November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
dobre ranko me5..tak to naozaj nieje dobre ked nic nepijes ☹ ..skusaj co by ti najviac sadlo,ja prve tyzdne iba cista voda, ale bola som smedna stale, pocitala som ze som vypila skoro 5litrov cez den 😀 ...teraz mam rada ked si do tej vody prilejem trosku cerstveho dzusu 😉
no zo zaciatku som pila dzusy, aj mi velmi chutili, ale od kedy mam tu divnu chut v ustach, asi sialene kysle sliny, tak nic nechuti akoby malo. vodu znesiem glg a mam na male aby som negrcla - a tomu sa snazim vyvyrovat, aby mi ostalo v zaludko cim viac z toho co som zjedla. caje, dzusy, voda, nepomaha ani sirup do vody - vzdy akoby som nechala klince vo vode a tak isla pit. dokonca ani kola nechuti tak ako ju poznam za normalneho stavu 😖 teraz bola akasi kysla.
hmmm to som citala-jeden z priznakov tehu, kovova chut v puse.. 😒 tak neviem, mne to preslo..
ahojte. chcem sa vas len spytat kedy ste prvy krat videli na utz srdiecko v ktorom tt ? Dakujem 😉
no mna to drzi asi 1 tyzden tak vyraznejsie - ale ked aj na nieco mam chut, a zahryznem, tak to chuti uplne inac. 😠 uz abby to preslo. prave som si urobila caj, ze budem ho trebas len oblizovat, ale musim ho do seba dostat, nech je krpec ok. 😀
me5 presne aj ja to mam!! vsetko mi chuti inak 😀
aspinka ja este len idem v pondelok na ultrazvuk, ale baby vraveli ze uz v 8tt bolo pocut 🙂 🙂
ahoj babule. niekde mi zmizol prispevok, tak pisem znova. o takom priznaku ste poculi, ze je zene stale zima? ja som strasne zimomriva teraz a neviem, ci z nadmiery hormonov by nemalo byt skor teplo? 😕
ofinka, ja si tiez myslim, ale ja mam take prechody raz sa potim alebo mi je zima..
ofinka - ja som citala, ze v 9 tyzdni by zene nemala klesnut teplota pod 37 °C, tkaze by sa mala viac potit. u mna sa to strieda . raz mi je teplo, cela tvar mi hori, a potom mam zimnicu. 🙂 tak si vyber 😀
ja mavam navaly tepla, hlavne vecer pri telke 😉
no tak som z toho jelen. mne je viac zima ako teplo. asi to radsej prestanem skumat. ja inac pijem denne skoro 4 llitre. vzdy som tak pila, takze mi to problem nerobi. cistu vodu, ale dzusovy strik, 1 diel dzusu a 2 diely vody a nesladeny ovocny caj. a jem vlatne vsetko, nemam nieco, co by mi neslo na chut. takze poctivo tlacim ovocie a zeleninove salaty, ze nech su vitaminy. inak v utorok som bola na ultrazvuku a mala som byt 7+5tt a lekar to videl skor ze som o tyzden menej. tak teraz v pondelok idem znova. odvtedy som trochu na nervy, ci to bude v poriadku. ani akciu plodu moc nevedel rozoznat, reku ze "nieco sa tam tusim trepoce". no hrozne. 😔
ahojte 🙂
dnes som sa rozhodla ze sa hodim na PN, celu noc som nespala co mi bolo tak zle. o pol 3 som hladala nieco na jedenie 😅
ako na potvoru vybila sa mi baterka v aute tak som musela ist busom (20 minut autobusom a zmohlo ma to koby som precestovala pol zemegule), a samozrejme dnes dr neordinuje 😠 takze zajtra to iste ale pekne ma povezie muzik 😝
inak neodolala som a kupila som overalik pre mimco 😵
missin - a nenasla si zatial recept na tu chut? co by to potlacilo?
me5 noo bohuzial nie 😒
😖 tak bojujeme dalej 😀
jaj taka mi je zima teraz...v robote mame chladno a vonku je pekne teplucko
Ja si na blbú chuť dávam bonpari. Mne to pomáha. 🙂
A pijem hlavne rooibos čaj. Taký porcovaný s príchuťou. Len ten mi chutí, ovocné čaje sú mi dosť protivné.
ofinka, aj mne ešte býva zima, hlavne večer. Horúco mi nebýva. A aj mne dnes Dr. povedala, že som o týždeň menej ako podľa PM a pred 3 týždňami som bola podľa UZV o 3 dni viac, ale ukľudňujem sa, že na začiatku je to bábo také malé, že sa to ťažko meria a aj odhaduje skutočný vek fazuľky. Ale srdiečko bilo a malé má 2,92 cm, tak som spokojná. Podľa PM som 9t+2dni.
