icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

mikailla
10. okt 2010

@weverka11 kraaaaasna si !!! naozaj Ti veelmi pristane tehulkovanie ! 😵 😵 aj fotograf to pekne urobil ale na to treba mat aj talent 😀 tiez som lutovala,ze som sa nedala pred mesiacom vyfotit,ked bolo iba brusinko,teraz sa uz nepacim sama sebe 😉

weverka11
10. okt 2010

@mikailla @jenta jééé baby dakujem, to poteší, lebo aj ja sa teraz uz necitim velmi dobre. uz som aj pribrala v tvári a rukách, prsia sa mi strááásne zvacsili, takze tiez uz mam pocit, ze sa sebe nepacim. preto som mala aj z toho fotenia taky stres 🙂 ale manzel mi celý den rozprava aka som na tych foto pekná, ze jak modelka, tak mam hned lepsiu naladu. A rodina u babky mi tiez hovorili, jak mi to svedčí lebo tam boli zvyknutí ze zeny v nasej rodine pribrali tak po 20 a viac kilo, tak im tych mojich uz 8 pripadalo nejak málo 😀 to poteší 😀 😀

mikailla
10. okt 2010

@jenta 😲 😲 zeny tak ja valim oci ... to kde sme, ved za chvilu nas pridu domov odrodit aby nemazali nemocnicne prostredie...... Ale je to smutne 😔 😔 to mate teda cestovny kufor nie ? kde inde by voslo tolko veci na 5 dni....
@weverka11 - 😀 😀 nestras 😀 aj som bola citat tu,ale som bola tak unavena este aj pisat 😉

weverka11
10. okt 2010

@mikailla aj ja som bola strasne unavena vcera, ale dnes som jak po 2 redbuloch 😀, fakt mam jeden z tych super dní, to bude tym slnieckom co dnes vyslo 😀, jé keby tak chcelo byt aspon do januara 😀

nika147
10. okt 2010

@weverka11 veľmi pekné foto si si dala urobiť na pamiatku, naozaj 🙂
babuliatko bude pyšné na svoju maminu, akú má fešandu 🙂
nám nevraveli nič, že by sme si mali priniesť so sebou tie podložky, plno iných vecí, čo sa týka hygieny a pohár, príbor

weverka11
10. okt 2010

@nika147 dakujem, kamoska mi akurat povedala ze : holka krev a mlíko 😀, veru to mlieko doslova 😀
mna to inak strasne zarazilo, ze v nemocniciach nemajú príbore 😲 Ale ked sa zamyslím nad tým, aké počerné tety hocijaké tam chodia rodit, tak sa ani nečudujem! 🙄

mikailla
10. okt 2010

@weverka11 Teba nabilo pozitivnou energiou slniecko 😀 mna nabije sneh (milujem sneh)

Teda tak v Anglicku do porodky si mam doniest,hygenicke potreby (sprchac,vlozky) a oblecko pre seba a babatko a jedlo co by mi sprijemnilo porod a dodalo energiu . Inak su na zozname nevyhnutne veci ( oblubeny vankus, hudba)

nika147
10. okt 2010

@weverka11 ono, čo sa týka tých príborov, ja nie som rasistka, ale aj keby mi nepovedali, že si ho nemusím priniesť, tak len kvoli sebe by som si ten príbor priniesla 😅
..a čo sa týka toho mlieka 😀 u nás sa to nejako zastavilo 😀 ..len ma už tretí deň začali veeeeľmi veeeľmi svrbieť bradavky, neviem prečo ☹ a sprchujem sa s čistou vodou, bez spr.gélu a mydla a nepoužívam žiadne aromatické krémy, len toho avirilka 🙂 ...neviem z čoho ma to tak svrbí..

jenta
10. okt 2010

@mikailla no ja mám zbalenú veľkú cestovnú tašku. Ešte tam je trošinku miesta, ale to je tak na tie hygienické potreby, čo budem baliť až keď to na mňa príde. A vecičky pre malého na oblečenie na cestu z pôrodnice mi donesie až manžel potom, lebo keby som ich mala brať, tak musím hádam aj druhú tašku si nachystať 😀
@nika147 tie podložky ti nikde neprikážu si zobrať, ale je to pre tvoje dobro, aby si nemusela ležať na špinavej plachte bohvie ako dlho, kým ti ju vymenia 🙂

