icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

scrabble
14. dec 2010

@bonaquaba 3.12. sa nám konečne narodila naša malá princeznička. Aj na mňa mnohí pozerali ako na šibnutú keď sme sa niekde preriekli, že by sme uvítali tretie dieťatko. Asi sú už ľudia tu na SK tak nejak naprogramovaní, že dve deti sú akurát a tri sú už priveľa 😢 Ale my sme teraz neskutočne šťastní že sme piati.

katka14
14. dec 2010

@mikailla ahoj, juj tebe sa podarilo snad nemozne. nevies mi poradit, ako sa ti podarilo prehodit rezim aby mala spala v noci a nie cez den? ja sa vôbec nevyspim, keby tu nemam maminu. diky moc za radu, a gratulujem k Ninke. je nadherna 🙂

mikailla
14. dec 2010

@katka14 ahoj,dakujem krasne aj ja gratulujem k Nelinke 🙂 no vies co,ja uz som z toho obratneho rezimu zufala,ja nemam nikoho na pomoci,tak som to skusila teda vcer prvykrat aj ked mi pisalo vela mamiciek,ze je este skoro no ja mylim,ze je to na kazdej mamicke kedy sa rozhodne,je to dost tazke tak malinke babo budit zo spanku srdce to trha ☹ ja som zacala tak,ze v noci som ju dala do kocara a uplne do tmy,iba mobilom som svietila aby som jej dudlik mohla dat do pusky,to sa vtedy veelmi nudila tak driemkala,na druhy den som ju cez den nechala vyspat do tej stvrtej a od vtedy som ju vyrusovala zo spanku,hrkalkami som ju zabavala,ked zaspala som ju na rukach prekladala aby sa prebrala,nenehala som ju tvrdoo spat aj ked spala tak na pol hod a zas. no a vecer mi zaspala a dnes to robim zas,zabavam ju od tretej uvidim aka bude noc a zabudla som ze jej davam papat trosku menej obvikle spapa 100ml alebo 120ml a takto jej dam menej tych 60-80ml a viem ze sa zobudi na hlad.vela trpezlivosti prajem

katka14
14. dec 2010

@mikailla kojíš ju alebo jej dávas z flaše? lebo ja som donedavna krmila len flasou, to by sa dalo kočirovat mnozstvo ale uz od včera uspesne kojim, aj ked obcas troskou dokrmujem umelym. hlavne v noci, ked nechce spat. no mne by sa neupokojila keby ju nenecham dosyta napapat. my mame riadneho savca doma. no ale ked to bude neunosne, asi to skusim aj u nas zpraktizovat. moc diky za radu. 🙂

mikailla
14. dec 2010

@katka14 no s tou papou to nevida ani mne vzdy 😅 tiez potom narieka ze este chce,potom jej dam cajik a ked stale narieka tak jej zas zohrejem mliecko no a tym padom si predlzujeme ten cas co je hore... len je to o drzku ze tale behat s tou flasou a na niekolkokrat ohrievat.Ja nekojim,ked plne kojis tak to teda asi nepojde,mozno keby si ju po istom case odstavila od prska a dala cajik a zas ....no a zabudla som ze medzi tym ju davam velakrat vygrgat aby sa nepogrckala z toho😀 budem drzat palce nech sa Vam v tom dari. a nie je zac. 😉 😉 😉

bonaquaba
15. dec 2010

@scrabble tak teda blahozelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam, tak teda mame darceky pod stromcek, aj my sme stastni, ze sme piati a konecne tuto matersku sivychutnavam, lebo dve starsie deti su v skolke a aspon sa malej naplno venujem a tiez pri Andrejovi a Nelke som hned utekala do roboty, co teraz nehrozi tri roky budem dommmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaa, supr, tak sa teda drzte

katka14
15. dec 2010

@mikailla ahoj, ak este nemas ten pomer na nutrilon - tak 30 ml prevarenej vody a jedna zarovnana davkovacia lyzicka nutrilonu ktora je prilozena k baleniu. 😉

