icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

weverka11
20. okt 2010

@sofhia no ved aj mne naposledy robil vsetky merania, aj srdiecko, aj prietoky, velkost, vahu mame uz cez 2500g... vsetko ok, tak som bola velmi rada 🙂 aj ma hlodala myslienka sa opytat na pohlavie, ale nakoniec som sa na to vykaslala, uz chcem prekvapko...

weverka11
20. okt 2010

@luckaar @e.l.i.e.n.k.a @pepinka79 jeeeej baby, ale pockajte, ked budem mat dcérenku, sak sa o nu tí vasi vlci pobijú 😀 😀 😀 😀 hlavne ked budete mat futbalistov, moja tak v 17 rokoch kozy po mne 😀 a bude robit roztlieskavačku 😀 😀 😀 sa poserúúú 😀

pepinka79
20. okt 2010

@sofhia nevadí tak aspon masíruj tú hrádzu 😉 inak o podvozku tiež mám lavú stranu sem tam napuchnutú a vyzerá to divne a aj bolí ako keby som tam mala natiahnutý sval ....v skalici radi cisaráky nemajú....to je len dobre že si zatvorená 🙂

sofhia
20. okt 2010

@pepinka79 nemozem si preniest nou daku infekciu? tou masazou? no nic, idem to pozriet na net...aj ked som si povedala, ze dnes uz chcem klud, lebo porod som rieisla uz dost tento tyzden, resp. aj nemocnicu....

pepinka79
20. okt 2010

@weverka11 tak ale ona ich nebude chcet ,šak taká sexbomba tá bude rúbat vyššie 😀 😀 moj bude mat ešte v 17ke zaviazanú mašlu na pipikovi 😀 😀 šak ked to bude po mne no hotovo z domu ani na krok 😀 😀

pepinka79
20. okt 2010

@sofhia tak masáž neni porod a urobí ti len dobre 😉

dobi382
20. okt 2010

@weverka11 ahojky ako sa mas?uz sa ti to krati tiez ako mne vsak 🙂

dobi382
20. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a ahoj vy ste tiez skoro tak isto my 14 novembra ako my
🙂

ponyxx
20. okt 2010

@sofhia ja som to tu uz tusim spominala ze EPI najneskor 3 tyzden pred porodom, aspon na kramaroch. ujo doktor mi to aj zapisal do tehotenskej, ze mam absolvovat pripravu a na anesteziologickej som dostala pecaatku. 🙂 Treba si zistit priamo u gynekologa alebo v porodnici priamo kedy si to treba vybavit

sofhia
20. okt 2010

@ponyxx aj ta od nej odhovaral tvoj lekar, a kto ti poskytol informacie? ci len si prisla,ze chces...a dali ti, a zaplatila si? prosim ak mas skusenost, napis aky je postup.

ponyxx
20. okt 2010

@kraviatko my to mame dnes za 19, to uz nie su ani tri tyzdne....jaaaj 😅

ponyxx
20. okt 2010

@sofhia lekar nie, ani nikto iny, dostala som na precitanie vsetky vyhody a nevyhody a mozne rizika a plus doktorka v ambulancii nam este dala k tomu komentar a mohli sme sa zvedavo pytat 🙂

ponyxx
20. okt 2010

@sofhia ja som to urobila tak, ze som o tom povedal doktorkovi, kus sa zacudoval, ale teda zapisal mi tehu knizky ze sa mam zucastnit PEDA konzultacie. Tak som sla do ambulancie, dali mi precitat stvorstranku o tom, co to je, na co to je, ako sa to picha, kolko to zavebera, kedy si treba pytat dalsiu davku a teda aj vyhody a mozne neziaduce ucinky.
Vypisala som dotaznik s anamnezou, ze kto som, co som , ake choroby mam, alebo nemam a pod. Potom dokina vysvetlila este raz niektore okolnosti, nieco sme sa potytali a dostali sme papier na zaklade ktoreho som potom epi zaplatila. A v knizke mam peciatku s prosbou o nejake vysetrenie pred podanim PEDA. thats all folks 😎

peha81
20. okt 2010

@sofhia ja som akurat teraz prisla od anesteziologa,,,stretla som sa tam este z jednou babou, ta ma termin o 4 dni skôr ako ja,,tak nam porozpraval že čo a ako,opytali sme sa na riziká a nakoniec nam dal podpisat ze suhlasime a dake poucenie je tam,,,cca 20-30 minút,,a toť vsio 😉 akurat povedal, že z cca 10bab čo si pride vybavit epi tak ju pichá asi 3,,,ale ze on nemá problem,,to len niektorí doktori neradi majú,tak ani nezavolajú, alebo uz je neskoro a tak,,,tak ja dufam ze všetko stihneme,,,a preto som teraz na vázkach ze ci si zajednať konkretneho dr.,ktorý s tým nemá problém a ho zavolá,,hm,peniazky sa pokotúlajú,,epi 150e + dohodnutý dr. 200e + ak vynde špeci izba cca60e ,,,,,pekná sumička,,a ked si predstavím, že kebyze nie som posero tak to mám zadara 😅

peha81
20. okt 2010

@sofhia jáj a u nás sa platí až potom ked mi ju pichnú,,zevraj,,,po pôrode

ponyxx
20. okt 2010

@peha81 sak to ze aj mne lepi jak s kanagonov 😀 , ale doktorka som si nezazmluvnovala, nemam na to dobre recenzie. Ze niekedy zbytocne naliehaju na mamicku, aby porodila, kym maju sluzbu, alebo zbytocne vyvolavany porod a tak je v strese aj mamina aj mimino...