weverka11
10. okt 2010

@mikailla akoze co ti mam povedat, nase nemocnice stoja za ...... ved uz rozum sa pozastavuje nad tym, ked svagrova teraz bola v tretom mesiaci v nem. na rizikovom a vies aku mala stravu ako tehotna mamicka??? na ranajky suchu vianočku, potom hnusný segedín sama múka a tlsté maso a na olovrant suchý rozok - ani maslo jej nedali... Vecera maso na kmíne a zlepená ryza.... Akoze toto je strava pre buducu mamicku, ktorá potrebuje ziviny pre seba a babatko????? Este ze sme jej my nosili aj jedlo aj ovocie, lebo bola stale hladna... tak toto je uz smutné 🙄

nika147
10. okt 2010

@jenta aha, tak to ma nenapadlo 😕 ale videla som ich v lidli, tak si kupim ....ja tiež som si dnes priniesla od mamky cestovnú tašku, lebo tie veci do pôrodnice mám v dvoch igelitkách a ešte mi tam treba pribaliť plienky a župan a ďalšie veci 😅 a veci pre malú tiež už mám pripravené a odložené, aj manželovi som ukázala, kde sú, aby vedel potom čo mi má priniesť, aby to chudák potom nebalil, nevedela by som si predstaviť, čo by mi tam pre ňu priniesol 😅

weverka11
10. okt 2010

@nika147 no u mna to zatial vyzera tak, ze namiesto prs mam zasobaren mlieka pre prípad atomoveho poplachu pre vsetky detičky v senici 😀 a ja som zbalená do velkej futbalovej cestovky a to tam nemam veci pre mimi, tie tiez prinesie manzel. dufam ze to nedopadne jak s tou mojou kamoskou, ze jej muz namiesto autosedačky priniesol v auguste zimný overal pre mimi 😀

nika147
10. okt 2010

@weverka11 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

peha81
10. okt 2010

@nika147 a v lidli tie podložky mavajú bežne,,či je teraz iba dáka akcia? a nevies ake majú rozmer? 😕

jenta
10. okt 2010

@weverka11 😀 😀 😀 som sa pobavila 😀 😀 😀
@nika147 nemysli si, ja to budem musieť tomu môjmu tiež nachystať všetko, lebo radšej nechcem vedieť, čo by mu chúďatku doniesol 😝 😀

weverka11
10. okt 2010

😀 😀 😀 😀 ja som sa zasmiala teraz!!! 😀 moj muz a moj pes zaspali vedla seba v rovnakej polohe 😀 na chrbte, ruky nohy roztiahnuté 😀 skoda ze nemam doma foťák, to by bolo na nobelovu cenu 😀 😀 😀

mikailla
10. okt 2010

Tak to sa teda necudujem,ze potrebujete velke cestovne tasky... 😖 Ako mozno ze ten pribor by sa hnusil viacero ludom,no napriklad v nemoc.bufetoch sa dava umely,proti takemu nic nemam,alebo ked musim uz s takym priborom jest si ho umyjem a vylestim, zda sa mi blbe este pomedzi tie starosti si zatazovat hlavu s tymto 😔 😔
@weverka11 - no chuda zena, este pocas prvych mesiacov kedy je zaludok na tom biedne jej toto dali jest ☹ smutne

majulienka333
10. okt 2010

@mikailla jaj tak tu aspon tie podlozky v BA vraj davaju, ale ze teda ti daju jednu na den, no a teda ze to urcite nestaci, ale to tiez som len pocula tak neviem ze ci je to pravda, ja si pre istotu radsej kupim.

dnes som uz kupila tie poporodne vlozky konecne, tak zas nieco zo zoznamu mozem vyskrtnut, ale samozrejme, ze na podlozky som zabudla 🙄

k tej taske, som rada ze nie som sama co bali tolko veci ze ma pocit, ze na 2 tyzdnovu dovolenku, ja tu len furt nieco pribalujem, muz na mna pozera, ze co to vsetko tam taham, ze ci ma k porodu stahovaka volat alebo ako 😀

jenta
10. okt 2010

@majulienka333 veď on sa tvoj muž dosmeje, keď to na teba príde a bude musieť tú tašku vláčiť 😀
@mikailla no ten príbor by som si asi aj tak zobrala vlastný, len tak pre istotu 😉 Ale niektoré veci ozaj ostáva rozum stáť. Napríklad ten toaletný papier, alebo viem, že do niektorých nemocníc si pacienti musia na plánovaný zákrok doniesť obliečky a plachty na postel, lebo tie erárne sú v katastrofálnom stave 😒

