou a zavinovackou.
aha a potom este dudel vyvarit a neviem ci aj odsavacku...to neviem kedy
@sofhia to som rada, ja to robim na etapy lebo nevladzem. kolko si jej urobila?
@bamarama82 a dostala si zoznam z nemocnice?
@cistko ano dostala, ale bolo tam toho fakt malicko, tak neviem ci to vsetko oni davaju alebo ako, ale pre istotu som si to zabalila.
juuuj baby, dva dni som mala zapchu, ale po precitani tychto prisevkov, ma normalne prehnalo 😀 tak dakujem, hned mi je lepsie 🙂
@weverka11 hej a dakujem za privitanie🙂 co sa tyka tych lekarov tak ja toho svojho chvalim...
doterazmirobil pri kazdej poradni ultrazvuk a poradnu som mala donedavna raz za mesiac, a teraz tretiu som mala kazdy druhy tyzden a fakt az doteraz som mala ultrazvuk kazdy raz, vzdy odobrali moc, zmerali tlak,vahu, sla som k lekarovi pokecali sme, spravil ultrazvuk mohol byt aj manzel aj maly nas anjelik pri tom ...akurat ma cely cas ani raz nepozeral...na zaciatku spravil ster a odvtedy nic...ked som mala pocit ze mam silnejsi vytok predpisal gelik a kazal spravit vyplach s rosalinom ak by sa zhorsilo prist....tak neviem tesim sa ale ze mam fajnoveho gynekologa:D:D:D
@bamarama82 kludne dojdite vsetky 🙂 pre mikailu posleme lietadlo, nech jej to dlho netrva 😀 kavy je dost 😀
@cistko ten pernicek by som si dala aj ja, ale doma mam akurat 2 coko susienky otvorene uz tyzden, uz su aj trosku zvlhle, ale co uz, asi aj tak padnu za vlast 🙂 pozri si na nete, co chce prave tvoja porodnica aby si si tam doniesla, kazda vyzaduje nieco ine... Ja mam asi to co bamarama, akurat nocne kosielky mam dve - na porod taku starsiu a potom taku krasnu ruzovu kojaciu s bocianikom po porode 😀 , malovatka neberiem vobec a vecicky pre mimi na oblecenie mam zvlas a tie mi donesie az manzel ked pojdeme domov. A dudel este tiez nemam vyvareny, odsavačku nekupujem zatial... Vybavicku uz mame komplet...
@bamarama82 no ja fakt neviem co sa za tri roky zmenilo ale pri prvom som uz mala zoznam ked som nstupila na matersku a zatial ziaden...tak neviem🙂
ale aj vtedy toho bolo malo, pyzamo, zupan /ja som vyuzila som bola na sukromnej izbe tak som sa valala v pyzame azupane ale videla som baby co boli na nromalnych izbach a oni chodili stravovat sa ci do bufetu ci za navstevou oblecene v teplakovych supravach, alebo domacich uboroch dokonca som videla extra caje v rifliach nahodene s dokonalym makeupom:D:D:D:D aj teraz ked som chodievala pozreit svagrinu co caka dvojky tak v pyzame nebol asi nikto...tak mam dilemu🙂
ale pritom lekari si vyzaduju noomov na cestu dcnu koselu a bez nohaviciek ked pridu na vizitu to som si ista....
hm...
a pre babatko som nepotrebovala absolutne nic, vsetko dali, az na cestu domov manzel priniesol...
ale vravim tri roky su tri roky to sa vsetko moze zmenitL:D

ak zacnu chodit poslickovia budete to citit, je to nieco podobne menstruacnym krcom ci bolestaim ako to poznate🙂 a ak ich necitite tak sa teste🙂 nie je to velmi prijemne a v case ak zacnu chodit je potrebne oddychovat, ak pridu skor a su pricaste tak lekar predpise magnezium ja som pred mesiacom mala prikaz brat tri krat denne tak si viete predstavit:D