icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

nika147
14. okt 2010

@sofhia tak to ti teda mohla povedať, nechápem od čoho bolo dobré, že ťa len zbytočne viav vystresovala...

peha81
14. okt 2010

@nika147 u nás to ževraj chcú vedieť aj v pôrodnici, že ku komu budeš chodiť. Ja som za dr. nebola osobne,,ale že s nou neni problém, že ma zoberie,,takze ja uz mám aj vybranú.

nika147
14. okt 2010

@peha81 veď to, že aj u nás to chcú vedieť a neviem či mám ísť za ňou alebo jej len zavolať...ide len o to, že či potom príde ona k malej, keď sa narodí alebo my budeme musieť ísť za ňou...asi jej zavolám

e.l.i.e.n.k.a
14. okt 2010

@nika147 ja som vcera volala Dr., spytala sa, ci beru deticky a sestricka ma informovala, ze staci po porode zavolat, dohodneme prvu navstevu, ze ma vezmu..nechcelo sa mi tam trepat, tak som najskor skusila volat a stacilo 🙂

peha81
14. okt 2010

bože baby čo ja som mala túto noc...som sa vrátila z wc, lahla do postele a zrazu také bolesti, v podbrušku to bolo ako pred krámamy ale začal ma po prvý krát bolieť aj podvozok. @weverka11 ty si spomínala, že to mávaš dosť často,,bože to ťa obdivujem ako to zvládaš,,ja som taký posero na bolesť,,hneď ako to začalo som si hovorila že pôrod prvý a posledný raz,,potom ze aky liek by som zjedla od bolesti,,,no a nakoniec som taka poskrúcaná zaspala. Ja neviem ako to budem zvládať tu bolesť,,este si hovorim, nech krpec minimálne týzden vydrzí, bo epidurálku mam dohodnutú vybaviť až na stredu,,tak nech to stihnem,,lebo ja bez nej asi zomrem. Ja tak neznášam bolesť ☹ 😢 😢

kraviatko
14. okt 2010

@peha81 no Ty sa akosi už ponáhľaš do práce a ešte len teraz si skončila 😀 , len si to pekne užívaj kým môžeš a uvídíš čo ako bude keď sa narodí bábo .... šak ak ho budeš mať kam dať tak prečo nie 😎

joj a čo už spomínaš Vianoce 🙂 , to je pre mňa ešte ďaleko, a nakupovanie darčekov ? , no tak to ma každoročne stojí kopec síl, kým dobre premyslím že komu čo ... no a tento rok uvidíme .... moja dcéra tá už čaká kedy Ježiško pošle letáčiky z Dráčika aby si mohla vybrať 😀

sofhia
14. okt 2010

@peha81 si ma strasne pobavila tym tvojim manzelom, ze ci to nei je v zakone. 😀 😀 naozaj super hlaska. asi by sme nemali byt take uprimne k nim obcas...aj ked ja to az tak neviem.

inak nie je to zly napad s tymi darcekmi....ani ja nemam ani vianocnu naladu, aj som myslela, ze upeceim medovniky, ale teraz som taka spomalena, ze z toho, co som si naplanovala ked som este min. tyzden sedela v praci a robila zoznam, co vsetko spravim...tak mi to ide strasne pomaly.

kraviatko
14. okt 2010

@peha81 neboj sa pôrodu, hlavne na to nemysli, a nech je bábo čo najdlhšie dnu v brušku, ja mávam už tiež takéto bolesti, to už k tomu patrí 😎

e.l.i.e.n.k.a
14. okt 2010

@pepinka79 vyvarala som dudlik a odsavacku, ale mame asi taku tvrdu vodu, ze vsetko zostalo, ako by to poprasil niekto mukou..nevadi to miminku? nepridava sa nieco do vody?

nika147
14. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a asi jej najprv zavolám a hotovo..

ženy, malá sa mi tak tlačí, že je to až bolestivé, cítim ako s nožičkami sa zaprie o moje bruško a ja potom utekám rýchlo na wc, lebo s hlavičkou mi vyvinie taký tlak dole, čo konec...dúfam, že sa tak bude tlačiť, keď bude mať prísť na svet 🙂

pepinka79
14. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a no po pravde skús sa opýtat v lekárni,či nato niečo neni,bo ja som nikdy nič nedávala ani pri prvom a nemal žiadne problémy...ozaj a netreba to dlho varit bo potom je tam viacej toho kamena 🙂

