icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

kraviatko
24. okt 2010

no ja som na ten klystír ani nepomyslela, pokiaľ ste to tu nezačali rozoberať 😀 , totiž ja si vôbec nepamätám ako to bolo pri prvom pôrode, či mi tam šupli hadičku alebo čípok, no fakt neviem 😀 som bola v takom strese že som len počúvala čo mi sestrička káže urobiť, takže viem že mi kázala lahnúť na bok a uvoľniť sa ale či som cítila niečo nepríjemné neviem, keďže ma bolelo brucho a kríže na to ostatné som nemyslela 😎 .....
takže neviem či si mám dať predpísať ten Yale či čo to je ale asi to nechám tak šak hádam to nebude až také strašné 😀

weverka11
24. okt 2010

ahojte dievcence, vcera co ste tu mali párty 😀 ???? jééé pridavam sa k @pepinka79 dnesná noc bola pre mna asi najhorsia za cele tehu, vecer hnusné krče a malinké stráááásne kopalo, ale stráááásne, normalne mi slzy tiekly a henten moj stresák - no hotovo, ten ma teda podrzí 🙄 🙄 🙄 ... Inak dnes som bola rada, ked uz vypadol na zapas! od rana som upratovala, vysavala, umyvala dlazky varila a on stihol tak akurát vytriast trávu z kopačiek na tú umytú podlahu a vykydnúť ryžu na zem!!!! som myslela ze ho roztrhnem! 😠

@letenka gratulujem k babatečku - je nádherná, hlavne vela zdravička a mliečka zelám 😵 jej už to začína 😝 paráda, ja sa už začínam na ten porod tešit 😀

weverka11
24. okt 2010

Inak mne tento koník strasne pomohol, ja som ten typ, ze ked sa mi stale nieco opakuje a vysvetluje tak ja prestavam mat strach, cize to, ze sa tu stale pise o klystíroch, nástrihoch, bolestiach a krvi a tak, tak mne to robí dobre 😀 fakt, dnes som vstala s tým, ze som vyrovnana s porodom a nechcem epidurálku 😝 proste uz viem, ze to bude v pohode... Ono vzdy to bolo tak, aj napr. pri maturitach, alebo pracovnych pohovoroch, ze ked niekto iny stresoval, tak mna to ukludnovalo 😀 ja som asi nejaka masochistka alebo čo :-

mikailla
24. okt 2010

@pepinka79 tak to som sa s tebou nebavila o tom? 😅 tak sorrko,do kelu a s kym, lebo uz som zmenila nazor na to ze mi prospieva a chcela som sa opytat ze kedy chcu vysadit zelezo tie co ho beru 😎 😎
@peha81 ak sa chces moja vyhnut klistiru pridi si porodit so mnou sem do UK, bal kufre 😀 😀

sofhia
24. okt 2010

@weverka11 ahojte, hej, suhlasim s tebou, presne tak to citim teraz aj ja....ze je lepsie vediet do coho ides, a sa o tom bavit, ako nemysliet vobec na to,ze ved to prekonas. a konecne som sa nezobudila v noci spotena, ci mi nahodou neodteka plod. voda, ale len ze aha, to je vytok 😉 a snivalo sa mi pozitivne o porode 🙂
ja si tu Epi pre pripad nudze vybavim, aj ked u nas nie je istota, kvoli nedostatku anesteziologov.

kocky aj vy ste na tom tak, ze sa vam uz velmi nikam nechce chodit? ja som tak naivne dufala este pred 3 tyzdnami v praci ako si budem matersku uzivat, a ako budem kade tade chodit, a este ten prvy tyzden som vladala, ale uz sa mi nechce.

weverka11
24. okt 2010

@sofhia no ja som na tom rovnako - hlavne peši ma nedostane nikto dalej od bytovky ako na 200 metrov!!! Autom mozem ist kamkolvek, ale jedine v elasťákoch, čižmičkách a tunike 😀 nič iné už na sebe neznesiem! no klamem, ešte tepláky zvládam....

vlastusss
24. okt 2010

🙂 🙂 ahojte babulee...juuj o chvilku ku svokre 🙄 🙄 uz sa pripravujem psychicky na jej otazky...ah ah

vlastusss
24. okt 2010

@weverka11 ajoj no ja som zas uz vcera vecer bola mimo lebo stale sa tu nieco rozoberalo a pred spanim ja take nemozem lebo pak nad tym rozmyslam a nezazmurim oka..vcera som len tak jednym ockom daky film kukala a pak sa mi snivalo ze je koniec sveta 😀 😀 tak uznaj....
s chlapa si nic nerob..to oni maju dane ze su "sikovny" to zas my mame tak ze moj vari a ja upratujem..len to upratovanie je dess 😠 😠 lebo on zaspini aj to co nepouzil 😀

vlastusss
24. okt 2010

@weverka11 noo a ozaj vcera sme mali party ...si sa mala pridat 😀 😀 sme mali damsku jazdu