majulienka333
10. okt 2010

@jenta 🙂 sak to, on to ale aj tak vobec nechape, ze co a naco, u nich si do nemocnice nemusis fakt brat nic, beries seba a porodne bolesti 😀
obliecky??? 😖 este ze postel netreba brat...to uz by bolo fakt na toho stahovaka ☹

mikailla
10. okt 2010

@jenta takze to ked si beriete pribor,asi si musite aj jar na umytie a utierku na utretie??? 😕 😕 zacinam rozmyslat ze si porodim v UK aj druhe mimi 😀 😀 ale nie vsak ved to zas nie je tak podstatne.... len je smutne ze slovenske zdravotnictvo je tak slabo vybavene....
@majulienka333 😀 😀 😀 stahovaka 😀

weverka11
10. okt 2010

@majulienka333 no, oni by boli tusim aj radi, keby si si uz aj to babo doniesla, alebo ked uz sme pri tom, ved doma mame aj príbory, aj toaletáky, odrodme si to doma a je... Ved aj pupocnú snuru prestrihne tatino....

majulienka333
10. okt 2010

@weverka11
@mikailla no baby a to moj muz prosim pekne stale nechape, preco som nechcela rodit na slovensku...ale verim tomu ze po tom co zazije ak by sa nam podarilo mat druhe, ma bude prosit aby sme isli rodit mimo 😖

mikailla
10. okt 2010

@majulienka333 pisala si ze u nich si nemusis nic brat kde je to u nich ? Z kade pochadza? a kde si chcela ist rodit? ja som pocula ze vela dievcat chodi do Rakuska rodit,aj ked ani netusim ako to tam funguje.

majulienka333
10. okt 2010

@mikailla joj vies co u nich, to znamena veeeeeeeelmi daleko, on je zo saudskej 🙂 takze za horami dolami, ale bola som tam ked porodila jeho sestra, kedze porodila chlapceka dostala modru izbu 😀 dalej asi nemusim pokracovat... no hej chcela ist kamoska rodit do Rakuska, ze tam je to bezne ze dojdes a vyberies si, ze akym sposobom chces rodit a rozne polohovacie porodne boxy a tak, no ale za vsetko sa samozrejme cvaka navyse 😒 a chodit ten posledny mesiac na poradnu kazdy tyzden tam tiez nie je easy, ale ja by som tam nesla uz len kvoli tomu, ze neviem po nemecky 😒 tak neviem ako by som im vysvetlila, ze co ma kde boli...aj ked moj vreskot by iste napovedal vela 😀

jenta
10. okt 2010

@weverka11 dobrý nápad 😀 nechceš ísť robiť poradkyňu ministrovi zdravotníctva? Ten stále rozmýšla, kde by ušetril, a ty si to vyriešila 😉 😀

mikailla
10. okt 2010

@majulienka333 Saudskej...? Saudska arabia ? ci ? a on hovori slovensky ? heeh no tiez si myslim,ze vreskot by im nepovedal vela,ale ukazes prstom kde co boli a pochopili by.... rozmyslala si nad tym ze pojdes rodit tam...?

majulienka333
10. okt 2010

@mikailla hej hej saudska arabia 😉 hej rozprava po slovensky, aj po vychodnarsky 😀 musi, ale doma vacsinou rozpravame po anglicky, kedze je to pre nas oboch fakt najrychlejsie 🙂 hej tam som chcela, ale fakt ze kvoli tomu standardu, ktory u nas na sk by bol uplnym ze nadstandardom 😖 ale raz sa mozno aj tu dockame 😅

mikailla
10. okt 2010

@majulienka333 tak to klobuk dole ze vie po Slovensky 🙂 Slovencina je hrozne tazky jazyk...a zase klobuk dole,ze ty vies tak dobre po Anglicky 😉 bola si niekde von ? ci ste sa na SR stretli ? inak ak nechces voobec nemusis o tom pisat 😎

majulienka333
10. okt 2010

@mikailla ale kludne sa pytaj, mne to vobec nevadi 😉 tu sme sa stretli na sk, sme spolu studovali, uz je tu skoro 10 rokov, takze sa naucil, ale vedel uz pred tym nez som ho stretla 🙂 ja som sa anglinu naucila na kurze nebola som von, ale minuly rok som bola na mesiac za jeho sestrou v UK, trosicku potrenovat aj originalnu anglinu 😀