peha81
14. okt 2010

@kraviatko ved ja na pôrod ani nemyslím, to len ked príde zrazu takáto bolesť tak sa to na mna nejako nakopí a ja už len vymýšlam ako by som z toho vycúvala 😒 dokonca včera mi dr. povedal, že malý sa dáko zle stočil, ale že to neni problém, že on sa ešte stočí,,a ja teraz len dúfam, že hadam by sa ani nemusel,radsej by som isla na sekciu. ja fakt neznášam bolesť,,mne ked ide vrtať zub tak si dám pichnúť injekciu ☹
no a do práce to mám tak naplánované, aj kvôli peniažkom, bo idem buduci rok kupovať dom a aj kvôli tomu že si neviem predstaviť, že by som z roboty vypadla na 3 roky,,to by som musela asi znova študovať aby som sa do toho dostala,,mne prídu 3 roky strašne vela,,,vidím to na svojej segre, tá mala detičky hned za sebou, takze doma bola 5,5 roka a teraz by sa akurát mala vratit do roboty a uz teraz sa mi sťažuje, že ako sa jej nechce,,toto si neviem predstaviť, ze uplne nový rozbeh po tolkých rokoch.

pepinka79
14. okt 2010

@sofhia 🙂 teda ešteže ja sa zubárke teším 🙂 ale keby som tam mala zbytočne čakat tak ma to asi vytočí 😉 teda ale vidím že som na tom ešte o troška lepšie ked sa spletiem len o den 😀

pepinka79
14. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a celý čas čítam že si ten dudlík vyhrala a na koniec ked na to lepšie pozriem že vyvárala 😀 už ani nevidím dobre 😀

peha81
14. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a ked mate taku vodu, tak ja by som to skusila vyvarit v nejakej dojčenskej minerálke,,to by mohlo pomôcť,,ale to si len myslím,,ja som este nic nevyvárala 😅

e.l.i.e.n.k.a
14. okt 2010

@pepinka79 vdaka za typ, mala som to tam, neviem 5 - 10 min..lebo moja nova masazna vlozka do pouzitej odsavacky vyzera, ako by cez nu dojilo stado krav!!!

pepinka79
14. okt 2010

idem ja mojmu 3 ročnému drobcovi uvarit krupicovú kašičku 🙂 a tuším aj tomu druhému čo je ešte v brušku 😀

e.l.i.e.n.k.a
14. okt 2010

@pepinka79 to by som mohla vyhrat aj nieco vacsie, ako dudlik 😀

e.l.i.e.n.k.a
14. okt 2010

@peha81 niekedy aj ja myslim, ze keby sa neotocil dole hlavickou, tak by vyriesil dilemu, ci sekciou alebo prirodzene..kamaratka mala 2x na Antolskej vybaveny cisarak, povedala, zeby nikdy neriskovala, aby sa detom nieco stalo..viem, ze porod vydrzime, ale jedine, co by som fakt nechcela, aby drobca tahali pumpou..
vela oddychuj a nohy hore 🙂

kraviatko
14. okt 2010

@peha81 no sekcia tiež nie je bohviečo ... prvý deň alebo možno aj druhý ako komu sa hojí tá jazva nemôžeš len tak chodiť, je to vlastne operácia, ja si myslím, že prirodzený pôrod je lepší na regenráciu ako toto ... no ale nie vždy to takto dopadne, ak bábatko sa zle otočí alebo je tam iný problém ... hlavu hore, epidurál máš v pláne ... neviem či už zaplatený, tak ho použiješ, ja ho zaplatený nemám, lebo vraj tu u nás ho platíš po pôrode ak ho použiješ, takže nie dopredu .... tak uvidíme aké to bude .... prvú som rodila s epidurálkou.... lebo tiež som sa akosi bála.... no takže pôrod prebehol v pohode,,,, no mala som potom problémy keď mi epi prestala účinkovať ... neviem či to tak má byť alebo to len moje telo neznieslo... ale tie bolesti čo som mala do rána ... tak neprajem nikomu, slzy mi tiekly.... myslela som že to asi nezvládnem.... tak som poprosila sestričku aby mi dala od bolesti čípky, vyžobronila som si 2 a do rána mi to prešlo, potom to bolo už OK ....

nechcela som Ťa ale týmto nejako odstrašiť od epi.... lebo neviem aké majú baby čo už rodili skúsenosti, že keď to prestane účinkovať ... či je to všetko Ok, alebo nie .... 😎

sofhia
14. okt 2010

@kraviatko ja som pocula na EPI same chvaly, a to jedna co poznam rodila s nou pred 10 rokmi,a vobec nic jej potom nebolo, dokonca sama po 2 hodkach behala, aj sa osprchovala....aj vsetko.
asi je to tym, ze kazdeho organizmus reaguje inak.
ja by som velmi chcela EPI, tak som zvedava co mi povie lekar o tyzden. trosku ma ukludnujete zienky ked vidim, ze ani vy nemate porody poriesene. v nasej nemocke je vraj zial Epi problem, z coho som nestastna, lebo neznasam bolest.

teraz v piatok idem prvy krat na predporodnu pripravu, som zvedava ci mi to na nieco bude.

dnes sa mi snivalo, ze sa mi narodili dvojicky. aka haluz.

