icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

aduliak
30. mar 2010

ofinka....vitam ta medzi nami...a neboj, vsetko bude ok!!!vobec nemysli na nieco zle, co by sa mohlo stat (viem,ze to je tazke, kazda z nas sa asi trosku boji), pozitivny pristup musi byt!
a hlavne ti gratulujem!!!! IVF ste mali prve?

katka775
30. mar 2010

nemam to potvrdene od Dr., zatial len 3 testy.... ale podla toho ako sa citim je to jasne.... ved ja nehovorim, ze sa netesim.... tomu sa asi hovoria zmiesane pocity

me5
30. mar 2010

katka - presne tak zmiesane pocity - sialena radost, ale zaroven opatrnost, neistota, obavy.
moj mm sa vcera tak pozrel na mna, ze sa velmi tesi, ale zaroven boji - ale on uz mysli na to, ze ako bude vychovavat a pomahat, ked nikdy ziadne male dieta neopatroval. 😉 ale chutne to bolo.

ofinka
30. mar 2010

no tiez si hovorim, ze nemozeme to mat vsetky rovnake, vsak ja som brala popredu tolko hormonov, ze moje telo na tie dalsie, co sa tvoria same, uz asi vobec nereaguje. 🙂

aduliak, toto bolo 2. ivf. medzi tym bol ale este aj KET (mrazacik), cize toto bol celkovo treti transfer v poradi.

aduliak
30. mar 2010

ofinka....takze super ze to vyslo!!! nestrachuj sa, vsetko bude ok a za chvilku budes drzat krasne vonave babatko v rukach!

zuzkap2
30. mar 2010

ahojte, ja vás vôbec nestíham 😒
ofinka, vitaj určite tu máme aj tehule ktorým nieje zle, mne je od začiatku zle a len dúfam že to čoskoro prejde

katka775, vitaj aj ja čakám tretie 😀

grelu
30. mar 2010

boze baby...ja si tu medzi vami pripadam taka staraaaa 🙂)...ma tu vobec niekto viac ako 30 rokov? :D

me5
30. mar 2010

grelu pohoda, ja budem mat 29 😉

grelu
30. mar 2010

no ale ja uz mam 32 :D...najmladsia stara mama uz asi nebudem :D

grelu
30. mar 2010

me5...zachytila som tusim otazku ohladom porodnice v BA...ja som rozhodnuta pre Antolsku 🙂

me5
30. mar 2010

grelu - mas dobre referencie?

grelu
30. mar 2010

neviem ci referencie...len to tam poznam 🙂...a aj lekarku mam z Antolskej, tak mi snad da nejake referencie 🙂

grelu
30. mar 2010

no baby utekam domov...zajtra idem konecne k lekarke, ale az poobede...dufam, ze bude vsetko ok 🙂

me5
30. mar 2010

no ja sa asi opytam potom aj mojho lekara ze kde by mi odporucil. on predtym zvykol rodit v ruzinove, ale neviem ci ma este licenciu ako porodnik a ci ma s nimi zmluvu. uvidime.

romy31
30. mar 2010

hviezdička- to mi je veľmi ľúto čo sa ti stalo....moja mamina si prežila párkrát niečo podobné, mala asi sedem potratov a posledné bábo sa jej už narodilo mŕtve ....to som mala asi 5 rokov....takže si to ešte pamätám....ale ja si to nepripúšťam, že by to mohlo byť dedičné....zatiaľ je všetk ok a tak to aj zostane! 😉
aj ja som bola dosť prekvapená keď som zbadala tie // 😀 síce som po bábu túžila, ale keď je to už naozaj realita, takje to trošku iné....najhoršie bolo oznámiť to doma a celej rodine...priateľ sa teší, takže to bolo v pohode, ale ten zvyšok...som len prváčka na VŠ takže to nejak nikto moc nečakal a všetci si myslia, že som si zničila život a podobne...ale je to moja voľba a bábo už teraz veľmi ľúbim 🙂

nad nemocnicou som rozmýšľala nad kramármi, mám to oveľa bližšie, lebo som z devínskej a aj vždy keď mi niečo bolo som išla vždy tam.....aj z rodiny tam rodili....ale toto rozhodnutie nie je definiívne, treba si ešte veľa vecí pozisťovať

