November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@klara78 juj nestras ja na to nie som pripravena este psychicky ani prakticky, a to mam termin den po tebe...
@bamarama82 tak ja to trosku poznam, tie deti, brat ma tri a obcas kedze je mladsi a chceli si zo svagrinkou vybehnut von strazila som, aj celu noc, aj segrine tiez je mladsia, obcas prebalila a sranda bola ked sme so segrou kupali prvy krat a naolejovanu klzku Adelku nevedeli prevratit na brusko 😀 😀 😀
@danielita13 tak ty si zbehla, ja som nikdy neprebalovala, ked kamoska prebalovala tak ma napinalo z toho smradu... tak som zvedava ako to zvladnem. a k tomu sama... fakt som take male mimco este ani nevidela a nedrzala
@bamarama82 no kludne by som tam mohla porodit, keby to islo bezbolestne a bolo by mimi v poriadku, tak s tym nemam problem 😀
a ja mozem ist zajtra k lekarke ☹ ☹ ☹
@weverka11 ja som tiez povedala ze neviem aku porodnicu ze radsej ako ist k nejakemu masiarovi alebo uhukanej gyndoske tak radsej porodim doma
@bamarama82 nechcem strašíť. radšej mam všetko nachystane. &môj prvý malý mal 3200g pri narodení tak asi mu bolo tesno ked sa vypýtal na svet, doktor hovorí že toto druhe babo mam tiež dosť veľké, tak sedím a čakám.. 😕
@weverka11 tak mamina tu robotu predsa dostala 🙂 🙂 vydrz a poriadne mu ten vcerajsok este oslad 😀 ozaj ty sa chodis kazdy den kupat do teplej vane? ja ze sa mozeme len sprchovat? ja zboznujem vanu plnu teplej vody, sviecky, a dobru knizku, nato sa tesim po porode ako male decko, a sa mi zda podla tych tvojich bolesti ze uz coskoro pôjdes 🙂
no ked sa začne rodit rýchlo a všetky naraz tak názov by mohol byt novembrové strely 😀 😀 😀,alebo moj novembrový zázrak 😉 alebo novembrové stretnutie 😉 alebo novembrová mama 🙂 alebo jednoducho november -už som mama 😅
som hladná tak manič lepšie nenapadá 😀 😀 😀 alebo november-už niesom kinderko 😀 😀 ha sa dosmejem ked vidím tiež to žehlenie čo ma čaká 😕 😕
ahojte dievcata, po dlhej dobe som zasa tu🙂 ako vidim a citam, popisali ste tu toho dost....mna uz tiez nervozita zacina chytat,obavam sa odtoku plod.vody...neviem ci to budem vediet nejako rozlist, lebo kamoska mi vravela, ze jej odtekala pomalicky, vraj ked na wc bola....len aby sa mi to nestalo, ked pojdem elektrickou...to by bol trapas riadny🙂
poslickov mam takych slabsich uz asi 2 tyzdne, ale postupne silneju, niekedy sa neviem ani pohnut...uz aby som to mala za sebou....v sobotu idem k mojmu dr. naposledy, od buduceho tyzdna uz do nemocnice budem chodit....ale cez cele mesto...to budem aj hodinu cestovat..jaaaj...len aby to vtedy na mna neprislo....
@bamarama82 neboj ked sa ti to narodi zrazu sa nieco v tebe zobudi a budes vediet co a ako 😀 😀 😀 teda aspon mne to tak vsetci hovoria 😀 😀 a ked som prebalaovala krsniatko tak mi to nesmrdelo, neviem to je nase, ale kamoskine mi uz smrdelo tak neviem v com to je 🙂 🙂
@pepinka79 😀 😀 😀 😀 😀 novembrove strely su uuplne super 😀 😀 😀 😀 😀
@danielita13 bohuzial tu co chcela nedostala, ale inu ano a to je hlavné 🙂 kazdy den sa nekupem, ale vzdy ked mam bolesti, alebo sa mi vystupia tie sproste zily a zle sa mi dycha tak sa tam naložím a vždy mi to pomože... ja spolieham na to, ze ked to uz bude naostro, tak to nepomoze, ale zhorsí a urychli 😀 😀 dokial su to len posličky tak to musí pomoct teplá voda... a rodit este nepojdem, to je vsetko ta nervozita...