weverka11
14. okt 2010

Dobre ránko dievčence, tak som si dnes opať schrupla 😀 je to normálne, že čím mám bližšie termin, tym lepšie spím???? Ja to mam jakesi pomylené 😀...Ale bude to asi tým, že mi za posledné dva dni dosť kleslo bruško, takže sa cítim o dosť pohodlnejšie, aj ked WC je moj druhý domov, zjem mandarinku a vycikám liter vody 😀.....
@sofhia aj vy máte takého paradneho havina teda, sú na zjedenie 🙂 aj teraz je tu pri mne a kúše svoju ožužlanú hračku 🙂
@pepinka79 ahoj, no si predstav teda akeho ja mam citliveho manzela 😀 je vtipný tým svojím detským stresom 😀 Vy ste sa kedy brali, pozerala som svadobné fotky 🙂

kraviatko
14. okt 2010

@sofhia no veď, ako som písala, neviem aké majú mamičky popôrodné skúsenosti s EPI, lebo ja mám vééľmo zlú ☹ , no ale prežila som to zachránili ma sestričky od bolesti 🙂 , a potom na druhý deň to bolo už OK

sofhia
14. okt 2010

@kraviatko ale bolo to az take zle, ze do toho uz nejdes ? nemyslis, ze ti to pomohlo odburat stres?
napr. ta kocka, co rodila s EPI hovorila, ze ju nemuseli ani zasivat, ze vdaka Epi je telo take uvolnene, ze sa same prisposobi babetku, ze ked ju nemas ze si stiahnuta...a nepruzna. ja by som ju chcela ako istotu.

pepinka79
14. okt 2010

@weverka11 no brali sme sa na rýchlo tuším v auguste,lebo som nechcela mat ešte velké bruško,ale dátum som už tiež zabudla 😀 bože ešteže to nepočuje moj muž by mi dal že si to nepamatám 😀 ale ked nám sa okolo leta udialo strašne vela vecí a totok sme brali už len ako takú maličkú oslavičku ako medzi tolkou robotou,sme bytík ešte prerábali a tak,ale zistím si to z papierov 😀

weverka11
14. okt 2010

no nic, idem ja dat uvarit zemiacky na ten majonezovy salat 😀 nemozem sa ho dockat, pockajte aka budem vecer zdutá, jak budem nadavat, ze mi brucho tvrdne 😀 😀 😀
@e.l.i.e.n.k.a ahoj, ides dnes na predporodnu pripravu? mne by uz do toho nemalo nic prist, takze sa tesím. Ja som inak vcera vyvarala v normalnej vode a dudliky vyzeraju normalne ako predtym, ale vo vnutry tej silik. časti je kvapka vody a nejde nijak von, tak rozmyslam, ci sa to este vyparí, aby to nestuchlo... Inac mna dost udivilo, ze sa tie dudliky nedaju rozobrat, musela som ich vyvarat v celku.

peha81
14. okt 2010

@kraviatko ja epi idem vybavovat buducu stredu, bo tento týzden nemal dr. čas,,u nás stojí 150e a myslím ze sa platí dopredu,,to som este nezisťovala,,,no ja to radsej s tou epi risknem,,momentálne som v takom štádiu ze žiadna bolesť nemôze byť horšia ako tá pôrodná,,tak a ked uz bude potom tak to dáko budem musiet vydrzat,,no ved uvidíme ako to nase telá zvládnu.
@e.l.i.e.n.k.a no to by som ani ja neriskovala, aby sa malemu nieco stalo,,ved preto nejako tu sekciu nesilím,,ale malý by to mohol vyriešit za mna,,,,fuu a stou pumpou to si tiez neviem predstavit,,z toho mám tiež strach,,to radsej budem tlačiť do vyčerpania síl

weverka11
14. okt 2010

@pepinka79 tak to je super 😀 😀 😀 to si asi jediná žena, ktorá si nepamatá dátum svadby 😀 😀 my sme sa tiez brali v auguste 18.8. pred tromi rokmi

pepinka79
14. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a jáj čítam o vákuovej pumpe,no na to mám spomienky ale nie tak na tú pumpu bo tá mi už len pomohla a bola to sekundovka,takže som dakovala za nu 😒 ja už bez epiduralky nejdem ani za svet,som bez nej bola prvý raz a nikdy viacej,som odpadávala od únavy a bolesti ako ma tam nechali trápit....beriem muža ako ochranku a dozor 🙂 jo a s tou dojčenskou vodou je to dobrý nápad,dá sa aj v tom vyvárat 🙂 ale možeš aj ten vodný kamen odstránit ked to utrieš látkovou plienkou 🙂

pepinka79
14. okt 2010

@weverka11 jáj ale naozja mne čísla lietajú sem a tam a kolkokrát si aj z veku uberiem 😀 a to som mala z matiky jednotku 😀