November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@weverka11 a ak bude kristian rackovat?
alebo gregor?
ja som postavila ryzu spratavam kuchynu a som tu zabludila s nejakymi dokladmi no vela dnes takto urobim 😀
@cistko preco uchyl?
tak nie čokoládu ale bonbonieru Tatiana,,,mnam,,tak hadam aspon do vecera vydrzi tých 18 bonbonov 😀 😀 😀
kočky niekto tu uz dávno spominal ze ked vyváral ten dudel tak tam zostala kvapka vody,,,aj v mojom,,,vyparilo sa to same abo to mam odtial nejako dostat 😕
@bamarama82 ze po vyprazani sa musis ist poumyvat 😀 aj mne to vadi a tiez si prezliekam veci a nezn asam ked to mam vo vlasoch to ich musim umyt 😀 manzel sa smeje ze je to uchylne 😀 no podla mna je uchylnejsie ked idem ku susedom-to su nasi a oni nieco varia a ja sa vratim a citim ten vyvar na sebe tak sa musim prezliect 😀 no uchylne 😀 😀
idem niečo schrupnúť, pretože by som zjedla aj slona, som zvedavá koľko toho budem dočítavať 😀 😀
@peha81 to mne ta kvapka zostala v dudli, vyparilo sa to nakoniec...
@bamarama82 tak to by som uz musela vyskrkat polovicku zoznamu mien 😀 no nic, budeme chodit k logopedovy 😀
boze dnes som pozadu, jaksi ste sa rozpisali 😀 😀
mavate take stavy uzkosti???? mna zas taky chyta, pride to len tak a potom neviem co so sebou, uplne som taka roztekaná a zacne ma zaludok boliet ☹ ☹ ☹ uz nech dojde mm...
@mikailla na co to chodite? ake tarajstreky? 😉 jaaaj je vela moznosti, od lasagni, cez kolozvarsku kapustu, chilli con carne, borsc, gulas - ja si teraz nahradzam vsetko, co potom nebudem moct jest (milujem kapustu aj fazulu) 😉 , my nie sme velmi polievkovi, takze vacsinou navarime len druhe, alebo rizoto, ci obyc. pecene kura.
ja idem teraz robit vlassky salat. kapustovo- sunkovy som prave dnes dojedla....
@weverka11 a ako je to s tymi sterilizatormi do mikrovlnky? v com je ich vyhoda oproti vyvaraniu? netusis?
stavy uzkosti? neviem...ci take mam....dnes som mala zle stavy tazko sa mi dychalo,oblievala ma ohorucava, srdce mi busilo v krku, trpli mi nohy, mala som pocit ze odpadnem....asi polhodinku potom to preslo, myslela som ze tlak ale ten bol ok...tiez neviem co to.....
a mam stavy nepokoja ked neviem co so sebou a sa musim kyvat ako viktorka v babicke a tiez to cca po polhodinke prejde...tiez su to hormony?
@sofhia kapustova? my sme vcera po dvoch dnoch dojedli bravcove na cesnaku zemiaciky a kapusticku mnaaam paradna bola, dnes to je kapustova polievka aj zajtra plus sote ryza a pozajtra mi manzel slubil kolozvaaaaarsku mnaaam:Dpresne takto to citim ako ty, teraz si dam ktovie ci mi vobec vianocna kapustnica bude dopraita 😀 😀 😀
ozaj ako robis borsc? a cilli corn carne???? aky je to kapustovo sunkovy salat?:D
@mikailla co sa tyka toho vyteru nepozerala si sa tuto do dakych skupin kociek, kt. rodili v UK? ze ako je to riesene?
moje dve kamosky rodili v UK, z toho jedna obe deticky, a nestazovali sa na nic. jedna mala aj EPi, druhej ju nestihli dat. viem, ze lekari su asi trosku benevolentnejsi, lebo ta jedna kamoska plavala v bazene este v den porodu...a moj lekar mi nedovolil bazen vobec.
