icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ponyxx
6. okt 2010

kto si da kavu? 😉

cistko
6. okt 2010

@ponyxx 😀 😀 😀 😀

ponyxx
6. okt 2010

@sofhia no niektori lekari by si teda zasluzili natrieskat na zadnicu 😠

cistko
6. okt 2010

hej a ja som vcera vecer zaspavala s pocitom ze to uz mozno aj pride....citila som pohyby uz uplne v lone ako keby sa drobcek ukladal na svoje miesto a pripravoval sa....celu noc som sa budila s cudnym pocitom ze ci uz.....ked som sla cikat ale rano v pohode 😉 a cuduj sa svete zobudila ma sms od kamosky co ma termin 6/11 😀 😀 😀 namiesto na mna to prislo na nu, o tretej jej odtiekla voda, o piatej uz bola vnemocnici, o desiatej jej pichali vyvolavacku aby nebolo babatko bez vody v brusku a teraz asi rodi lebo nepise....ojooooooooooj krati sa to co?
smiala som sa ze keby to na mna pride ani vlozku nemam doma....a stav s pripravami mala podobny ako ja, neozehlene, postielka nepripravena🙂 aspon kociar ma pripraveny ja este v pivnici zabaleny 😀 😀 😀

sofhia
6. okt 2010

@cistko ja si zatial z toho priberania az taku hlavu nerobim, aj ked samozrejme ze sa nevazim s radostou / vzdy to patrilo k mojim neoblubenym cinnostiam 😉 , ale niekde som citala ze 13-15 kg je normal. inak ja som tak pribrala tusim v 7 mesiaci po 1 kg kazdy tyzden a ani som nezmenila stravovacie navyky, a predtym to islo tak krasne, nikde nic. ale vsetko mam skoro v brusku a manzel ma ukludnuje, ze ved babetko rastie...aj ked ...ked sa mu obcas stazujem, ze sa citim nemotorna ako velryba, tak mi to vrati, ked ma vidi jest kolac. 😉
no...to je na margo aj toho, co sa tu preberalo vcera - to pozeranie sa zo spodu so zrkadlom 😖 ...vraj po porode...to byva este iny pohlad. 😒

@ponyxx kolko kav denne date? mne prve 3 mesiace vobec nechutila ani kava, ani sladke, ale ked som taka otapena, tak sa mi vyslovene ziada, aj ked pijem naozaj slabucke kavy.

ponyxx
6. okt 2010

juuj tak malinke sa pomonahlalo 🙂 mna doktorko celkom potesil na pondelkovej kontrole,ze hlavicka este netlaci. A stale sa este natahuje do boku.

sofhia
6. okt 2010

@ponyxx uz ste preberali s dokym porod? no....asi vsade sa najdu aj lekari magori, co uz, inak ked si to tak vezmeme, tak je to taka praca, ze su v kuse v nemocke, ci noc, ci den, sluzba, sviatky.... a tiez su to len ludia.

ponyxx
6. okt 2010

@sofhia ja davam max 1. Ked som bola v robote tak som davala laticko a doma pijavam sladke kakavko 3v1, od turka by som sedela na zachode 😖 a toho uz ani nepijem par rokov od kedy som mavala migreny
a porod sme nepreberali...

klaudialip
6. okt 2010

Ja vsetko co som pribrala mam v brusku,pretoze kazdy mi hovori ze vyzeram dokonca schudnuta,pretoze ani tvar nemam pribratu nic.tak som rada 🙂

bamarama82
6. okt 2010

no ja rada nie som, moc sa na mna tie kila nelepia...brusko male,,,ale tak asi tam to islo tych 6,5kg len. a teraz uz mi ani nechuti, nieco zjem, hned ma zaludok rozboli, tlaci, tazko mi je.

weverka11
6. okt 2010

Ahojte kočky, ja som si dnes dala!!!! Od tretej rano hore, ako keby som si dala 2 redbulle, o desiatej, ze idem do mesta odniest tie petičné hárky a listy na poštu.... Urobitla som však chybu, išla som peši!!!!!! 😲 😲 😲 ja som hotovááááá!!! ledva sedím. Do mesta to mám tak 2 km, ale aj v meste som dosť pochodila, ešte nejaku lekaren vybavit a tak... Ty kokso ja nevládzem, bruško stvrdnuté, panvové kosti sa mi asi rozpadajú 😒 😖 😖

@klaudialip aj mne hovoria ze som schudnutá. Tiez mam asi 8 kg hore, ale tiez len v brušku... Dokonca trebars gaťky oblečiem normalne tie, čo som mala pred tehu, lebo bruško mam ešte dosť hore a v bokoch nič..