scrabble
15. dec 2010

@bonaquaba Ja si to začnem vychutnávať až po prázdninách. Malý bol chorý už pred narodením maličkej a ešte nieje úplne doliečený tak ho mám doma. Dcérke začínajú budúci týždeň prázdniny, tak budem mať doma všetky tri deťúrence. 😝 Už teraz sa celkom teším že po prázdninách budeme s maličkou doma konečne samé a si to naozaj užijeme 😉

bonaquaba
15. dec 2010

@scrabble no ja som mala tiez mojich doma,ked somprisla z nemocnice, lebo boli chori, ale akosi som to zvladala a aj malu som si vychutnavala a zrazu ked isli do skolky, tak mi normalne chybali aj tie ich hukoty aj vsetko, ale hned som si zvykla na klud a aspon sa malej venujem a teraz momentalne aj popritom peciem, a ides ty daco piect?

scrabble
15. dec 2010

@bonaquaba Ja som absolútny antitalent na pečenie ☹ Minulý rok som sa dokopala upiecť aspoň medovníky lebo dcérka chcela zdobiť cukrovou polevou, ale tento rok sa piecť nechystám.
Našťastie bývame v RD nad mojimi rodičmi a aj Štedrý večer budeme sláviť u nich. A nielen my, ale aj moje dve sestry. Jedna tiež s rodinkou a druhá s priateľom. Také veľké spoločné vianoce. Moja mama práve dnes doobeda spolu s tou slobodnou sestrou piekli dole medovníčky. Voňali až k nám hore. Môj malý im bol pomáhať a prišiel taký dolepený od cesta, že som rada, že to nepiekli v mojej kuchyni 😀

bonaquaba
16. dec 2010

@scrabble no ja tiez som antitalent nielen na pecenie ale aj na varenie, ja viem upiect len suche vanielkove rozky, medovniky, suhajdy, ale keby som mala upiect nejaky normal kolac, tak to teda nie. A hlavne tie suche peciem kvoli detom, lebo oni radi valkaju cesto, sice je po celej kuchyni, ale aspon maju radost a vedia, ze Vianoce uz budu blizko, a to mate super, ze ste vsetci spolu, my sme tiez tak chodievali, ku svokre na Vianoce a vsetci sme sa tam stretli, vtedy som nebola velmi nadsena, ze budeme spolu travit Vianoce, lebo som si to chcela doma uzit. ale teraz velmi rada spominam na tie spolocne chvile. A inac mala sa drzi?, moja dostala nadchu neviem ci zo zimy vonku,lebo chodimkazdy den s nou von, no dufam len ze jej to nezlezie na priedusky

scrabble
16. dec 2010

@bonaquaba Dnes sme boli akurát v poradni. Maličká krásne pribrala a všetko je OK. Za desať dní mi pribrala 400 g, ale bodaj by aj nie, keď je na mne každú chvíľku pricucnutá 😀

bonaquaba
17. dec 2010

@scrabble no moja tiez stale na mne visi a ked nespi tak mrunci, z chce jest alebo ju boli z toho jedenia brusko, inac jes vsetko, bo ja hej aj minule som si dala kapustu a mala bola taka ista ako vzdy nic sa jej nerobilo, tak na Vianoce sa aspondobre najem, ale inac nieze ona stale je, ale ja normalne zerem, stale som v kuchyni a nieco do seba davam, no nenormalne somhladna stale, ale chvala bohu nepriberam, akurat mi brucho velke ostalo tak budem musiet s tym nico urobit

scrabble
17. dec 2010

@bonaquaba to ako keby si o nás napísala. Úplne všetko rovnako. Malá úplne detto. Ja tiež stále jem a hlavne mám strašnú chuť na sladké. Dokonca do seba hádžem aj čokoládu. Malej to našťastie nevadí. Nikdy som nebola na sladké ale teraz si proste nemôžem pomôcť... Tiež sa divím že po tých haldách jedla a sladkostí ktoré do seba nahádžem počas dňa, vôbec nepriberám. A to brucho ostalo aj mne ale dúfam že sa to ešte trochu upraví. Predsa len som iba dva týždne po pôrode. Tak aspoň dúfať môžem 😀

bonaquaba
19. dec 2010

@scrabble jasne teraz sa brucho este toleruje, ale o taky pol rok uz asin ie, tak ja chcem zacat cvicit, ale ked sa mi tak nechce, a dnes mi segra vravi, ze kedy idem rodit a ja jej, no moja sak som mesiac po porode tak co cakas, ale najhorsie je ze ked neupavimstravu a nezacnem cvicit tak i to brucho ostane, no mozno od noveho roka budem aj cvicit 😀

camilla_1
6. jan 2011

ahojte mamky !
potrebujem poradit kedze mam prve babo a som v tomto smere neskusena.....mam dvoj mesacneho synceka treba mu stahovat predkozku pri kazdom prebalovani ci ako to je ???

