icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

kraviatko
10. okt 2010

@ponyxx no ale nemysli si že som nejaký upratovací pedant 😀 😀 , ja tiež upratujem s mierou, ale keď treba tak treba 🙂

ponyxx
10. okt 2010

dievčence, čo ste kupovali na natieranie babatka? Ja sa neviem rozhodnúť, či klasický olivový olej, alebo olej od nivei alebo sebamedu, alebo...? 😅 Je ich toooľko

weverka11
10. okt 2010

jee baby, ja som teraz prišla od babky, strašne som sa prejedla 😀 parádne šnicle, koláče, torta, chlebíčky.... Teraz sa nemozem ani pohnut 😝 ani riad neumyjem, az zajtra 😀
@ponyxx ja som kupila sebamed, uvidime, ci nam bude sediet 🙂

kraviatko
10. okt 2010

@ponyxx ja ešte nič, ale idem kúpiť klasický olivový olej .... bola som s ním spokojná aj predtým, takže na také natieranie a masírovanie bábatka je podľa mňa najvhodnejší 🙂

kraviatko
10. okt 2010

@weverka11 joj akurát tlačím aj ja šnicel a zemiakový šalát, to ma bude perfektne páliť záha ☹ , ale keď mi to tak chutí 😀 😀

nika147
10. okt 2010

ahojte babulky, ako sa máte? my máme za sebou náročný víkend...včera sme dávali s manželom plavajúcu podlahu do spálne....no nakoniec si to doniesli moje krížiky ☹ ale teplá sprcha parádne pohladkala moje boľavé krížiky 😉 a dnes som sa taaaaak veeeľmi prejedla, mamka nás vykŕmila 🙂 a zajtra ma čaká ešte kúpiť skriňu pre bambulku a poskladať ju 😉
a vy aký máte za sebou víkend? ...už musíme troška viac oddychovať, cítim na sebe, že už toľko nevládzem ako som vládala 😝
a na natieranie babatka na zadoček nivea a na celé telíčko aviril olej 🙂

weverka11
10. okt 2010

@kraviatko my sme mali síce s ryzou, ale aj tak boli parádne, celé som to zaliala slivkovým kompotom, spravila z toho taku gebuzinu, ale neni nad to 😀 a slepaciu polievku - 2x som si prilozila - s domácimi slížikmi 😝 mna ešte záha nepálila, takže už snád ani nebude 🙂

weverka11
10. okt 2010

dnes sme tu tusim vsetky prejedené 😀
@nika147 inak na aviril som uplne zabudla, ale urcite ho kupim, lebo milujem jeho vonu...

nika147
10. okt 2010

@weverka11 ja sa s avirilkom natieram celé tehu 🙂 lebo mne aj manželovi veeeľmi pekne vonia a nie je drahý 😉 a zatiaľ nemám striu (klop-klop-klop) takže som spokojná 🙂

weverka11
10. okt 2010

@nika147 to je čisto babatkovska vôna 🙂 Ani ja nemam ani jednu striu a natieram sa tak kazdy druhy den normalnym tel. mlieckom, tiez som rada, strasne som sa strii bala, kedze v puberte sa mi velmi popraskali prsia ☹ chvala bohu, teraz zatial ani jedna 🙂 uz to snad tak aj dobojujem

nika147
10. okt 2010

@weverka11 tak tak, ako hovoríš, čisto babatkovská vôňa....nooo, dúfam, že som nezariekla a že nejako dobojujeme s tými striami, na to ako som vyzerala pred otehotnením, tak sa aj veeeľmi čudujem, že zatiaľ nemám strie a dúfam, že už ani nebudem 🙂

kraviatko
10. okt 2010

@weverka11 bože ako ti závidím, keď nevieš čo je to pálenie záhy, včera večer keď som si išla ľahnúť som po 10 minútach musela vstať a sedela som asi polhodinku na posteli čo som nemohla ani prehltať tak mi horelo hrdlo .... fúúúúúúj ☹

weverka11
10. okt 2010

jeeej, idem pozriet foto, co mi vcera robili, zevraj su krasne, tak som zvedavááááá

weverka11
10. okt 2010

@kraviatko tak ja mam zas ine neduhy. uz mesiac mavam stahy a tlaky v panve, niekedy dost neprijemne a strasne zle spávam asi od siesteho mesiaca, takze mavam unavové depky potom... Ale záha nič, ja som to nemala nikdy... No ale teraz som zjedla dost vlašských orechov a celá pusa sa mi vyhádzala ☹

kraviatko
10. okt 2010

@weverka11 no ja som spávala celkom dobre až do teraz, asi tak 2 dni dozadu už veru spím len ako tak najprv na jednom boku tak hodinku, dve, potom otočka na druhý, kým zaspím ubehne nejaký čas, lebo myšlienky prúdia mojou hlavou ... a tak až do rána .... no ale keďže som na materskej tak si vždy po obede na hodinku pospím 😀 , aspoň niečo ....

kraviatko
10. okt 2010

dnes mi prišla poštou obálka s letákom o DIANATAL pôrodníckom géle, počuli ste už o tom ? alebo viete niektorá od iných mamičiek nejaké skúsenosti s ním ?

