November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
babule a vitaminy beriete? ja zatial pokracujem v Calibrum baby plan - tie som brala cca rok, co sme sa snazili a su urcene aj na prvy trimester. tak zatial ich beriem.
ja som ix kedysi tiez brala ale ked tehu neprixadzalo tak som prestala. teraz beriem len kyselinu listovu a vela vela zeleniny a mliecnyx vyrobkov papam.
ani ja by som nesla k moru tiez som v strachu, ale myslela som to tak obrazne, ze skor ked mas novembrovy termin sa da leto zniest, ako ked som rodila v septembri 😉 ,
me5 ja beriem acidofolan je to kyselina listova, zelezo a vit. B12, pri Petkovi som bola chudokrvna, tak som zvolila tuto kombinaciu 🙂
hmm, tak ja kedze zatial nemam ziadnu skusenost a v tomto calibrum je najvaic kys.listovej, tak to asi uz ten mesiac dopapam a potom sa opytam uz dr. ze co dalej, ci nieco brat a tak. to uz bude vidiet aj moje vysledky z krvi, takze asi aj podla toho.
Doktorka mi dala termín na všetky vyšetrenia 14. 04., ale keď sa na to teraz pozrela, tak tam videla len "trojtýždnovú" bodku. Takže ešte si na to bijuce srdce musím pár týždňov počkať. Inak - hej, už teraz viem, že je to chlapec a som ochotná sa kľudne staviť 🙂
me5 pokial mas pestru vyvazenu stravu, je jedno aky doplnok vyzivy beries, vsetko su to len doplnky stravy, kebyze treba, nieco ako zelezo, tak lekar ti to predpise aj sam od seba 😉 kyselina je dobra pre spravny vyvoj plodu hlavne v prvom trimestri, kym sa vyvijaju vsetky organy 😉 , potom ide len o to aby si ty mala dostatok zivin, dieta si z teba vezme co treba, aby aj tvoj organizmus mal to co treba, ale ako pisem ak papas vela ovocia, zeleniny, mliecnych vyrobkov, obilnin uplne staci, ved volakedy vitaminy nepapali a rodili sa zdrave deti 😉
jkc 3000 ja osm tak bola presvedcena ak pri Pektoiv, ze bude chlapec a aj teraz... neverim totiz , ze moj muz je schopny urobit dievca 😀 , to je len moj tajny sen 😵
aj ja sa spoliehm na to ze mi dr. nieco poradi podla vysledkov krvi.
inac viete ze z vitaminov sa rodia velke deti 😀
jkc a ako to vies ??? 😀 😀 aj ja chcem vediet ze cakam chlapca ..pripadne dvoch 😀 ..lenze po 3 babach sa mi tazko veri , ze moj drahy by zmenil inu znacku 😀 😀
moncika mas uplnu pravdu, ked som cakala Petka, zila som vtedy v Prahe a tam mi lekar povedal, ze si nemusim kupovat ziadne vitaminy, ale ak chcem tak nejake lacne stacia, vraj Materna obsahuje vitaminy vo vysokej koncentracii, deti velmi rastu a tazko sa rodia 😉
ja som dost zaryta vegtarianka takze ziadne maso, vajcia, mlieko. ale vyvazujem to jogurtami, syrmi.
ollanko, preco mysleis ze tovoj muz nevie spravit dievca? 😕
jkc, a ty preco si si taka jednoznacne ista?
ked ma zena v tehotenstve xut na mliecne vyrobky malo by to byt dievca vsak? lebo ja pijem jogurtove napoje na litre 😅 😀
moncika, je takej tvrdej povahy, nevie velmi prejavovat svoje emocie a city a pochadza z troch bratov 😀 moja starka vravy, ze je to aj o povahe toho chlapa 😀 no uvidime
titulienka, moc ti prajem ti xlapca 🙂
mne je to v podstate jedno, co to bude , len nex to uz je a nex je to zdrave. samozrejme ako skoro kazda zena by osm xcela robit fontanky, copceky, kupovat sponky, satocky, babiky po ktoryx som ja ako dieta len snivala..splnila by som si detsky sen 😀
aj ja mam pocit, ze budeme mat chlapceka..mm by si to velmi prial 😀 ale ja by som brala aj babu....a vlastne je nam to aj jedno, hlavne, aby bolo zdrave 😀
Ahojte,
dnes som bola prvy krat v poradni. Mam tehotensku knizku a dostala som aj Prenatal Box. Vysledky mam v poriadku, takze nie je co riesit. Som rada ze je vsetko ok. Strasne by som chcela mat uz prvy ultrazvuk za sebou ale moj doki mi povedal ze je to este skoro. Dalsiu poradnu mam 22.4. tak dufam ze to rychlo a bez problemov ubehne. Dnes sme sa prvy krat s manzelom zacali bavit o menach. Prvoplanovo chlapec - Alexander a dievca - Terezka. Drahy sa ma pytal ci necakame dvojicky, lebo jeho mama je z dvojiciek takze pravdepodobnost tam je. Pravdu povediac je mi to jedno, len aby bolo babatko zdrave.
