icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

luckaar
18. okt 2010

@mikailla to som sa akurat xcela aj ja opytat.....ze som vsade citala, ze ku koncu tehu uz budeme citit menej pohybov, ale je to naopak, sak ja ani nevim, kedy spinka....stale iba kop sem, kop tam...sem tam aj do rebra, au:(

weverka11
18. okt 2010

@luckaar a ty v ktorej casti byvas??
opravujem, nie zahadny chlap, ale zahadny muz....

luckaar
18. okt 2010

@weverka11 len ci budu taki kanci aj pri vyxove, jak pri vyrobe 😀

mikailla
18. okt 2010

@bamarama82 tak ten ma teraz riadne pocarovane ked uz 3x volal... nuz tazko to budes mat rozhodnut.... 😒 😒

teraz som veeelmi smutna, idem off ☹ ked spominame to meno Lara tak si spomeniem na jedneho prekrasneho tvorceka ,za ktorym placem uz 2a pol roka com som v UK a ona ma caka doma 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔

luckaar
18. okt 2010

@weverka11 ja byvam kusok od tesca......ale ani tam sa mi nexce uz xodit, taka som leniva🙂

weverka11
18. okt 2010

@luckaar boh toho mojho ochranuj ked nie 😀!!!! urobit to vie hocikto, ale vychovat, to uz je iné.... aj mna to uz dost bolí ked krpaté kope 😖 mne teraz vacsinu do bokov kope, ale riadne....

mikailla
18. okt 2010

@luckaar tiez sa zamyslam nad tym,ze kedy spinka 😕 😕 😕 😕 ci to aj zo spanku tak vystrajaju.... 😅

luckaar
18. okt 2010

@weverka11 aj to, iba vidim taky malinky kopcek, jak sa mi vlni po bokoch🙂 mne tem moj furt pripomina, ze sa musim hlavne ja starat, ze sak on xodi do roboty na 3 smeny, bude sa muset vyspat a bla bla bla.....sak ja mu dam, nebudem ho lutovat, pekne mu naplanujem, kedy sa bude starat aj on🙂

luckaar
18. okt 2010

@mikailla bud kope alebo stikuta, ale stale ho citim...zeby spinkal so mnou v noci? hmm......

weverka11
18. okt 2010

@luckaar no to milujem tuto odoved... On na 3 zmeny ale ze ty kazdy den budes ma 24-ky to je fuk... Ved budes opatrovatelka, kucharka, upratovacka, chyzná a vecer ti este povie ze chce sex!!!! To by som ho dorazila uz teraz, keby mi to povedal 🙄 😀

luckaar
18. okt 2010

@weverka11 ja iba dufam, ze to ma teraz iba silne reci, ze ked uvidi maleho, bude s nim kazdu volnu xvilu🙂

bamarama82
18. okt 2010

@mikailla akeho tvorceka mas na mysli? asi psika... mne muz povedal ze Lara je meno pre kona. tak som sa nasr... ja tak chcem volat moje dievcatko a on toto

bamarama82
18. okt 2010

baby aj vam stale vypadava konikova stranka? ja aj na tri razy pridavam odpoved alebo mi vypadne uplne
je mi akosi zle privarok hotovy a zjedeny-teda zozrany, s takou chutou som ho ladovala, chyba lavky, teraz tu fucim na gauci, och

weverka11
18. okt 2010

@bamarama82 mnam mnam, tak to je luxusný obed, dala by som si 🙂 aj mne ten koník furt vypadáva, nieco tam zas robia

nika147
18. okt 2010

ženy, mne vypadol mk a vypísalo mi, že sa pracuje na technickej úprave či niečo také ☹

nika147
18. okt 2010

@bamarama82 veeeľmi chutne to vyzerá 🙂

bamarama82
18. okt 2010

@weverka11 a mne ostalo luxusne tazko...
konik ma dnes vytaca, robi si co chce.
ozaj riesim teraz TP dietata...ja som sis uz po svadbe zmenila doklady, zaplatila vsetky kolky nahlasila na poistovne atd. a teraz ma trklo, ze ci malu nahlasim na byt kde byvame alebo ju nahlasim na *TP k mojej mame, kde mam TP aj ja. bola som sa pytat na urade na ohlas.pobytu, a tam mi povedali, ze nemusi mat dieta TP tam kde matka, pokial je byt, na kt. ju nahlasim v mojom vlastnictve. ale ze si to mam zistit ako je to s davkami, ci mi nebudu robit problemy. netusite ako to je? baby tu na MK tvrdili ze dieta nahlasia len tam kde ma TP matka, ale mne povedali aj ine. tak ja neviem.

nika147
18. okt 2010

môj mm mi povedal, že keď budem kojiť, tak načo on bude vstávať, že on ju nenakojí, že ani nevie, či by sa zobudil, keby malá plakala, lenže nech si nemyslí, že keby náhodou sme nemali mliečka, že ho budem stále robiť len ja, to že on chodí do práce je jedná vec a le starať sa o svoje dieťa je druhá vec, takže som mu to hned vyhodila z hlavičky, že starostlivosť tam musíme mať obaja 🙂 prikývol mi na to hlavou, že áno, máš pravdu, len či to tak bude 😒

nika147
18. okt 2010

@bamarama82 v tomto ti neviem poradiť, pretože, čo som ja čítala, čo všetko treba vybaviť, keď sa narodí malá, tak viem, že do 3 dní od pôrodu musí nahlásiť mm našu malú na trvalý pobyt tam, kde je matka, lebo potrebujú tam OP matkin, nie otcov, tak ja viem takto...

