November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@mikailla no planujeme, ze ja len po slovensky a on len po arabsky, aby potom s rodinami mohol v pohode komunikovat...inak my niekedy hovorime takym mixom hroznym 😖 tak dufam, ze nebude mat aj dobrec z toho taky gulas 😕 a ty planujes aj anglictinu zakomponovat, ci len slovencinu? 🙂
kocky, davam typ na varenie...obcas sa tu riesi, co varit...tak z tejto web stranky zvyknem cerpat inspiraciu - konkretne vcera som robila tento super fazulovy salatik. ja salaty zboznujem...http://www.nanicmama.sk/salaty/prdkaci-salatik#...
ahojte babulky, ospravedlnujem sa, ze vam sem leziem, ak by ste niektora mala chut pozrite si link a kludne kontaktujte cez IP. dakujem g. pekny den
babule, včera večer, keď som išla spinkať....taaak mi veľmi stvrdlo naraz bruško a zároveň som mala neskutočnú bolesť v podbrušku ako keby som mala dostať tú najbolestivejšiu menštruáciu...trvalo to tak asi necelú minútu a potom sa tá bolesť pomaly uvolnila...bolo to veeeľmi bolestivé ☹ zajtra mám poradňu, tak sa opýtam doktora, čo to mohlo byť...
@nika147 beries magnezium? dava odpcinut maternici pred porodom..ako pise scrabble, pokial sa nestupnuju, neopakuju v intervaloch je to OK..
@e.l.i.e.n.k.a a po magneziu by malo brusko zmaknut? 😕 ja len ze beriem ho na tlak a netvrdne mi brusko zas az tak casto, ale ked stvrdne je to riadny beton, ale od magnezia mi nezmakne ☹
@majulienka333 lenze to brusko tvrdne tym, ze pracuje maternica, preto lekari na "skore" tvrdnutie bruska predpisuju magneziove tablety, ulavuje maternici, davaju do kludu a tym zmiernuje tvrdnutie bruska..
@e.l.i.e.n.k.a aha, nooo, magnezium beriem, keď nezabudnem... tá bolesť sa nestupňovala a ani neopakovala, tak je to oka .....oh, mám neskutočný strach z pôrodu, len nech všetko dopadne tak ako má 🙂 a bude to super
@sofhia tie podložky majú pri plienkach a sú v takom balení ako plienky...aspoň ja som si zo začiatku myslela, že sú to plienky, pokiaľ som to nevzala do rúk a neprečítala, že prebalovacie podložky, ale neviem koľko ich je v jednom balení, ale myslím si, že určite postačí na pobyt v pôrodnici 😉
@nika147 tak si davaj pozor, ja budem brat magnezko do 38 TT..ked som bola v piatok na poradni a robili monitorning srdiecka drobceka, zaznamenavaju aj pohyby maternice, normalne je vidiet, ako pracuje, vraj sa uz pripravuje na porod, z ktoreho mam aj ja strach..baby uz sa nam to nezadrzatelne blizi..
@majulienka333 tak to bude super ked budete kazdy svojim jazykom na drobca hovorit, kazdy odporuca ze najlepsie je hovorit viacerimi,no ja by som sa asi tiez bala,ze bude domotany drobec 😀 ja sa nechystam anglinu zapojit ku drobcovi,ked bude uz starsie,tak by som chcela rozpravky v Angline pustat.A chodis aj na dovolenky ku manzelovi do krajiny?
dievcence kolko kupujete na zaciatok jednorazovych plienok?
citala som diskusiu ohladom vhodnosti znaciek, a je to komplikovane, lebo kazdemu babetku vyhovuje nieco ine. tak ja som na zaciatok kupila 24 ks balenie Tescovych, ze ak budu dobre, dokupime, ak nie....tak kupime ine. boli na ne celkom dobre referencie, vacsine drobcov vyhovovali.