majulienka333
10. okt 2010

@ponyxx ja som kupila niveu, od obruskov az po kremik proti chladu a vetriu, ale zo vsetkeho po jednom kuse, ze ci mu to bude vyhovovat 🙂

peha81
10. okt 2010

@ponyxx ja idem kupovat klasicky olivový olej z lekárne,,ten mam odporucený,,a zatial mam sudocrem na ritku,,inak nic,,uvidim čo budeme potrebovat,,aj kupat chcem iba v cistej vode
@kraviatko mne to prislo minulý týzden, aj som sa na to pytala dr.,,no ide v podstate iba o to ze ti to pomôze lahsie vytlacit bábo, kedze to bude klzavé,,ale od bolestí ti to nepomôze,,ide v podtate o taký princím ako ked si nevies dat prsten dole z prsta tak si ho namazes kremom alebo olejom a ide to lahsie,,,zbavís sa trecích plôch,,,a tiez som pocula ze skôr je to len reklamny tah,,a stojí to cca 100e,,,,ja radsej investujem do epiduralky

kočky, koľko tých nepremokavých podložiek pod seba a bábo ste kupovali do nemocky,,neviem kolko ich mam zobrat,,, u nas v lekarni to zevraj predavaju na kusy,,hm? a aký majú rozmer? ja som videla nieco podobne v DM-drogerie, ale tam mali rozmer len 60x60cm,,a to mi pride dost málo

kraviatko
10. okt 2010

@peha81 no ja som kúpila tie podložky v DM ke , neviem či sú aj väčšie rozmery, ja si myslím že to stačí .... a mám jeden balík ... adik za info o tom gele.... cena je tam dosť vysoká to so zistila na nete že tak ako si písala, a u nás v nemocke stojí epi 134 eur ....

no ja idem tiež kúpiť olivový ako som písala, a mám zatiaľ mydlo bupi s olivovým olejom klasické detské, sudorcrem ... a a a už asi nič ....

weverka11
10. okt 2010

@kraviatko mne akurat pisala kamoska, ze mi po muzovi posle tie podlozky, lebo ona vyuzila iba jednu v ten prvy den poporode a ostatne jej zostali.

nika147
10. okt 2010

tak ja takisto neviem čo je to pálenie záhy-no neviem aká to je bolesť a čo sa týka toho spania, tiež to mám už komplikované, zo začiatku som dobre spávala, v 7-8mesiaci som trpela doslova a dopísmena nespavosťou, to som sa zobudila ráno o druhej a už som nespala do takej ôsmej a teraz ma začali veeeľmi pobolievať krížiky a ešte k tomu sa pridalo tvrdnutie bruška, čo mi začalo asi tak pred dvoma týždňami, čo som do vtedy nemala a mávam to niekedy aj 10krát za deň, je to dosť nepríjemný pocit, za každým musím ísť cikať 😒

kraviatko
10. okt 2010

@weverka11 no šak tie podložky môžeš využiť pri prebaľovaní ... ak máš pultík tak si to tam dáš a bábatko prebalíš ak by sa náhodou ešte pocikalo, alebo bolo pokakané aby si si nezamazala podložku alebo ak budeš prebalovať v postieľke čo je môj príprad lebo pultík nemám, keďže mám stiesnený priestor a nemám ho kam dať ...

jenta
10. okt 2010

@peha81 ja mám tie prebalovacie podložky z Lidlu a tie použijem aj pod seba do pôrodnice. Je to tiež rozmer 60x60 tuším, ale tak hádam to bude stačiť 🙂
Čo sa toho oleja týka, tak tiež mám olivový olejček, ale mám aj Johnson´s detský olej, ktorý som používala ja niekedy. Na zadoček máme sudocream, vraj je super 😉
Baby ja som mala v piatok a v sobotu nejakú upratovaciu náladu. V piatok som si poriadila celý byt. V sobotu mi mm dal preč z balkóna koberec (takú tú umelú trávu), tak som kolenačkovala po balkóne, ešte teraz ma kolená bolia 😀
A o desiatej večer sa mi nedalo obležať pri telke, tak som si išla žehliť 🙂 A kúpila som tu na bazáriku dupačky a dve mikinky, tak som taká spokojná so sebou, že až 😀

peha81
10. okt 2010

@jenta ak ta este drží upratovacia mánia tak dojdi upratat aj mne 😀 ,,ja som celý víkend oddychovala 😝

mikailla
10. okt 2010

Ahojte baby, tak cez vikend to tu uz tak nefici 😉 kazdy asi "uziva" upratovanie, ja teda mam co dohanat ked pocas tyzdna vela nespravym pocas toho ked drahy cely den spi po nocnej..... 😎

Inak to je hrozne ze Slovenske nemocnice nemaju na tie podlozky do nemocnici 😒 😒 za chvilu aby si clovek aj paplony nosil....... 😔 😔

K tej fotke,noo dala som ju prec, mam obdobie kedy sa mi ziadna nepaci 😎 😎 ale cakam @weverka11 na tvoje profi foto 😉 😉

weverka11
10. okt 2010

@mikailla ahoj, uz mam 3 v albume 🙂 ale zajtra budem mat vsetky, uz sa teším, na to, že som na nich ja, tak su parádne 😎 síce som uz na nich ako hroch, keby sme ich robili pred mesiacom, boli by ovela lepsie, ale pamiatka bude 😝

jenta
10. okt 2010

@mikailla no ja si musím doniesť do pôrodnice aj pohár a príbor 😒
@peha81 pošli adresu, nabudúce keď ma to chytí, tak prídem 😀 Ale včera večer som už mala dosť. Ledva som sa z gauča zgúlala, keď som išla spať, tak ma všetko bolelo. Ale spala som teda vynikajúco 😉

jenta
10. okt 2010

@weverka11 krásne sú tie fotečky, si krásna maminka-čakateľka 🙂 potom daj vedieť, keď dáš tie ďalšie do albumu.

weverka11
10. okt 2010

@jenta pohár, príbor a ja este aj toaleťák 😝
@mikailla inak ja uz som rozmyslala, ci ta to uz nechmatlo, ked si tu vcera nebola 😀