November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
baby neopuchaju vam prsty na rukach? mne posledne 3 dni tak, ze ani prstene si nedam....teraz ku koncu, ked som si myslela, ze sa tomu vyhnem:( uz iba cakam, kedy mi zacnu opuchat aj nohy...:(
Ahojte nastávajúce maminky 🙂
ja som mala tiež termín v novembri, ale ešte v roku 2008 😉 a keďže moja dcérka vyrástla a onedlho oslávi 2 rôčky, predávame kočík. Pokiaľ by ste mali záujem, tak sa nakuknite do môjho albumu. Kočík je vo vynikajúcom stave, pretože bol používaný iba rok. Dcérka od 10-mesiacov chodí a odvtedy nám v kočíku nechcela byť.
Želám všetkým maminám zdravé bábätko a rýchly pôrod.
Aďka
V prípade záujmu mi pošlite prosím IP, ďakujem 😉
@luckaar juuuj no mne uz 2 mesiace opuchaju nohy, ale fakt ze ked ich vidim si pripadam ako keby 2 gule vedla seba boli a ruky tak v ramci normy, ale teda prstene by som uz davno nedala 😖
@jenta no ja som zatial videla v obchode najlacnejsi za 89 eur...akoze podla mna je to sice super vec, ale dost vela sa mi zdalo, tak som rozmyslala, ze z bazariku nieco, len ked vsetci pisu ake je to velmi citlive, tak aj musim vyberat tak aby som ho mohla osobne prevziat...no a to sa okruh znacne zuzil 😒
@mikailla no na mna si dako nikto nespomina 😀 ale to asi preto, ze ja som to ani nikomu zo starych kamosov neoznamila 😎 vedia to len ti, s ktorymi som v pravidelnom kontakte 🙂 , ale ja mam skor pocit, ako by bolo okolo mna na chvilku teraz take ticho a vlastne kazdy len caka, kedy uz porodim a dam im vediet 🙄
dobré ráno žienky,,,akosi nemôžem spať,,,tak to sa mi nestáva 😖 ale cítim sa už celkom vyspatá..hadam už počkám aj mm kým príde z roboty,,,tak pol hodku a potom zas zalahnem
@luckaar ja som si tiež včera všimla, že prstene mi začali byť akosi trochu tesné,,aj teraz tu ležia predo mnou, ale zatial ich natiahnem,,som zvedavá ako dlho.nohy zatial ok.
mna akurat sem-tam začala svrbieť lavá ruka a sem-tam aj cele telo,,,musim povedať dr.,,som počula že ked svrbí telo tak je niečo s pečenou,,hm,neviem,,,neviete niektorá?
dobré ráno, na tak k dcériným kiahnám sa mi v noci pridalo hrozné bolenie hrdla, mám ho ako v ohni a cítim sa dosť zle ☹ , musím ísť do lekárne po "prvú pomoc "pre mňa 😢 , dúfam, že to bude len nejaký vírus a nie začínajúca chrípka ☹
@kraviatko ☹ mozno nejake homeopatika by Ti pomohli, mne to na hrdlo vzdy zabralo, drzim palce a prajem skore uzdravenie 😉
@majulienka333 no dúfam, chcem si kúpiť to oscilo a šalviové pastilky na hrdlo, no uvidíme, teplotu zatiaľ nemám... tak dúfm, že to nebude nič vážne .... akurát sa chystám s dcérou k lekárke za tie kiahne čo sa jej vyhádzali v sobotu, teda aspoň si myslím, že sú to kiahne 😅 , lebo ju to svrbí, no a skočíme do lekárne ...
@majulienka333 čo sa týka monitoru dychu, tak ja nemám, nemala som ani pri prvej dcére, no musím priznať že som nad tým teraz rozmýšľala či do toho investovať alebo nie .... bývame v byte nie v RD, že by som nejako často nechávala bábatko samé bez dozoru pri spaní, ak by bolo napríklad na terase v RD, alebo v záhrade tak asi áno, ale keďže bude spinkať v spálni alebo na balkone, tak ho budem chodiť pozerať častejše, lebo je to len pár krokov po byte ... neviem či kúpiť alebo nie ?
@kraviatko prave to sa rozhodujem aj ja, ci to kupit, alebo nie, akoze tiez si myslim, ze nebude vela bez dozoru, ja sa skor bojim, ze ked budem velmi unavena tak tvrdo zaspim a vtedy bude ten dozor chybat 😖 no uvidime co na to povie este sponzor 😀
@majulienka333 joj, to by som chcela že tvrdo zaspať 😀 , ja spávam nielen teraz v tehu ale stále len tak slabúčko, všetko počujem, máme do spálne otvorené dvere, aby som počula dcéru, takže počujem úplne všetko, keď si troška vzdychne, alebo niečo povie zo sna 🙂 , no už som si zvykla, ale veru chcela by som si raz poriadne pospať 😀
@peha81 Ano možem ti to potvrdiť, nakolko som aj ja sledovaná pre hepatopatiu, čo som mala už v prvom tehu a teraz mam už tiež hepatalky zvýšené a tiež ma už svrtbí telo, ale naštastie len v noci a nad ranom sa škrabem 😝 ale určite to povedz gynek. nech ti pre istotu odoberie krv na hepatálky.