akurat ze som citala zoznam co do nemocky, a tam bolo ze na den pre dieta 10 ks jednoraz. plienok...no ak by som nebodaj bola ci uz po cisaraku, alebo so zltackou tam tyzden...tak...no neviem si predstavit manzela kupovat tie plienky. sodoma komora...uz ja som mala co robit v Tescu, vyznat sa v tom, nie este on. ☹
dnes som bola na sono - prietoky, že všetko OK .... a cestou som v lekárni kúpila ten lieh aj olivový olej 😀 , tak postupne vyškrtávam zoznam 😎
@mikailla 😎sledujem kamoskynu dceru, lebo oni rozpravaju tymto stylom, ze 2 jazyky, tak uvidim ze ako a ci bude dopletena, ale zatial jej to ide 😉 🙂 hej chodim tam na navstevy, aj oni chodia na SK, tak sa snazime na striedacku 😎
@sofhia ja som kupila tiez pampers premium care new born 1 co maju 78 kusov, akoze to som kupovala len do nemocky zatial, ze tiez uvidim ci budu vyhovovat a ked nie, tak potom kupime nieco ine...fakt je to dilema, tolko druhov a vrstiev a co ja viem coho a potom ma clovek vybrat nieco 😖 o tescovych som tiez pocula ze su fajn, ale ze treba si davat pozor ze ktore kupujes, lebo maju nejake jednovrstvove a viac a ze niektore sa zosulaju 😖 ale nepamatam, ze ktore vobec...este v DM maju babylove ale to som tiez pocula, ze jeden druh je fajn a ze ostatne sa zvyknu strasne zosulat 😒
@peha81 juuuj a tie 108 kusove to su take 1tky, akoze pre tie new born mimi??? a kde si to kupila, ja som len tie 78kusove nasla 😕
Ja mam tiez Papmers jedno velke balenie a jedno mensie je ich dokopy asi 160ks a moj drahy ze mame zasoby na pol roka 😀 😀 ved zisti ked minieme za tyzden 40-50 plienok,aj prat ma posle latkove 😀 😀 😀 😀
@majulienka333 A kamoskina mala ma kolko? ide jej to ? no sikulka 😉 😉 ja mam tu v UK znameho a ma syna na ktoreho hovori mama Portugalsky,oco Slovensky a medzi sebou hovoria Anglicky a nepacilo sa mi,ze malemu kombinuju vety typu: Give mama pusu (daj mame pusu)domotaju drobca 😒 Ale toto budete mat uplne ine,kedze bude vyrastat na SR,zaklad bude vediet. 😉 😉 ty sa aj ucis recou tvojho muza?
@sofhia tých podložiek z Lidla je 10 v balení, takže do pôrodky ti to bude určite stačiť 🙂
Ja som kupovala do pôrodnice tiež Pampersky Newborn, balenie tuším nejako okolo 40kusov. A doma máme zásoby aj pampers aj huggies. To keď boli akcie, tak sme nakúpili 😀 Ale švagrina používa tesco plienky tie zelené a vraví, že sú super. Malá sa jej zo začiatku vyhádzala na ritke, keď jej dávali pampersky, ale už je to v pohode 🙂 Ale počula som, vraj plienky Helen Harper stoja za h...o 😖
@mikailla rok a pol, takze este len teraz je v zaciatkoch, uvidime ze ako to bude neskor, no presne tak my rozpravame niekedy s muzom,ze i am in the elektricka 😀 hej hej ucim sa z casu na cas mame dni ze rozpravame len po ich, aby som si to zopakovala, lebo najlepsie sa mi to samozrejme ucilo tam, ale ked to porovnam, nie je to az take tazke ako slovencina 😀
@majulienka333 tak ty teda vies tych reci, kolko reci vies tolkokrat si clovekom 🙂 to je super. 😀 😀 😀 😀
@jenta diky, ja lidl nemam rada, a nasla som tie podlozky aj v Kauflande, a mali tam akciu aj na newbornacke pampersky, tak som sa zasa raz vysantila....akurat v lekarni mali len posledne jednorazovky, tak mi zostavaju dokupit tie, a hadam budem mat vsetko....este oprat zupan a plienky a mozem balit.
@majulienka333 aha,tak som ta oklamala 😅 nie su to new born, ale new baby, sú to 2 mini 3-6kg,, 108ks,,economy +50% je na nich este písané,,tieto som tusim kupovala v Kauflande,,mali akciu,,cely balik stál tak do 15e,,14 dačo,,ze na kus to vysla dobrá cena,,,a ani som si nevsimla,,to su vlastne 2,,myslis ze je v tom rozdiel ze ci new born alebo new baby,,ja som kukala akurat na váhu ze od 3-6kg,,a to mávajú aj tie aj tie,,tak neviem,,hádam budú dobré

@majulienka333 Tak to musite mat super,ked si aj mozte vybrat jazyk akym hovorit 😀 😀 akurat dnes bol v telke jeden cudzinec a hovoril nasou recou tak som hovorila,ze klobuk dole, naozaj sa naucit slovensky.... To tak tazky jazyk v porovnanim s Anglinou... A ako budete na drobceka hovorit? 😀 😀