@cistko ja som raz tak vysmazala tusim karfiol a musela som rychlo valit neviem ci som nemala pohotovost v praci, a nemala som benzin tak najprv na pumpu, a ked som sla platit, znamy pumpar mi hovori ze ci som bola opekat alebo co, som sa hanbila jak pes...
@weverka11 no vsak prave, takze ci lara gregor alebo kristian, je jedno ked bude rackovat. ale isto nebude.
@bamarama82 toto je chore.... 😀 😀 😀 mnam dala by som si karfiol s cerstvym uhorkovym salatom ojooooj 😀 😀 😀 viem si tu tvoju situaciu zivo predstavit 😉
@cistko nam nam aj to bravcove by nemuselo byt zle, kapustu si aj dusila, ci dala len taku nakrajanu? no tu kolozvarsku musim spravit este aj ja....a ...aha, moj manzel lubi aj segedin, ci svieckovu - typ pre Misku....
vsetko jednoducho 😉 - na vsetko su rozne recepty...ale toto su tie moje:
bors: udusis cibulku, pridas brav. stehno / my sme minule pouzili aj pliecko, bolo to mastnejsie, ale da sa, okorenis, pridas nakrajanu zeleninu - ideal ked vsetku naraz, ale ja davam aj postupne, ako krajavam: mrkvu, petrzlen, cviklu, kapustu, a do toho rajc. pretlak, a dokorenis este podla seba....a varis, kym treba.
chilli con carne: idealne je to robit v tlak. hrnci, lebo hovadzie je potom super makucke: podusis hovadzie na cibulke, okorenis, ak mas das chilli papricky, ak nie, tak len to masko aby bolo stiplave, dolejes vela pretlaku - toto som zavrela do tlak. hrnca, ked to vrelo, nechala som to 20 min vriet, kym sa mi nepostavila ta palicka, a potom pridala fazulu v plechovke - my na vsetko pouzivame taku fazulu, a nechala som to este povarit 5-10 min aj s fazulou. je sa to s kyslou smotanou.
salat: nastruhanu ci nakrajanu kapustu pomiesas s nasekanou cibulkou a osolis, medzitym si pripravis horucu zalievku / 0.5 l vriacej vody, 1/2 hrnceka cukru, 1/2 hrnceka octu/, po zaliati nechas vychladnut pod pokryvkou, nakrajas sunku. Ked kapusta vychladne zlejes prebytocnu vodu (ja som posledne trosicku vyzmykala akoby aj tu kapustu, ona si pusti aj tak vodu), pridas sunku, a das to co mate radi: ja 1/2 majolky, a 1/2 kyslej smotany, a trosku cierneho korenia.
@sofhia mnaamky,dakujem za nejake tipy 😉 ked spominas tu kapustu tak by som si dala,aj klasicku kapustnicu 😕 😕 wau asi si urobim Vianocnu..alebo kolozvarsku mnaam. Noo len problem,ze kapustu najdem len v Polskom obchode a ten po ruke nemam 😖 😖 idem otvorit kucharsku knizku 😀 K tomu steru som sa pytala bab co s nimi kecam v skupine tu na MK a povedali ze sa to da zaplatit,tak dufam,ze nie je neskoro 😒 😒 o tyzden budem o ne ziadat,aj ked vobec nechapem preco to nerobia bezne ved to je dost podstatna vec.... 😕 😕 😕 to ze porod v UK si chvalia zeny,ale ta starostilovst o chorych a tehotnych je ina ako doma 😒
@cistko ved to ze aj ja, ale teraz som dobrala tie cipky kvoli dakemu kokovi / nie streptokokovi...tak to uz nechcem riskovat, tych par tyzdnov to vydrzim. v lete som chodila, tak myslim na leto 😉 a manzel slubuje, ze bude strazit malicku, a ja si budem moct ist potom zaplavat....otazne je kedy potom, ze ano ? 🙂 ale babetka su fakt na prvom mieste.

tak dudel sa neroztopil 😀 idem najsť dáku čokoladu, ked ste to tu spomenuli dostala som chuť 😝