me5
30. mar 2010

no vidis romy, u nas sa zasa kazdy vypytoval, ze kedy babo, ci este nechceme a ze netreba oddialovat. pritom my sme sa uz rok snazili. ale vzdy ma dorazilo ako mi zacali vysvetlovat ze kariera nie je vsetko a peniaze tiez nie a ze deti su krasna vec. ja som to dobre vedela vzdy akurat sme si na to museli trosku pockat. takze romy, tes sa z toho a ked aj budu prve reakcie neprijemne, potom to prijmu a budu sa vsetci tesit. drzim palce 😉

maryanna
30. mar 2010

romy potvrdzujem slova me5, ja som tiez prvacka na VS, musela som prerusit studium,....zaciatky boli tiez tazke, tiez si vsetci mysleli ako sme si ani nie ze znicili ale skor skomplikovali zivot a proste....ale teraz je to ine uplne, vsetci sa tesia, zvladam vsetko dobre a je to super...pretoze sme sa vzali a byvame sami uz nie s rodicmi cize to je suuper vyhoda ze mame vlastnu rodinu a sami si spravujeme vsetko bez zasahu...

romy31
30. mar 2010

tak to je potom super baby 😀 určite to tak aj u nás dopadne, že keď uvidia to naše mimčo malinké 😀 😀 😀 už sa tak strašne teším, len sa bojím aby som to nezakríkla....
inak vy ste už pokupovali nejaké drobnosti pre krpcov? lebo ja som nejaké vecičky naúpila, také čo mi padli do oka....ešte žiadne kočíky ani nič také 😀 ale kamarátky,hneď ako sa to dozvedeli, tak ma začali odhovírať, že nech to nerobím, že si bábo zakríknem a podobne....aký máte na to názor?

maryanna
30. mar 2010

podla mna je este skoro na nieco take....kocik a take vecsie veci staci mesiac pre porodom a oblecenie a take dva tri alebo tak...proste podla mna na zaciatku je to zbytocne keze ani pohlavie nevies a tak...alee s tym zakriknutim to su len stare povery....urcite by som to neriesila....

midsumergirl
30. mar 2010

romy je to na tebe, ja osobne sa este nechystam nakupovat, ja chodim do obchodov, len vsetko ocumovat 😀

rozpravocka
30. mar 2010

aj ja som ešte študent, ale našťastie som už v 4. ročníku, takže keď sa bábo narodí do konca školy už bude iba jeden mesiac, jedno skúškové a jedny štátnice 😉 😉 😉 Ale celý čas si hovorím, že to zvládnem. 🙂 Moja babka mala už tri deti (moja mama mala vtedy len 2 mesiace), keď si dokončovala gymnázium. A popri tom všetkom ešte aj stavali dom. Aj teraz mám jednu spolužiačku, ktorá porodila v 2. ročníku - a stále s nami študuje. Veď aj rodičia dosť pomôžu 🙂 A učitelia tiež. 🙂
No, a čo sa týka tých nákupov - je to sranda - lebo sme sa dlhšie snažili, takže som dosť trpela pochmúrnou náladou, ktorú som si riešila nakupovaním detských vecí. Nejakú tú kôpku už teda doma mám 😉 Ale odkedy som tehotná, tak som nekúpila nič - neviem, ale zatiaľ ma to nejak neláka. 😉 Ale kočík už mám 🙂 🙂 🙂 (Robím si tak trocha srandu) Na povale po starej mame som totiž ešte asi pred desiatimi rokmi našla taký starý obrovský prútený kočík. A vždy som mala sen, že ho zreštaurujem. Takže som to toto leto spolu s mm spravila a tak teraz stojí u mojich rodičov v obývačke (keďže k nám do bytu sa nezmestí) Len neviem, či ho aj naozaj potom využijem, lebo je dosť neskladný a strašne ťažký 🙂 🙂 🙂 Ale je sranda ho tam vidieť, keďže naši ešte nevedia, že už bábo čakáme - tak si zo mňa vždy robia srandu, keď sa naňho zahladím a pohúpem si ho 🙂 🙂 🙂

