November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
no uz som mu dvakrat povedala rozpravku o kozliatkach a uz konecne hadam bude hajat 😉 a tu nikoho 😕
Juj Ollako to "poteší" takáto návšteva Hádam ti už malý búva Môjmu sa teda vôbec nechce
lubica to nie je navsteva ja byvam zatial u nasich takze som tam navsteva skor ja 😀 , ten bracho ma len 16 takze to je este taky hlupacik 😅 , ale hlavne je , ze Petko u hajka
bab sorry za tie preklepy, to je strasne 😲
no este aj v tom ospravedlneni som urobila chybu 😖
Ollako chápeme 😉 To nevadí Aj tak nemá búchať,nie?!
ahojte kočulky. Bude vám vadiť, keď sa aj ja primiešam do novembrovej diskusie? Už som dvakrat troške skusila, ale nejak to nevyšlo ☹
albi jasne , ze sa mozes primiesat nie musis, cim viac tym lepsie 😉
lubica jasne nema co trieskat 😀 😝 ci ma 16 alebo 40
kujeem ollako 🙂 To ma teší. 🙂
albi uz mas knizku?
nie, ešte nemám knižku. Pred týždňom som bola na druhom ultrazvuku, srdiečko krásne bilo, a na krvy, a doky povedal, že až keď budú výsledky krvy, tak vypíše knižku. Takže ešte budem musieť 2 týždne vydržať 😒
a v koľkom týždni sa vlastne priemerne zvykne dávať knižka?
asi v desiatom, ale zalezi na lekarovi, mne este ani plod nebolo vidiet, takze stale sa este bojim tesit 😒 , ale ukludnujem sa tym , ze viem , ze som mala ovulku neskor
ale neboj, určite bude všetko v poriadku. Držím silno palce. A kedy máš ísť na ďalší ultrazvuk? Aj ja som mala posunutu ovu, síce len o 4 dni, a vraj tomu veľkosť drobčeka zodpovedá, tak dúfam, že je všetko o.k...
ja idem po velkej noci v stredu, ale ma uz tak poraza 🙄 , asi to nevydrzim 😝
no, tak to ti verim, že si určite veeelmi nervozna. Tak pevne nervy, a vydrž to. Určite všetko dobre dopadne.
Ahoj albi Tak super Že už srdiečko Ollako veď to To čakanie je najhoršie Juj ja začínam mať normálne ako cestovnú horúčku pred tou stredou
lubica ani nevrav, asi si to rozmyslim a pojdem tiez v stredu, ale zase ak by to nebolo OK, nechce sa mi byt cez sviatky v nemocke 😖
Juj no ja ak to má byť zle chcem to vedieť čo najskôr a aj mať to čo najskôr za sebou Veď to sa ide len na deň nie?U nás ráno prídeš a poobede ťa pustia po kyrete myslím
ano lubica mas pravdu, len na den, tak zeby som predsa len sla skor 😕
Juj mojka nie Ja ťa nechcem strašiť ani nijak nahovárať To ja som sa tak s tým zmierovala a pripravovala ak to bude v stredu zle,že na štvrtok sa objednám a poobede domov Ty len pekne počkaj Alebo no ako chceš mojka
lubica neboj ja som vystrasena aj tak...a zrejme si to naozaj rozmyslim, ak to bude OK budem sa o tyzden dlhsie tesit 😉 😀
Ja si nemyslím si, že by tie vitamíny boli až taký blud. Len lekári majú rôzne názory. Nie som zdravoťáčka, ale verím tomu, že napr. kyselina listová zabraňuje takým vrodeným chybám ako sú rázštepy. Ja tiež nemám vyváženú stravu, tak sa dopujem Calibrom babyplan (je tam aj železo, čo oceňujem). Za Calibrum babyplanom nastupuje Calibrum mami (ružová farba na obale) pre 2. a 3.trimester a dojčenie. Brala som minulý rok aj Femibion800, kým sme sa snažili, ale bolo to drahé - stálo to zhruba 12 eur a nebolo tam ani železo, tak som s tým sekla a vrátila sa ku Calibru, keď sa aj tak nedarilo. A tie veľké deti to je podľa mňa v genetike - ja som bola veľký novorodenec, tak aj ja som mala veľkého syna a vitamíny ho podľa mňa nezväčšili.
