November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@ponyxx no to, ze je viac doma neznamena, ze robi vsetko co chcem ja 🙂 stale nemame vymalovanu "polodetsku " izbu a zlozenu detsku postielku 😖 , lebo treba este nieco dokoncit...no ma aj dake prac. povinnosti....
no s pracou je teraz celkovo problem, ten moj ju uz nejaky cas nema a nemohol si najst, a teraz ani nehladame, chcem aby mi pomahal s malou, dako to financne zvladneme, mam dost nasetrene + pouzijeme svad. dary.
a vseobecne je to tak, ze bud mas pracu, kde ti daju zarobit, ale makas od nevidim do nevidim, alebo musis za pracou neviem kam az cestovat....moj nechodi za kamaratmi, ale vypadne cely den obcas na bicykel...
aj ja sa musim pochvalit,ze ako som tehotna a cim viac sa blizi termin porodu,tak muz chodi skorsie z roboty a je skoro stale vysmiaty,tak som spokojna,dufam,ze mu to vydrzi 😵
@pepinka79 chichi, no vies, on nevie podla mna do coho ide.
inak prave dnes rano som rozmyslala, co by som robila, keby ma to chytilo, ked bude prave na bicykli v Karpatoch / teda ak pojde...to je takych 6-8 hod mimo... a nebude moct, hned sa zbalit a utekat, ked bude niekde na druhej strane kopca., a asi budem musiet sama sa dako odtrepat do nemocky, resp. zavolat si niekoho, nech ma hodi, neviem si predstavit trepat sa s tym kufrom...
kocky, aj vas to uz tak chyta? ja som uz druhu noc sa zobudila na to, ci mi nahodou neodteka plod. voda, a vcera som mala tiez taky divny pocit cez den. nastastie na nete som citala, ze vraj vytok sa pred porodom zosilnuje...tak cez den to bol len vytok...a sprosty pocit, a v noci sa mi to snivalo. ☹ som si nakazala, ze aspon dva dni sa nebudem vobec zaujimat o porod, aj ked tazko to dodrzat, ked dnes mam predporodnu pripravu.
dobre ranko dievcence, tak som sa na vás uz vecer vykaslala, kedze tu nikto nebol 😀 ja som doteraz spala, vyspala som sa super az na to, ze @mikailla ma nakazila!!!!! v noci o jednej ma take sr..ie chytilo, ze som myslela ze mi brucho roztrhne a negrcala som len koli tomu, ze neznasam vracanie a drzim to do kedy sa dá..... Potom som dala smectu a prestalo to, tak som zaspala 😀.... Inak na navsteve sme mali byvalu koleginku, kamarata a psa 😀, taka príjemná návšteva 🙂 naši havovia sa tak krásne hrali, po dvoch hodinách uz len fuňali, jakí bolo ustatí
@pepinka79 no veru uz tam nejdem, uz mi lezie ta teta na nervi, lebo furt hovori to iste a je tam jedna baba, ktorá mi tiez lezie na city, lebo ona vsetko vie a vsetko mala v rodine a uz sa nemozem udrzat, aby som ocami neprevracala, ked otvorí hubu... Ale výhodu majú tie styri poschodia, ze mam ritku jak gymnastka 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@strelka11 tak to dúfam aj ja že ked už budem bližšie k porodu tak už bude viacej doma,bo minule ked bol na tréningu 2 a pol hodky tak si nehal doma telefon a ja pekne nervozna že čo keby dačo tak sa mu ani nedovolám...ma to aj nahnevalo že takto lahko k tomu pristupuje,ale on je flegmoš asi ku všetkému 🙂 tak niekedy je to lepšie ako mat doma stresáka 😉
@strelka11 jasne, ze ho trapi, aj vymysla nove moznosti. velmi nas to hneva, ale proste je kriza. a niekomu sa len tak povie, ze nech ide robit hocico, ale najhorsie je,ze ho nezamestnaju hocikde...je totiz architekt. pruser, co?
aj som myslela, ze by som isla po 1/2 roku spat do prace,alebo si nasla novu pracu, kde by som zarabala lepsie ako doteraz, nikdy som nemala problem najst si pracu...ale...uprimne, chcela by som vychutnat babetko, lebo vzhladom k financiam asi dalsie nebudeme mat...mozno o 5 rokov, co uz budem mat 36 uff...
som rada, ze mame rovnaky vztah k alkoholu, ze obcas pivko s kamosmi ano, ale aj ti sa dako vyselektovali postupne...ze kazdy uz ma svoju rodinu
ale je mozne, ze ti chlapi ostatni to tak prezivaju. ze citia, ze sme nervozne a naladove, a radsej vypadnu. ☹ veru, aj mna chytaju vselijake nalady.