jonki
30. mar 2010

baby ako to robite ze tu stihate tolko pisat? 🙂 ja som teraz tak hrozne unavena...urobit cokolvek je pre mna extremne narocne a vycerpavajuce....zaspim pomaly aj postojacky....a to som este minuly tyzden behala a umyvala okna 😀 teraz mm je taky zlaty a popri vsetkych svojich povinnostiach zvlada aj moj diel a ohromne mi pomaha

grelu ja budem mat v maji 30 takze tu zase nie si az taka osamela 😉

a co sa tyka toho skomplikovania si skolskeho zivota...tak tiez medzi vas studentky patrim...vratila som sa po piatich rokoch zamestnania na VS denne studium....teraz som v druhom rocniku a tiez budem musiet prerusit...samozrejme ze mi to je luto ale ani raz by som to nevratila spat a nerozhodla sa inak...rodina a dieta je pre mna dolezitejsie ako kariera 😵

lubica69
30. mar 2010

Ahojte Ani nestíham dočítať Som len na strane 50 Mária a Misinn je mi to veľmi ľúto čo sa vám stalo Mne bábo zomrelo v 19tt tiež som ho musela normálne porodiť Ale keď zomrie živé si ani predstaviť neviem Veľký obdiv kto to prežil Idem vás dočítať

lubica69
30. mar 2010

Vítam nové tehulky Nebojte bude to Ok Len treba myslieť pozitívne Ja idem zajtra na sono tak dúfam,že fazuľka bude ak nie budem musieť na kyret Ale na to nechcem myslieť aj keď som pripravená aj na to Vy sa všetky Držkajte Opatrujte

ollako
30. mar 2010

ahojte tak ja osm sa rozhodla, ze idem k lekarovi zajtra a nebudem tyzden cakat, uz nemam na to cakanie nervy,lubica drzim palce

ofinka
30. mar 2010

ja som sa odmlcala, po poslednom prispevku som sla domov z roboty a potom nakupy a tak.

ollako, radsej treba ist skor, ked sa da, v tom ma pravdu.

grelu, ja mam 37 rokov, takze som tu asi bezkonkurencne najstarsia. 😔 no ale vsak ten vek aj zodpoveda tomu, ze sa najprv nedarilo, potom neuspesne pokusy v centre atd.
drzte sa vsetky tehule, pekny vecer zelam. my ideme mrknut nejaky film. 😉

jojka7
30. mar 2010

Ahojte babulky tak aj ja sa pridávam ku vám ak správe počítam malo by to byť október - november...vyšli mi 4 testíky pozitívne len ja mám takú náladovú doktorku tak ma poslala že mám prísť až o týždeň tak a ten deň je zajtra...ale ja viem že už existuje malá fazuľka a podľa mojich výpočtov by mala mať už 7 týždňov tak uvidíme zajtra 🙂 ale strašne sa tešíme s priateľom
....aj u nás to bolo najhoršie povedať našim no boli aj také aj také reakcie a tiež chodím do školy som v 4.ročníku 🙂 No ale treba všetko brať s optimizmom a hlavne sa nestrachovať ale tešiť a hlavu hore....tak dievčatá všetkým moc gratulujem a ideme bojovať spolu.... 🙂 pekný večer prajem 🙂

lubica69
30. mar 2010

Ahoj Jojka vítam ťa Ollako tak držím na zajtra palčeky Nech nám to zajtra dobre dopadne

ollako
30. mar 2010

lubica dakujem aj ja tebe , ach som zas hladna, ale mam aj zahu tak neviem , urcite ked nieco zjem , tak to bude horsie 😝

petrus29
30. mar 2010

Ahojte trosku sa primiesam do temy o vitaminoch...ja som brala v prvom tehotenstve sorbifer(zelezo) a maternu az do porodu a Katka nebola nejako extra velka..asi ta genetika robi predsa len svoje 😉 a potom ak vam je zle a vraciate tak potrebuje telo nejaky ten doplnok stravy..aby aj nase drahe deticky boli zdrave 🙂