@ponyxx ježiš, keby mi ju mal kto spraviť, alebo ma aspoň dvihnúť, tak by som si tu kavičku dala...

jenta
6. okt 2010

ja som pribrala zatiaľ 8kg a to mi všetky kamošky, čo už majú detičky vravia, že nejako málo 😀 Mne sa to zdá akurát na ôsmy mesiac a vyzerá to, že 90% z toho mám v bruchu. Ale trošku sa mi vidí, že aj do tváre som pribrala.

weverka11
6. okt 2010

@jenta A čo sa týka tej petície, ani nehovor! Niektorí ludia su strasne tupí! Ja mam asi 130 podpisov, z toho 20 s por.č. a dalšich 30 bez uplnej adresy a o paličkovom písme ani nehovorím!!!!

nika147
6. okt 2010

@mikailla ja som od začiatku tehu pribrala 17kg 🙂 ale teraz za posledné dva týždňe som pribrala 4kg..nooo keď to takto pôjde ďalej, tak neviem na akej váhe sa zastavíme 😀

nika147
6. okt 2010

@weverka11 musíš sa už šetriť....ja mám tiež do mesta od domu 2km a večer som hotová..no najviac to pociťujú moje krížiky 😝 a potom na mňa manžel "kričí" , že už sa musím šetriť, dávať na seba pozor a nakoniec mi urobí takú fajnu masáž na tie moje boľavé krížiky 😉

bamarama82
6. okt 2010

@nika147 ahoj citam ze od dnes si na materskej, preco mna dal dr. 6 tyzdnov pred terminom porodu 16.11....ty mas termin tyzden predomnou 😲 a si a MD od dnes a ja od vcera

nika147
6. okt 2010

@bamarama82 pretože, keď som išla na poradňu, tak doktor tam nebol...to bolo 28.9 a tak mi sestrička povedala, nech prídem hneď v pondelok kvoli tým papierom na md...a v pondelok bolo 4.10 ale v papieroch mám od 28.9, tak mi napísal pán doktor... 🙂

ponyxx
6. okt 2010

@weverka11 tak to si odvazna tolko naraz prechodit 😉
Ja svoje dodatkove nakupy odkladam kvoli zlemu pocasiu ale kedze sa nechysta zlepsit, tak sa budem musiet uz zajtra nakopnut 😖

weverka11
6. okt 2010

konecne som sa postavila a spravila si tu kavičku 😉 mnam mnam

@ponyxx mi hovor, som povedala, ze to bolo naposledy!!!
Inak baby, mne vcera hovorila kamoska, co ma mesačneho synčeka, ze pri nom rano zaspala a zobudila sa na to, ako malý chrčí! Cely sa ogrckal, aj do nošteka a skoro sa zadusil ☹ ja mam z tohto strasný strach! 😲 Povedala, ze este ze mala tu odsavačku na sopliky pripojitelnu na vysavač! porad som ju bola kupit! Mne sa to zdá síce take blbe v noci trebars vytahovat vysavač a hučat s nim pri babatku, ale zevraj to je fakt super.

peha81
6. okt 2010

caute kočky,,tak ja už mám kávičku tiež za sebou 🙂 dnes som bola na poradni,,ja som už pribrala 15kg, ale tiež to mam všetko v brušku,,aj doki sa ma pýtal, že koľko som pribrala ale nič nepovedal, tak je to asi ok,,,
dnes mi malinkého nepozeral, počuvali sme iba srdiečko, ktoré bije ako zvon 😵 ,,že mi ho pomerá budúci týžden, tak som zvedavá,,,,bože a kukal ma odspodu, tak inokedy ok ale kam mi až dneska strčil prsty,,fúú,,dnes teda nič moc,,ale že všetko je v poriadku a som zavretá,,že mám vydržať ešte aspon 2 týždne,,že bábetká sa považujú za dozreté od toho 38tt,,,hh, no šak ja vydržím,,len či vydrží malý 😀 ,,a že mám brať magnézium,,takže odnes začínam
a bola som dnes v lekárni a v drogérke konečne dačo pokúpiť,,no som ľahšia o poriadnu kôpku eur,,a to ešte nemám všetko 😅 no ale čo..nenavyberáme si