dobi382
20. okt 2010

ahojte baby november je nas ststny mesiac dufajme ze satu opet niekedy stretneme drzim palceky? 🙂

ponyxx
20. okt 2010

@peha81 150 za epi, ja ju mam za 106e

kraviatko
20. okt 2010

@ponyxx no veru máš pravdu, pomaličky sa to kráti 🙂 , ja som dnes nakukla do fóra oktobroviek a je ich tam dosť čo sú v 41.týždni a nič ..., na tak som zvedavá čo ako .... joj ale bruško mám už podľa mňa dosť klesnuté, uvidíme čo mi poviem v piatok v poradni 🙂
ohľadne tej EPI ---moja lekoška mi vôbec nič nepovedala, ani nevie koľko sa platí, keď som sa pýtala tak volala do nemocnice že koľko teraz stojí, akurát viem že tu sa platí až po použití keď odchádzaš domov a že vraj Ti ju dopichujú až 3 dni ... to mi potvrdila jedna maminka ktoré rodila teraz v septembri ..., že ´jej zabrala super a vôbec sa po pôrode necítila ako keby rodila takže jej to veľmi pomohlo pri zotavovaní aj počas pobytu v nemocnici ....

peha81
20. okt 2010

@ponyxx u nas praveze naopak,,ze pokial nemas zazmluvneneho tak ho vidís na začiatku ked ta príjmajú a potom ked uz vytlačas mimi,,,ale ze ked je zazmluvnený tak ta pride pozriet aj medzi tým ,že ako sa ti darí a tak,,viac sa zevraj starajú,,tak fakt neviem,,,a sa bojím ze chytím akurát jedného lekára ktorí rodil este moju tetu pred 30 rokmi,,takze teraz má dobrých 70r,,a ten je zásadne proti epi a este je aj taký čudák,,ze má taký svojský prístup a aj humor,,,,no popremýšlam,,,zatial som tiez nikoho nezajednávala, premyslím, popýtam sa este kociek od nás a potom sa zariadim 😉

ponyxx
20. okt 2010

@kraviatko na kramaroch sa plati vopred za vsetko, okrem nadstandardu 🙂 . Peniazky potom vratia aj za epi aj za tatina ak by nebol pri porode , ale mohol by 😉

peha81
20. okt 2010

@kraviatko aj táto baba čo som bola dnes s nou na poučení hovorila ze ju mala aj pri prvom a ze si ju nevedela vynachválit,,,jej pôrod trval cca7hodin a z toho minim.3hodiny ani necítila bolesti,,a ked ju sili ze tiez vôbec nic

ponyxx
20. okt 2010

@peha81 kokos to este takeho deda senilneho nechaju rodit? 😨 No ty moj kvet... Baby nikam nechodte idem nakrmit vtactvo 😝 brrr zimaa ☹

peha81
20. okt 2010

@ponyxx no ved toto,,uz je hadam aj na dôchodku a stále ho tam drzia,,ostatní su taká omladina,,,ale zákon schválnosti existuje 😖
ja idem dačo rýchlo uvarit na zajtra,,,ale ja sa vrátim 😀

kraviatko
20. okt 2010

@peha81 no ja som tiež mala epi pri prvej a necítila som bolesti ani to šitie, ale to bolo pred piatimi rokmi, a to že tu v žiari epi dopichujú ešte na tretí deň po pôrode tak to som prekvapená, lebo keď som rodila prvú to bolo v BA, tak tam nič ... tak som si tie bolesti mi pri pôrode uľavili dostala po odznení epi ... a to bolo veru dosť zlé 😢

ponyxx
20. okt 2010

@kraviatko no myslim ze to aj tak v BA ostalo 😖

ponyxx
20. okt 2010

@peha81 btw, co ti to pomoze, ze sa na teba pride kuknut? S recami ti nepomoze, ked povies hoc aj sestricke ze ti je zle, tak by ta mali riesit, a nie ze niekomu zaplatis za zdvorilostne frazy...ale ten dedo ma dostal 😝

ponyxx
20. okt 2010

inak som dnes obdrzala ako pujcku dve super knihy, len neviem kedy budem studovat 🙂 jedna je o masirovani deti a babatiek a druha o vyzname spravnej manipulacie s novorodencom a malym mimi 🙂

kraviatko
20. okt 2010

@ponyxx no možno to len moje telo nezvládlo ☹ , a iným mamičkám bolo v pohode, ale tie čo boli so mnou na izbe tak rodili bez epi, jedna baba, ktorá rodila druhé tak tá to zmákla celé za 3 hodiny 😎 , odtiekla jej plodová voda, prišli do nemocnice a bola otvorená myslím že už 6-7cm a išlo to rýchlo, keď ju doviezli na izbu tak asi za 2 hodinky už pobehovala po izbe ako keby nič 😀 , a ja taká drevená po tej EPI ☹ , možno že mi tá anestezilogička dala "konskú" dávku 😀 😀 😀

ponyxx
20. okt 2010

@kraviatko no lenze prvorodickam sa furt horsie rodi ako tie co uz maju nejaky ten "kusok" za sebou, teda u teba je predpoklad ze to tiez das len za par hodiniek a bude ruka hore 😀 . Ze vraj stahovanie maternice pri druhom bejby je viac bolestive ako pri prvom ☹ ale tak kazde tehotenstvo ma svoje vyhody aj nevyhody 😉