@sofhia no je to tak, ja ked si pospominam, kde ten moj vsade robil, tak nikdy to nebolo tak, ze po osmicke si povedal : tak a padla, idem domov. Chvilu sme aj mali vlastny biznis a to bolo este horsie 😒 . Ma tu smolu, ze ho bavi robota, ktorú robí a ta nie je na cvakačku. 🙄 Tak sa len utešujeme, že to zvládneme a že sa to niekedy zlepší 😅
@sofhia no mám aj ja už druhú noc mám pocit že mi odteká plodovka ale zatial je to len ten výtok ale riedky tak tiež už som na vážkach....bo aj malé mi dve noci robí riadny neporiadok v brušku a tlačí na bránu a občas bolí desne aj konečník...mylsím,že to príde čoskoro 😉
no ja mám na štastie okolo seba otca s autom,švagra aj bratra a aj ja mám vodičák 😀 😀
@ponyxx ved to, teraz je presne taka doba, ze ked mas dobru robotu, a chces si ju udrzat, aj ta bavi, tak nikde to nie je tak, ze 8 hod a padla....a zial bohu, nechcem zacinat s politikou, ale je smutne, ze su tu take podmienky ake su na podnikanie, a tym padom sme otroci robot, a rodina ako taka spolu travi strasne malicko casu. ja viem,ze v zahranici je to take iste, co mam kamosky, tak tam oteckov deti ani nevidia, akurat niektori cez vikendy. ale mamicky maju vela klubov a neviem coho este. no stale mi to pride smutne, lebo otcovia prichadzaju o to, ako im deti rastu, a v podstate ich potom ani nepoznaju.
@pepinka79 no vodicak mam aj ja, aj auto stale k dispozii, len rozmyslam, ci by som si trufla sa odviezt do nemocky, hoci je to 5 min autom. 😀
super, ze mas tolko moznosti okolo seba. ja som prave rozmyslala, ze ktoremu susedovi, kamoske, co byva na opacn. konci mesta, ci manz. tete...alebo ex kolegovi by som zavolala. no je to pruser, ja som sa sem pristahovala, a vela ludi tu stale nepoznam, no niekto by sa urcite nasiel. a na priprave nam hovorili, ze sa mozeme v pohodke po odteceni plod. vody ak by nebola zelena, ci modra, aj osprchovat....
@strelka11 neboj sa som sa rozrevala a bolo vysvetlené 😀 😀 😀 myslím že už to nespraví 😉 najhoršie na všetkom je že on si mylsí že ja sa cítim ok bo stále som do teraz niečo robila a zvládala vela vecí a ked ma aj dačo zabolelo tak sa nestažovala aj ked mi bolo kolkokrát do plaču....ale to je moja chyba bo on pokial mu to jasne nepoviem tak nechápe,šak ale od včera už mi nebolo naozaj dobre tak už som musela s pravdou von a už mu nič tajit nebudem aj ked ja tak nerada sa stažujem,radšej si všetko sama odtrpím som vždy bola tak zvyknutá..... 🙂
@sofhia tomu mojmu je to veľmi ľúto, že to tak nafrasa vyšlo, lebo keby nebol zmenil robotu, tak by mohol mať kľudne aj dovolenku. Ja ho musím uisťovať, že to zvládnem, a že poobede už bude doma dedko s babkou, ktorí robia v Pezinku, takže ak by som aj niečo potrebovala, alebo sa niečo stalo, tak sú obaja doma do desiatich minút. A my maminy aj tak potrebujeme kľud, tak sa aj normálne teším, že budem doobeda sama, nikto sa ma nebude furt pýtať, či som jedla, a že či nechcem toto alebo hento 🙂 . Najmä svokor vie strašne naliehať na to, aby som jedla 😀 .
@pepinka79 nic v zlom, ja tiez neznasam stazovanie, ale tehotna nebyvas casto, tak podla mna mame pravo na zvysenu starostlivost a obskakovanie zo strany nasich drahych manzelov. a ked ho pekne poprosis a nahodis psie oci, tak urcite ti rad donesie pitie, a neviem co vsetko....
a ked ti nie je dobre,tak by bolo fajn, aby to vedel urcite.
neviem ako ten tvoj, ale moj ked je chory, tak zomiera....a ja ho obskakujem ako diva, tak pekne teraz stonem, a lutujem sa....a hoci mi to strasne dviha tlak, ze nemame napr. umyty riad hned...tak si poviem, nie nie...ved aj on ho moze umyt, sice ho neumyje hned...ale az o poldna...ale no a co. ved ked bude dieta, tak tiez nebude vsetko perfektne.