akika722
7. jan 2011

sorry baby že sa vam sem vmotkam kupila som malemu bundičku je nam mala piše tam 6-9m ale myslim že je to skor 3-6m..ak by mal niekto zaujem nech napiše do ip
nemali sme ju ani raz na sebe
pekny zvyšok večera

bonaquaba
12. jan 2011

@camilla_1 ahoj, ja som malemu nestahovaala a veru mali sme problem s tym, ale teraz je u vsetko ok, lebo sa mu to akosi same dalo do poriadku, niektori doktori vravia aby sa to stahovalo od narodenia, ini su zase proti, alebo vravia, ze to treba robit neskor,

strelka11
12. jan 2011

@camilla_1 veruze aj ja riesim tuto dilemu,ze ci s tym nieco robit alebo nie,nerada by som bola aby mal maly neskor problem a urcite by som to radcej riesila ked je este takyto malicky ako neskor,treba sa opytat pediatricky,ale myslim si ze kazda doktorka bude mat svoj nazor na to 🙂

ani_sama_neviem
24. feb 2011

ahojte pokeca tu niekto len tak? aj ja mam novembrovciatko :P

bonaquaba
25. feb 2011

@ani_sama_neviem konecne sa tu niekto ozval, vsetci maju asi vela povinnosti a nevedia co skor, respektive sa vytesujem z babatiek, a ty mas co akedy sapresne narodilo

ani_sama_neviem
25. feb 2011

@bonaquaba ahooj 🙂 no aj ja mam dost povinnosti ale najde sa cas aj na net :P no narodila sa 30. novembra 🙂)) a co ty ako to zvladas a tak? co ostatne baby osm si vsimla ze tu ani moc nepisu hehe

azarijka
27. feb 2011

jeeeeee a ja som tak dlho hladala skupinu novembrovych babetiek a konecne som ju nasla 😉 cafte 😉 😉 😉

bonaquaba
28. feb 2011

@ani_sama_neviem vsetky maju vela povinnosti, a ja to zvladam uplne v pohode uz je tretie takze somzabehnuta a dve mensie su cely v skolke, tak do 3 mam veget a potom je to niekedy aj psychiatria, ale celkovo to zvladam ok a kojite sa

bonaquaba
28. feb 2011

@azarijka dlho si hladala a este dlhsie budes cakat kym sa tu nietko pripoji, lebo vsetky mamicky su velmi vytazene a kedy ste sa narodili

ani_sama_neviem
28. feb 2011

@bonaquaba hehe tak ty si uz skusensjia ja mam len prve a uz ani viacn eccme astaci mi jedno co mam 🙂 nie nekojim 🙂

azarijka
28. feb 2011

@bonaquaba ja az tak vytazena nie som, mala poslucha pekne spinka.... len vzdy ked ju pochvalim tak sa spanie pokazi.. asi ma pocuje 🙂 16teho sme sa narodili a vy?

bonaquaba
1. mar 2011

@azarijka my sme sa narodili 10 a mala je fantasticka, take dobre dieta som este nemalaa ani koliky nemava co male deti zvyknu mavat,ona je proste super a ja tiez nie som tak vytazena, v poho to zvladama inac co povies na poorod

lubina78
1. mar 2011

ahojte, my sme tiež novembrový (11.11.), tak sa hlásime k Vám podebatovať 🙂

pepinka79
1. mar 2011

ahojte ,moj sa narodil 25 na mužove narodky 😀 som mu hned povedala že tu máš darček kedže bol pri porode 🙂
@bonaquaba ahoj 🙂 ja mám staršieho doma a je to sranda 😉 inak ked ti prídu naraz zo školky tak to musí byt tiež fuška riadna 🙂