sofhia
18. okt 2010

@bamarama82 vyber si meno pre dcerku ake sa paci tebe. ja nepoznam vela Sofii, len jednu a ziadnu Vanesu. 🙂

bamarama82
18. okt 2010

@nika147 na urade mi povedali , ze nie je problem ju nahlasit tam, aj ked ja ma iny TP, nakolko vlastnickou nehnutelnosti som ja. zadala som si tu na MK otazku tak dufam ze mi odpovedia
@sofhia tri moje byv. spoluziacky maju sofinku, emka, laura beha na kazdom kroku... a vaneska neviem, lebo som doteraz nad tym menom vobec ani neuvazovala., neviem co ho tak osvietilo. Lara je krasne podla mna

weverka11
18. okt 2010

teraz som si pozerala fotečky, čo pridala spolužiačka, pred tyzdnom rodila stvorkilovu bambulku 😀 Aj mi pisla do IP, bol to horor teda 😲 Epi mala 2! Boze, ja furt rozmyslam, ze pojdem bez epi, ale vsetci ma odradzaju...

sofhia
18. okt 2010

@bamarama82 hej je pravda, ze az tak straasne vela deticiek nepoznam, kamosky maju nasledovne: Eleanor, Agatka, Viktor, Veronika, Emily, Anicku, Jurka - mam jednu kamosku "klasicku", potom Rebeku a Sofiu, Simona a Natasu, dalsiu Natasu. a mam dost kamosiek, ktore este babo nemaju 😉
ja som kedysi chcela Nelu a Stelu, manzel prisiel so Zarou. potom som si precitala, ze Stela by mala tazky osud, nasla som taku super stranku kde boli vysvetlene mena....mne sa este paci Alica a Margareta. chceli sme meno, aby sa dobre vyslovovalo aj v zahranici....nakoniec sme sa zhodli na Zare, uz som si na nu tak zvykla, ze malu tak volam stale. aj ked manzel tvrdi, ze ak chcem Stelu mozem ju mat. je to tazke s menami. uvidime co nas napadne, ked uvidime drobcov v nemocke.
akurat som zvedava, ci lekarov predpoklad vyde, lebo som sa nechala uniest a mam uz aj par ruzovych veciek, sice aj modrych, ale na dievcatkach to az tak nevadi.

sofhia
18. okt 2010

@weverka11 ked mas moznost dohodnut si EPi, a v pohode vam ju robia, tak si ju zaisti, uvidis ako rychlo to pojde, ak by to slo rychlo, tak ti ju nedaju.

ja som dnes chytila depku ohladom porodu, normalne som si porevala (po dni bez placu, opat ☹ ) . volala mi totiz sefka, ze jej znama hovorila, ze nasa nemocnica je strasna, a ze tam nie su dobri anesteziologovia, nech idem rodit niekam inam, resp. ze ide o zivot, nech si to dobre premyslim, hlavne ak chcem Epi...tak som volala s jednou kockou, co tu odrodila 2 deticky pred casom, a potvrdila mi problemy s Epi, akurat tvrdila, ze vraj je pruser ze nevnimas dobre kontrakcie, a mozu nastat problemy... hovorila aj take, ze bolest patri k porodu...co teda sice viem, ze je pravda, ale ked je moznost vyhnut sa bolesti a nemat stres, tak preco nie...

nika147
18. okt 2010

@bamarama82 tak potom by to nemal byť problém, ale pre istotu by som sa ešte raz opýtala, že ako to budeš mať s tým vyplácaním dávok, či nebude potom nejaký problém, len pre istotu

weverka11
18. okt 2010

@sofhia no tato moja spoluziacka hovorila, ze jej prestala ucinkovat pri konci, takze vlastne potom uz tlacila bez epi a potom jej dali dalsiu ked bola malá vonku

scrabble
18. okt 2010

Trvalý pobyt automaticky dajú dieťatku podľa matky. Ja mám TP v Bratislave u rodičov ale deti sme chceli prihlásiť v Piešťanoch lebo tam má mm TP a je tam vlastníkom nehnuteľnosti. Tak sme tiež staršie dve deti potom dodatočne prehlasovali na inú adresu a ja som musela doniesť na úrad do PN prehlásenie že s tým súhlasím. Ako by nestačilo že je ich otcom 😀 Tvárili sa ako by mi ich chcel ukradnúť 😎

sofhia
18. okt 2010

@weverka11 tak to znie dobre, ked mas moznost rodit s epi a este s dobrym anesteziologom.
preco vahas?

nika147
18. okt 2010

@weverka11 nerozumiem, teba nahovárajú aby si si dala epi?
čo ja viem, tak epi účinkuje vraj po pol hodine, lenže ty keď porodíš do tej pol hodiny, tak ti vlaste epi ja na h....no ...je to len môj názor...a na druhej strane, možno ti fakt pri pôrode pomôže epi....je to vec každej tehulky či si chce dať tú epi alebo nie...

weverka11
18. okt 2010

@sofhia neviem, mam taky pocit, ze by som to zvladla aj bez toho, ja sa viac bojim toho vpichu, ako porodu... A hlavne preto, ze svagrova mala paradny porod, mala bola sup sup vonku a aj bez epi, tak si myslim, ze aj u mna to tak bude... Este si to rozmylim, buduci tyzden mam opat poradnu, tak to skonzultujem s doktorom..