Ja beriem vitaminy Calibrum modre na prvy trimester uz druhy mesiac. Aspon 3 mesiace by som ich chcela brat potom sa poradim s lekarom.
jankaroy, tesim sa s tebou a gratulujem 🙂 dufam ze u kazdej z nas to pojde tak hladko ako u vas 😵
jankaroy...gratulujem!!!
janka - tiez gratulujem.
ja tie vitaminy asi doberiem uz ten treti mesiac - stravu praveze nemam nejak brutal vyvazenu, lebo mi nejde hocico na chut. praveze s tym mam dost problem. aj manzel sa ma uz pytal, ze ci nepapam nejak malo. ale keby som zjedla viac tak to vygrcnem. ovocie mi chuti len hrozno. po prvom neuspechu s bananom to chcem pomaly risknut a skusit znova. jogurty mi dost nejdu na chut, ale testujem, a teraz napr. mozem marhulovy. no vsak uvidime.
tak len pekne "bojujme" dalej 😉
ja beriem duphaston, kvoli dvom potratom, a z vitaminov, beriem iba listovku, no zajtra idem k hematologicke s vysledkami krvi, takze si myslim, ze od zajtra sa dopujem 😔 aj injekciami do brucha 😢 ale zvladnem, len nech to vsetko dobre dopadne.
mne zacalo byt zle minuly tyzden.
jankaroy gratulujem 😎
a titulienka, no bodaj by to boli dvaja chlapi 😎 😎 😀
ja mam momentalne sklon k dievcatku, tak uvidime 😵
myslim, ze s mojou stravou je to celkom v pohode, jem vsetko, co mi pride do cesty 😀 😀 😀 ale, nie zartujem 😅 ale milujem ovocne jogurty, co inak neznasam 😝
baby ja dnes neviem už vôbec nič udržať v žaľúdku.. asi si od doki vypýtam niečo, lebo už som aj schudla a toto nie je dobre..
ja beriem z vitamínkov ten calibrum baby plane.....doktorka mi to odporučila
a s jedlom som nemala doteraz žiaden problém, skôr som chcela všetko zjesť 😀 ale dnes ráno sa to nejak zlomilo, prvýkrát mi bolo zle....síce našťastie zo mňa ešte nič nevyšlo, ale je mi strašne ťažko a pri pomyslení na jedlo...aach 😀
ale tak som sa tešila na ten deň, keď začnem mať nevoľnosti 😀 asi ako dievča,keď čaká na prvú menštruáciu a potom jej dôjde, že nič také úžasné na tom nie je 😀
ale aspoň viem, že som tehu 😀
romy31 😀 😀
tak babulky UTZ za sebou, srdiecko bije ako zvon a babo ma necele tri cm 🙂 takze presne na den velkost sedi :D
baby citala som ze beriete vselijake svinstva ako vitaminy, hned na prvom vysetreni som sa to pytala dr a ten mi to vyslovene zakazal, ze to su len reklamne triky a ze dokonca ta kyselina listova ze to vobec nebolo testami dokazane ze pomaha, jedine co je ze porodite velke dieta, bude sa vam tazsie rodit a dost budete natrhnute....to fakt nechcem a netuzim po tom, moj dr povedal ze mam jest pestru stravu s prevahou zeleninky a ovocia, a to aj robim, a vsetko je krasne v poriadku a babo velke presne tak ako by malo byt.
neblaznite baby!!!!! ked vam nieco chybat bude vas dr vam to predpise, ale nie takto sami od seba, su to len reklamne triky a medicinske somariny (verte mi prosim, pracujem v zdravotnictve, mam okolo seba dost vela odbornikov na taketo veci a naozaj to nikto neodporuca...
drzim palceky nech ste vsetky v poriadku a mate krasny den
pa
me5 mne potvrdila lekarka tehotenstvo uz v piatom tyzdni,ze vraj podla toho ze mam zvatsenu maternicu a videla tam fliacik..
Inak ako to tak citam tak som napisala pekne odveci vetu🙂))ale citala som predoslu stranu🙂))
Ja beriem z vitaminov Femibion 800 je tam aj kiselina listova tak uz nemusim nic ine brat..
a ze kyselina s i 😀 ja som akasi dopletena dneska 😉
jeeej prave som si vsimla ze sme vsetky priblizne rovnako stare 😵 koncecne mi nikto nebude hovorit ved si este maldaaaa 🙄
xudiatka, nezavidim vam tie nevolnosti ☹ ja som este ani raz nevracala. mam len tazobu na zaludku. nexutenstvo sa dnes otocilo o 180 stupnov, co predomnou neujde to zozerem 😅, nosim si vsade sosebou misku ovocia nex sa stravujem aspon zdravo ked uz teda musim nieco tlacit do hlavy 😀 dnes vnoci a nad ranom som sa zobudila na hlad..esteze som si pri postel naxystala piskoty 😝
Ahojte Janočky blahoželám Super Žienky a čo sa týka tých vitamínov je fakt lepšie si dať predpísať len tú kyselinu listovu ako vitamíny Mne tiež doki neodporučil aj keď Calibrum mám ale neberiem ho
ahojte baby Petka som ulozila a citim sa strasne unavena, ale spinkat sa este nechystam najprv musim dobehnut co som cez den zanedbala, teda dat to tu troska do poriadku, ale sa mi nechce 😝

presne...ani ja si netrufam ist daleko od domu 😖