sofhia
24. okt 2010

@weverka11 ty mas super aspon trening po schodoch so psom, ja som sa donutila vcera aj dnes na prechadzku s nasim, aj ked nechcem, aby si na to zvykol, lebo bude horsie znasat ked bde drobec, a vezmem malu na prechadzku, a jeho nie, neviem si predstavit brat aj kocar s nou, aj jeho.
ja mam tehotenske veci - aj rifle, aj suknu, akurat s bundou je to horsie, este donedavna som zapla manzelovu, ale uz nie 😒 mam taky jeden starsi zimny kabat, kt. mam zapnuty hore na jeden kombik, a k nemu sa akurat hodia cizmy, len lekarovi radsej nosim tenisky, a rifle, ked sa treba 3x vyzuvat, a tie cizmy vyzuvam vzdy 5 min. ☹ ty mas ake cizmy, na ake zapinanie? kamosky s babetkami ma uz upozornovali, ze budem musiet davat bacha ake topanky, ked budem mat deti, ze len nasupovacie...a ja mam rada tenisky ☹

vlastusss
24. okt 2010

@kraviatko aj ja si mysllim ze sa to bude dat prezit...uz tu trapnu chvilu to vydrzim a pak uz bude dobre..teda len dufam 😀

sofhia
24. okt 2010

@vlastusss som sa super pobavila na tom spineni pri vareni, aj u nas je to tak....ze je problem popratat aj sol, a vsetky koreniny kam patria....atd....ale tesme sa, ze nam varia. 😀
a s tymi temami na dobru noc, je to presne ako pises katastrofa. uz som sa zapovedala, ze o porode sa cez vikend vobec bavit ani nic studovat nebudem....a vcera pred spanim som si nan spomenula, a drahy hned uhadol ze na co myslim, aj ked som povedala, ze knihy vytahujem az zajtra, ze cez vikend sa budem myslienkami venovat inemu.
ale neviem cim to je, mozno predsa len pomaha aj ta predporodna priprava, ze uz sa menej bojim. len si radsej nechcem citat take pribehy tazkych porodov, kde boli komplikacie.
a katastroficke filmy fakt nemusim. akurat ze ten moj zasa romanticke. ale dnes som objavila v jednote daky cesky film - O rodicoch a detoch, tak som zvedava ake to bude.

weverka11
24. okt 2010

@vlastusss jeeej, ja som mala vcera inaksiu party s drobcom, vsetkych svatych som spomínala 😲 😲 😲
@sofhia vies co, ja mam take nasuchovacie nizske cizmičky, ale aj tenisky mam od novoty zaviazane pod jazykom a len našuchujem, ja nezavazujem, by som sa neohla 😀 Ja už sa strasne tešim, kedy znovu obujem vysoké topánky, lebo ja som bola zvyknutá v banke nosiť lodičky s min. 10 cm opatkom a uz mi to chýba, takže mam na plane si kupit vysoké čizmy - babo-nebabo 😀

vlastusss
24. okt 2010

@sofhia noo tak to si ja nesmierne vazim ze vari 🙂 a tak jeho to aj bavi takze nemoze povedat ze musi 🙂
noo ja som taka ze mna nieco nadchne alebo sa nad niecim zhrozim alebo nieco vo mne vyvola taky ten zvlastny vnutorny pocit, tak sa mozem tesit na fajne sny 🙂 🙂 co uz...potom sa smejem alebo placem alebo dokonca vykrikujem zo sna 🙂 🙂 este ze ten moj spi ako drevo 🙂
tak to aj ja sa snazim citat vsetko v com nemam jasno alebo tak, ale akonahle narazim na nejaky clanok, alebo v telke v reflexe a tak...no to fakt nemozem pozerat, lebo to potom myslim na to ze co ak sa to aj nam stane raz ☹ ☹
ja si kuknem rada aj horory ale som zistila ze teraz uz nemozem take pozerat...pre istotu 😀 😀

sofhia
24. okt 2010

@weverka11 a budes typicka mamicka cica mica - vysoke cizmicky, kozustek...a ides 😉 len v Senici mavate dost snehu, nie? to bude mozno trosku problem. 🙂
ja mam take vysoke cizmy kupene uz dakych par rokov, kedze ja celkovo vysoke opatky moc nemusim....a tieto zrovna maju cez 10 cm, take imidzovky, raz za zimu si ich obujem.
mne sa strasne zle obliekaju ponozky, a pancuchy ☹

masirujte si hradzu? prave som nasla daku pomocku EPI-NO....ale neviem koho sa spytat fundovaneho, ci to fakt pomaha, ako niektore kocky tvrdia. trosku ma mrzi, ze lekar ci sestricka nas o takychto veciach neinformuje. ☹

vlastusss
24. okt 2010

@weverka11 juj no ved aj mne davala na javo uz o pol tretej mala ze "mami uz by bolo nacase sa bachnut do postele" mi davala do rebier 😅 😅