A mne srdiečko bolo vidno, keď som bola podľa PM 6tt+2dni. Neviem, či sa dá srdiečko teraz počuť. Podľa mňa ho len vidno na obrazovke, že sa hýbe. 🙂
mne caje ani kava ani na chut nejdu.... pijem hlavne mineralku....mne dr povedala,ze treba co najviac vody, aby sa mala z coho plodova voda spravit 🙂
ja nemozem ani mineralku (ani malo perlivu), lebo sa mi zacne grgat a onedlho na to letim na zachod, z tekutin mozem cistu vodu a sem-tam si do toho cvrknem nejaky dzus, ale to len aby trochu ofarbilo a nie kazdy den 😒
ja idem v pondelok na usg, jaj tak sa bojim co mi povie, dufam ze uz bude pocut srdiecko,,,
baby, ako to je s materskou?podla coho sa to vypocitava? nemala by mi PN v tehotenstve ovplyvnit vysku materskej?
moncika - nemala by ti ovplyvnit (ak si minuly rok nebola dlhodobo PN), lebo na matersku pojdes urcite v tomto roku a prijem sa sleduje za minuly rok 😉
misinn - klud, bude dobre, mne tiez lepilo pred prvym sonom 😉
baby, to mate super, co uz mate potvrdene srdiecka. mne to skratka este tak nepovedal. proste nebol si isty, ci tam vidi nejaku akciu uz. pritom je uz fakt nacase. tak sa strachujem. 😔 do pondelka sa mi ten cas fakt vlece, hlanve ked ide o nieco take dolezite.
ofinka - tak to ti veru nezavidim, ale pondelok je tu uz coskoro, treba mysliet pozitivne 😎
ofinka, tak v pondelok ideme obe na usg ja som uz taka zvedava....
madeline verim ze bude vsetko ok
misinn, tak si dame vediet. dufam, ze len dobre spravy. 😉 lebo aj ked by som bola o tyzden pozadu, co je podla doktora v pohode v ramci tolerancie, tak uz je najvyssi cas, aby bolo srdiecko. teda uz v utorok malo byt, podla mna. ale hned som si k tomu citala dost diskusii, ze zavisi aj od kvality pristroja a ze mnohym srdiecko videli az v 9tt, ze uz robili paniku, vraj treba ist na reviziu a tak a potom sa predsa objavilo. proste embryjko bolo trochu hlbsie, alebo nejako skrutene a nebolo ho vidno. bodaj by to bol aj moj pripad. nechcem vam sem potom vnasat smutne spravy.
ofinka, ja som asi pred tyzdnom pisala, aka strasna zima mi bola-hlavne vecer a to som este netusila ze som tuhulka..myslela som ze na mna iba nieco lezie..a liezlo-tehotenstvo 😀 ....teraz to uz preslo 😉 ja som bola 1x u dr v 6tyzdni a sonom mi potvrdil tehotenstvo a teraz som bola v 8tyzdni -kontroloval srdiecko, tak bije ako zvon a cely sme boli velky 1,47cm 😉
ofinka aj ja dufam ze len dobre spravy, ja idem hned rano aj ked nie som objednana ale dufam ze nebudem dlho cakat...boze taka budem nervozna....aj ked si hovorim ved by malo byt vsetko ok tak dufam ze aj bude....

Lubka - velmi som na teba myslela. drz sa a verim, ze sa ryhclo rychlo das do poriadku a co chvila vas bude tesim novy drobcek v brusku 😉 velmi ti to prajem.
berry - mne sice byva zle, ale zatial som nezvracala, a predvcerom ma chytila taka nalada, ze ci je vsetko ok, ze uz chcem ist na sono a chcem vidiet babo, ze ake je teraz a tak, asi len naval hormonov prisiel 😀 myslim, ze to nas prepadne z casu na cas kazdu
inac vcera som akosi zacala grckat. najskor rano a potom aj poobede, ked som dosla domov. normalne som otvorila chladnicku a uz som bezala. vcera som inac skoro nic nevypila. ako bojujete s tou chutou v ustach. ja sa chcem prinutit pit viac tekutin, ale toto je moj najvacsi problem. myslim ze to nie je dobre ked nepijem. ☹