@velika1 aj mne pomali odtekala voda ale dalo sa to rozoznat bo som išla cikat a ked som sa vycikala tak stále zo mna taký tenučký cícerok tiekol ale úplne tenučký tak na vložku 😉 a ked ti odtečie voda aj v električke tak to nevadí ved nikto sa nebude nad tým pohoršovat skorej budú všetci v šoku že čo terz 😀
@weverka11 ty a nervozita????ja ta z tvojich prispevkov vnimam ako pohodacku a babu nad vecou, a vééélice vtipnu 😀 😀 😀 😀
@pepinka79 fuuu...no to teda dufam, doteraz som nemala nejake obavy ale teraz to zacina....hlavne sa bojim toho, aby sa pri porode nieco nestalo, lebo ten nas mlyncek sebou stale melie a nie a nie presat, trosku sa bojim toho, aby sa nahodou do pupocnej snury nezamotal, alebo nieco take.....teraz uz velmi von nechodim, hlavne koli bolesti lonovej kosti...
@weverka11 😀 😀 no ja sa naložit do vane tak asi porodím hned bo stačí ak sa dlhšie osprším v teplej vode tak hotovo tak až potom dojdu tie bolesti a radšej to už neriskujem ale tak ty si iný prípad 😀 😀 no ved to nervozita robí svoje ja už mám zas nožky ako baloniky opuchnuté a nervozne 😠
@weverka11 nechcem ta strasit ale moja segra sa mamine narodila po takomto teplom kupeli, vzdy to spomina lebo to bolo 24.12. na stedry den, chcela si ist oddychnut do teplej vody a ked vyliezla dostala kontrakcie a segra bola do 2 hodin na svete, a dok. jej vtedy povedal ze jej to ta tepla voda urychlila 🙂 🙂 🙂 inak segre este dali meno EVA
@pepinka79 no dufam, bo niekedy sa fakt obavam, ked ta bolest na mna pride....no my sme nakoniec skoncili u Tomaska, ked naokolo je to samy Samko....
tak pre dnes uz dost pocitaca, tatinko prisiel z prace, tak mu idem dat zohriat veceru, kym sa osprsi....len dufam, ze to pride, ked bude doma, lebo robi vo Viedni...no uvidime...uz zistoval, ze co ma robit, ked to na mna pride, co ma zobrat a tak🙂 tak som uz vsetko pobalila a nachystala do postielky🙂
tak ty ese nevies co budete mat? no to bude pekne prekvapko.....nas sa ujo Dr. pytal, ci chceme vediet, a ja somchcela..som proste zvedavec🙂 tak na sono mam aj foto s gulkami🙂)))
Veru to stým horúcim kúpelom moc neprehánajte. Mne pri prvom pôrode doma odtiekla voda, a v pôrodnici ma stale posielaly do sprchy pod horúcu vodu pre rýchlejšie vyvolanie pôrodu.
@danielita13 no ja som nervozna z manzela - ked ma nasere on tak nedokazem byt nad vecou, inak som v pohodičke....
Ja som asi iná, ja ked idem do teplej vody, tak sa strasne uvolnim, ale nedavam si uplne vreluu... doteraz mi to vzdy pomohlo a to mam poslicky teda dobre dva tyzdne... Ale porod to urcite urýchli, ale myslím si, ze az vtedy, kedy ozaj má, ze to proste rozlíši tie falošné kontra a tie ozajstné - nieviem.. aj sestricka na predporodnom hovorila, ze ked kontra po teplej vode prestanú tak su to len posličky... Zajtra zacinam 38tt, takze to je v podstate jedno..
Jezis baby ja mam teraz také tlaky ze ledva píšem... ale fuuuuurt..... 😲 😲 😲 uplne do močového mechura a až v kliťáku to cítim. a strasne ma pichá v šuške.... joooj

@weverka11 len aby si v tej vodicke neporodila jedneho dna... uz si ani nepamatam za co sa na neho hnevas... ale to je jedno, dovod mas. ale to ta prejde kym porodis. moj sa ani neunuva aby si ma udobril...