icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

weverka11
5. okt 2010

@bamarama82 jáj to si myslela? to je taky taky balonik, strcis si ho do susky a nafukujes a po nafuknuti vytlacis 😀 a tym sa ti precvicuju svaly a roztahuje hradza. Baby potom nemaju nastrihy, alebo ked tak ovela mensie.. Je tu na MK o tom tema, ale ja som to pozerala na nete. skus si to vyhladat... Lenze uz je toho tolko, ze ten porod by ma vysiel fakt na 500 eur takto...

bamarama82
5. okt 2010

@weverka11 tak to je zas nejaky vymysel...ja som citala ze ani pri velkej potrebe sa nema tlacit, ani pri zapche, ze to nie je dobre... takze ani balonik by som radsej netlacila. ale ze hradzu je dobre si natierat a masirovat olejcekom...

mikailla
5. okt 2010

@cistko - dakujem za popis, fakt ma to zaujima citat. Tak si bola taka unavena,no teda ziadne silne emocie nebudem ocakavat ako vo filme 😉 ale inak uznam,ze ked ma zena uz jeden porod za sebou a vie co ju caka ze je to (mozno?) tazsie rodit zas.... uz vies aka to bude priblizne bolest a jedno s druhym.... O lade este nikto nic nespominal, lad ti dali akoze na brucho alebo tam dole ? Tak s hojenim si to nemala lahke ☹ takze na sex si asi ani nepomyslela co.

@weverka11 - 😀 😀 vsetky sedime a kukame tam dole ako to vyzera 😀 😀 nie ja si vezmem vecer do sprchy,lebo moj drahy sa vie naramne nasmiat na tom,ako ju chudinu vzdy doriadim strojcekom 😀 kadejako...........

weverka11
5. okt 2010

@mikailla to su zostrihy, co?? normalne avantgarda 😀 len tomu spravit zelený melír a mozes ist na punkový koncert 😀

bamarama82
5. okt 2010

vy ste zvery baby!!!

mikailla
5. okt 2010

@bamarama82 - teda to sme zvery 😀 😀 😀
@weverka11 - Co punkovy koncert to uz je na zalozenie galerie,len fotografa treba 🙂 som pred vcerom bola asi hodinu v sprche doslova a trapila som sa s nou ze do hladka 😀 😀 😀 nuz vysla som von a vravym drahemu vidis ako som sa natrapila a on na to smiech ze to co je, tak som vzala zrcadko a nic humornejsie som nevidela !!!! ani keby som chcela naschval toto vystruhat nevystruham

mikailla
5. okt 2010

Inak o tych balonikoch som nepocula 😕 😕 aka som nevzdelana 😅 ja cvicim kegelove a verim im,dufam,ze ma nesklamu........ 😔 😔

sofhia
5. okt 2010

@bamarama82 este stale robis??? no my mame cez 20 poharov, a zial Bohu vdaka tomu, ze manzelikovi sa nechce piplat a umyvat pohare z majonezy, a vdaka mojmu noseniu mocu dokimu, ...tak malych sme mali malinko.
ale to nam bude urcite stacit.
zatial dufam, ze budem kojit, a vraj kojene deti sa dokrmuju az od pol roka, a to uz bude aj maj...
robis aj ine vyzivy? / myslim napr. mrkvove.../

jeeej to uz ste vazne zbalene? ja bud. tyzden, ked mi zacina materska si idem dokopit plienky pre drobca,a pre seba tie gatky, tampony, vlozky, ...ja v tej kojeneckej koseli spavam odkedy som tehu 🙂 segra bola aktivna a kupila mi este v marci na meniny taku fajnu... manzel sa na nej vzdy bavi.

odkial mate stahovacie gatky po porode? v lekarni som videla len tie jednorazovky.

weverka11
5. okt 2010

@mikailla musim tie kegelove pozriet aj ja, mas nejaky link?
Inak ja som si dodr...la autosedačku!!!! ja som taká ťapa!!! nepačili sa mi na nej tie nalepky, co su tam tie varovania a tak, tak som ich odlepila, lenze to islo zle a doskrkala som ju! Muz ma dorazí ked to uvidí, akoze neni to uplne strasne vidiet, ale ja uz to vidím 😖

bamarama82
5. okt 2010

@sofhia ja som este dorobila asi z 15kg, ale to vyslo len par poharikov...a my to postupne aj odjedame lebo nam to chuti... a este mam dva kybliky na terase... ale nemam pohariky

sofhia
5. okt 2010

dievcata pocula som super typ co sa tyka hojenia - vraj 2 tyzdne pred porodom uzivat homeopatikum Arniku, z lekarne. vraj aj vy aj babetko - pupcek sa super zahoji.
povedala mi to sefka...a uz to poradila viacerym, ktori si to nevedeli vynachvalit.

