November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@sofhia no my sme obaja veeeelmi ukecané spoločenské rybky 😀 huba nám ide celé dni, akurat teda ja mam problem z noveho prostredia, novych ludi, ale po par okamzikoch to vacsinou uz byva v pohodke... Dost ma teraz zocelila moja posledná robotka, kedze som robila v banke a tam som musela stale na nejaké skolenia chodit do rozny cudzich miest a stále nejaký cudzí ludia, s ktorými som musela tvorit skupiny.... Takze som si teraz aj celkom zvykla.... A co sa tyka rodiny tak u nas je to presne tak, ako si to popísala, taky zdravy vztah, ze sa nam nemiesajú do zivota, ale zasa pomozu ked je treba a aj my im samozrejme... Aj moja svokra je rybka, tak mozno preto je to fajn 😀
@kraviatko no ja mam strasny strach z kojenia, lebo moja mama mi vzdy rozpravala, ake mala problemy, ze ma kojila iba 2M a obrovské zápaly a horúčky, zachranka ju odviezla skoro v bezvedomí, svagriná takisto, tá kojila iba 4M tiez zapaly a podobne.... Ja mam 4-ky prsia a cely zivot mam s nimi len oštaru 😀, tak dufam, ze aspon teraz budu stat za to 😀 chcela by som kojit aspon pol roka a potom planujem plastiku a dam si ich zreparovat a zmensit 😀
@weverka11 😀 😀 super, aj by som napisala, ze zavidim.....ale....nie, doprajem, nie je nic krajsie, ako ked rodina drzi v dobrom spolu, a takto si vsetci rozumiete. 🙂 🙂
ja dufam,ze my raz vytvorime normalnu rodinu, ked budeme mat deticky.
ale je sranda s tymi znameniami, lebo vacsinou ked sa povie ryba, tak ze ticha...a pritom v kazdom znameni su aj introverti aj extroverti. ja som lev....spolocensky, ukecany, akcny, co moju pokojnejsiu maminu asi obcas vytacalo. ale sranda, ze segra ma frajera rybu, a jeden moj ex bol ryba, nuz...uprimne skripalo to.
@weverka11 ten článok a fotky sú super, dúfam, že nám to kojenie pôjde, bola by som rada, už aj z tej finančnej stránky...
@sofhia aj my máme veľkú kúpelňu až tri, ale musím niečo vymyslieť, načo položím tú vaničku,ale ako písala kraviatko, možno fakt poriešim na tej žehliacej doske, v poho sa nám zmestí do kúpelne 🙂 a ešte bude mať aj miesto mm 🙂
@weverka11 no ja mám teiž obavy z kojenia ale nie zo zdravotných dôvodov, ale že to jednoducho nepôjde , ja som prvú kojila len 3 mesiace, ťažko sa mi prisávala, lebo ja mám trocha ploché bradavky, kojila som cez klobúčiky, ale ona mala ten reflux, že sa jej vracala strava a to bolo pre mňa ako prvorodičku hrozné, lebo keď sa mi podarilo do nej niečo dostať že som ju nakojila, bola som šťastná a ona to vzápetí vyvracala... ☹
no ja mám práve naopak malé prsia ale pri dojčení nezáleží na veľkosti, hlavne aby sme vedeli ako postupovať a pômôcť bábatku sa dobre prisať ... ja by som bola tiež rada keby sa mi podarilo ju kojiť aspoň polroka 🙂
takže si musím držať palce 😎
@sofhia no veru, s nami je tazký zivot, akurat sa vcera cela rodina na nas smiala, ze keby sme neboli spolu, ale mali inych partnerov, tak sme uz obaja mrtví, prizabití minimalne panvicou 😀 😀 😀 ale ako som uz spominala, dalo to roboty, nez sme prisli do takehoto stadia v akom sme teraz 😀 prvy rok vztahu ako z romanu od Daniel Steelovej, potom sest rokov kriza a teraz cca dva roky v pohode 🙂, ale dufam, ze to stalo za to a uz spolu prekoname vsetko 🙂 lebo ho lubim jak kona, aj ked obcas neposlucha 🙂
@nika147 a keby si dala na vanu dosku, a na nu polozila vanicku? ci to je stale nizko?
pozeram to dojcenie, fotky su super, az mi behaju zimomriavky na chrbte, kolko komplikacii je moznych, a celkovo ze je to zlozita problematika ☹ no nic, dako to zvladneme.