@weverka11 ani nestraš,,to si ani neviem predstaviť,,,ja budem mať iba tú obyčajnú odsávačku soplíkov,,mne to príde čudné ťahať bábetku soplíky cez vysávač,,šak mu vytiahnem aj mozog z hlavičky 😅

weverka11
6. okt 2010

@peha81 no ja som sa jej tiez na to pytala, ci mu to aj mozog nevytiahne ale hovorila, ze to je tak nejak vymyslené, ze mi to ukáze ked k nej dojdem... Ona si to nevie vynachvalit. Aj ja mam tu malu balonikovu, ale ona hovorila ze ta je uplne na prt.. Mi hovor o peniazoch.. Dnes v lekarni len tu odsavačku, 60% lieh a paličky do uška pre mimi a 20 eur v prdeli. Sory, este obal na dudlik som kupila...

nika147
6. okt 2010

@peha81 ahoj, máme rovnaký termín pôrodu 🙂 aj mne sesternica povedala, že nech si kúpim tú odsávačku čo je na vysávač, že je to super, nevie si to vynachváliť...hoci susedia nechápali či je až taká poriadku milovná, keď v noci vytiahla vysávač, ale že je to super.. 😉

nika147
6. okt 2010

ozaj, už ste niektoré boli na tie prietoky???? aké je to vyšetrenie?

peha81
6. okt 2010

@nika147 mne prietoky robil pred 2 týzdnami,,nie je to nic,,iba ked ti robí ultrazvuk tak si tam nájde pupočníkovú šnúru a dáko to odklikne a potom mu nebehne graf, že ako ide výživa malému,,vyzerá to ako ten graf ked sa robí ako ti bije srdce,,tie vlnky 😅 aspon mne to takto robil,,takze ziadna zmena vo vyšetrení

majulienka333
6. okt 2010

@peha81 🙂 Ahoj aj ja som dnes bola na poradni, sice aj vcera, ale kedze som mala vysoky tlak, tak ma hned doktorka objednala na dnes na prvu poradnu uz do nemocky 😖 tak som tam dnes vtrhla ako velka voda, ze co teda, ze dufam, ze nebudem uz rodit 😲 ale skoncilo to chvala Bohu tiez len s tym magneziom a ze na buduci tyzden uvidime, tak dufam uvidime nieco pozitivne 🙂

@weverka11 manzel tiez kupil tu odsavacku na vysavac, tiez nam poradila kamoska, ale sme videli aj ako s tym narabala, jej mala ma sice uz rok a pol, uz je aj rozumna a vobec sa toho ani neboji, ona mala tiez na zaciatku klasicku, ale priznala, ze sa natrpila aj malu potrapila, ze je to ovela jednoduchsie s tou vysavacovou...no len fakt ten vysavac bude spat asi s nami v izbe 😀

weverka11
6. okt 2010

milujem teplú vodu... Nalozila som sa do vane, no teda vaničky, lebo my máme taky ten vacsí spr. kút s hlbokou vaničkou a hnila som tam pomaly pol hodinku... inak zasmiali by ste sa, keby ste ma tam videli, vyzeram jak vorvan, som tam taka poskrčana, iba pupek mam nad hladinou 😀 muz sa vzdycky na mne smeje, ze raz mi tam vznikne podtlak, lebo sa tam nacpem jak zátka, a uz sa odtial nedostanem, ze sa tam vcucnem 😀

camilla_1
6. okt 2010

Uvazuje niektora o epiduralke? 😕

mikailla
6. okt 2010

@weverka11 - zavidiiiim 😔 😔 ja sa po porode tesim najviac na teplu vanu. Neviem ako na SR ale tu je zakaz kupat sa tehotnym zenam v teplej vode,koli uvolneniu svalstva a predcasneho porodu a taaaaaaaak by som si prasla moje ubolene ☹ ☹ ☹ ☹

peha81
6. okt 2010

ja mám takú odsávačku, ešte od segry,,nie tú balonikovú, ale takú že je taká nádobka a z nej idú dve hadičky,,jedna hadička ide bábu do nošteka a tou druhou sa tahá vzduch ústami a soplíky idú do tej nádobky 😅 neviem či to niektorá poznáte 😕

@camilla_1 ja áno,,dnes som sa pýtala na to dr.,,musím si to ist vybavit do nemocky, tak idem bud v piatok alebo buduci tyzden dakedy, bo tam robia osobitne vyšetrenie a odbery,,,aj ked potajme budem dúfat, že mi ju nebudú musieť pichnút, ze budem mat lahký pôrod,,ale radsej byť pripravená

mikailla
6. okt 2010

Inak to ste nepopriberali vela zeny 😀 😀 😀 ja nemozem povedat ze to mam v brusku,ja som dokonca uz musela aj prstene s prstov popresuvat 😅 😅