November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@vlastusss materská sa ti ráta z platu, ak si nepracovala, tak nárok na materskú nevznikne a poberáš rovno rodičovský príspevok, ktorý je momentálne 164€. Ale ak si pracovala, tak po materskej nabiehaš na vyšší rodičovský príspevok, čo je 256€. Ale uvidíme, či to bude pravda aj po 30.11. 😒
potrebujem nutne jahody a šlahačku, mm si robil srandu, že či si má na trening zobrat auto, aby mi mohol v prípade krízy skocit nieco kupit a ja blblá, ze chichichi chachacha nééééé..... Do riti, teraz mam taku chut na slahacku a jahody zavarane ze asi zhyniem biednou smrtou...... 🙄 🙄 🙄 🙄
@jenta nooo nepracovala..este som nestihla poriadne...som vyuzivala "vyhody" apsolventou apsolvenska prax, medzi tym som na dohodu robila a tam som robila dva roky a ked uz som chcela odist tak ma balachali ze nech neodidem ze od buduceho mesiaca davaju zmluvu...ooh a nedockala som sa...takze ja budem len ten prispevok..no ale chcu ho zvysit na 190eur...nie?? a to by bolo od noveho roka?
žienky, vidím, že ste tu písali za pupoč. krv a ja som sa chcela opýtať, či ste niektorá vo výskume prenatal? ...my sme sa s manželom do toho zapojili a dostala som takú nálepku na tehu knižku a už hned na začiatku som svojmu dokimu povedala, že chcem, aby potom vzali pupoč. krv, no ale v tehu knižke to nie je poznačené a dnes ako som bola na tie pásy, tak tam jedna sestrička pozerala môj preukaz a povedala, aha vy ste v tom výskume, čo vám automaticky budeme brať pupoč. krv ale ja nemám ako vy píšete tie zmluvy od ceptry a ja hlupučká som sa na to zasa zabudla opýtať dokiho....
@jenta boze ja som uplne mimo, to sa aj ja tak musim zasobit konzervami. vcera mandarinky, dneska jahody.... Ale krava bola som v obchode a kukala na ne, ale hovorím si: jedz zdravo, nežer konzervy, nič si nekupuj.... Doprdele a teraz mi tečú sliny na noťas 😝 😝 😝 😝 ja už ich vidím pred sebou, také červené, vlhké, sladké 😝 😝 a strašne moc, na to šlahačkuuuu.................... absťák
@weverka11 ja som včera bola pozrieť, že čo máme v skrinke, keď si písala o tých mandarinkách 😀 tak preto viem, že tam sú aj jahody aj mandarinky a aj ananásik sa nájde 🙂 Ja by som si tiež niečo dala, ale neviem čo. Teda viem, len sa neviem rozhodnúť medzi mandarinkami a krupicovou kašou 😀
@jenta ano minuly tyzden som bola ale ja som bola na urade prace, a tam som zaniesla prefoteny papier od doktora-matersku...no a to bolo sicko...povedal ze ked sa mala narodi mam prist s rodnym listom prefotenym a az pak si podam ziadost na narok..ale len na tie pridavky ci co to je...no komplet miz maz mam s toho... 😕 😨
@weverka11 hm to ti ale vôbec nie je zlý nápad 🙂 akurát ten vanilkový cukor vymením za masielko a granko a bude to fajn 😀
@vlastusss no ja som nezamestnaná od júna, tiež som evidovaná na ÚP, ale tlačivo na materskú od doktorky som zaniesla na sociánu poisťovňu, na odbor nemocenského poistenia, a kópiu som dala na ÚP, aby som už nemusela na kontakty chodiť. Tiež budem musieť doniesť potom rodný list malého a na základe toho ma odhlásia. No ja byť tebou tak sa idem na sociálku opýtať, aby ťa neodrbkali náhodou.
@jenta sakra to by mi hadam neurobili..ved som tam pol roka praxovala... ☹ ☹ no uz som pisala aj kamoske co mi tam robi a pojdem sa tam opytat ze co ako a ze ci by nam aj nieco nevyslo, hoci je mael zivnostnik ale moc mu to nejde...tak uvidime..som s toho trosku smutna... ☹ ma sa mi o com snivat
kde ste vsetky??? ordinácia?????panelák??????
@e.l.i.e.n.k.a spagety boli s kuracim maskom, sampinonmi a syrom 🙂 akoze uplne taky deficit som mala, ze som sa nevedela dockat kym budu uvarene 🙂
nooo, tak ste mi veľmi nepomohli ženy ☹ ...
@nika147 ja som to tiež ešte nepočula, tak ti ani neviem poradiť 😒 Skús dačo vygoogliť 😉
@vlastusss aha, no tak na to sa tiež môžeš popýtať na sociálke, že či nebudete mať nárok ešte na nejaké príplatky alebo soc.dávky, alebo niečo podobné.
@weverka11 pod tým grankom je krupicová kašička 😉 na tie mandarinky som si akosi netrúfla, ale tak noc je ešte mladá 😀
Čo robíte babenky???? som si myslela že budem mať čo dobiehať, a čítať a prídem a nič 😨 ....už mám hrôzu s toho že je znovu večer, ach....znova sa trápiť v postielke a pokúšať sa zaspať ☹ ☹
dobré ráno "dévušky", no tak včera sa Vám asi nechcelo ponocovať, čóooo 😀 , ja mám po dlhšom čase za sebou celkom spaciu noc, som bola len 2 krát cikať a medzitým som spinkala 😎 , no a ráno sme sa s tým mojím troška "muchlovali" 😀 aj s povestným mikaillyným " napúšťaním " 😀 😀 😀
vonka je asi riadna kosa, ako som sa pozerala cez okno, fúúúú ja nemám rada zimu ☹
dnes klasika, troška dať byt do poriadku, navariť, zbehnúť do obchodu .... pokecať na koníkovi 😀 ......
@nika147 ahoj ja som tiež v tom prenatal výskume....oni ti odoberú pri pôrode vzorku tej pupočníkovej krvi na nejaké testy, ale to vôbec nesúvisí s odberom do ceptry....to si musíš zavolať priamo tam na infolinku a oni ti pošlú zmluvy.....a dr mi povedala, že keby bolo tej krvi málo tak prednosť má ceptra...takže najprv si odoberú oni a čo zostane použijú na výskum 😉
@kraviatko Dobre ranko 🙂 ...hovoris, ze krasny start do noveho dna si mala 😀 alias "napustanie"...no u nas vykukuje nejake akoze slniecko...ale tiez to vyzera na riadnu kosu 😖 a samozrejme nic sa mi nechce....dnes mozno tak maximalne nieco operiem a budem funat na gauci 😒
@majulienka333 no veru tak 😀 , aj tu už svieti slniečko ale riadne zubaté 😎 , dnes budem musieť ísť k lekárovi s dcérou, lebo ten kašel čo má už skoro 2 týždne jej vôbec neprechádza ☹ , asi bude mať nejaké ho hnusného bacila 😠 ...
takže pôjdeme pred obedom, dúfam, že tam nebude už veľa detičiek ...

padaj sniežik, padaj náááám.... tušim si ozdobim stromček 🙄