+ pocula som taky typ, ze do vybavicky si zabalit aj koleso na plavanie a na tom sediet...ale zatial ho nemam. 😀

sofhia
5. okt 2010

@bamarama82 to o tom natierani hradze mas z akeho zdroja? mala by som si spisat na zajtra asi cely zoznam pre lekara...boze ked on sa na mne niekedy smeje, ze odkial to mam...tie veci...

mikailla
5. okt 2010

@weverka11 - tu je to celkom dobre popisane: http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=586
to nevadi hlavne ze je autosedacka funkcna 😉 😉

bamarama82
5. okt 2010

@sofhia jezisko neviem kde som to vzala uz...

sofhia
5. okt 2010

@bamarama82 aj to praktizuje? ja sa stale spolieham na matersku - budem cvicit...budem sa zdravsie stravovat / to viete, v praci mam stres...a sladke to isti. 😉

@mikailla aj pozeras na videach dake porody? inak par kamosiek mi rodilo v UK a nestazovali sa. jezisi jedna prvorodicka mala taky super porod, ze na upokojenie jej stacil paralen 😉 ani nechcela ist do nemocnice, ze to nemozu byt porodne bolesti, cchela rodit do vody, no nestihla to. sa smiala, ze ju vsetci strasili, strasne sa bala,a mali jej uz vyvolavat porod, lebo jej odtekala voda, ci co...a mala sa asi zlakla, a tak sa rutila von, ze to bola uplna rychlovka.
radsej stale naivne dufam, a modlim sa, ze to bude rychlejsie ako moja mama, ktorej zacali kontrakcie v piatok vecer, a narodili sme sa obe aj ja aj segra po 5 rokoch v nedelu o 7 rano.

weverka11
5. okt 2010

@mikailla ooooo to je príjemné 😀 😀

mikailla
5. okt 2010

@sofhia - pozeram videa do vody a co som videla tak sa mi to zdalo hnusne,ze zeny lezali v krvy a tu v UK sa nerobi klistir tak som si myslela ze to je hnusne plavat medzi "hovienkami" 😨 😨 ale Slovenky co rodili do vody tu v UK si to veelmi vychvaluju..... ze to vobec nebol taky humus ako sa zda,jedna dokonca nemala ani kvapu krvi 😅 😅

@weverka11 - 😀 😀 😀 😀 😀 umrem asi z Teba 😀 😀 co je prijemne cvicis tie cviky ? ja mam pri nich pocit ze vypadne daco zo spodu ......

weverka11
5. okt 2010

@mikailla nooo skušala som to 😀 ja som zas musela ist hnet cikat 😀 inak aj to je dobré, ked sa ciká, má sa prerušovať prúd moču, aj to svalom pomaha. A nam este sestricka hovorila, ze ked stojime, mame si prekrizit nohy a tiez sa sustredit na to panvové dno a svaly a stahovat a uvolnovat - to je podobné, akurat si necvrknes 😀

jenta
5. okt 2010

no baby, práve som si prečítala tri stránky, čo ste zaplnili od včera a skoro som si cvrkla jak som sa smiala 😀

@sofhia o tej masáži hrádze je písané aj tu http://www.najmama.sk/clanok/224715/masaz-hradz... Ale stačí, keď si hodíš do googlu masáž hrádze a nájde ti toľko odkazov, že máš na celý deň o zábavu postarané 🙂

nika147
5. okt 2010

@weverka11 a ja som si myslela, že som asi jediná, čo sa mi zdá, že mi trošička viac pribrala a akoby stihla aj solárko 😀 😀 😀

ponyxx
5. okt 2010

@sofhia ty nosíš moč dokymu v pohárikoch? Mne hneď kázali kúpiť si skúmavku a tú len potom vyplachnúť horúcou vodou.