tak od dnes zas sama, tak budem cely den na konovi asi...vidim ze ste zas popisali, tak som vas docitala. ja budem varit asi sosovic.privarok, ten som este nerobila. aj ja som mala cely vikend nejaky citlivy, stale mi bolo do placu. tiez hned revem. moj mm pre to nema pochopenie, hned vyleti ze mi z toho tehu hrabe nacisto.
vcera bola debata o mene a myslela som, ze mame uz vybrate, a muz chce zrazu Vanesku. skoro ma slahlo. teraz neviem co robit.
dobré ránko žienky, sledujem, že mnohé sme skoro stále samé bez našich mm....ale onedlho už nebudeme samé, budeme mať naše slniečka v náručí...už sa na to veeľmi teším a aj tehotenstvo mi bude chýbať...môj mm keď príde z práce o štvrtej poobede, napapá sa, vypije kávu a ide zasa niečo robiť a ja mu na to vždy hovorím, že som celé dni sama, že už mi z toho šibe, trpím samomlúvou, resp. s babatkom sa rozprávam-čo mám pocit, že niekedy mi kopnutím odpovedá 🙂 , ale že keď sa narodí, že už konečne nebudem sama 😀 ...v noci som sa konečne vyspinkala, hoci som bola 5x na wc 😒 ale vyspinkala som sa 🙂 a dnes som sa rozhodla, že nebudem nič robiť, budem len leňošiť, budem na nete a budem kukať tv 🙂 a jesť 😀 ...v sobotu mi mm povedal, či som šiši, že stále chcem niečo robiť, že zakaždým niečo robím, nech si uvedomím, že už sme v 9 mesiaci, nech už konečne oddychujem, tak dnes to tak urobím, aj keď som už dala prať, ale to perie práčka, nie ja 😀 ...zajtra ideme na poradňu, tak som zvedavá, čo mi povie doki...joooj žienky, veľmi sa teším, že ešte že vás mám 🙂
Ja určite kúpim monitor dychu. Mala som ho aj pri druhom miminku. Pri prvom sme nemali a stále som sa v noci budila a počúvala miminko či dýcha 😝 Budem aspoň pokojnejšie spať, keď že mi dieťatko bude strážiť monitor 😉
@bamarama82 z toho si nič nerob, že mm nemá pochopenie, môj tiež zo začiatku nemal, no potom pochopil, prinútila som ho, aby to pochopil 🙂 že to sú všetko hormóny....a aké meno ste mali vybraté?
@nika147 keby nebol konik tak sa asi rozpravam so psom... ja cele dni aj noci sama, cez vikend mm frlanie, moje citlive stavy, tak parada. a to sa hrozim toho ako to bude ked budem s malou sama zas vsak sa zblaznim... ja som vcera pustila 3x pracku a este potrebujem zo dva razy, ale nemam to kam uz vesat, ani to schnut moc nechce.
Baby periete len obliecky na perinky, alebo aj tu vypln??? aby sa mi to nezgrclo
@nika147 mali sme Larku, a on teraz ze Vanesku, tak som kukala ako puk. mne sa pacila aj sara, sofia, adelka, zina, zoja, nelka, ale vsetko zamietol, chcel simonku. potom sme sa zhodli na lare a on vcera ze vanesa, a ked som povedala co ja viem ktore z tych dvoch, tak v TV akurat rozhovor ze aj Vanesa nieco hovorila...tak to hned vzal tak, ze to je jasne znamenie ze to bude Vanesa. Uz mi to dnes volal ze co robi Vaneska...
Baby vy davate ake dievcenske mena???
@kraviatko Vanda je pekne meno
@bamarama82 ja som prala len obliečky, lebo paplónik ešte nemám a vankúš jej ešte nebude treba tak do dvoch rokov...mám takú hrubú deku, tak zatiaľ mi netreba paplón, ale neskôr chcem kúpiť a nechám ho len vyvetrať...
@nika147 vy mate ake mena vybrate?
@bamarama82 ahoj, no včera moj dopadol jak ten tvoj v sobotu! dosiel o desiatej vecer a na šrot!!! Ja som myslela ze ho zabijem, najprv som ho velice vyhadzovala z bytu, ale potom som to vzdala 🙄 celú noc húkal zo sna a chrápal, som myslela ze ma trafí šlak 😠 keby mi merali tlak, tak povedia ze mam infarkt! malinké chudatko bolo z toho asi nejak mimo, lebo potom celú noc kopalo ☹
chvala bohu som dnes mala poradnu, tak ma dr. aspon potešil, robil mi aj monitor, aj prietoky aj uzt, malinké má uz vyse 2,5 kg, vsetko je v poriadku, krčok zevraj este daleko 😀 akurat mi posunul termín na 19.11. takze o nejaké dva dni skorej, no to je asi jedno....
a prisiel mi ten fusak, je úúúúplne parádny, presne na chlp do kočíka, je super teplučký, fakt paráda, za 10 eur nema chybu, teta mi k nemu este pribalila tricko a body 🙂

@majulienka333 nemyslim ze je to len hormonalny den ale skor obdobie, 😉 😉 ako citam,tak vsetky sme precitlivene a smutne 😒 😒 nechapem... 😒
Inak aj na Vas si teraz pred porodom spomenulo akosi vela "kamaratov" co napisu,ze uz sa isto neviem dockat,uz sa mi to krati,musim byt stastna ze sa ide narodit a ako rychlo to ubehlo,ako sa tesia so mnou atd.... mna to bohovsky sere neviem preco 😖 ved aj tehotenstvo je krasne,nie len to obdobe po porode......