posledne som sa bavila s kamoskou co rodila v UK aj tam zije o dojceni, a ta hovorila, ze to zvladla vdaka laktacnej poradkyni. ze keby nie jej, tak nekoji. neviete, ci je nieco take aj na SK ? musim si pozistovat.... lebo tym smerom by som asi peniazky dala...(a usetrila na umelej strave, ze ano 😉 )
@weverka11 to je krasne, a to, ze ho lubis ako kona po takom case je super, a hlavne si treba vazit, ze ste spolu, - ja to tak citim ze mam toho svojho, ze by som ho za ineho nevymenila, aj ked mi obcas lezie straaaasne na nervy. ale s kazdym je tazky zivot, taky denno denny, ked treba riesit veci, a starat sa jeden o druheho. 🙂
inak kombinacia rak - ryby je celkom fajn, segra je rak...len ja sa obcas strasne smejem ked ich pocujem telefonovat a dohadovat sa , kde sa stretnu, a nakoniec po 10 min sa stretnu tam kde vzdy, len si upresnia cas... 😀
@weverka11 že 4-ky prsia 🙂 ja som mala vždy komplexy z mojich malých pŕs a mm som vždy vravela, žo po pôrode, čo som ešte tehotná nebola, ani som nevedela ako budem vyzerať, keď otehotniem...že si pôjdem dať zväčšiť prsia, už aj na nete som si našla všelijaké info a tak...a teraz, keď sme otehotneli, tak mi narástli a pribrali a mm hovorí, že vidíš čo som ti urobil, máš zadarmo silikóny 😀 😀 ..tak sme obidvaja spokojní, on bol aj pred tým, ale teraz si mylsím, že je ešte viac 😀 😀
dobre ranko maminy 🙂 poslušne hlasim , ze tato noc bola najlepsia za posledne dni, jedno cikanie aj to asi o pol noci a potom som to vydrzala az do siedmej..lukrativne 🙂
@sofhia na kramaroch je to s epi tak, ze je tam pritomny sluzbu konajuci anesteziolog, netusim ci je na kazdom oddeleni jeden, alebo jeden pre celu nemocku, ale nejaky je jednoducho tam. No a co som sa docitala, tak jedna davka epi by mala zaberat tak cca 60-90 minut, a nas poucili o tom, ze ak ti slabne mozes pytat dalsiu davku - jak fetacka 😀
@nika147 no my sme okolo kupania lamentovali asi pol hodku a nakoniec to vyhral jedalensky stol v kupelni 😀 , kupim akurat nan gumeny obrus a papat budeme na stole, ktory mame na terase a nanho musim poriesit tiez obrus. Mm si to vymyslel najma pre seba, kedze sa zalieca kupat. Tak sa nebudeme hrbit a bude flek aj na vanicku - mame tu malinku z Ikey ako mnohe z nas, a vedla sa zmesti aj podlozka na prebalovanie a drogery. premakane 😎
@sofhia ani ja by som ho nevymenila 🙂 ale obcas mu vynadat musim, aby sa drzal v strehu 😀 no uvidime, co s nasim vztahom urobi babatko, ale ja si myslim, ze sa este zlepsí 🙂 lebo on chcel babo uz velmi dávno, len ja som bola moc mladá a aj robota ma viazala, byt sme nemali, teraz je super najlepsi cas na miminko tak aj preto sa velmi tesim, ze nam to takto vyslo... A super je, ked ho vidím s inymi detmi, alebo s neterou, ako sa vie o nu postarat kvalifikovane 🙂 no dufam, ze ked ho takto chvalim to nezakriknem a zas ma dnes nenaserie 😀
@nika147 no vidis ja som mala vzdy 3ky, a odkedy som tehotna, ani sa mi nezvacsili, ani nic....proste stale mam tie iste podprdy, ako vsetci pisu, ze sa zvacsuju ako prve pri tehu prsia, tak na mne to neplati, mozno len kusticek, ale fakt len trosicku. no nestazujem sa, je to ako ma byt.
@nika147 niekto hovoril, ze prebaloval na posteli, ale to asi nie je bohvie co na chrbat. inak nasla som cez bazar lacne preb. pulty...pozerala som specialne mesta kusok od nas, aby sa dali najskor vidiet a aj osobne vyzdvihnut, tak ak trvas na tom, tak urcite niekde nieco zozenies.
inak baby ja by som to s tou zehliacou doskou neriskovala mne to pride dost labilne...ci?
@nika147 my sme zvazovali aj prebalovaci pultik, ale za zasadne odmietam dalsi kus nabytku, ktory bude zaberat miesto 😠 , tak sme sa rozhodli, ze to zatial poriesime takto, v spalni pri prebalovani s mozem k tomu aj sadnut a ked sa to nebude dat vydrzat, tak potom nejaky kupime 🙂 A mame este cestovnu postielku, ktoru som dostala od kolegovcov a tu chcem mat v obyvke a k nej je navrchu aj kvazi prebalovaci pultik 🙂
my sme lev-kozorozec, a som rada, lebo mna ako leva treba krotit a muzicek vie ako na to, nebavil by ma chlap s ktorym by som mohla manipulovat 🙂 my sme sa jednoducho nasli 🙂

@weverka11 no pozrela som si ten návod na dojčenie 🙂 , joj dúfam, že mi to pri tomto druhom pôjde lepšie a že nebudeme mať problém s refluxom, ja by som rada kojila, no tak snáď to zvládneme 🙂