Mne začalo byť zle asi na konci 7.týždňa. Dnes som sa udržiavala v stave "nie na grc" opečenými chlebmi. Jedla som ich také suché po malých kúskoch aj doobeda aj poobede medzi hlavnými jedlami. Pomáhalo to. 🙂
Ľubka, ollako, držím palce!
Zopka ďakujeme No ono tie vitamíny Mne doki predpísal kyselinu listovu tak preto to už nemám kombinovať s calibrum a minulé tehu aj železo Zistili to z krvi A je to aj lacnejšie A z krvi sa zistí čo ti chýba
No mne ešte krv nebrali a najskôr asi budú len v druhom trimestri pri tých testoch, čo je už asi trochu neskoro. Mne teraz asi chýba vitamín B, lebo mám nejaké divné kútiky úst. Kúpila som si aj B-komplex, ale také väčšie dávkovanie a tam je napísané, že to nesmú tehotné (kvôli tej vyššej koncentrácii), tak to radšej neberiem a divné kútiky mám stále. 😒
zopka: stotožňujem sa s Tvojím názorom... ja vitamíny tiež beriem.. ale ja som verná jamiensonu lebo ten je čisto na prírodnej báze.. ten prenatal stojí cca 18€ ale za kvalitu dám peniaze. Ďalej jem kyselinu listovú a železo a vitamín c... železo musím lebo som anemická a minulé tehu mi museli dávať v kritickom stave aj transfúziu a toho sa už chcem vyhnúť. V tomto období má náš organizmus zvýšenú potrebu vitamínov a minerálov. Však si všetko berie "fazuľka" takže v podstate ako keby sme to potrebovali dvojmo.
V dnešnej dobe sa dá aj telu v čase tehu veľmi pomôcť. Kedysi nebolo to čo máme teraz k dyspozícií. Sú veci, ktorým verím a ktorým nie, ale je to na každom jednom rozhodnutí. A nemyslím si, že ak si niekto myslí, že kupované ovocie a zelenina sú zdravé tak má pravdu. Nič nie je zdravé v dnešnom svete.
ahojte, ja tiez beriem kyselinu listovu a maternu este zacnem brat..
ahojte prave som sem napisala roman o tych vyitamin a moj syn stlacenim jedneho tlacitka vseto vymazal 😝 😝 😀 , no v skratke, treba kupovat vitaminy so SUKL kodom tie su testovane, tie bez neho su len doplnky, na ktroych je napisane, ze obsahuju vitaminy, ale nikdo to netestoval a ak ako tak sa zistilo, ze neobsahuju to co pisu a preto to nie su lieciva a kupite ich trebars aj v drogerii 😉 , to co som pisala, ze lekar mi kazal kupovat lacne vitamin, som myslela tak, ze tie co su slabsie,treba radsej brat, lebo tie silne naozaj viac vyzivuju plod a moze sa stat, ze su deti vacsie a tazko sa rodia, aj preto je viac porodov sekciou..a to , ze ma niekto velke dieta aj bez vitaminov, to myslim, ze kazdy chape, ze sa to stava a je to bezne, netreba to brat tak, ze velke deti sa rodia len vtedy, ked sa beru vitaminy 😉
ja som to aj pri petkovi robila tak, ze som vitaminy brala prvy trimester a cast z druheho a potom som uz prestala, lebo dieta vtedy len rastie a uz ma v podstate organy vyvinute, a bol vacsi mal 3980 a na moju uzku panvu to bolo vela, takze som nakonie rodila cisarskym ☹
ollako, tak to potom aj druhe babatko pojdes cisarskym ze? 🙂

do kelu brave prisiel bracho a tak tresol dvermi 😠 😠 😠 , a uz maleho pocujem ako si mrmle a uz na mna vykrikuje mamina, idiot, nemohol prist za 10 minut, juuuj ake nervy 😠 😠 😠