@sofhia 5 minut, tak to máš super ,ale aj ja to mám za 15-20 a ked to bude v noci ked nebude tolko áut tak to moj stihne asi aj za 7min 😀
no ved ty by si to mohla aj odšoférovat ved ked budeš mat kontrakcie každých 5 minut tak to je ok,jednu dostaneš počkáš až prejde ,naštartuješ ,za 5 min v nemocke zaparkuje a dostaneš dalšiu 😀 jáj keby to bolo také lahké že 🙂
skús popozerat po susedoch kto má auto a kedy býva doma odsleduj to popíš a podla toho kedy ta to chytí tak kukneš do papierov a zavoláš si toho kto bude zrovna doma 😀 😀
jáj baby čo mám aj ja hnačku,už zasa ma to tlačí,šak som nič také nezjedla....to tu od včera sa asi nejaký virus rozšíril na MK 😅
Inak ja by som jedla teraz sladké od rána do večera, len kvoli tej hlúpej cukrovke nemooožem, normálne na šľak trafene 😠
Ahojte! Joj ja som sa dobre vyspinkala 🙂. Hoci celú noc sa my snívalo že kojím 😀
@ponyxx to chapem, aj ja som rada doma sama, a preto toho mojho vyhanam od rana, aby isiel robit tie povinnosti co ma, ze si v klude aj ja budem upratovat...je to stasne demotivujuce, ked mu trva hodiny, kym si pozrie co chce na nete...a sa nachysta....potom byvam unavena aj z neho. 🙂 teda nie vzdy...a najskor ho treba rano zobudit, este teraz sladko spi. 😀
ale na druhej strane, mas to fajn, ze ti pridu po poludni,a nie si sama, bolo by ti smutno cely den samej, nie?
Pezinok je krasne mesto, tam by som asi vedela zit, mate tak blizko Karpaty, a mnozstvo moznosti na prechadzky....
@weverka11 ja od rana zvazujem tiez, ze si vyjdem na rannu prechadzku do blizkeh obchodu a kupim si daco dobre na ranajky 😀 sice ranna kava s cokoladkou uz bola.
myslite, ze sa v nemocke budem moct stravovat po svojom ? som si strasne zvykla hned ako vstanam na kavu s mliekom a cokinou. a potom hned bezim na WC....ale tak v pohode. pocula som,ze z nemocky aby nas pustili, tak bude jedna z podmienok aj to, ze budeme normalne chodit na velku. tak rozmyslam nad tym, ze si zbalim svoju kavu, aj mlieko, aj jednu bonbonieru...aby som mala o ocistu postarane 🙂
Trosku povzbudenia: Vcera nam jedna baba na kurze hovorila, ze ona nemala ani kontrakcie, len jej odtiekla voda, prisla do porodky a od prvej kontrakcie za 2,5 hod. porodila 😉 ale ze stale mala tlaky na mechúr, ze ani bolesti nejak extra nemala, len stále velmi silné nutkanie na cikanie... Taký porod by som aj ja chcelaaaaaa 😀
@sofhia no to aj moj ked má nádchu tak hotovo 😀 😀 taký je z toho mojho 100 kilového macka maličký drobček 😀 😀 moj manžel má mamu čo sa celý život stažovala a aj stažuje tak sa snažím aby nemal pocit že som náhodou ako ona 😉 tak ale pravda je že my už bábatko mat asi dalšie nebudeme ved už jedno máme i ked nie spoločné ale on ho tak berie a teraz druhé,tak už bude stačit..takže by som si aspon tento koniec mohla vychutnat 😉 takže dnes budem skučat ako šteniatko a možno ani na ten tréning nepojde 😀
@pepinka79 inak , že deti sa častejšie rodia v noci...vraj je to podniete tým, že babatko si intuitívne vyberá tmu, keďže má v brušku tmu a svetlo je pre neho stresujúce. Aj rodinná známa mi poradila, aby som, ak to bude možné, si ľahla v prvej dobe porodnej niekde do tmy, veľmi že to pomáha zvládnuť stres a sústrediť sa na to, čo máme pred sebou. Škoda, že to v tých našich pôrodniciach nebude také zrealizovateľné 😖

no asi majú vačší strah z porodu ako my ženy tak radšej pracujú abo trénujú 😀
ale @sofhia ty máš doma asi odvážnejšieho muža ktorý sa nato teší 😀