No baby aj keď som od obeda tu nebola, pekne ste si švihli 😀 . A kávu som si zaliala ešte pred čítaním MK 🙂

nika147
5. okt 2010

baby a ako ste na tom s tvrdnutím bruška?...ja mám niekedy pocit, že je to každým dňom viac a viac krát...

cistko
5. okt 2010

@mikailla ono casom na bolest clovek zabudne, ja som sa po porode zaprisahavala ze to bolo posledny krat krat🙂 plakala som ze chcem byt v buducom zivote chlap🙂 porod bolel,dlho trval,nehojila som sa, nemala som mlieko...nicnevychadzalo a prave mozno preto ze som takvelmichcela....
a po case to mizlo, ostaval len krasny pocit, prestala som stresovat, zmierila sa so situaciou a tesila sa z anjelika a uvedomovala si ze homiluje kazdy den viac a viac 😉 😉 😉 a zrazu som si uvedomila ze je z neho uz velky chlap ziadne babatko a ze to tak rychlo zletelo a prisiel ten pocit ze by som chcela o5 zazit ten pocit drzat v ruke malicky uzlicek a je to tu teda bude coskoro 😉 aj ked ja si tehotenstvo uzivam a ked is predstavim ze pravdepodobne je poslednetak mije luto ze tak skoro zletelo 😀 😀
...nie na sex som dlhonemyslela a dlho som si ho nevedela uzit lebosom sabala ze zase otehotniem 😀

heeeeeeeej ale pozor nie kazdy ma zly porod, pocula som fakt o zienkach co si to uzili, vychutanali si to, plakali od stastia a dojatia ked im dali do ruk babatko:D treba verit ze prave tennas takybude 😀 😀

ozaj a ten "lad" na podbrusko aby sa stiahla maternica a neostala taka velka, vraj treba tlacit poctivo a poriadne aj ked to nieje prijemne🙂
@sofhia a co s tou armikou???to ma zaujalo🙂

bonaquaba
5. okt 2010

@ponyxx ja pojdem na MD bud tyzden, ale uz sa tak tesssssim, a to si viem predstavit, ze to leti, ale ja nic este nemam ani pochystanedo nemocnice ani poprate veci pre male a kedy mas termin

82timka
5. okt 2010

@chiarra8 ta tomu ver ze aj ja ja najradsej uz tento vykend.

82timka
5. okt 2010

@nika147 tak to mi nieco hovor od 4 mesiaca beriem magnezium a z jednej tablety som nakoniec skoncila na 3 denne.obcas mam pocit ,ze nosim mesto bruska -futbalovu loptu.a ked niekedy maly kopne ,ta bolest stoji za to.ale ja zase mam pocit ze cim sa to blizi ku porodu ,tvrde mi menej.

chiarra8
5. okt 2010

@82timka ta tomu verim 😉 zajtra idem k Dr. tak som zvedava, co mi povie, ze kedy to cca vidi 🙂

nika147
5. okt 2010

@82timka mne práveže netvrdlo vôbec, až teraz sa nejako roztvrdlo... 😅 ale vraj je to v poriadku, aj manžel si všimol, že bruško mi nejako zišlo dole a aj ja som si všimla podľa nohavíc, že nejako schádza nižšie a nižšie 😀 a aj malú cítim poriadne a niekedy až bolestivo, včera večer, keď som už zaspávala ma tak s kolienkom buchla 😅 ...teším sa na ňu 🙂

82timka
5. okt 2010

@chiarra8 mne povedal uz pred tyzdnom,ye to vidi este na 3 tyzdne a dnes v noci som mala presne take pocity ako pri prvom synovi a dnes som vyupratovala cely dom a to tiez som spravila aj pri prvom synovi den pred porodom.tak dufam ze to nieje znamenie>>>>>>>>>>>>

82timka
5. okt 2010

@nika147 moje brusko uz tiez,kleslo riadne dole a pri niektorych pohyboch dietatka az stiskam ruky ,aby som si nezahresila.no mna zase strasne paly zaha,ci ako sa to vola a niekedy nespim koli tomu do 2 rana a sedim na stolicke a cakam kym to prejde.uz nepomaha ani soda ani burizony ani ziadne osvecene metody.tak neviem ako to este vydrzim.