vlastusss
24. okt 2010

@sofhia hradzu??veru ze nie 😒 ja som pocula ze tam kde budem rodit nastihavaju automaticky, aby sa predislo natrhnutiu... ☹

weverka11
24. okt 2010

@sofhia aj tu na MK je tema epi-no, pozri si... No v Senici nebyva nejak extra sneh, my sme rovinatá krajina 😀 No uvidime, kam budeme chodit v zime, na dlhsie prechadzky dam tie nizske, ale na tie kratsie, alebo do auta urcite vysoké, ja to lúúbim vysoké topánky 😀 a kedze mam 158 cm a aj to ked sa veeeelmi vystriem, tak aby som dovidela ludom do očí 😀 😀 😀

sofhia
24. okt 2010

@vlastusss ja som s tym trosku zacala, lebo aj ta co nas pripravuje to schvaluje, akurat som sa dozvedela,ze ak mas vytok, tak by si nemala....a ja mam...co uz, netrapi ma, lebo som citala, ze do porodu je vytok normalny, tento pond. som dobrala dake cipky, tak ten vytok ani velmi nechcem riesit.
na sex nemam ani pomyslenie, ani drahy, tak si myslim,ze v ramci natahovania by ta masaz nebola zla.

sofhia
24. okt 2010

@weverka11 uz sa tesim na tvoje fotky. 🙂 asi si zvyknuta soferovat aj vo vysokych podpatkoch. 😀
hej, tu temu som si zacala pozerat, len neviem ci nie je neskoro si nieco podobne kupit...

vlastusss
24. okt 2010

@sofhia no ja som s tym zacala ked som bola v sprske..lebo som citala ze sa to ma od 8tyzdna pred porodom...ale pak neviem..prestala som s tym...a to ked mas vytok tak si to nemas masirovat??

mikailla
24. okt 2010

Ja mam daku depku 😒 😒 😒 asi idem znasilnit mojho chlapa pocas spanku .... 😖 😖 😖 😖

sofhia
24. okt 2010

@mikailla a co konkretne ta depta?

vlastusss
24. okt 2010

@mikailla 🙂 🙂 skus moj by si to nepamatal...aj ked ho vnoci bijem ze chrape tak si na druhy den nepamata..mam vyhodu 😀 😀 😀

vlastusss
24. okt 2010

😖 😖 😖 😖 😖 je normalne ze ma aj z cistej vody pali zaha??? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

weverka11
24. okt 2010

@sofhia no veru, ja soferujem vo vysokych, ale mne sa tak lepsie, lebo ja mam malicku nozicku a ked dlho soferujem tak ma bolí nart... Ale iba niektoré vysoké su dobré na soferovanie, podla tvaru podpatku, niektoré nie 🙂 Na moje fotky 😀tak to sa nasmejes 😀 ja som take male vajco s velkými kozami 😀 😀 😀 😀 😀

baby aj vy mate tak radi vonu sava???? ja raz za mesiac nastriekam celu kupelku savom proti plesniam - muz musí byt prec, lebo on to neznása 😀 😀 😀 ja to zboznujem a hlavne ked je celá tá kupelka potom taká biela 😀 Inak dnes som si mákla, konecne generálny poriadok, vlastne okrem tých debilných okien 😠 k ním nemam vzat teda....

weverka11
24. okt 2010

@mikailla kasli na chlapa, bude zdutý 😀 skus www.keezmovies.com 😀 😀

vlastusss
24. okt 2010

@weverka11 noo to savo 🙂 a este ako ti ruky dlho po ton vonaju 🙂 ja som vcera okno umyvala v kuchyni a striekala som savom dres a tak..zacinam mat nejak amok upratovania...ale samozrejme ze sa musim najskôr premôcť 😀 😀 chcem aby bolo vsetko tip top ked pride malinkaa

sofhia
24. okt 2010

@weverka11 no ja sa necudujem, ze ti drobec tak streckuje v brusku, ved ty v kuse upratujes, nie?
nie, vonu sava praveze nemam rada. ked som byvala na private este v BA tak spolubyvajuca asi tiez milovala savo, lebo nim cistila aj sitko do caju...co mi prislo dost chore, inak to bola strasne zlata kocka 😀

@vlastusss to som nasla teraz niekde na nete. trosku ma seru tie roznorode informacie z netu, ze potom nevies co robit...no s palenim zahy / klop klop/ az take skusenosti nemam, mavam to obcas vecer, ked lezim, a mala sa mece, ale vcera som si kupila mandle a pekne vecer som ich par zjedla, tak nic. teba palieva cely den? lebo ja ju citim najviac ked lezim, ci sedim.

vlastusss
24. okt 2010

DIEVCENCE poradte mi...moj chlap ma 30narodky a vôbec neviem cim ho prekvapit..ked sme planovali babo sekli sme sa o par tyzdnou 😀 😀 nevyjde to akurat na 30 😀